Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 A sta ce nas jedini i vecni Patrijarh Pavle ovde? Moze li neko da mi to objasni, molim vas?! Takvih slika ima gomila, što iz pravoslavnih što iz katoličkih hramova. Bio je pozvan u goste ili je bio domaćin... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Брђа Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 N.Petrovic, vidim da ste Vi postavili ovu temu i zbog toga sam zakljucila da Vi reklamirate ekumenizam. A sada vcitam ovu Vasu izjavu, koja mi se cini da je protivna mom prvom zakljucku. Nisam sigurna sta ste zapravo hteli da postignete ovom temom, koja je svrha njenog postojanja ovde, ali da znate da ovakvi naslovi reklamiraju ono sto u njima stoji. Анастасија многи овде рекламирају екуменизам и сматрају га прогресом. Лепо је видети да су младе Српкиње верски освештене. Јако ми је драго што гајиш такав став. Ниси сама. Ако се дуже задржиш на овом форуму многи ће покушати да савију поготово такве ставове који су против екуменизма. Најчешћа аргументација је да је то застарело и труло и да све те старе вредности треба мењати за неке нове. Не дај се смести. СРБИЈА-РУСИЈА-ПРАВОСЛАВНА БРАТИЈА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Ta ``ekipa`` se ukratko nazivaju Hriscani. Pravoslavci. Ne plasi se. Obican je to narod koji nije ucio o Pravoslavlju preko kompjutera. Narod koji postuje Svete Oce i njihove reci izgovorene pre mnogo vekova, smatra za sadasnjicu Znam da toga nema kod vas, tj u modernom nacinu verovanja , al bar probaj da razumes. mislim da polako dolazimo do toga da će ti poruke biti stavljene na odobravanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Анастасија многи овде рекламирају екуменизам и сматрају га прогресом. Лепо је видети да су Српкиње верски освештене. Ако се дуже задржиш на овом форуму многи ће покушати да савију поготово такве ставове који су против екуменизма. Најчешћа аргументација је да је то застарело и труло и да све те старе вредности треба мењати за неке нове. Не дај се смести. Po svoj prilici se ja vise necu ovde zadrzavati... Иван Ивковић, Брђа and Amir је реаговао/ла на ово 3 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Анастасија многи овде рекламирају екуменизам и сматрају га прогресом. Лепо је видети да су Српкиње верски освештене. Ако се дуже задржиш на овом форуму многи ће покушати да савију поготово такве ставове који су против екуменизма. Најчешћа аргументација је да је то застарело и труло и да све те старе вредности треба мењати за неке нове. Не дај се смести. Nije istina da ga neko reklamira i smatra progresom...niti jue smatran nečim novim, uvek je postojao u Pravoslavnoj Crkvi i uvek će postojati i pokazatelj je da Pravoslavna Crkva nije sekta , koja je zatvorena i dovoljna sama sebi. Druga stvar, ne radi se ovde o stavovima već o argumentima. Милан Ракић, Иван Ивковић and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Брђа Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Po svoj prilici se ja vise necu ovde zadrzavati... Мудро. СРБИЈА-РУСИЈА-ПРАВОСЛАВНА БРАТИЈА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Po svoj prilici se ja vise necu ovde zadrzavati... samo kukavice beže šta nije u redu ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Takvih slika ima gomila, što iz pravoslavnih što iz katoličkih hramova. Bio je pozvan u goste ili je bio domaćin... Domaćin je pobedio, ima puno autogolova gostiju barem ako se blagodat nekako iz lica (sjaja) može pročitati. Руси долазе and Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Април 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Jeste brate, vi ste pravoslavci, mi nismo.. ne sumnjam da imate plan da nas sve proterate iz crkve, sto se vidi po vasim postovima i ponasanju. Probaj ti da razumes da smo i mi pravoslavci i da se dileme izmedju nas resavaju diskusijom a ne verbalnim nasiljem, osudama, prozivkama i teskim recima. Ne tako sto ces da prozivas teoloska gledista vladika po forumima, vec tako sto ces da diskutujujes sa njima (ukoliko si teolog)... Ne. Pogresno razmisljas. Niko tebe ne osudjuje zbog tvojih shvatanja. Imas svoje misli o veri, Crkvi, pravoslavlju, Bogu... imas ukratko svoj odnos sa Bogom. I to ti kao licnosti niko nikad ne moze osporavati niti te prozivati zbog toga. Ono sto je osude dostojno, to je modernisticko razvodnjavanje vere, pod kojim si, bojim se, potpao. To je taj da kazem, bahati duh koji se uvukao medju ljude i cini nas da u sve sumnjamo, sve banalizujemo, sve znamo i pravilno tumacimo. Ono sto mislimo to je istina i ne moze drugacije biti- sapuce nam taj duh. Kao Hriscani nismo pozvani na sumnju i svojevoljno tumacenje ni Biblije ni vere. Imamo vodice, ucitelje, imamo Svete Oce koji jesu Duhom Svetim govorili i njih trebamo i podrazavati i od njih se uciti. Onaj bahati duh za njih nece da cuje. Trazi ovosvetsko jer je ovosvetski i sam sa njim : U zlu lezi. Skrenuh sa teme al da nastavim. Evo pogledaj brate koliko su samo oci iznad nas i u razumevanju i u mudrosti. Uzmi sad molitvenik. Nadji jedan kratki psalm. Sedni i probaj da ga samo procitas bez da ti se misli ne raseju. Budi iskren sa sobom, pa probaj ponovo. Videces da je takoreci nemoguce. Uvek ce se nesto drugo sa strane manje vise ubacivati. Probaj i sa molitvom. Pokusaj da se koncetrises na samu rec i samo na nju. Planina zar ne? Muka ziva. A onda zamisli njih, te svetilnile cele vasione, da su mogli danonocno prebivati i disati apsolutno ispunjeni molitvom bez priznaka nekog uplitanja sa strane. A znamo da je molitva mera duhovnosti. Ne znam, ali ne verujem da si citao Dobrotoljublje. Ta se knjiga obicno ismeva danas, mada je zbilja, bilo i ima ljudi koji se preleste i pogresno je shvate, ali njena sila ogromna kada se razumno cita. Probaj, Iskljuci se malo sa kompa pa procitaj. Zasto ti sve ovo u stvari govorim? Mozda samo zato sto mislim da je mnogim mladim ljudima potrebno upoznati se korenjem Pravoslavlja. Videti na kakvim to ustvari temeljima stoji. A videti te temelje i nije bas, za danasnje pojmove, najprijatnije. Tu je krv, mucenje, znoj, smrt... kao sto mozes videti u Zitijama Svetih. Nije samo ljubav temelj Hriscanstva. Nego i krst. A onaj bahati duh ga danas ne priznaje. Laze, jer zna da se krstom spasavamo. Срђан(Православац), Руси долазе, emilija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Мудро. e dobro, obzirom da je po tebi mudro ne biti ovde na sajtu, pljunuti na nečiji rad i trud dugogodišnji, nemaš ni ti razloga više ovde da budeš, prijatno... Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 @, Милосаве знај само да се о вери и Православљу није упутно учити преко интернета пуно је ту упитних и неправославних погледа. Slazem se, neki od tih su naprimer sajt - borba za veru, miroljub petrovic i njima slichni. O pravosljavlju ucim od vladika i teologa. Vladika i teologa koje vasa ekipa proziva. Doduse, neki od njih su za pojedine clanove ovde "upitnih i nepravoslavnih pogleda'" Ако искрено хоћеш да учиш о вери, читај Свете Оце Цркве и њихове књиге, много их је заиста. Citam teologe, koji govore meni razumljivijim jezikom, nema potrebe da glumim neku teolosku velicinu i dajem sebi za slobodu da citam svete oce i da ih tumacim ih sa mojim plitkim teoloskim znanjem. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Април 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2014 N.Petrovic, vidim da ste Vi postavili ovu temu i zbog toga sam zakljucila da Vi reklamirate ekumenizam. A sada vcitam ovu Vasu izjavu, koja mi se cini da je protivna mom prvom zakljucku. Nisam sigurna sta ste zapravo hteli da postignete ovom temom, koja je svrha njenog postojanja ovde, ali da znate da ovakvi naslovi reklamiraju ono sto u njima stoji. Pomaze Bog sestro. Tema nije reklamiranje, vec poziv na budnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Citam teologe, koji govore meni razumljivijim jezikom, nema potrebe da glumim neku teolosku velicinu i dajem sebi za slobodu da citam svete oce i da ih tumacim ih sa mojim plitkim teoloskim znanjem. Au brate... Pa gde si ti video da je lakše pročitati teologa i razumeti ga u poredjenju sa svetim otacima Hrista Živoga? Pa Gospod je prelep u svetima Njegovim jer oni upravu najsnažnije teološke teme i samu suštinu nauke Božje objašnjavaju prostim i deci razumljivim jezikom. ... Руси долазе, Дијана., *Blue* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 @@N.Petrovic, Добар си ти дечко али твоје неправославне глупости није више нико дужан да трпи, ставићу ти поруке на одобравање Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Ono sto je osude dostojno, to je modernisticko razvodnjavanje vere, pod kojim si, bojim se, potpao. To je taj da kazem, bahati duh koji se uvukao medju ljude i cini nas da u sve sumnjamo, sve banalizujemo, sve znamo i pravilno tumacimo. Ono sto mislimo to je istina i ne moze drugacije biti- sapuce nam taj duh. Sta je tu bahato? Kao Hriscani nismo pozvani na sumnju i svojevoljno tumacenje ni Biblije ni vere. Nismo pozvani ni na slepu veru.Tumacenje biblije i vere zna se kako se gleda, kroz dogmate. Upravo si ti taj koji slobodno tumaci bibliji i veru van dogmata - moje misljenje. Pa gde si ti video da je lakše pročitati teologa i razumeti ga u poredjenju sa svetim otacima Hrista Živoga? Meni je lakse. Pa Gospod je prelep u svetima Njegovim jer oni upravu najsnažnije teološke teme i samu suštinu nauke Božje objašnjavaju prostim i deci razumljivim jezikom Sa mnom nesto ocigledno nije u redu, jer ja ne razumem ni samu bibliju cesto, a kamoli svete oce. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука