Jump to content

Олимпијске Игре

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 19:22 -> 19:32

Мање додавања, молим!

Мајк Крижевски има посао који је апсолутни сан сваког кошаркашког тренера на свету. Међутим, тренирати највеће звезде игре под обручима није нимало лако, али не из разлога на које би већина одмах помислила. Тренер Дрим тима и Дјук универзитета жели да његови играчи "ређе додају лопту" у приликама када би могли да постигну кош. Претерују са другарством и заједништвом, то штети екипи, рекао је Крижевски.

Селектор кошаркашке репрезентације Сједињених Држава Мајк Крижевски изјавио је да га више од тесне победа против селекције Литваније на олимпијском турниру у Лондону (99:85) брине то што се његови изабраници просто утркују ко ће бити успешнији асистент током игре.

mike.jpg

"Наш тим краси сјајан дух и заједништво. Неколико пута су претерали са додавањима, а то другарство понекад зна да штети тиму. Дефинитвно можемо да играмо боље у нападу, али и у одбрани. Осећам да је ово што радимо права ствар и трудићемо се да наставимо у истом ритму", рекао је Крижевски.

Селекција Америке има максималан учинак у А групи, а у последњем колу састаје се са Аргентином, екипом против које је пре три недеље одиграла неизвестан припремни меч (86:80).

mike-2.jpg

Дакле, не треба да додајем лопту?

"Одбрана нас је спасила против Литваније, видећемо како ће се ствари одвијати против Аргентине. Сигурно су напредовали у односу на претходни наш меч, али и ми смо", рекао је звезда Бруклина Дерон Вилијамс.

Поред меча САД - Аргентина, у понедељак се састају Тунис - Литванија (12.15) и Француска - Нигерија (15.30)

_spacer.gif

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 15:56 -> 17:21

Пре ОИ купио породици први телевизор

Пре одласка на Олимпијске игре у Лондону, Гватемалац Ерик Барондо обрадовао је своју породицу првим телевизором у кући.

Испоставило се да је то била важна одлука јер је Барондо у суботу у ходању на 20 километара освојио сребро, те су његови родитељи, такође атлетичари, могли да гледају како њихов син осваја прву олимпијску медаљу у историји Гватемале.

Erik-Barondo.jpg

"Моја земља је много пропатила, али има снове", рекао је 21-годишњи студент. "Када би сутра неко пушку или нож заменио паром патика и почео да тренира, био бих најсрећнији човек на свету", додао је први освајач олимпијске медаље из те земље Централне Америке.

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 17:28 -> 18:10

Једноставно није хтело

Једноставно неће, није хтело данас, није хтело у петак са Марејом, то је нешто на шта ја нажалост не могу да утичем, рекао је Новак после разочаравајућег пораза у борби за бронзану медаљу.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић после разочаравајућег пораза од Аргентинца Хуана Мартина Дел Потра у борби за бронзану медаљу на Олимпијским играма у Лондону рекао је да је веома разочаран, али да није изгубио веру у себе.

Nole20.jpg

"Једноставно неће, није хтело данас, није хтело у петак са Марејом, то је нешто на шта ја нажалост не могу да утичем. Постоје тренуци када се ломе резултат, један поен, један ударац одлучује победника, он је одиграо храбро данас, ја му на томе честитам и заслужено је победио", рекао је Ђоковић новинарима у Лондону. Он је додао да је меч са Дел Петром био реприза полуфиналног дуела са Марејом, када је такође пропустио много брејк прилика.

"Све је било слично, покушавао сам у тим тренуцима да изађем на волеј, будем агресиван, да не чекам његову грешку, па онда онај пасинг шот качи линију два центиметра линију. Шта да се ради, то је споорт, идемо даље", истакао је он.

Nole19.jpg

Ђоковић је нагласио да без обзира на то што ове године није испунио план и даље верује у себе.

"Прошле године сам играо феноменално, изгубио један меч за шест месеци, ове године сам опет играо доста добро, али су и очекивања била већа. Боже мој, спорт је чудо, није битно колико пута паднеш, него колико пута устанеш. Искрено се надам да ћу извући поуку, да ћи бити јачи, верујем у себе да могу дуго да трајем и играм на овом нивоу", поручио је он.

Српски тенисер је рекао да осећа велики жал што није успео Србији да подари олимпијску медаљу.

Nole21.jpg

"Свакако да је ово један од најболнијих пораза у мојој каријери. Олимпијске игре су специфично и ретко такмчење, сваке четири године, пропустио сам јединствену прилику да после Пекинга освојим још једну медаљу за Србију. Нисам успео, али идемо даље, чекаћу Рио", закључио је Ђоковић, који и даље планира да учествује на турниру у Торонту.

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 21:18 -> 21:28

Топић без пласмана

Драгутин Топић завршио је у квалификацијама такмичење у скоку у вис. Популарни Топ није успео да прескочи почетну висину од 2,16 метара, пошто је три пута рушио летвицу.

Српски атлетичар Драгутин Топић неуспешно је завршио квалификације олимпијског такмичења у скоку у вис пошто је вечерас три пута рушио лествицу на почетној висини од 2,16 метара.

Topic1.jpg

Четрдесетједногодишњи ветеран у Лондону је шести пут учествовао на Олимпијским играма, а највећи успех остварио је 1996. у Атланти, када је заузео четврто место.

Топић је визу за Игре у Лондону изборио резултатом 2,28 метара, постигнутим у мају на екипном првенству Србије у Београду.

Подели на овим сајтовима

мене занима само једно - да ли ви сви који критикујете , судите, експерти сте за тенис - да ли сте и ви у својим животима постигли максимум, да ли сте увек најбољи у свом послу...?

осим тога, не понашате се као хришћани, јер судите и осуђујете а не знате чињенице...

Ја сам освојио за Србију сребро на Светском првенству, био сам два пута први у Европи и два пута на Балкану. Нисам добио никакав новац, јер сам се такмичио у омладинским категоријама, а због школовања на два факултета (ПМФ и ПБФ) сам напустио спорт. Никад нисам зажалио што сам напустио спорт, али ни што сам се бавио њиме pro bono. Шта више поносан сам и на један и на други део живота, јер сам се максимално трудио и поштено и вредно радио.

Тако да имам право да критикујем неког ко на ОИ не да 100 посто од својих могућности и видно је слабије мотивисан него кад игра за нешто друго.

• Волим 1

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Марко, свака част за оно што си ти урадио...кажеш за себе да си се максимално трудио и поштено радио..(али то није разлог да неког критикујеш)...хајде да чујемо Нолета шта ће он да каже...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Знаш како, ја критикујем, али нисам критизер. И одлично знам да препознам фолиранта и забушанта на терену...

А Ноле, Ноле ће се извинити, рећи да му је много тешко и опет Јово, на ново... Да се разумемо, критика је упућена његовој игри и залагању на ОИ, а не њему као човеку и ономе што је урадио за себе и нас у каријери и досадашњем животу уопште.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

moze mu se ;)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 23:05 -> 00:01

ВИДЕО: Други трче, Болт лети

Ново олимпијско злато и нови олимпијски рекорд за најбржег човека кога је свет икада видео. Усаин Болт је почистио конкуренцију у финалу трке на 100 метара, и пред очима света потврдио да је једно од највећих спортских чуда.

Четири године су прошле, али и даље сви гледају леђа Усаина Болта. Феноменални Јамајчанин ни у финалу није најбоље стартовао, као да се и даље прибојавао сценарија који га је коштао одбране злата на прошлогодишњем Светском првенству, али када се око педесетог метра размахао, епилог је могао бити само један.

Усаин Болт - 100 метара за 9,63

Болт је истрчао друго најбрже време свих времена, али и најбрже време Олимпијских игара. Нови рекорд сада износи 9,63. Његов највећи ривал и тренинг партнер Јохан Блејк истрчао је одличних 9,75, који су му донели сребро.

На највећу сцену вратио се и Џастин Гетлин, који је коначно спрао љагу са свог имена и скандала са допингом истрчавши респектабилних 9,79. Американац је тако стигао до бронзане медаље, највишег постоља достпуног Американцима тренутно у ери јамајчанске доминације.

bolt.jpg

Касније ове недеље, Болт ће покушати још једном да помери границу и да одбрани злато и на 200 метара, што би представљало подвиг без преседана. Харузматични Јамајчанин, спасилац овог спорта како га многи називају, доминирао је и Олимпијским играма у Пекингу када је поставио светске рекорде и на 100 и на 200 метара.

На запрепашћење света, његова времена су била још боље наредне године, на Светском првенству у Берлину, када је 100 и 200 метара истрчао за 9,58, односно 19,19.

bolt-2.jpg

Зар сте заиста сумњали у мене?

Међутим, последње две године појавиле су се сумње да је Болтово време прошло. Проблеми са повредама, понајвише леђима, али и замерке појединаца на његову технику, учинили су да Болт по први пут делује рањиво. Погрешан старт донео му је дисквалификацију на прошлогодишњем Светском првенству. Уз то, Јохан Блејк победио га је у директном окршају на митингу у родном Кингстону.

Чак и у квалификацијама у Лондону, Болт, односно његов старт, није изгледао најбоље. Међутим, данас су ствари поново дошле на своје место.

bolt-4.jpg

У трци коју је крај малих екрана испратило преко милијарду људи, као и светски спортски крем на Олимпијском стадиону у Лондону, предвођени Мајклом Фелпсом и Роџером Федерером, Болт је још једном показао да је најбржи човек свих времена. Уз то, није погрешно рећи и да је овај спринтер један од најбољих спортиста у историји.

На срећу, чуда се не завршавају вечерас, јер ћемо Болта гледати у још две дисциплине у Лондону.

Подели на овим сајтовима

• Гости

понедељак, 06. авг 2012, 00:15 -> 00:25

Орлови уживо: Бити ил не бити за рукометаше

Десетог дана такмичења на Олимпијским играма у Лондону, у понедељак, Србија ће имати представнике у шест спортова. Први креће Миросављев, рукометиши и одбојкаши траже своју шансу за пласаман у четвртфинале, "делфини" против Румуна за престиж и сигурно прво место у групи.

По обичају, први на борилишта излази репрезентативац у стрељаштву Немања Миросављев, који се од 10 сати такмичи у квалификацијама у дисциплини малокалибарска пушка тростав.

Rukometasi7.jpg

Пола сата касније српски рукометаши играју одлучујућу утакмицу за пласман у четвртфинале олимпијског турнира, а ривал је Мађарска.

Након успеха против Јужне Кореје, изабраницима Веселина Вуковића потребна је још једна победа за сигуран пролаз у нокаут фазу такмичења.

Odbojkasi.jpg

Одбојкаши траже своје место у четвртфиналу

У исто време српски кајакаш Марко Томићевић учествује у квалификационој трци на 1.000 метара, док од 11.39 женски четверац у саставу Антонија Нађ, Антонија Хорват-Панда, Марта Тибор, Рената Кубик, почиње такмичење у квалификацијама на 500 метара.

Одбојкашима Србије потребна је победа против селекције Русије за пласман међу осам најбољих екипа на турниру, али би и поразом од 3:2 могли да се надају четвртфиналу, зависно од резултата утакмице између Бразила и Немачке. Утакмица петог кола Б групе на програму је од 12.30.

Атлетичарка Марина Мунћан од 12.45 трчи у квалификацијама на 1.500 метара.

Vaterpolisti8.jpg

Са Румунима за што бољи пласман

Последњи од српских спортиста наступају ватерполисти, који од 15.10 сати играју против Румуније утакмицу петог кола Б групе. Репрезентација Србије раније је обезбедила пласман у четвртфинале олимпијског турнира.

Подели на овим сајтовима

недеља, 05. авг 2012, 23:05 -> 00:01

ВИДЕО: Други трче, Болт лети

Ново олимпијско злато и нови олимпијски рекорд за најбржег човека кога је свет икада видео. Усаин Болт је почистио конкуренцију у финалу трке на 100 метара, и пред очима света потврдио да је једно од највећих спортских чуда.

Четири године су прошле, али и даље сви гледају леђа Усаина Болта. Феноменални Јамајчанин ни у финалу није најбоље стартовао, као да се и даље прибојавао сценарија који га је коштао одбране злата на прошлогодишњем Светском првенству, али када се око педесетог метра размахао, епилог је могао бити само један.

Усаин Болт - 100 метара за 9,63

Болт је истрчао друго најбрже време свих времена, али и најбрже време Олимпијских игара. Нови рекорд сада износи 9,63. Његов највећи ривал и тренинг партнер Јохан Блејк истрчао је одличних 9,75, који су му донели сребро.

На највећу сцену вратио се и Џастин Гетлин, који је коначно спрао љагу са свог имена и скандала са допингом истрчавши респектабилних 9,79. Американац је тако стигао до бронзане медаље, највишег постоља достпуног Американцима тренутно у ери јамајчанске доминације.

bolt.jpg

Касније ове недеље, Болт ће покушати још једном да помери границу и да одбрани злато и на 200 метара, што би представљало подвиг без преседана. Харузматични Јамајчанин, спасилац овог спорта како га многи називају, доминирао је и Олимпијским играма у Пекингу када је поставио светске рекорде и на 100 и на 200 метара.

На запрепашћење света, његова времена су била још боље наредне године, на Светском првенству у Берлину, када је 100 и 200 метара истрчао за 9,58, односно 19,19.

bolt-2.jpg

Зар сте заиста сумњали у мене?

Међутим, последње две године појавиле су се сумње да је Болтово време прошло. Проблеми са повредама, понајвише леђима, али и замерке појединаца на његову технику, учинили су да Болт по први пут делује рањиво. Погрешан старт донео му је дисквалификацију на прошлогодишњем Светском првенству. Уз то, Јохан Блејк победио га је у директном окршају на митингу у родном Кингстону.

Чак и у квалификацијама у Лондону, Болт, односно његов старт, није изгледао најбоље. Међутим, данас су ствари поново дошле на своје место.

bolt-4.jpg

У трци коју је крај малих екрана испратило преко милијарду људи, као и светски спортски крем на Олимпијском стадиону у Лондону, предвођени Мајклом Фелпсом и Роџером Федерером, Болт је још једном показао да је најбржи човек свих времена. Уз то, није погрешно рећи и да је овај спринтер један од најбољих спортиста у историји.

На срећу, чуда се не завршавају вечерас, јер ћемо Болта гледати у још две дисциплине у Лондону.

gde moze da se odgleda snimak trke? .mislise.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ја сам освојио за Србију сребро на Светском првенству, био сам два пута први у Европи и два пута на Балкану. Нисам добио никакав новац, јер сам се такмичио у омладинским категоријама, а због школовања на два факултета (ПМФ и ПБФ) сам напустио спорт. Никад нисам зажалио што сам напустио спорт, али ни што сам се бавио њиме pro bono. Шта више поносан сам и на један и на други део живота, јер сам се максимално трудио и поштено и вредно радио.

Тако да имам право да критикујем неког ко на ОИ не да 100 посто од својих могућности и видно је слабије мотивисан него кад игра за нешто друго.

Алал вера за све наведено... Је л' се може знати који спорт је у питању? :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Лепо од Мартија што се цима да имамо све вести на једном месту, и сад и за ЕП... :)

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Разочаран у рукомет - у чврстом убеђењу да је све намештено.....

И то не због Србије него због Данске. ДА данци изгубе од хрвата!? Ма важи. Ајд да изгубе два три него са онолико разлике.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Па кад се намешта обично се намести да буде што мање сумњиво, намести се на неку уобичајену, малу разлику а не на 10 поена, осим ако им не треба гол разлика... :) Шта има да будеш разочаран у рукомет, савез и организација нам се распадају годинама, оно на ЕП је урађено упркос свему и свачему, а не зато што нам је добар рукомет...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...