Jump to content

Јесте ли крштени?

Препоручена порука

On 10. 2. 2014. at 21:10, НиколајСвесрпски рече

Овај наслов је ту само да привуче пажњу.Дакле говорим о крштењу. У данашње вријеме примјећујем бар у мојој околини велики број који нису крштени. Доста њих није упознато шта је заправо крштење. На крштење гледају као на неки "фолклор". Нарочито међу младима влада такво мишљење. Моја генерација и генерално млади данас нису упознати шта је крштење,пост,причешће,никад се нису молили,о одласку у цркву и да не говорим.....по некад се стварно запитам јесмо ли одрастали заједно!

Kada nešto zglajzaš, svi kažu: "Pa, dobro, jesi li ti krštena? " :) A zašto je sinonim za krštenje dovođenje u spregu, s nečim takvim, kada ti kažu,  kao da ti nešto fali... Ne kažem, i ja to nekada bubnem u govoru. :( Prosto, da dozovem nekoga pameti. (Greška. :( )

Znam krštene koji se ne ponašaju kako bi trebalo. Znam i nekrštene koji žive po meni, po svim parametrima kako bi jedan čestit čovek trebao da radi. Znam i krštene koji su ok. Kao i i nekrštene koji kao da su sam Antihrist, Bože me pomuluj grešnu što ovako govorim, ali zaista je tako.

Pa, dobro, ali čekaj, ne znam, pa ne znam. I jel to opravdanje? Nije. Ima načina da se sazna. Kao da svi sve znaju. Misliš da je recimo meni bilo prijatno, što ja nista ne znam? Nije. Ali, reših, ljudi moji imam želju i volju da naučim. I kažem, od Vas ću da učim. Gledaću. Molim Vas pokažite mi. ispravite me obavezno. Recite kako je pravilno. A sta sad da radim. Itd. Naravno, sve uz slobodnu volju i obavezno uz pitanje, "Smem da Vas priupitam, mogu li da znam..." I mogu Vam reći, da me niko nije odbio, da sam malo je reći, sjajno prihvaćena s osmehom i da za ovo kratko vreme imam utisak da sma saznala toliko puno stvari, koliko nisam za sve godine svog života. I to mi je dušu ogrejalo. Znači, bitna je volja. Da ih ne bih davila prekomerno i bio im plav vratić od mene, učlanila sma se i u srkvenu biblioteku, da sto vise saznajem i sama pa sve sta mi bude nejasno, pitacu. Ne sedim skrtsenih ruku. Da je prijatno, nije. nekada hoće da mi iskoci srce od straha, jer imam utisk da jedina nemam pojma sta da se radi, a verovatno je da nije tako, ali meni takav utisak, ali zelja je veca nego strah, cak i da ispadnem smesna. Jer i ako pogresim, pogresicu nesvesno, ne gresim svesno u ime Njegovo. Prosto, moji jesu krsteni, ali ne veruju u to. I nemam od koga da naucimkako sve to ide po redu, a zelim. Jer dubinski mislim da ce mi pomoci. Da mi je dobro u tome. Da je sve trebalo da ide bas tim tokom da me dovede , ovde. Da neke stvari popravim u sebi.  I zato resih da stvar uzmem u svoje rucice. :)

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 10:24, Srdasce рече

Kada nešto zglajzaš, svi kažu: "Pa, dobro, jesi li ti krštena? " :) A zašto je sinonim za krštenje dovođenje u spregu, s nečim takvim, kada ti kažu,  kao da ti nešto fali... Ne kažem, i ja to nekada bubnem u govoru. :( Prosto, da dozovem nekoga pameti. (Greška. :( )

Znam krštene koji se ne ponašaju kako bi trebalo. Znam i nekrštene koji žive po meni, po svim parametrima kako bi jedan čestit čovek trebao da radi. Znam i krštene koji su ok. Kao i i nekrštene koji kao da su sam Antihrist, Bože me pomuluj grešnu što ovako govorim, ali zaista je tako.

Pa, dobro, ali čekaj, ne znam, pa ne znam. I jel to opravdanje? Nije. Ima načina da se sazna. Kao da svi sve znaju. Misliš da je recimo meni bilo prijatno, što ja nista ne znam? Nije. Ali, reših, ljudi moji imam želju i volju da naučim. I kažem, od Vas ću da učim. Gledaću. Molim Vas pokažite mi. ispravite me obavezno. Recite

Pa nije ni Sokratu bilo ( valjda ) prijatno da spozna tu strasnu istinu i kaze " Scio me nihil scire" ( mada je on to rekao

na grckom, ali smo svi u skoli to ucili na latinskom pa zato latinski).

Nego kako bi ti znala da su mnogo pametniji i znacajniji  ljudi, fidlozofi od tebe to vec stotine i hiljade puta rekli,

valjda bi se ogranicila na svoj mali svet, ovako si nehotice usla u neke sfere koje uopste ne razumes ,

a veruj mi crkvena biblioteka je samo nadogradjnja za neko opste znanje.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 10:34, Justina рече

Pa nije ni Sokratu bilo ( valjda ) prijatno da spozna tu strasnu istinu i kaze " Scio me nihil scire" ( mada je on to rekao

na grckom, ali smo svi u skoli to ucili na latinskom pa zato latinski).

Nego kako bi ti znala da su mnogo pametniji i znacajniji  ljudi, fidlozofi od tebe to vec stotine i hiljade puta rekli,

valjda bi se ogranicila na svoj mali svet, ovako si nehotice usla u neke sfere koje uopste ne razumes ,

a veruj mi crkvena biblioteka je samo nadogradjnja za neko opste znanje.

E, ako si mi rekla. :)

Upravo zbog tona i nacina s kojim si ovo napisala a  s ciljem koji ti samo valjda razumes i znas, a meni je vrlo vidan i osećam ga cak na slova,  osecam se nedostojnom svog vaspitanja da ti bilo sta repliciram.

Moja odjava s teme.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 10:50, Srdasce рече

E, ako si mi rekla. :)

Upravo zbog tona i nacina s kojim si ovo napisala a  s ciljem koji ti samo valjda razumes i znas, a meni je vrlo vidan i osećam ga cak na slova,  osecam se nedostojnom svog vaspitanja da ti bilo sta repliciram.

Moja odjava s teme.

Morala bi Sokratu da repliciras . nikako meni.

Подели на овим сајтовима

On 10. 2. 2014. at 21:10, НиколајСвесрпски рече

Овај наслов је ту само да привуче пажњу.Дакле говорим о крштењу. У данашње вријеме примјећујем бар у мојој околини велики број који нису крштени. Доста њих није упознато шта је заправо крштење. На крштење гледају као на неки "фолклор". Нарочито међу младима влада такво мишљење. Моја генерација и генерално млади данас нису упознати шта је крштење,пост,причешће,никад се нису молили,о одласку у цркву и да не говорим.....по некад се стварно запитам јесмо ли одрастали заједно!

Ја се слажем са тобом, имах и то подоста.

Моје искуство је, боље бити крштен него сањати екстремне кошмари, који могу да вас убију у сну.

најозбиљније ако имате кошмаре да се крстите што је пре могуће...

имао сам страшне снове и неподношљиве куцање срца... ноћима нисам спавао због тога... кад сам се крстио све то нестало и мирно спавам...

нарвно да сањате и даље али не и кошмаре. ко  не верује нека проба  да видите дал не ради.. 

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...