cloudking Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 1 minute ago, Господин Дареалис рече Каунт ми ин, фелоу издајниче. A ne... ti ne moze. Ti- ne. Плутон је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 Управо сада, cloudking рече A ne... ti ne moze. Ti- ne. Што не? Па и ја сам издајник Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 Једина демагогија коју сам (досада) приметио код Радуловића је оно са ценама у скупштинском ресторану. Цене су ниске јер је тај ресторан некомерцијалан: нема зараду и не уграђује порез, маржу и шта још не у цену. Исто као што би литар бензина на пумпи био 70 дин. када не би постојале акцизе и порез. Плус, у том ресторану не једу само посланици, него и остали запослени у Скупштини, обични радници и службеници који примају просечне српске плате, можда чак и мање. Оно што јесте проблем то су огромне плате посланика, дневнице и остале привилегије које имају (а већина њих 'вата зјала, што би рекли стари, и не радe ништа, ту су само због пара и привилегија) и чињеница да их има мнооого више него што је земљи величине Србије потребно. Џуманџи, -Владимир- and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 36 minutes ago, cloudking рече Pice i zenske su besplatni Мени нађите бесплатног момка, враћам га без траума. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 33 minutes ago, Господин Дареалис рече Што не? Па и ја сам издајник Ovo je postena izdajnicka grupa. Mi primamo kvinslinge, petokolonase, drugosrbijance, trecesrbijance, advokate, evrosimpatizere, ameroljupce, srbomrzitelje ali zabadace noza u ledja- ne! Ipak i mi imamo neki nivo.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 40 minutes ago, Господин Дареалис рече Што не? Па и ја сам издајник Па видиш да и код домаћих издајника мораш да имаш везу да би упао. Србија , брале. Џуманџи, Плутон, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 48 minutes ago, GeniusAtWork рече Оно што јесте проблем то су огромне плате посланика Ово није проблем, као што није проблем ни висина плате Јоргобанке Табаковић или Саше Јанковића. Нормално је да људи на битним функцијама имају високе плате, проблем је што нпр. немамо потпун увид у рад гувернера НБС, што се њен рад не мери ни на који начин, што јој је радно место загарантовано била она успешна у свом послу или не, што је постављена по политичкој линији, што је плагирала докторат, што мења законе како би заштитила себе и на крају - што има људи који би тај посао много боље радили од ње и који би то желели да раде, али не могу јер за разлику од ње имају минимум личног достојанства и неће да ботују и да се увлаче криминалцима да би до тог посла дошли. С друге стране, она свој посао ради боље од претходника и то је један од сегмената који СНС води боље од ДС-а. Дакле, хоћу да кажем да није ништа страшно да посланик има велику плату, страшно је што ће да је добије чак и да се 3 месеца не појави на радном месту. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 53 minutes ago, cloudking рече ali zabadace noza u ledja- ne! Бореалис је Бугарин? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 Demagogija su sve rasprave o platama ovih-onih, pogotovo ako se radi o konkretnim licima kao onomad za Jankovica. Naravno rasprave o platama zaposlenih u javnom sektoru nije toliki problem jer se radi o velikim budzetskim troskovima, to je slicno kao kada se u nekoj kompaniji diskutuje o platama radnika. Samim tim su besmislene sve te rasprave o cenama u skupstini, ako Radulovic to poteze kao problem onda ga to opet cini nekakvim populistom jer se ne obazire na vece probleme nego nastoji da kroz takve emotivne izjave privuce gradjane. Takve izjave cete uvek cuti u plenumu, posto u odborima i drugim radnim telima nema uzivo prenosa, a tu se sve bitnije odluke donose pa se ovakve gluposti i ne potezu. U plenumu sa druge strane mogu da pricaju o tome kako bi stekli simpatije kod gradjana koji ih gledaju na TV-u. Naravno moze se objasniti zasto Radule tako radi, jer ne moze steci neku vecu podrsku bez takvih izjava zbog institucionalnih okvira u kojima se krece i okolnosti koje preovladavaju u drustvu (ekonomska nerazvijenost, neobrazovanost, losa kultura). To je i neka karakteristika demokratije, bio je Akvi onomad u pravu kada je govorio za tehnokratiju. Mozda Radule ima dobre namere, ali ih ne moze sprovesti bez toga. Samo je onda pitanje zasto bismo mu verovali? I da li je takav nacin zaista pravi? Jer ako se ponasa kako se ponasaju ostali politicari, onda se mozda ne bi razlikovao od Vucica kada bi bio na vlasti. Sa druge strane neko drugacije ponasanje, nekako posteno i akademsko kakvo smo videli kod Pavicevica ne prolazi, jer je ispusio i kod koalicionih partnera, a ne samo kod gradjana. Objasnjenje lezi u institucionalnim okvirima u kojima politicari vode ''igru prestola'' kao sto su odbori i radna tela do velikih institucionalnih struktura kakva je demokratija, kao i u drustveno-ekonomskim okolnostima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 1 hour ago, Deja Vu рече Mozda Radule ima dobre namere, ali ih ne moze sprovesti bez toga. Samo je onda pitanje zasto bismo mu verovali? I da li je takav nacin zaista pravi? Jer ako se ponasa kako se ponasaju ostali politicari, onda se mozda ne bi razlikovao od Vucica kada bi bio na vlasti. Sa druge strane neko drugacije ponasanje, nekako posteno i akademsko kakvo smo videli kod Pavicevica ne prolazi, jer je ispusio i kod koalicionih partnera, a ne samo kod gradjana. Objasnjenje lezi u institucionalnim okvirima u kojima politicari vode ''igru prestola'' kao sto su odbori i radna tela do velikih institucionalnih struktura kakva je demokratija, kao i u drustveno-ekonomskim okolnostima. Дао нам је добре разлоге да га изаберемо у Скупштину - причаће другачију причу и указиваће на другачије ствари. Сада треба да одржи то обећање и да се добро ухода у политички живот ( то је главна мана ДЈБ-а, политичко неискуство ). Лично, не волим Радулетов конфронтациони наступ, али очигледно је да и чисто професионални приступ не пали. Мора се наћи она фина линија између Павићевића и Шешеља, што је Вучић успјео рецимо ( свака част Вучићу хе хе :D ). Код њега бих највише волио да видим добре економске анализе и приједлоге, поготово гледе реформе јавног сектора, пореза, субвенција и сл. Ту ДЈБ има добре основе на којима може градити. Али што се тиче националних питања, попут Косова, спољње политике и сл., ту су слаби. Не причају ништа јер немају тврде ставовое гледе тога, а и претпостављам да је сам Покрет подијељен по тим линијама. Но, све у свему, било каква прича у овом тренутку може бити само нагађање. Вријеме ће показати све. Ја ћу са занимањем пратити и ДЈБ и СРС да видим како ће поступати. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 5 hours ago, Muramasa рече Ove face ne mogu da budu prevaziđene... Опет ти исто. Како се зове такав аргумент? Ајде питај Пеђу па нам јави. Има радикала разних. Странка била велика, слободна за све као и данас. Има и лепих и мање лепих, симпатичних и мање симпатичних. Као и свуда. Ако би којим случајем, не дај Боже, Радул имао толики проценат као Шеки, и на његовим митинзима би се појављивали свакакви ликови. То што покушаваш није ни смешно, него јадно. Од тебе неочекивано. Такав вид политичке борбе од вас високоумних хомо сапиенс сапиенс атеиста је неприхватљив. Питај твог безбожног лидера Радуловића шта мисли о томе. Надам се да ће ти рећи исто, тролу наш насушни. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 8 minutes ago, Deja Vu рече Sa druge strane neko drugacije ponasanje, nekako posteno i akademsko kakvo smo videli kod Pavicevica ne prolazi, jer je ispusio i kod koalicionih partnera, a ne samo kod gradjana. Пролази и то добро, Павићевић је главни разлог због ког су се многи одлучили да гласају за коалицију око ДС-а (рејтинг саме Нове странке је пред изборе био нешто око 1% и то је 90% рејтинг Павићевића). Његов проблем је другачије природе, направио је огромну грешку у процени гласачког тела, каква човеку његовог политичког образовања не би требало да се деси, што оставља простор за сумњу у његове мотиве да се удружи са особом као што је Зоран Живковић (надам се да не треба да причам о томе зашто политичка опција чији је он председник нема озбиљне шансе, све и да је њен члан Новак Ђоковић). Заиста ми је тешко да поверујем да човек попут Павићевића није знао да је такав политички пројекат унапред осуђен на пропаст. Као да сад правиш „нову“ политичку опцију у којој ће председник бити Коштуница. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 12 minutes ago, Ћириличар рече Дао нам је добре разлоге да га изаберемо у Скупштину - причаће другачију причу и указиваће на другачије ствари. Pa evo ovakve gluposti oko cena u restoranu su sve suprotno toj drugacijoj prici, ali ajd to je sam jedna izjava pored svih ostalih, da ne preterujem. Poenta nije u tome. On moze da se drzi te drugacije price, ali pitanje je da li ce sa njom uspeti da stekne nesto vecu podrsku. Bilo kakav fin pristup kao sto je Pavicevicev nece paliti, mada je greska Pavicevica sto je bio sa Zivkovicem i demokratama koji su izgubili kredibilitet kod gradjana i nece ga povratiti dugo vremena. Ono sto sam hteo reci jeste da jednostavno institucionalni okviri i drustveno-ekonomske okolnosti teraju politicare da naginju populistickim strategijama i taktikama. On moze da iznosi fantasticne ekonomske analize i predloge, ali misls da ce gradjani to razumeti? Dovoljno je da Vucic izmanipulise tim analizama kontrolom medija ili iznese neki drugaciji populisticki predlog koji zvuci bolje. Tako ti vazi u velikom broju demokratija, pogotovo onima koje nemaju nikakvu liberalnu tradiciju, gde se politicari vode time da iznesu predloge koje daju nekakav rezultat na kratki period ili pak maskiraju stetu, a onda na duzi period imamo krize. Klasican primer ti je politika zaposljavanja. Jer oni gledaju uvek sta na kratkom periodu mogu dobiti, posto imaju mandat od 4-5 godina. Плутон and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 8 minutes ago, Плутон рече Пролази и то добро, Павићевић је главни разлог због ког су се многи одлучили да гласају за коалицију око ДС-а (рејтинг саме Нове странке је пред изборе био нешто око 1% и то је 90% рејтинг Павићевића). Pa evo vidi sad, nema ga u parlamentu, toliko su mu se oduzili sto im je doneo tu neku sitnu podrsku koju onako jadni mogu dobiti Sa ovim ostalim se slazem, Cirilicaru sam napisao upravo to, da je greska takticke prirode, sto je sa njima usao u saradnju iako je neke od njih prozivao poput Djilasa, al ajd malo je bio pragmatican iako meni on deluje vise idealisticki, drzi se striktno svojih liberalno-demokratskih ideja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 3 hours ago, Плутон рече Дакле, хоћу да кажем да није ништа страшно да посланик има велику плату, страшно је што ће да је добије чак и да се 3 месеца не појави на радном месту. Слажем се, то је и главна поента. Плутон је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука