Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 11 minutes ago, Juan рече Нико неће да призна оно што им ја кажем да треба да признају! И мени се то стално дешава, ал ме теши то што сам ја Аристотел, а они неписмени охлос. Извињавам се, Србија је земља са врхунским образовањем, а грађанска и политичка свест су на високом нивоу. Погрешио сам. Жао ми је што не разумем како је то исправно водити се политичким стереотипима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 51 minutes ago, Muramasa рече Ekonomija: zaustaviti subvencije, smanjiti poreze i doprinose, otpustiti partijski višak i ono što se time uštedi, napraviti socijalu i univerzalnu zdravstvenu zaštitu. Carine se postavljaju uzimajući u obzir to da li je roba subvencionisana u zemlji porekla, da se zaštiti domaća proizvodnja. Politika je okrenuta prema domaćim malim i srednjim firmama. Rusija nam nije majka, EU nije maćeha, MMF nam nije ni spasilac ni dželat, nego gledamo svoje interese. Shodno tome, za svaki vojni savez ili približavanje bilo kome, biće javna rasprava, da utvrdimo šta nam je u interesu. Ово прво је лепа прича са којом се у великој мери слажем. АЛИ, то је вешто бежање од конкретних питања и акција. Наша држава је склопила споразуме са ЕУ, ММФ-ом и осталим светским институцијама. Она се обавезала на бесцарински увоз и на још много, много тога. Треба то раскинути и јавно се одрећи пута у ЕУ, иначе од тога неће бити ништа, јер на докле год смо на том путу ми нисмо газде у својој кући, тј. држави. Да ли ће се Радуле одрећи ЕУ у интересу Србије? Ако неће џаба трућка, ако хоће самостално без ослањања на Русију и исток, онда је будала као Милошевић коју ће појести западни лоби. Војна неутралност лепо звучи, али је крајње погубна и немогућа у првој декади овог века. Поготову за Србију која је окружена НАТО пактом и државама које имају територијану претензију према нама, као и осветничке намере, уз јачање терористучких исламистичких група и усташтва, те наоружавање Хрватске, прављење косовске армије, само Косово које улази у НАТО. Због тога је немогуће и неозбиљно говорити о војној неутралнисти. Мора се донети одлука на коју ћемо страну. Или НАТО, или ОДКБ. Нема треће опције, а ја бих први волео несврстаност и неутралност, али то време је прошло. Мора Радуле да нам јасно каже где би се прикључио. Каже он да нам Русија није мајка, нити ЕУ маћеха. Окренимо се сами себи. Опет предивна демагогија, нисмо знали док нам он није рекао. Ок. Али не живимо сами на овом свету. Шта то КОНКРЕТНО значи, браћо достаци? У пракси, ако би он водио државу? Та неће ваљда рећи ЕУ ви нам нисте маћеха, а Руској Федерацији ви нам нисте мајка. Како ће се КОНКРЕТНО опходити према њима? Како ће одговорити на примедбе, услове, позиве из ЕУ и РФ? Гледао сам на УТ-у један једини његов клип о спољној политици, Исток и Запад. Само прича без иједног конкретног решења. Тито је умро, несвртани више нису јаки, нити смо код њих. Коме покушава да прода маглу о неутралности, где то на Балкану и шире постоји? Какав је став по питању Косова? На ништа конкретно, најпре о спољној политици не могу код њега да нађем. А искрено ме занима његов политички програм, како би водио државу. О унутрашњим решењима нешто и каже, мада не спомиње препреке ка томе, али о месту Србије у свету нема говора. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Сви политичари су исти и никад ништа не може да се промени. -Браво, мајсторе, свака част! -Каква мисао! -Невероватна мудрост! -Свака ти је ка Његошева! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 20 minutes ago, cloudking рече Ok... zar u tom tvom svetu gde si se prepustio defetizmu, nema mesta za nas koji gajimo neku nadu? Не знам колико пута треба да кажем да се нисам препустио дефетизму, него да радим на суштини. Таман посла, у животу дефетиста нисам био, нити ћу, надам се, и бити. Само мислим да ви машите и мету и игру и расипате енергију која би могла боље да се употреби, много боље. А како се ствари мењају, рекао сам сто пута, и нема потребе више да понављам. Ко је хтео до сад да схвати, схватио је, ко није хтео, тај ме и даље зове дефетистом, комуњаром, напредњаком и како све не, јер је ово друго много теже, али једино даје резултате дугорочно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Треба гласати за неког ко не пребија људе, иако неће од Србије да направи Норвешку. -Ботино! -Наивчино! -Мани се тога, сви су исти, уживај у животу... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 6 minutes ago, Ignjatije рече Ово прво је лепа прича са којом се у великој мери слажем. АЛИ, то је вешто бежање од конкретних питања и акција. Наша држава је склопила споразуме са ЕУ, ММФ-ом и осталим светским институцијама. Она се обавезала на бесцарински увоз и на још много, много тога. Треба то раскинути и јавно се одрећи пута у ЕУ, иначе од тога неће бити ништа, јер на докле год смо на том путу ми нисмо газде у својој кући, тј. држави. Да ли ће се Радуле одрећи ЕУ у интересу Србије? Ако неће џаба трућка, ако хоће самостално без ослањања на Русију и исток, онда је будала као Милошевић коју ће појести западни лоби. Војна неутралност лепо звучи, али је крајње погубна и немогућа у првој декади овог века. Поготову за Србију која је окружена НАТО пактом и државама које имају територијану претензију према нама, као и осветничке намере, уз јачање терористучких исламистичких група и усташтва, те наоружавање Хрватске, прављење косовске армије, само Косово које улази у НАТО. Због тога је немогуће и неозбиљно говорити о војној неутралнисти. Мора се донети одлука на коју ћемо страну. Или НАТО, или ОДКБ. Нема треће опције, а ја бих први волео несврстаност и неутралност, али то време је прошло. Мора Радуле да нам јасно каже где би се прикључио. Каже он да нам Русија није мајка, нити ЕУ маћеха. Окренимо се сами себи. Опет предивна демагогија, нисмо знали док нам он није рекао. Ок. Али не живимо сами на овом свету. Шта то КОНКРЕТНО значи, браћо достаци? У пракси, ако би он водио државу? Та неће ваљда рећи ЕУ ви нам нисте маћеха, а Руској Федерацији ви нам нисте мајка. Како ће се КОНКРЕТНО опходити према њима? Како ће одговорити на примедбе, услове, позиве из ЕУ и РФ? Гледао сам на УТ-у један једини његов клип о спољној политици, Исток и Запад. Само прича без иједног конкретног решења. Тито је умро, несвртани више нису јаки, нити смо код њих. Коме покушава да прода маглу о неутралности, где то на Балкану и шире постоји? Какав је став по питању Косова? На ништа конкретно, најпре о спољној политици не могу код њега да нађем. А искрено ме занима његов политички програм, како би водио државу. О унутрашњим решењима нешто и каже, мада не спомиње препреке ка томе, али о месту Србије у свету нема говора. Sto se Kosova tice, tu je ishod isti ko god da je na vlasti. Priznavanje nezavisnosti. Ne znam stav DJB prema Kosovu, ovo pisem iz ciste logike jer ni jedna druga opcija nije moguca. Osim odugovlacenja neminovnog sto se trenutno desava al nece ni to doveka Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 5 minutes ago, cloudking рече Ne znam stav DJB prema Kosovu Па шта се онда убацијеш? Мене занима његов став, а не твој. Баба је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Сви Цигани краду. -Расисто! Сви политичари краду. -То, мајсторе, свака част! Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Решење је да се крене одоздо. Научи једног човека да "пеца" и померио си ствар напред. Омогући некоме посао и померио си ствар напред. Подај део свог знања бесплатно (на пример преко интернета) и померио си ствар напред. Ако си наставник, буди најбољи што можеш. Итд. То ја из своје перспективе, разни људи могу да допринесу на разне начине. Решење сигурно није "борба" кроз систем који је сам себи сврха (политичари, странке, одборници, посланици...) А кад имаш довољан број зрелих људи који су узели свој живот у своје руке и који не зависе од система, систем ће аутоматски изгубити на снази. Adelaida and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 8 minutes ago, Плутон рече Сви Цигани краду. -Расисто! Сви политичари краду. -То, мајсторе, свака част! Философ твог калибра би требало да разликује занимање од етничког порекла. Сви данашњи банкари краду. То је просто тако јер је банкарски систем заснован на крађи и завођењу муштерија. Не мора нужно тако да буде. Могуће је замислити банкарство које другачије функционише. До тада ке илузорно очекивати да од неке банке добијеш решење које није неморално и лоповско. Мењање банака не доноси никакву промену и то је свима јасно. RYLAH and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Управо сада, Juan рече Решење је да се крене одоздо. Научи једног човека да "пеца" и померио си ствар напред. Омогући некоме посао и померио си ствар напред. Подај део свог знања бесплатно (на пример преко интернета) и померио си ствар напред. Ако си наставник, буди најбољи што можеш. Итд. То ја из своје перспективе, разни људи могу да допринесу на разне начине. Решење сигурно није "борба" кроз систем који је сам себи сврха (политичари, странке, одборници, посланици...) А кад имаш довољан број зрелих људи који су узели свој живот у своје руке и који не зависе од система, систем ће аутоматски изгубити на снази. Питање је - шта до тад? Нико не каже да то не треба радити, али да ли ће Вучић престати да бије људе зато што сам ја данас помогао колеги на послу? Ето, послао је фантоме да поруше објекте у Савамали, киднаповали су људе, одузели имовину... 10-ак новинара и других радника је досад претучено јер се замерило Вучићу (или су сами себе тукли, како каже Информер). Исто толико је умрло због његовог и немара његових страначких колега. Дакле, ово су екстремни проблеми, неко је физички угрожен због његове халапљивости и бахатости. Јел' то није довољан разлог да се гласа за Пајтића или Радуловића јер, колико год да се не слажеш са њима, не туку људе и због њиховог немара нико није погинуо? Ако гласаш за неког од њих, то те не спречава да сутра опет помогнеш колеги на послу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 1 minute ago, Juan рече Философ твог калибра би требало да разликује занимање од етничког порекла. Сви данашњи банкари краду. То је просто тако јер је банкарски систем заснован на крађи и завођењу муштерија. Не мора нужно тако да буде. Могуће је замислити банкарство које другачије функционише. До тада ке илузорно очекивати да од неке банке добијеш решење које није неморално и лоповско. Мењање банака не доноси никакву примену и то је свима јасно. Дакле, стереотипи о професијама су тачни, а стереотипи о етничким карактеристикама нису? То је ко да кажеш да сваки црнац који је одрастао у гету једноставно мора да буде криминалац и да је то једноставно тако јер је гето такав систем и да ће тако остати док се то не промени. Јер ви овде причате као да су у политици изузеци немогући. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 @Плутоне, можеш и ти одговорити на моја питања поред Мурамасе. То је много боље и паметније, више у духу теме од ових препуцавања које водите. Верујем и да си боље упућен, обзиром на снажну промоцију и приврженот лику, делу, пардон, идеологији покрета ДЈБ. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Један од пар људи који су дали највећи допринос савременој теолошкој и филозофској мисли код нас, био је политичар и један од оснивача ДС-а. Иако више није активан, и дан-данас доживљава да буде опљуван због свог политичког ангажмана који је, у много горе време од данашњег, био изузетно моралан, поштен и користан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 17 minutes ago, Ignjatije рече @Плутоне, можеш и ти одговорити на моја питања поред Мурамасе. То је много боље и паметније, више у духу теме од ових препуцавања које водите. Верујем и да си боље упућен, обзиром на снажну промоцију и приврженот лику, делу, пардон, идеологији покрета ДЈБ. Пошто те претежно занима спољна политика, то је отприлике она прича коју ти видиш као демагогију (нпр. да не мора ни у НАТО ни у неки савез са Русима итд.). Ако мислиш да споразум са ЕУ и ММФ-ом може да се раскине без катастрофалних последица и да ће Русија да нам шаље паре (ми их, хтели-не хтели, немамо), размисли још једном. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука