Jump to content

Олимпијске Игре

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 12:08 -> 12:14

ВИДЕО: Дивљачки старт и жути картон

На олимпијском турниру у фудбалу виђају се потези који не само да нису у духу олимпизма, већ који су, како би љубитељи фудбала рекли, за затвор. На четвртфиналном мечу против Мексика, Сенегалац Папа Суаре је у 82. минуту, без потребе, „мајгеријем" ударио Хектора Хереру у лице. После ударца на којем би му позавидели и ултимејт фајт борци, Суаре је од главног судије Мата Клатенбурга добио само жути картон.

На крају је Мескико добио меч против продужетака са 4:2, а управо је Херера постигао последњи погодак за свој тим.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 597
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 10:08 -> 11:28

Руси за четвртфинале

"Опет нисмо успели да преломимо на нашу страну у четвртом сету и пети су Бразилци одиграли јако добро. Ипак, још увек имамо шансу, иако смо, реално, слабији од Русије", казао је Колаковић након пораза од Бразила.

Освајањем два сета у овом поразу Србији је припао један бод, тако да су изабраници селектора Игора Колаковића сачували шансе за пласман у четвртфинале.

Kolakovic1.jpg

"Знали смо и пре да би нам победа од 3:2 окренула ствари у нашу корист. Овако са овим бодом смо близу, али нам опет треба и бод или два против Руса. Рачуница је јасна, морамо ићи на победу против Руса и то је оно што нас одржава у животу на овом олимпијском турниру", казао је средњи блокер Драган Станковић.

Он је додао да је екипа била борбена у дуелу са Бразилом, али да је заказала на почетку другог и четвртог сета.

"Тада смо допустили Бразилу да се одлепи, на три, четири поена и после је било тешко играти. Такође, у петом сету, осим на 1:1, мислим да није било ни приближно егал игри као што смо очекивали", додао је он.

Утакмица последњег, петог кола Б групе измедју Србије и Русије игра се у понедељак од 12.30 по нашем времену.

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 14:03 -> 14:19

Златић шести у финалу

Репрезентативац Србије у стрељаштву Андрија Златић освојио је шесто место на Олимпијским играма у Лондону у дисциплини малокалибарски пиштољ на 50 метара.

Златић је у финалу погодио укупно имао 655,9 кругова, односно 2,7 мање од бронзаног Кинеза Живеј Ванга (658,6).

zlatic-pistolj.jpg

Златну медаљу освојио је Јонгох Јин из Јужне Кореје (662), а сребрну његов земљак Јунг Ре Чои (661,5). Српшки стрелац имао је шансу да се домогне бронзе, али је у последњој серији слабо гађао - 7,6, што је искористио кинески такмичар и избио на треће место.

Златић је прошле недеље освоји бронзану медаљу у гађању ваздушним пиштољем.

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 11:41 -> 14:18

Борба за бронзу, ускоро наставак

Ђоковић - Дел Потро 3:2

Ђоковић - Дел Потро 3:2. Новак Ђоковић и Мартин дел Потро почели су борбу за бронзу. Српски тенисер води са 3:2, али меч је прекинут због кише. Ускоро наставак.

Сви смо се надали да би Новак Ђоковић могао да нам донесе злато са Олимпијских игара, али снове о томе срушио је Енди Мареј у полуфиналу. Као утеха најбољем српском тенисеру остаје борба за бронзу коју жарко жели и Аргентинац Хуан Мартин дел Потро.

novak-djokovic.jpg

Сад јуриш на бронзу

Оба играча су дала све од себе у полуфиналним мечевима, али мањак концентрације и среће у кључним тренуцима обојицу је коштао борбе за финале. Тешко је рећи који је од двојице тенисера теже поднео пораз у полуфиналу.

Новак Ђоковић је имао неколико шанси да преломи мел против Мареја, и није успео. Али шта тек рећи за Дел Потра који је играо маратон против Федерера какав није виђен на Олимпијским играма, и на крају изгубио.

del-potro.jpg

Дел Потро утучен после пораза од Федерера, сакупља снагу за Нолета

И Ђоковић и Дел Потро рекли су да су веома разочарани после пораза, али да ће наћи мотив да се докажу у борби за бронзу. Имајући у виду да се ради о два невероватна тенисера, нема сумње да ће њихов дуел бити изузетан.

Иако злато није улог на овом мечу, нико у Србији не сумња да ће Ноле јуришати свом снагом и на бронзу и да ће нашој земљи донети 101. медаљу. Зато је цела нација поново уз најбољег српског тенисера до победе.

novak-djokovic-1.jpg

Ноле доноси нову медаљу за Србију?

Меч је требало да почне у 13 часова, али као по навици играчи ће изаћи на терен тек када стане киша. Директан пренос гледајте на Првом програму Радио-телевизије Србије, а промене резултата пратите на нашем Интернет порталу.

Ђоковић - Дел Потро 3:2

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 13:25 -> 14:28

Џема на све спремна

Британска такмичарка у џудоу Џема Гибонс не зна за препреке. Гибонсова је освојила сребрну медаљу у категорији до 78 килограма, а већину борби одрадила је са сломљеним палцем леве шаке.

Репрезентативка Велике Британије у џудоу Џема Гибонс освојила је сребрну медаљу на Олимпијским играма у Лондону са сломиљеним прстом, пренели су локални медији.

dzema-medalja.jpg

До сребра са сломљеним палцем

Гибонсова је већину борби у категорији до 78 килограма улазила са добро бандажираном левом шаком, а у финалу је изгубила од Американке Кајле Херисон.

"Пре неколико сати сам сазнала да ми је палац сломљен и следеће недаље ћу отићи на операцију. Упркос томе, ово је била најбоља недеља у мом животу", написала је на Твитеру британска џудискиња.

dzema-borba.jpg

За њу нема препрека - Џема Гибонс

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 14:03 -> 14:42

Последњи хитац однео медаљу

Репрезентативац Србије у стрељаштву Андрија Златић рекао је да му је много жао што није освојио медаљу у гађању малокалибарским пиштољем и додао да је у финалу имао доста успона и падова.

"Стварно ми је жао што нисам дошао до медаље, јер би то био историјски успех. Било је стварно тешко уопште доћи до медаље ако узмете у обзир да су стварно највеће силе у стрељаштву рачунале на ове медаље. За финале су осцилације уобичајена ствар, можда је било мало треме која понекад може и да помогне", казао је Златић новинарима у Лондону.

zlatic-pistolj.jpg

Српски стрелац је до самог краја финала имао шансу за бронзу, али је у последњој серији забележио резултат од 7,6 кругова.

"Стварно сам га опалио на брзину и пропустио прилику да дођем до медаље", навео је он.

Златић је прошле недеље већ освојио једну бронзу у Лондону, у гађању ваздушним пиштољем.

"Прихватио бих само једну медаљу, у сваком случају могу да кажем да сам презадовољан", поручио је српски стрелац.

Он је подсетио да су стрелци у Лондону већ дошли до три финала и освојили једине две медаље за Србију до сада.

"Остварили смо велики успех за овакав тип такмичења, који се дешава једном у четири године", закључио је Златић.

Селектор репрезентације Србије Горан Максимовић рекао је да је Златић до сада увек добро пуцао у финалима на великим такмичењима, али и да је све остварено до сада велики успех на Играма у Лондону.

"Жао ми је стварно што се није домогао и друге медаље. Андрија је јак у финалу и увек до сада на великим такмичењима је то добро изводио и гурао до краја као што је урадио ваздушним пиштољем. Овде, овај пиштољ је мало незгоднији има и седмица и осмица колико хоћете. Ипак, последња седмица га је гурнула на шесто место. Не можемо да будемо незадовољни", истакао је Максимовић.

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 14:21 -> 14:44

Оливера поново одустала

Репрезентативка Србије Оливера Јевтић одустала је током маратонске трке на Олимпијским играма у Лондону.

Oливера је одустала пошто је претрчала половину стазе укупно дугачке 42 километра и 195 метара.

beograd-olivera.jpg

Оливера на трци у Београду

На исти начин Оливера Јевтић одустала је и на Олимпијским играма које су пре четири године одржане у Пекингу.

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 05. авг 2012, 11:41 -> 16:38

Бронза за Дел Потра

Ђоковић - Дел Потро (0:2), 5:7, 4:6

Новак Ђоковић није упео да одбрани бронзу на Олимпијским играма. У мечу за треће место српски тенисер је изгубио од Аргентинца Дел Потра са 2:0, по сетовима 7:5, 6:4.

Сви смо се надали да би Новак Ђоковић могао да нам донесе злато са Олимпијских игара, али снове о томе срушио је Енди Мареј у полуфиналу. Као утеха најбољем српском тенисеру остаје борба за бронзу коју жарко жели и Аргентинац Хуан Мартин дел Потро.

novak-djokovic.jpg

Сад јуриш на бронзу

Оба играча су дала све од себе у полуфиналним мечевима, али мањак концентрације и среће у кључним тренуцима обојицу је коштао борбе за финале. Тешко је рећи који је од двојице тенисера теже поднео пораз у полуфиналу.

Новак Ђоковић је имао неколико шанси да преломи мел против Мареја, и није успео. Али шта тек рећи за Дел Потра који је играо маратон против Федерера какав није виђен на Олимпијским играма, и на крају изгубио.

del-potro.jpg

Дел Потро утучен после пораза од Федерера, сакупља снагу за Нолета

И Ђоковић и Дел Потро рекли су да су веома разочарани после пораза, али да ће наћи мотив да се докажу у борби за бронзу. Имајући у виду да се ради о два невероватна тенисера, нема сумње да ће њихов дуел бити изузетан.

Иако злато није улог на овом мечу, нико у Србији не сумња да ће Ноле јуришати свом снагом и на бронзу и да ће нашој земљи донети 101. медаљу. Зато је цела нација поново уз најбољег српског тенисера до победе.

novak-djokovic-1.jpg

Ноле доноси нову медаљу за Србију?

Меч је требало да почне у 13 часова, али као по навици играчи ће изаћи на терен тек када стане киша. Директан пренос гледајте на Првом програму Радио-телевизије Србије, а промене резултата пратите на нашем Интернет порталу.

Ђоковић - Дел Потро (0:2), 5:7, 4:6

Подели на овим сајтовима

Мислим да су српски спортисти на ОИ у Лондону читавом свету показали шта значи кад се спортом бавиш из љубави, а шта због новца. Свака сличност са Максимовићевом и Ђоковићем је случајна...

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Па добро нема смисла поредити Фелпса и са ким, он је један у милион, и то милион пливача. А што се Ђоковића тиче, мислим да се често олако доживљавају његови успеси и "неуспеси" (крајње условно речено) јер је већ то што је у топ 10 последњих неколико година врхунски и несвакидашњи резултат и просто је нереално налазити му икакве замерке и размишљати тако као да зависи само од њега хоће ли бити бр. 1 и узимати све редом... Не иде то тако...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

А што се Ђоковића тиче, мислим да се често олако доживљавају његови успеси и "неуспеси" (крајње условно речено) јер је већ то што је у топ 10 последњих неколико година врхунски и несвакидашњи резултат и просто је нереално налазити му икакве замерке и размишљати тако као да зависи само од њега хоће ли бити бр. 1 и узимати све редом... Не иде то тако...

наравно Срђане...тако је...али ми већ познајемо сами себе и наш менталитет ...од еуфорије до гажења...уосталом, и кад је побеђивао и био први, наши су га критиковали...и кад га је цео свет заволео, наши (не сви, наравно) нису...ако он није учинио за Србију, онда стварно не знам ко је...он од Србије није добио ништа, Србија у њега није уложила ништа тако да не знам откуд право људима да о њему уопште и суде...али ми ћемо то сутра исто радити и са Иваном Максимовић и осталима...то смо на жалост ми....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

наравно Срђане...тако је...али ми већ познајемо сами себе и наш менталитет ...од еуфорије до гажења...уосталом, и кад је побеђивао и био први, наши су га критиковали...и кад га је цео свет заволео, наши (не сви, наравно) нису...ако он није учинио за Србију, онда стварно не знам ко је...он од Србије није добио ништа, Србија у њега није уложила ништа тако да не знам откуд право људима да о њему уопште и суде...али ми ћемо то сутра исто радити и са Иваном Максимовић и осталима...то смо на жалост ми....

Ма ми смо... Управо тако. И често нам је управо онако како и заслужујемо...

• Волим 1

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Не, ми то нећемо сутра радити са Иваном, јер за њу неће нико чути, евенутално, до наредних Олимпијских игара. Сви спортови у које је ушао неки већи новац, а Срби се баве њиме, је крахирао на великим такмичењима. То је факат.

Ђоковић је много лошије играо у Пекингу, а конкуренција је била јача. Тада је освојио бронзу. Данас када се опарио је имао среће да буде четврти. Исто је и са фудбалом, кошарком, видимо шта је било са одбојком и рукометом, после првих успеха и добијања лове.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Не, ми то нећемо сутра радити са Иваном, јер за њу неће нико чути, евенутално, до наредних Олимпијских игара. Сви спортови у које је ушао неки већи новац, а Срби се баве њиме, је крахирао на великим такмичењима. То је факат.

Ђоковић је много лошије играо у Пекингу, а конкуренција је била јача. Тада је освојио бронзу. Данас када се опарио је имао среће да буде четврти. Исто је и са фудбалом, кошарком, видимо шта је било са одбојком и рукометом, после првих успеха и добијања лове.

већ рекох да Нолета нико из Србије не финансира тако да се не може поредити са осталима а нарочито са фудбалерима који су безобразно много плаћени за фудбал који приказују....

а такође мислим да се нас не тиче што се Ноле опарио...као што нас се није тицало ни када није имао да једе...од 4.године је цео свој живот подредио тенису, и не само он већ цела његова породица...све су продали и уложили у њега...тако да је свака победа, његова победа а и сваки пораз, његов пораз а не наш...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Па не бих рекао да је Ђоковић остао без медаље јер се "опарио"... Имао је он пара и 2008. сасвим довољно, тако да ако већ има потребе да се тражи неко објашњење мени је много логичније да просто није изводљиво да ико игра годину дана на максималном могућем ниову, малтене без пораза а и Дел Потро и Мареј играју тенис свог живота ових пар мечева па није чудо изгубити од њих. Тешко је, такође, одржати мотивацију на високом нивоу после толико успеха, после остварења буквално свих циљева које спортиста може имати. Кажем, ако уопште има смисла анализирати дечка који је и даље крем де ла крем тениса, плус јако харизматична и личност за пример у сваком смислу. За остале спортове, просто можда треба да сами себи признамо већ једном да годинама немамо концепцију за већину екипних спортова, нема новца да се улаже као у САД и осталим развијеним земљама, тако да смо још и сјајни кад се све сабере и одузме. Сад, што смо навикли на успехе ни из чега је друга ствар...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...