Jump to content

Олимпијске Игре

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па не бих рекао да је Ђоковић остао без медаље јер се "опарио"... Имао је он пара и 2008. сасвим довољно, тако да ако већ има потребе да се тражи неко објашњење мени је много логичније да просто није изводљиво да ико игра годину дана на максималном могућем ниову, малтене без пораза а и Дел Потро и Мареј играју тенис свог живота ових пар мечева па није чудо изгубити од њих. Тешко је, такође, одржати мотивацију на високом нивоу после толико успеха, после остварења буквално свих циљева које спортиста може имати. Кажем, ако уопште има смисла анализирати дечка који је и даље крем де ла крем тениса, плус јако харизматична и личност за пример у сваком смислу. За остале спортове, просто можда треба да сами себи признамо већ једном да годинама немамо концепцију за већину екипних спортова, нема новца да се улаже као у САД и осталим развијеним земљама, тако да смо још и сјајни кад се све сабере и одузме. Сад, што смо навикли на успехе ни из чега је друга ствар...

facenew22222222

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 597
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Тај аргумент Србија га не плаћа, па не може да ради како му се ћефне не стоји. Као и то да нисам знао шта је радио кад је имао 4. године. То је СМЕШНО. Он је прихватио да представља Србију и само је то важно. На ОИ се бори за црвену-плаву-белу, а не за себе. Стоји СРБ, а не ДЈО кад игра. Шта је урадио и колико се труди. А оправдања која нудите можда вас теше, али су лаж.

П.С. 2008. је био трећи на АТП листи и имао је мотива да се цима. Данас кад је био први, имао врхунску годину, очигледно му Србија није неки мотив.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

он наравно не ради како му се ћефне...пошто је то његов лични избор сигурно да сам лично жели да буде најбољи...

и ја нигде нисам написала да треба да се зна шта је радио када је имао 4 године...прихватио је да игра за Србију и урадио колико је могао...као и остали тенисери за своје земље...ја не нудим никаква оправдања, јер немам ни разлога за то...а да је лаж то што сам написала, није...Нолету не треба адвокат...само ми је жао што смо ми као људи такви...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ја, колико сам гледао тенис на ОИ, нисам приметио да се Ђоковић не труди или да се мање труди него рецимо на Вимблдону. Против Дел Потра рецимо играо је добро а Дел Потро је испогађао силне и силне линије и неке сјајне поене. Не знам на основу чега се да са таквом сигурношћу закључити да је мањак мотивације узрок пораза, и то против овако добрих тенисера какви су и ДП и Мареј...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли си некада пратио или играо тенис, али два човека су играла под именом Новак Ђоковић на истом овом терену у року од две недеље.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Нисам играо никад, пратим помало, одгледам Ђоковића ту и тамо, и понеко финале... Мој утисак је, лаички наравно, да се није мање залагао на ОИ него на Вимблдону, можда и грешим, нисам гледао цео Вимблдон ни цео туринир на ОИ.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

ne vidim nikakav problem u tome sto je izgubio, eto muri se raduje sta fali :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

мене занима само једно - да ли ви сви који критикујете , судите, експерти сте за тенис - да ли сте и ви у својим животима постигли максимум, да ли сте увек најбољи у свом послу...?

осим тога, не понашате се као хришћани, јер судите и осуђујете а не знате чињенице...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 15:08 -> 17:31

Много се плашим допинга

Најбржи човек на свету Јамајчанин Јусеин Болт свестан је да би умешаност у допинг скандал могао да га кошта атлетске каријере.

"Свестан сам да би се опростио од атлетике да сам којим случајем био умешан у допинг скандала. Ипак, то се неће десити. Одувек сам се клонио тих ствари. Избегавам чак и суплименте из страха да се сутрадан не појаве на листи забрањених средстава", рекао је Болт.

Bolt-trka.jpg

Светски рекордер на 100 и 200 метара тврди да је један од најчешће тестираних спортиста на свету.

"Можда сам један од спортиста који је највише пута ишао на контроле, посебно након обарања светског рекорда. Изгледа да то многима није довољно, али ако желе, контролори могу да направе ред испред моје куће. Што чешће то раде, то ће бити боље за спорт", додао је Болт.

Болт се са деветим временом пласирао у полуфинале трке на 100 метара, које су на програму вечерас од 20.45.

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 15:19 -> 17:28

Освојиле злато и ушле у историју

Америчке тенисерке сестре Серена и Венус Вилијамс, одбраниле су олимпијско злато у женском дублу, пошто су у финалу у Лондону савладале Чехиње Андреу Хлавацкову и Луси Храдецку са 6:4, 6:4.

За обе америчке тенисерке то је по четврто олимпијско злато у каријери, што је нови рекорд у историји овог спорта.

Serena-i-Venus.jpg

Меч је одигран под кровом централног терена Вимблдона, јер је у Лондону падала киша.

Сестре Вилијамс на олимпијском турниру нису изгубиле ниједан сет. Серена је у Лондону постала прва тенисерка која је освојила злато у синглу и дублу после 12 година, а претходно је то пошло за руком Венус на Играма у Сиднеју.

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 15:35 -> 17:23

Контидис јунак Кипра

Једриличар Павлос Контидис освојиће прву олимпијску медаљу за Кипар од када ова земља учествује на Олимпијским играма - од 1980. године, у Москви.

Он је је осигурао сребро у класи "ласер", али су му шансе мале да се домогне злата у финалу које је на програму у понедељак.

Kontidis-jedrenje.jpg

Кипарска штампа успех 22-годишњег Контидиса описује као "најсветлију страницу спортске историје Кипра".

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 17:24 -> 18:04

Мари донео злато Британцима

Мари је био супериоран током целог меча и овог пута је успео да, пред својом публиком, победи Швајцарца Роџера Федерера са 3:0 и своји златну медаљу. Федерер, један од најбољих тенисера света, данас као да није постојао на терену.

Британски тенисер Енди Мареј освојио је данас златну медаљу на Олимпијским играма у Лондону, пошто је у финалу победио Швајцарца Роџера Федерера са 6:2, 6:1, 6:4.

Mari10.jpg

Мареј је сасвим заслужено дошао до првог великог трофеја у каријери, јер је у финалу, ношен огромном подршком публике, сасвим надиграо седмоструког шампиона Вимблдона. На путу до олимпијског злата био је бољи и од Новака Ђоковића, којег је са 7:5, 7:5 савладао у полуфиналу.

Британац се тако реванширао Федереру за пораз у финалу овогодишњег Вимблдона, када је Швајцарац славио са 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

Љубимац лондонске публике је силовито кренуо и добио први сет после 37 минута игре. Изузетно мотивисани Мареј наставио је у истом ритму, па је на старту другог сета направио брејк, повео са 2:0, и није устукнуо ни после маратонског трећег гема, када је Федерер на све начине покушавао да се врати у меч.

Federer2.jpg

Мареј је у том десетоминутном неколико пута успео да спаси брејк лопту и касније на убедљив начин дође до вођства од 2:0 у сетовима и надомак освајања олимпијског злата.

Први тенисер света наставио је да греши, што је Британац искористио и после сат и 56 минута игре велике борбе тријумфално је окончао дуел.

Мареј је осим олимпијског злата освојио нових 750 бодова на АТП листи, док ће Федереру припасти 450.

Мари је први Британац који је освојио златну медаљу у тенису од Олимпијских игара 1908. године, такође у Лондону. Тада је злато освојио Џосаја Ричи.

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 18:49 -> 18:54

Кина земља бадминтона

Када лаик погледа листу добитника медаља у бадминтону на Олимпијским играма, помисли како се овај занимљиви спорт игра искључиво у Кини. Управо су представници ове земље успели да освоје златна одличја у свим конкуренцијама у овом спорту, што је готово успех без преседана, у било ком спорту, барем у скоријем периоду.

Кина је бадминтонска велесила. Представници ове земље освојили су злата у сви категоријама на олимпијском турниру у овом интересантном спорту.

china.jpg

У финали појединачне конкуренције, Кинез Дан Лин је након велике борбе и још већег преокрета савладао Чонг Веи Лија из Малезије са 2:1 у сетовима.

Након златних медаља појединачно и у пару у конкуренцији девојака, али и конкуренцији мешовитих парова, Кини је тако припало злато у синглу и дублу код мушкараца.

Премда је Малезијац Ли добио први сет са 21:15, уследио је преокрет Лина који са 21:10, и затим 21:19 долази до тријумфа.

Невероватно је да и бронзана медаља иде Кинезима, јер је Лонг Чен био бољи од Хјун Лија из Јужне Кореје, такође са 2:1 у сетовима.

china-23.jpg

Кинеска комбинација Чаи Јун и Фу Хаифенг донела је Кини злато и у паровима, којим је сачуван стопостотан учинак у овом спорту.

Чаи и Фу су надиграли представнике Данске Боеа и Моргенсена са 2:0 у сетовима. Овом победом је и комплетиран невероватан успех кинеских такмичара, и наравно, само је настављен сјајн низ кинеских спортиста уопште у Лондону.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...