Jump to content

Порука политичарима!

Оцени ову тему

Зосима

Препоручена порука

On 12. 2. 2014. at 8:31, Crveni Baron рече

Tebra, nemoj ziveti u zabludi da si ti jedini koji ima glavu i koji ima oci. Svako od nas ima i jedno i drugo i misli svojom glavom, pa tako i biraci u srbiji. A na osnovu odziva na izbore i rezultata cemo videti da li srbi veruju u demokratiju i politicke stranke.

Nisu srbi ovcice ne sekiraj se ...

Ја нисам рекао да само ја имам главу и очи, ја исто припадам том народу и делим исто што и овај народ. То је наша реалност. А то да ли ће изаћи 40 или 60 % бирача, не мења ствари које сам рекао.

Прошле изборе је изашло 57,7 % бирача. Где је остатак? Толико о томе шта народ мисли. А и од ових 57, 7 %, већина је изашла на гласање јер припадају некој политичкој странци или су пријатељи и родбина од чланова тих странака. Шта рећи када је око милион и нешто људи по неким проценама учлањено у неку странку. Тако да излазност није вера у демократију и политичке странке.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 0:15, Solomon Kane рече

Лепа и хумана порука...међутим, бојим се да има једну ману.

Пошто су наши политичари сви до једног болесни, а приде се понашају као деца, вероватно ће бити, видевши ово, додатно инспирисани да новац поклоне себи.

Их, па немају они толико самосвести. :)

• Волим 1

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 8:54, verum est in beer рече

Ја нисам рекао да само ја имам главу и очи, ја исто припадам том народу и делим исто што и овај народ. То је наша реалност. А то да ли ће изаћи 40 или 60 % бирача, не мења ствари које сам рекао.

Прошле изборе је изашло 57,7 % бирача. Где је остатак? Толико о томе шта народ мисли. А и од ових 57, 7 %, већина је изашла на гласање јер припадају некој политичкој странци или су пријатељи и родбина од чланова тих странака. Шта рећи када је око милион и нешто људи по неким проценама учлањено у неку странку. Тако да излазност није вера у демократију и политичке странке.

Ostatak je kao prvo manjina a kao drugo ti nemas na osnovu cega da tvrdis da su svi oni nezadovoljni sistemom.  Neki verovatno jesu ali ima i inih kojima je dobro i mrzi ih da  glasaju.

A i tvoja procena zasto neko glasa nema nikakvu mogucnost potvrde ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 9:07, Crveni Baron рече

Ostatak je kao prvo manjina a kao drugo ti nemas na osnovu cega da tvrdis da su svi oni nezadovoljni sistemom.  Neki verovatno jesu ali ima i inih kojima je dobro i mrzi ih da  glasaju.

A i tvoja procena zasto neko glasa nema nikakvu mogucnost potvrde ...

Јесте, мањина од скоро 3 милиона људи, то је веома мали број. И за мене су важни и ти људи, као и они који гласају. Што значи да нешто није у реду, чим толико људи не излази на гласање.

Нема могућност потврде, али доста може да се закључи из онога што сам рекао колико је људи учлањено у странке, а како то функционише што се тиче гласања због родбине и пријатеља, а поготово на страначкој основи, знам веома добро.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 9:17, verum est in beer рече

Јесте, мањина од скоро 3 милиона људи, то је веома мали број. И за мене су важни и ти људи, као и они који гласају. Што значи да нешто није у реду, чим толико људи не излази на гласање.

Нема могућност потврде, али доста може да се закључи из онога што сам рекао колико је људи учлањено у странке, а како то функционише што се тиче гласања због родбине и пријатеља, а поготово на страначкој основи, знам веома добро.

Pa ako imaju ekonomskih interesa kojima se rukovode prilikom glasanja to je pozitivno, pèragmaticno .... Takvimm intertesima se i treba rukovoditi prilikom glasanja ...

A 3 miliona su opet manjina u odnosu na 4 ....

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 9:20, Crveni Baron рече

Pa ako imaju ekonomskih interesa kojima se rukovode prilikom glasanja to je pozitivno, pèragmaticno .... Takvimm intertesima se i treba rukovoditi prilikom glasanja ...

A 3 miliona su opet manjina u odnosu na 4 ....

Једини економски интереси којим се руководе су да се страначки запосле, тј преко везе. А то је у супротности са ониме за шта се ти залажеш.

Јесте мањина, али не мала. Ти би да избришеш 3 милиона људи. И они су грађани и на њих треба да се обрати пажња и да се виде узроци, тј они се и знају, али да се уклоне да би и ти људи веровали у нешто за шта ће да гласају.

orthodoxlighthouse

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 9:38, verum est in beer рече

Једини економски интереси којим се руководе су да се страначки запосле, тј преко везе. А то је у супротности са ониме за шта се ти залажеш.

Јесте мањина, али не мала. Ти би да избришеш 3 милиона људи. И они су грађани и на њих треба да се обрати пажња и да се виде узроци, тј они се и знају, али да се уклоне да би и ти људи веровали у нешто за шта ће да гласају.

Pa ako mogu da zaposle 4 miliona ljudi onda je dobro i dobro su glasali .. a ako ne mogu onda su glasali za pogresne , pa vise srece na sledecim izborima ...

I jel to samo nezaposleni glasaju?

A sto se tice 3 miliona ... niko nih neca da izbrise, imaju svi pravo da izaberi svoje predtavnike u skupstini. Nisuy glasali? Molim lepo, imace one predstavnike koje su drugi izabrali a ne oni .... I uz put, izlaznost od 100% siu imao samo kod komunista. Izlaznost od 60% je odlicna.

Подели на овим сајтовима

Јесте, али тај број који запосле политички је и довео до тога да Србија нема пара и да народ нема посла, јер се политички запошљавају у управним одборима, као директори, саветници... сви су одмах на положајима, а то државна каса једноставно не може да издржи.

Разумем ја тебе и све оне који су преко. Изгубио се неки стварни осећај ствари које су у Србији и сви онда пресликавају земљу у којој су на Србију. Али ипак треба да знате да у Србији није тако, а то ми осећамо свакодневно и знамо како функционише. Ми би овде да све функционише супер, скоро сви који раде на црно би и више него волели да раде регуларно, да плаћају порез, да имају редовне плате, здравствено, пензионо... Као што си сам рекао, немој да мислиш да само ви на западу имате главу и очи. Имају и овде, и зна шта је добро, али му држава то не дозвољава и као што сам рекао, људи не могу то да промене, јер се једни те исти мењају и ништа добро нису донели, а за другог нема да се гласа. Па народу предстоји да изабере мање зло, али толико су једнаки да се више ни не зна ко је мање зло.

orthodoxlighthouse

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 9:46, Crveni Baron рече
Pa ako mogu da zaposle 4 miliona ljudi onda je dobro i dobro su glasali .. a ako ne mogu onda su glasali za pogresne , pa vise srece na sledecim izborima ...

Не могу ,неће и не желе да запосле никога до своју децу, жене, мужеве и најближе (интересне) пријатеље...и тако ће свака постојећа партија, са увек истим људима у последњих 20 и нешто година, који се само ротирају или прелећу из једне странке у другу (или формирају неку "нову партију"), из једне коалиције у другу, увек исто радити.

I jel to samo nezaposleni glasaju?

Не...само нереални, простодушни и наивни, као и они покренути интересом, имају жељу за гласањем.

A sto se tice 3 miliona ... niko nih neca da izbrise, imaju svi pravo da izaberi svoje predtavnike u skupstini. Nisuy glasali? Molim lepo, imace one predstavnike koje su drugi izabrali a ne oni .... I uz put, izlaznost od 100% siu imao samo kod komunista. Izlaznost od 60% je odlicna.

Гласао не гласао, пријатељу мој, исто ти се пише као и у последњих двадесет и кусур година...ти изгледа или имаш неки лични интерес (желим да верујем да ово није истина) када форсираш нешто што целокупна српска политичка реалност са својом "укради и постигни своје макар уништио целу земљу" логиком, већ две деценије отворено и непорециво чини и обесмишљава све, свакога, на сваком месту и у сваком тренутку, или си, немој се љутити, молим те, жестоко наиван...овде нема суштинских промена и неће их још, дуго, дуго, дуго бити јер се не мењамо и не желимо да се променимо.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Као што су Јевреји лутали пустињом 50 година, јер су направили златно теле, док нису помрли грешни оци који су теле и направили. Тако и ми лутамо вероватно док наши грешници не помру, пошто се покајати, очигледно, неће за прављење "црвених идола" и њима жртвоприношење.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Ma, moja poruka bi im glasila: "Ne volite Vi svoj narod, samo baljezgate. Da ga volite, ne bi mu radili to šta mu radite. Ne bi ga prodavali, mrcvarili, nego stitili. A stvarno...bolje da taj novac date svom fino napaćenom narodu s kojim ne delite njegovu sudbinu, jer niste ni gladni, ni žedni, ni neobrazovani, niti je da en mozete kod lekara, jer Vi skavakko imate overe zdravstvene knjizice jer radite, jer radite, gospodo i to u drzavnom sektoru a posto ne delite sudbinu svoga naroda vrlo je super i realno za ocekivati da sit gladnom nece verovati nama,  kojima je dosta gladi, nemaštine, nezaposlenja i neobrazovanosti. To Vi rešite gospodo draga, i Vas napaceni narod ce da Vam bude neizmerno zahvalan. A onda ako Vam bas ponestane zanimacija sta da radite u Vasim toplim foteljicama, zafale Vam blicevi od fotoaparatića, i po koji glas..cisto da znamo da ste to, pa tu, u Vasim toplim kancelarijicama dok s prozora gledate na nas smrtnike... držite izbore svaki dan ako Oćete.  "

I sutra čitate, Srdašce u apsu. :)

Dobar predlog, ali kao i obično, silna lova će da ode u nečiji dzep a izbori nista promeniti neće.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 4:02, Crveni Baron рече

A jas imam humaniju poruku.

Srbi, pocnite da placate poreze drzavi Srbiji pa ce biti para i za lecenje dece.

Е хвала Богу,па деца Италије не морају да брину,јер им Билбија плаћа порез...

Ево ти са мог платног листића подаци о плаћању...

porez.jpg

Готово да издвајање за пензионо од мене и фирме покрива пензију моје кеве ,која има 150 евра...

Ово кинта за здравство,па могао бих ладно да се лечим у клиници анлаве,и то да ме дочекају са кафом и пићем и да ми се све време смешкају...

Овај порез на примања  немам појма коме иде,вероватно на предизборну кампању...

Дакле цирка 30 000 дин, одвајм за нешто,где се не зна где иде...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 10:48, Зосима рече

Е хвала Богу,па деца Италије не морају да брину,јер им Билбија плаћа порез...

Ево ти са мог платног листића подаци о плаћању...

porez.jpg

Готово да издвајање за пензионо од мене и фирме покрива пензију моје кеве ,која има 150 евра...

Ово кинта за здравство,па могао бих ладно да се лечим у клиници анлаве,и то да ме дочекају са кафом и пићем и да ми се све време смешкају...

Овај порез на примања  немам појма коме иде,вероватно на предизборну кампању...

Дакле цирка 30 000 дин, одвајм за нешто,где се не зна где иде...

Odlic

no, ti placas, trebali bi tako sv i da rade. Zbnas li kolika je armija onih koji rade nesto privatno a ni dinara na placaju? To su one opare koje  fale za lecenje dece a ne trioskovi oko izbora. A pola se izdvaja od plate i u Italij, nemackoj, francuskoj. Procentualno su ta izdvajanja identicna sa srpskim ...

Na severu Italije neces ni kafu u baru popiti a da ne dobijes racun i naravno us to idu 22% drzavi a na jugu Italije je obrnuta situacija ...Ali gle cuda na severu imaju 2.-3 puta bolja primanja, standard, zdravstvo, skolstvo ... a sve u jednoj drzavi i sa istim politicarima ...

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 4:02, Crveni Baron рече

A jas imam humaniju poruku.

Srbi, pocnite da placate poreze drzavi Srbiji pa ce biti para i za lecenje dece. Prestanite da radite na crno i budite solidarniji sa drugima. Izbori su stotinama puta manji gubitak od sive ekonomije ....

o čemu ti pričaš ?

jaooooooooooooooj

lako je biti pametan na daleko 

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Ne znam kako ode ova tema na poreze :) ali poreze svakako treba placati. Samo bi trebalo da se smanje, jer mislim da se sad placa 64% na platu sto je mnogo. I privatnicima koji krecu, mozda dati neki grejs period kad pocinju posao (ovo sam cuo od Dveri) pa  nakon godinu dana ako opstanu onda da pocnu placati.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...