Midrash Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Kad Pravoslavna Crkva bude dobila akt iz Ujedinjenih Nacija da preda pedofile izmedju svojih redova, necu prestati plakati. Ubio bi me sram da pripadam Crkvi koja krije silovatelje dece. Monstrume koji se kriju iza Crkvenog zvanja. Od sramote se ne bi izrazio kao Pravoslavac a kamoli prikrivao njihove zlocine. Lako ti je reci ono iz cuvenog videa: To nije istina... ali siguran sam Zajrone, da znas dobro sta se desava. Ne jede te savest da ih branis po forumu jer ovde, pobogu, vrsis svetu misiju, a cilj opravdava sredstva zar ne? A izvini, kome da upute akt? Ekumenskom patrijarhu, moskovskom, srpskom...kome? Ne interesuje njih pedofilija toliko (uzgred, po ko zna koji put pišemo ovde, ne radi se po pedofiliji već o pederastiji - naravno, to ne umanjuje problem, iako stvara goru sliku, a i izbegava pravo pitanje - homoseksualizam - što je glavni problem), koliko napad na veoma uticajnu organizaciju kojoj ne mogu ništa na drugi način da urade. I da, pominje se u izveštaju homoseksualizam i abortusi i sl. i da...brate, počni da se stidiš, ako baš hoćeš, ali prvo digni glavu iz peska i prouči. Ima i u Srbiji u SPC slučajeva, koji su dobrano zataškivani. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 N. Petrović pa počni odmah da plačeš, već je i lopataše i pedofile krila što je duže mogla, čak i nakon dokaza odbija da prizna sve to. Čoveka pedofila kazniše tako što su ga poslali u penziju. Počni da plačeš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 N. Petrović pa počni odmah da plačeš, već je i lopataše i pedofile krila što je duže mogla, čak i nakon dokaza odbija da prizna sve to. Čoveka pedofila kazniše tako što su ga poslali u penziju. Počni da plačeš Episkop Vransjki , koliko ja znam, nije u penziji. A koje je sve merifetluke crkva pravila da ga zastiti, cak je prosle godine eparhija tuzila nekog magacionera koga je ovaj kao decaka zlostavljao. Kao proneverio pare, a tek posto je sve lepo ispricao sta je i kako je bilo. Onda smo bili i svedoci fantasticnog rada srpskog pravosudja koje je dozvolilo ( onako sasvim slucajno i nehotice) da slucaj zastari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 A izvini, kome da upute akt? Ja ovo ne umem da rastumačim ? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Episkop Vransjki , koliko ja znam, nije u penziji. A koje je sve merifetluke crkva pravila da ga zastiti, cak je prosle godine eparhija tuzila nekog magacionera koga je ovaj kao decaka zlostavljao. Kao proneverio pare, a tek posto je sve lepo ispricao sta je i kako je bilo. Onda smo bili i svedoci fantasticnog rada srpskog pravosudja koje je dozvolilo ( onako sasvim slucajno i nehotice) da slucaj zastari. Ozbiljo, je li to onaj sa snimcima što postoje po netu? Ja sam bio ubeđen da je penzionisan, mada i ovde je jedno vreme bilo zabranjeno da se priča o tome, možda je i sada ne znam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Ozbiljo, je li to onaj sa snimcima što postoje po netu? Ja sam bio ubeđen da je penzionisan, mada i ovde je jedno vreme bilo zabranjeno da se priča o tome, možda je i sada ne znam. Taj Kacavenda sa snimcima jeste penzionisan, ali Pahomije nije. Gospodin Kacavenda ( koliko sam ja razabrala) bio je samo jedan od vladika koji je voleo raskos i muskarce, nisam cula nikada da je imao veze sa decom. Znaci samo punletni momci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Ja ovo ne umem da rastumačim ? Jednostavno, lako je da optuže Vatikan jer KC ima takvu hijerarhiju kojoj je vrh papa. Ali, papa nije baš tako pun vlasti kao što mnogi misle. U pravoslavlju svaki je episkop skoro mali papa - patrijarsi samo predsedavaju episkopima, pri tom svaka patrijaršija vodi svoju politiku. To je problem i sa ekumenizmom, ili, da ga nazovemo dijalogom. Moraš sa svima u isto vreme da razgovaraš da bi se nešto napravilo. Tako da i ako bi želeli da napadnu pravoslavlje, bilo bi teško jer bi morali sve odjednom, a to ih, očigledno i ne interesuje, posebno što ovima nije ni bitno pravoslavlje jer nije na njihovom terenu. Justina and MariaElena је реаговао/ла на ово 2 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Ja ovo ne umem da rastumačim ? Pa lepo te je pitao kome, na ciju adresu? Na srpsku, rusku, bugarsku,rumunsku ( a parvoslavaca ima i u Ceskoj, Poljskoj, pa I kopti su neki Hriscani). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Jednostavno, lako je da optuže Vatikan jer KC ima takvu hijerarhiju kojoj je vrh papa. Ali, papa nije baš tako pun vlasti kao što mnogi misle. U pravoslavlju svaki je episkop skoro mali papa - patrijarsi samo predsedavaju episkopima, pri tom svaka patrijaršija vodi svoju politiku. To je problem i sa ekumenizmom, ili, da ga nazovemo dijalogom. Moraš sa svima u isto vreme da razgovaraš da bi se nešto napravilo. Tako da i ako bi želeli da napadnu pravoslavlje, bilo bi teško jer bi morali sve odjednom, a to ih, očigledno i ne interesuje, posebno što ovima nije ni bitno pravoslavlje jer nije na njihovom terenu. Pa sta mislis, zasto je Ratzinger "abdicirao"? Nije mogao covek sa azdajama i lobijem da izadje na kraj, bacio je rukavice i otisao. I da, u pravu si, slican je sistem, samo u malom i u pravoslavnim crkvama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Da , sa ovim objašnjenjem moram da promenim stvar u ja vas ne razumem. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Овде је по мени већи проблем адреса. Нема шта УН да критикује Ватикан, већ полицију тих држава у којима се то догодило. Као када би УН критиковале било коју државу што је неки њен држављанин опљачкао банку или извршио неки злочин у другој земљи. Да ли је било или не свега тога, сигурно да је било, на основу пара које су дате за одштету, али да ли има још случајева, то је већ на судству и полицији тих земаља. Ватикан ту није крив што се тиче дела. Узрока, па можда, али није доказано. Upravo tako. To što se dešavalo nije stvar Crkve, već stvar krivičnog gonjenja - svih koji su odgovorni. To ne znači da Biskupi koji su pokrivali, a treba priznati, bilo je i takvih, nisu oslobođeni makar moralne krivice. No, treba takođe reći i da su mnogi i kažnjeni, smenjeni, poslati u penziju i sl. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Da , sa ovim objašnjenjem moram da promenim stvar u ja vas ne razumem. Ne znam šta ti nije jasno? Ili ne poznaješ sopstvenu Crkvu, ili ne razumeš Srpski? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Ne znam šta ti nije jasno? Ili ne poznaješ sopstvenu Crkvu, ili ne razumeš Srpski? To što pravoslavna Crkva nije dobila packe je samo zato što nema jedno poštansko sanduče? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Kad Pravoslavna Crkva bude dobila akt iz Ujedinjenih Nacija da preda pedofile izmedju svojih redova, necu prestati plakati. Midraš: A izvini, kome da upute akt? Čudim se. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 To što pravoslavna Crkva nije dobila packe je samo zato što nema jedno poštansko sanduče? Ma oni u tim zemljama pravoslavce gledaju kao neku sektu, nemaju izjave pravoslavnih sveštenika nikakvu težinu, zato se i ne uzbuđuju. Uostalom koliko pa ima pravoslavnih sveštenika u EU parlamentu, dok naših ima i normalno je da svojim stavovima "talasaju". Najvno je misliti da je njima stvarno stalo do dece. A te sveštenike pedefole: http://www.youtube.com/watch?v=gpeJQx-JncA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука