Megas Doux Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Jah. To o Miloševiću posle svega... čućemo te neki drugi put. Ko još veruje u te bajke... Ali ostalo je istina što si napisao. Sem da je narod podržao odluke vlade zapravo potpise vlade koje je zapad nametnuo. Ni ovi sad izbori nisu bili neko narodno izjašnjavanje. Naroda je sve manje na izborima i biće ga još manje na narednim. Prosto narod više ne veruje u parlamentarnu demokratiju. Narod je zapravo dovoljno pametan da zna ko kosi a ko vodu nosi. I zato će radije gledati rialiti program nego ovaj predizborni falš rialiti koje su nam stranke priređivale. Pa da nije podržao glasao bi za DSS , SRS i Dveri, budi malo iskren. Ti i sam znaš da su desničarski glasači najredovniji na svim izborima i da su za svake izbore izlazili manje više u istom broju. Dok gradjanska opcija koja je mahom za stranke poput DS LDP uglavnom ostaje kod kuće. Pitanje je zašto je recimo pukao Koštunica, tj. DSS kako je sa 11% spao na 4 % ?? Najveće pitanje kako to da narod da podršku SNS i SPS koji su na neki način obećali EU priznanje neovisnog Kosova pre ulaska u EU, niko od nas nije naivan, zna svaka baba šta su u Briselu radili Vučić i Dačić, i narod opet nije glasao protiv njih ? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Zapad nametnuo bla bla bla bla, zapad nametnuo bla bla bla bla. potpisali pa potpisali... ko god da je nametnuo, sto se pre pomiris sa time to bolje po tebe. A to sto si potpisao nedo ti bog da prekrsis, zgazice te kao mrava, nece ti izaci u susret ni rusija ni kina, niti ces da ih zanimas 2 %.... Ko god da ti je gurnuo papir pod nos - narod je podrzao potpisivanje. Kraj. To sto ces da sklonis krivicu sa naroda koji je podrzao, na one koji su gurnuli papir.. slobodno.. ali to je klasichno bezanje od odgovornosti. Da to je oduvek kod nas Srba dosta žalosno. Uvek su drugi krivi za naše gubitke, beži od odgovornosti, ne gledaj kakvo je realno stanje već živi u nekom 19 veku i sl., madjutim narod pokazuje katarzu, shvata da smo izgubili na jeftin način ratove u zadnjih 20 godina, narod nam je doživeo egzodus i u Krajini i na KIM, mogao bi i u BIH, ali to ćemo još videti. Republika Srpska je sada u velikom problemu, vidim da na sajtovima iz RS pa i u Crnoj Gori frcaju komentari protiv naroda u Srbiji, sad je narod kriv što je shvatio realnost u kojoj živi, da se mora sa zapadom i u EU, a posebno kakva je stvar oko naše realne moći, koja ne postoji, i Kosova kojeg više nemamo. Narod je na sve samo udario pečat. Bilo mi je iskreno malo i žao gledati skoro miting, šetnju radikala u NS, od nekada hiljada i hiljada ljudi nije došlo ni par stotina, dok je Vučiću i Dačiću došlo na hiljade po celoj Srbiji na miting. To što se danas desilo me baš iznenadilo posebno jer sam bio uveren da će poslednji trzaj onih koji su za KIM i bajke uspeti da opreokrenu stvarizazvu kod naroda neku emociju. Ne mogu još verovati ali nikako mi ne ide u glavu, iako znam da je to zbog teške situacije u Srbiji, uglavnom svi manje više živimo teško, ali da će u toliko broju podržati stranke koje su potpisale sporazum u Briselu, to još ne mogu verovati. I još da u parlamentu nemamo ali ni jednu evroskeptičnu stranku, čudo. Iako to nije dobro opet ali ajd. U svakom slučaju ovo bi se desilo pre ili kasnije narod je toga bio svestan i kad smo izgubili Krajinu, i Crnu Goru, narod se jednostavno privikao na novu situaciju. Kosovo je rak koji izjeda Srbiju vekovima, na žalost našu tako je, zbog tih 11 000 km 2 mi smo dali mnogo više teritorije boreći se za to malo i platili skupu cenu i zemljom a posebno žrtvama, to mi sve deluje jako tužno, a mogli smo biti bar veći od Bugarske i da nas je ...da nije bilo suludog lupanja u prsa i prečestog ratovanja -iz kojeg bi se po pravilu izvlačili kao gubitnici sa teškim stradanjem, danas bi nas bilo bar 15 miliona a ne 6 miluiona koliko danas ima Srba u Srbiji, a od tih 6 miliona većinom sve starci Baš smo prolazili uvek jadno i teško. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Pa da nije podržao glasao bi za DSS , SRS i Dveri, budi malo iskren. Ti i sam znaš da su desničarski glasači najredovniji na svim izborima i da su za svake izbore izlazili manje više u istom broju. Dok gradjanska opcija koja je mahom za stranke poput DS LDP uglavnom ostaje kod kuće. Pitanje je zašto je recimo pukao Koštunica, tj. DSS kako je sa 11% spao na 4 % ?? Najveće pitanje kako to da narod da podršku SNS i SPS koji su na neki način obećali EU priznanje neovisnog Kosova pre ulaska u EU, niko od nas nije naivan, zna svaka baba šta su u Briselu radili Vučić i Dačić, i narod opet nije glasao protiv njih ? Uopšte ne uzimaš u obzir izlaznost. Kada bi to uzeo u obzir bilo bi ti jasno o čemu govorim. Zavreme Miloševića izlaznost je dostizala i preko 70%. Uporedi sa ovim danas pa će ti biti jasno. Narod se umorio od izbora i političara. Na sledećim izborima izlaznost će biti 40% ili manje. I opet će pobediti SNS. Druga stvar je ekonomija. Dve decenije ekonomskog rasula su opametile narod da ne veruje političarima. Prvo smo bili ubeđeni da je za ekonomsko rasulo kriv rat i Milošević, tako je bilo prve decenije višestranačja. Potom 10 godina nije bilo Miloševića a rasulo se nastavilo. Sada narod ima znatno manje nego za vreme Miloševića. Srednja klasa ne postoji. Broj siromašnih i nezaposlenih rapidno raste. U takvim okolnostima najrealnije bi bilo da ljudi glasaju za Radulovića i to svi listom. Međutim Radulović je dobio tek 1,5% . Prosto narod ne veruje više u sistem i da će njegov glas nešto promeniti. Kada bi ljudi verovali u to izlaznost bi bila veća i Radulović bi ušao u parlament. Dakle nije stvar samo u desničarskim strankama. Na kraju SNS iako su to reformisani radikali ipak je na neki način desničarska stranka jer više od 50% njenih članova su i dalje ubeđeni nacionalisti, koji na Vučića i Tomu gledaju kao na nekog Miloša Obrenovića koji će lukavom politikom sa zapadom izdejstvovati na kraju Veliku Srbiju, e sad šta će ova dvojica uraditi to je druga priča... To je realnost. Млађони, Јанко, kordun and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Uopšte ne uzimaš u obzir izlaznost. Kada bi to uzeo u obzir bilo bi ti jasno o čemu govorim. Zavreme Miloševića izlaznost je dostizala i preko 70%. Uporedi sa ovim danas pa će ti biti jasno. Narod se umorio od izbora i političara. Na sledećim izborima izlaznost će biti 40% ili manje. I opet će pobediti SNS. Druga stvar je ekonomija. Dve decenije ekonomskog rasula su opametile narod da ne veruje političarima. Prvo smo bili ubeđeni da je za ekonomsko rasulo kriv rat i Milošević, tako je bilo prve decenije višestranačja. Potom 10 godina nije bilo Miloševića a rasulo se nastavilo. Sada narod ima znatno manje nego za vreme Miloševića. Srednja klasa ne postoji. Broj siromašnih i nezaposlenih rapidno raste. U takvim okolnostima najrealnije bi bilo da ljudi glasaju za Radulovića i to svi listom. Međutim Radulović je dobio tek 1,5% . Prosto narod ne veruje više u sistem i da će njegov glas nešto promeniti. Kada bi ljudi verovali u to izlaznost bi bila veća i Radulović bi ušao u parlament. Dakle nije stvar samo u desničarskim strankama. Na kraju SNS iako su to reformisani radikali ipak je na neki način desničarska stranka jer više od 50% njenih članova su i dalje ubeđeni nacionalisti, koji na Vučića i Tomu gledaju kao na nekog Miloša Obrenovića koji će lukavom politikom sa zapadom izdejstvovati na kraju Veliku Srbiju, e sad šta će ova dvojica uraditi to je druga priča... To je realnost. Mene samo zanima zašto ti misliš da oni koji nisu izašli ne bi podržali baš Vučića i sve ostale proevropske stranke poput SPS, DS, NDS, URS, LDP i drugih ??? Budi iskren narod je rekao svoje, da je bila veća izlaznost bila bi ista stvar pobeio bi Vučić a ostatak bi otišao uglavnom SPS i drugim proEU strankama. Što se tiče DSS, uvek su bili kombi mala stranka, a SRS ovi glasači i sam znaš otišli su u SNS. Nemojmo se lagati. Da narod nije podržao brislelski sporazum, onda ne bi glasao za proEU stranke, već bi se još i pobunio na ulici. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=Utoy_pKK_ns Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Sećam se one priče kada su Turci ušli u Konstantinopolj, prvi cilj bila je Sveta Sofija, pre nego što su ušli, kažu da je Sveti Duh napustio crkvu pre nego što je bila oskrnavljena, takav utisak imao sam u vezi Kosova i Metohije onaj dan kada je srpska vojska otišla sa KIM -a, a posebno kad su čak i Rusi otišli, povukli se i stvar kao i mi prepustili konkretno da se ne varamo, Vašingtonu. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Mene samo zanima zašto ti misliš da oni koji nisu izašli ne bi podržali baš Vučića i sve ostale proevropske stranke poput SPS, DS, NDS, URS, LDP i drugih ??? Budi iskren narod je rekao svoje, da je bila veća izlaznost bila bi ista stvar pobeio bi Vučić a ostatak bi otišao uglavnom SPS i drugim proEU strankama. Što se tiče DSS, uvek su bili kombi mala stranka, a SRS ovi glasači i sam znaš otišli su u SNS. Nemojmo se lagati. Da narod nije podržao brislelski sporazum, onda ne bi glasao za proEU stranke, već bi se još i pobunio na ulici. Postaješ dosadan u insistiranju na tome da je narod podržao briselski sporazum zato što je oko 25% glasalo za SNS. Druga stvar ovde sam pre neki dan izložio intervju sa Despotom Kovačevićem iz CDI gde se jasno vidi da narod želi nove ljude na političkoj sceni a ne ove koji su tu već 20 godina. Danas pričam sa somsedom Mađarom i on mi čovek kaže: Neću da glasam jer isti su ljudi već 20 godina, nemam za koga da glasam. Dakle čak i da narod nije umoran od politike koja mu nije donela ništa, opet nema novih ljudi i zato neće ni da izađe na glasanje. Narod se buni na ulici samo onda kada je njegova guzica direktno u pitanju a to su najčešće ekonomske prilike. Ti ili ne razumeš o čemu ja govorim, ili misliš da si me saterao u ćošak pa teraš mak na konac. Kako god bilo savetujem ti da pažljivo čitaš šta pišem, jer sad se ne šalim. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Mene samo zanima zašto ti misliš da oni koji nisu izašli ne bi podržali baš Vučića i sve ostale proevropske stranke poput SPS, DS, NDS, URS, LDP i drugih ??? Vučić i SPS nisu proevropski, to oni sada izigravaju eu fanatike jer su videli da je zemlja pred kolapsom i da više nemaju od koga da uzimaju kredite i da je jedino rešenje da se sližu sa Evropom ne bi li makar dobili neku kintu iz predpristupnih fondova, da imaju makar još par godina da isplaćuju plate i penzije. Inače je do juče Nikolić lupetao da će Srbija biti "rupa u persijskom ćilimu, a taj ćilim je EU" i vrištao da su svi koji su za EU izdajnici. A dobili su podršku jer su izašli njihovi glasači, koji su verovatno u većini botovi koje ne zanima nikakav program nego slede vođu koji može da bude i proklingonski što se njih tiče. Милан Ракић and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Mene samo zanima zašto ti misliš da oni koji nisu izašli ne bi podržali baš Vučića i sve ostale proevropske stranke poput SPS, DS, NDS, URS, LDP i drugih ??? Budi iskren narod je rekao svoje, da je bila veća izlaznost bila bi ista stvar pobeio bi Vučić a ostatak bi otišao uglavnom SPS i drugim proEU strankama. Što se tiče DSS, uvek su bili kombi mala stranka, a SRS ovi glasači i sam znaš otišli su u SNS. Nemojmo se lagati. Da narod nije podržao brislelski sporazum, onda ne bi glasao za proEU stranke, već bi se još i pobunio na ulici. Ни ја ни моја супруга нисмо изашли. Преча ми је била јутрос Литургија, а после тога осми рођос мог детета уз посну пицу и посну тортицу са пар пријатеља. Од тога се живи. Љубав, бато. Према Богу и ближњем. А ми смо они који нису за СНС. Као и наши пријатељи. У ствари, већина нас није ни за кога. Неко поништио, неко није изашао... Немој да се заносите да нису изашли гласачи ДС-а и ЛДП-а. Они који нису изашли СКОРО СВИ нису за СНС, то је јасно. Самим тим, 47% од 50% = приближно 23,5% гласачког тела је Вучићев максимум, они и СПС имају поприлично дисциплиновано гласачко тело. Остали НЕ ВИДЕ НИКОГ ПАМЕТНОГ. То сам рекао и пре избора. То је огромна већина која није за ово што се ради, неко из правих, а неко из кривих разлога... Ако следећи пут буду исти људи, добиће исти одговор од мене и мојих. Слободно бирајте ко нас води, а ја ћу поштовати вашу вољу... Баба је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Sećam se one priče kada su Turci ušli u Konstantinopolj, prvi cilj bila je Sveta Sofija, pre nego što su ušli, kažu da je Sveti Duh napustio crkvu pre nego što je bila oskrnavljena, takav utisak imao sam u vezi Kosova i Metohije onaj dan kada je srpska vojska otišla sa KIM -a, a posebno kad su čak i Rusi otišli, povukli se i stvar kao i mi prepustili konkretno da se ne varamo, Vašingtonu. Dilan Dože ovo je izuzetan trip čak i za tebe. Ono kako je Bog zna zašto je. Kosovo nije tek neka teritorija, jer ako je samo teritorija eto im ga. Ono je daleko više i značajnije ne samo za Srbe nego i šire a vreme će to pokazati, pa makar te ja na ove reči podsećao i za 1000 godina, videćeš. Руси долазе and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Uopšte ne uzimaš u obzir izlaznost. Kada bi to uzeo u obzir bilo bi ti jasno o čemu govorim. Zavreme Miloševića izlaznost je dostizala i preko 70%. Uporedi sa ovim danas pa će ti biti jasno. Narod se umorio od izbora i političara. Na sledećim izborima izlaznost će biti 40% ili manje. I opet će pobediti SNS. Druga stvar je ekonomija. Dve decenije ekonomskog rasula su opametile narod da ne veruje političarima. Prvo smo bili ubeđeni da je za ekonomsko rasulo kriv rat i Milošević, tako je bilo prve decenije višestranačja. Potom 10 godina nije bilo Miloševića a rasulo se nastavilo. Sada narod ima znatno manje nego za vreme Miloševića. Srednja klasa ne postoji. Broj siromašnih i nezaposlenih rapidno raste. U takvim okolnostima najrealnije bi bilo da ljudi glasaju za Radulovića i to svi listom. Međutim Radulović je dobio tek 1,5% . Prosto narod ne veruje više u sistem i da će njegov glas nešto promeniti. Kada bi ljudi verovali u to izlaznost bi bila veća i Radulović bi ušao u parlament. Dakle nije stvar samo u desničarskim strankama. Na kraju SNS iako su to reformisani radikali ipak je na neki način desničarska stranka jer više od 50% njenih članova su i dalje ubeđeni nacionalisti, koji na Vučića i Tomu gledaju kao na nekog Miloša Obrenovića koji će lukavom politikom sa zapadom izdejstvovati na kraju Veliku Srbiju, e sad šta će ova dvojica uraditi to je druga priča... To je realnost. Ovde si u pravu delimično jer Vučić kad ide u Brisel ne ponaša se kako bi trebalo, uvek preti i ponaša se bahato ne shvata da smo mimali narod i da moraš slušati šta ti drugi kažu a za sebe koliko realno mozeš, nije mi se dopala ni izjava od veceras umesto Eu prvo je pomenuo kako su mu došli u sedište stranke braća Rusi, a o Nikoliću da se ne govori, dok je Tadić bio konkretan , Vučić i Nikolić su kao osobe cinični kad su u Vašingtonu smeškaju se, a Nikolić još govori kako posle Srbije najviše voli Rusiju i to u sred Moskve ! Sve to zapad gleda i zbog takvih ispada vršiće sve veći i veći pritisak na Srbiju, Slušajmo , osmehujmo im se i nož iza ledja zbog Republike Srpske prvenstveno, njih čeka pakao u sledecim mesecima i napadi nevidjeni dosad a Srbija ne sme da im pomaže, problem je opet Nikolić on bi tu mogao da reaguje emotivno a i Vučić je emotivac,Tadić nije bio takav. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Zapad nametnuo bla bla bla bla, zapad nametnuo bla bla bla bla Za vreme drugog svetskog rata kolaboracionisti su se na ovaj isti način sprdali sa narodom koji nije hteo da prizna trojni pakt i kapitulaciju. Posle drugog svetskog rata narod ih je streljao. Руси долазе, kordun and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Za vreme drugog svetskog rata kolaboracionisti su se na ovaj isti način sprdali sa narodom koji nije hteo da prizna trojni pakt i kapitulaciju. Kakve veze ovo ima sa trojnim paktom i kapitalucijom. Covece ne zivis u 19tom nego u 21vom veku. Znash li koja je raazlika izmedju tog pakta i ovog potpisa? Ovo je potpisala demokratski (galsanjem) izabrana vlast. Sto znaci da velika kolicina naroda podrzava to. Sta ce, sve da ih streljate? Ovo je 21. a ne 19. vek, mnogi ovde zive u nacionalizmu i geopoltiici 19tog veka. Valjda zato sto smo tu stali kada su dosli komunisti... pa bi da se igramo tamo gde smo mi udarili pauzu. Posle drugog svetskog rata narod ih je streljao. Mislis komunisti? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Elem, koji ocaj:http://www.youtube.com/watch?v=Utoy_pKK_ns oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Ne teram ja tebe u ćošak, niti bilo šta slično. Ali znam naš narod, umoran je od ratova i problema, mi smo pred nestankom, u padu smo i oralno i na sve moguće načine. Treba nam minimum dve decenije mira i samo da ne bude rata. Samo sam želeo reći da poznajući svoj narod da im nešto znači Kosovo izašli bi na ulice, ali nisu. Iskreno smatram bez imalo patetike da je Vojvodina najsvetija od svih srpskih zemalja, dok je Kosovo srpskom narodu u nekoliko vekova donelo tešku muku, poraze, maltene bacilo nam i državi i narod na kolena, viševekovnu okupaciju..to da i ne spominjem a sve zbog naše unutar srpske medjusobne svadje, sa druge strane nakon svega Srem Banat i Bačka (danas Vojvodina) Srbiji su omogućili da opet smogne snage da pokuša da se oslobodi i uspela je, zaslugom Srba odavde i to se ne može poreći, prečanski Srbi su Srbiju oslobodili, edukovali je opismenili i uveli u moderno doba, Vojvodina nam je obnovila na neki način državnost, zato je to za mene najveća svetinja koju srpski narod ima, iskreno. Kosovo nam je samo donosilo muke i uvlačilo nas više puta u nacionalne katastrofe, pa čak i naše unutrašnje sukobe. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука