Гости Guest Alefshin Написано Јануар 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2010 Еп.Порфирије нпр., за њега знам сигурно, верујем и Еп.Фотије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2010 Данас је на ртс 1 био гост Еп.Порфирије па је помињао о.Гаврила лепавинског и мало је више о њему причао у контексту његовог мисионарења на интернету, тако да сам закључио да одлично познаје ситуацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Mislim da su se svi episkopi koji su koristili internet, u međuvremenu pokajali i prešaltovali što na TV, što u neke druge medije koji su "bezbedniji". I svrsishodniji za misiju Crkve. Internet je ostao za sirotinju raju (monahe) i dokone popove. Episkope jok. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Mislim da su se svi episkopi koji su koristili internet, u međuvremenu pokajali i prešaltovali što na TV, što u neke druge medije koji su "bezbedniji". I svrsishodniji za misiju Crkve. Internet je ostao za sirotinju raju (monahe) i dokone popove. Episkope jok. Мислиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Manje više svi koriste internet. Лидија Миленковић, Ignjatije and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 5, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Верујем да многи користе интернет. Чак, мислим да је то ствар опште културе. Ако Бог да, покретањем Црква.нет пројекта, коришћење интернета у својсву мисије Цркве многима бити још јасније. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Internet je ostao za sirotinju raju (monahe) i dokone popove. Episkope jok. Који су ти докони попови Интернет је чудо. Најозбиљније. Оно што на нету можеш наћи не можеш нигде у осталим медијима. Главно средство информисања омладине и доброг процента одраслих људи. На нету се траже одговори за верска питања и недоумице. Ту је права борба за људске душе. И ако ту не будемо као Црква џаба нам мисија у овом модерном свету. Не разумем зашто мислиш да интернет није добар за мисију ? Да се вратим на "доконе попове". Свештеник који је до недавно био у мојој парохији (старији човек) је веома успешно користио интернет. Није се бавио форумима, али је скидао и прочитао доста материјала. Помогао сам му при томе јер није знао како да преузима, екстрактује, подвлачи... Остали и са овог форума, за које знам да су свештеници, раде, пишу текстове, објашњавају члановима... Ако и има неки докон то није правило, а и тај није активан члан. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Ma šala čoveče. Dokon pop je onaj pop koji igra igrice i gleda seksi sajtove. Internet može biti jedan od edukativnih elemenata u građenju bogoslovske msili, ali čovek (pa i pop) je u principu samo čovek, i često ga mrzovolja, dosada i nešto slično uniniju savlada, i umesto otačkih tekstova i pravoslavnih stranica (kojih je slava Bogu dovoljno) počne da čita neke "zabavnije" stvari koje na kraju i prevladaju. To je sve ljudski. Ne generalizujem, i više shvati kao šalu pređašnji moj post. (Kad moram da objašnjavam da je šala :P) Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Da li oprastaju grehe preko neta? "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Da li oprastaju grehe preko neta? Наравно, и прскају те освештаном водицом преко скајпа. Mironosica and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Комуникација је "концепт" (читај:начин постојања) који је мање у вези са технологијом, а више са стањем духа, мером личности. Интернет је средство комуникације овога времена, суштински не мења ствари, само формално. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Da li oprastaju grehe preko neta? Да. Али само у Католичкој Цркви од стране папе ( не знам да ли свећеници то раде). У Православној то још увек није случај. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Хтедох рећи,надам се да немамо дилему,гледати пренос Литургије из Ниша,на ТВ,интернету и сл.или отићи на Литургију,ту где смо?! Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Сутра на литургију у село, а онда брже боље да гледам пренос из Ниша Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Apostol Pavle je bio najveći forumaš ever, obišao je propovijedajući Jevanđelje toliko foruma da i on sam valjda ne zna koliko, kakvih a gdje ih je sve bilo i u kojim sve to gradovima i zemljama. Trebao bi biti patronom, zaštitnikom forumaša. Inače tada još nisu imali internet ADSL, Wi-Fi a ni notebooke, laptope, PC itd. Moralo se to stvarno tako hodajući od foruma do foruma, od trga do trga. Ko je tada htio podat nekakvu informaciju što većem broju ljudi i biti stalno u kontaku s njima radio je to tako, drugog nekog načina onda još nije bilo. Apostle Paul in Athens - the Roman Forum/Agora Милан Ракић and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука