Плутон Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Прдузетник није фирма. Фирма је правно лице, док предузетник није правно лице. Исто тако, ни ортачко предузеће није фирма. Не мислиш ваљда да имам интереса или неких мотива сад да лажем овде, побогу?! Не мислим, али да би неко добио лиценцу од АЛСУ мора да оснује фирму (тј. „предузетничку радњу“, конкретно) која ће се бавити само тим послом. И чек, зар фирма законски означава нешто одређено? Ако да, шта? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 A naći ću ti ovo da je ostao istovremeno i stečajni upravnik u 14 preduzećeta kada se prihvatio ministarske funkcije jer dosta je bilo paraziotskog sistema .Sad nemam vremena. Да ти одмах кажем, да знаш кад будеш тражио по Информеру или где већ, било их је 15, а не 14 (могу да ти их наведем редом, ако те баш занима). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Прдузетник није фирма. Фирма је правно лице, док предузетник није правно лице. Исто тако, ни ортачко предузеће није фирма. Не мислиш ваљда да имам интереса или неких мотива сад да лажем овде, побогу? Naterao si me da se prisetim stvari koje sam kao ekonomista radila pre dve godine a ti ih kao pravnik kao ne znas... Dakle, ovo sto Rylah kaze su netacne informacije: 1. Pojam "firma" uopste ne postoji u Zakonu o privrednim drustvima (Sl. Glasnik RS, br.36/2011,99/2011,83/2014 i 5/2015) 2. U skladu sa cl.8 st.1 tacka 1 Zakona, ortacko drustvo JESTE privredno drustvo tj. pravno lice koje obavlja delatnost u cilju sticanja dobiti. 3. Preduzetnik je fizicko lice koje obavlja delatnost u cilju sticanja dobiti i za razliku od pravnog lica odgovara celokupnom svojom imovinom za rezultate svog poslovanja. Njegova odgovornost ne prestaje cak ni brisanjem iz registra (cl. 85 st.2 Zakona ) I da, sada sam definitivno ubedjena da ne govoris istinu namerno i da imas vrlo konkretan razlog zasto to radis. U tome me narocito ubedilo tvoje elementarno nepoznavanje materije iz sopstvene struke koju si pokazao do sada. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Не мислиш ваљда да имам интереса или неких мотива сад да лажем овде, побогу?! Pa da zadrzis tu funkciju admina na kojoj si sada, jer ako Radule osvoji vlas, svi mi njegovi botovi cemo podobijati administratorska mesta jer ce doci do demontiranja parazitskog sistema kog si i ti deo. Uostalom, ko je ovde uopste spomenuo i mislio da ti imas neke interese i motive da lazes? Izgleda da paranoises kako mi ovde botovi sumnjamo u nesto o tebi sto niko ne zna, pa onda da bi se izvukao pokusavas da tu sumnju otklonis nekim satro priznanjem da ti nemas nikakve motive. I to u vreme posta kao da izgleda sto iskrenije! Плутон and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Да ти одмах кажем, да знаш кад будеш тражио по Информеру или где већ, било их је 15, а не 14 (могу да ти их наведем редом, ако те баш занима). Znači još je veća jajara bio.Eto. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Znači još je veća jajara bio.Eto. Kад би та информација сама по себи значила нешто и кад би то био критеријум за „јајару“ - онда да. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Naterao si me da se prisetim stvari koje sam kao ekonomista radila pre dve godine a ti ih kao pravnik kao ne znas... Dakle, ovo sto Rylah kaze su netacne informacije: 1. Pojam "firma" uopste ne postoji u Zakonu o privrednim drustvima (Sl. Glasnik RS, br.36/2011,99/2011,83/2014 i 5/2015) 2. U skladu sa cl.8 st.1 tacka 1 Zakona, ortacko drustvo JESTE privredno drustvo tj. pravno lice koje obavlja delatnost u cilju sticanja dobiti. 3. Preduzetnik je fizicko lice koje obavlja delatnost u cilju sticanja dobiti i za razliku od pravnog lica odgovara celokupnom svojom imovinom za rezultate svog poslovanja. Njegova odgovornost ne prestaje cak ni brisanjem iz registra (cl. 85 st.2 Zakona ) I da, sada sam definitivno ubedjena da ne govoris istinu namerno i da imas vrlo konkretan razlog zasto to radis. U tome me narocito ubedilo tvoje elementarno nepoznavanje materije iz sopstvene struke koju si pokazao do sada. Ovo što je sud rekao su tačne informacije ma koliko vi branili jajaru.Nameštao je poslove svojoj ženici što je čist sukob interesa.Dakle ne brukajte se više botulovići. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Kад би та информација сама по себи значила нешто и кад би то био критеријум за „јајару“ - онда да. Pa realno da je takav kakav se predstavlja protiv parazitskog sistema on bio napustio te funkcije a on je pokazao da je samo još jedna sistemska pijavica.Znači čist licimur. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Naterao si me da se prisetim stvari koje sam kao ekonomista radila pre dve godine a ti ih kao pravnik kao ne znas... Dakle, ovo sto Rylah kaze su netacne informacije: 1. Pojam "firma" uopste ne postoji u Zakonu o privrednim drustvima (Sl. Glasnik RS, br.36/2011,99/2011,83/2014 i 5/2015) 2. U skladu sa cl.8 st.1 tacka 1 Zakona, ortacko drustvo JESTE privredno drustvo tj. pravno lice koje obavlja delatnost u cilju sticanja dobiti.[/size] 3. Preduzetnik je fizicko lice koje obavlja delatnost u cilju sticanja dobiti i za razliku od pravnog lica odgovara celokupnom svojom imovinom za rezultate svog poslovanja. Njegova odgovornost ne prestaje cak ni brisanjem iz registra (cl. 85 st.2 Zakona )[/size] I da, sada sam definitivno ubedjena da ne govoris istinu namerno i da imas vrlo konkretan razlog zasto to radis. U tome me narocito ubedilo tvoje elementarno nepoznavanje materije iz sopstvene struke koju si pokazao do sada.[/size] Ок. Ајмо поступно...Имаш друштва лица и друштва капитала. Ортачко друштво и командито друштво су друштва лица. Друштва капитала, чак и када су једночлана, одликује то што не зависе од личности власника, док код друштва лица, исто као и јод предузетника, лица која ступају у те односе одговарају целокупном својом имовином. Идемо даље... ПРИВРЕДНО ДРУШТВО није исто што и ПРАВНО ЛИЦЕ. Ти си у закону читала о привредним друштвима, не о правним лицима. Ортачко друштво јесте привредно друштво, али није правно лице, јер не одгивара самостално за своје обавезе, већ ортаци оговарају за обавезе целокупном својом имовином. Предузетник такође нема статус правног лица. Када кажем "фирма", мислим на правно лице, као и сви који се иоле разумеју у материју. Предузетник није фирма, јер није правно лице. Дакле, управо си демонстрирала елементарну правну неписменост. Није довољно да знаш да читаш законе да би расправљала о томе шта пише у њима. Да је то довољно, Шурда би задржао свој стан у Врућем Ветру. Што се твоје ботовске параноје тиче, надам се да сам ти је мало ублажио тиме што сам ти показао да се у ову материју не разумеш ни толико да појмовно разграничиш о чему сам говорио, а камо ли да разоткриваш моје мрачне скривене намере. То можеш да пренесеш и свом колеги Недељку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 "...и овлада Саша Србијом после великих избора! И владаше он још многа жарка лета и студене зиме са круном на поносноме челу, смождивши све своје непријатеље снагом своје деснице; уживаше он у њиховим јецајима и смејаше се грохотом он њиховој слабости и њиховом кукавичлуку..." Juanito, Аурор, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Стечајни управник мора да има лиценцу за обављање тог посла Тачно. јер је његов посао посао који је раније обављала држава Не разумем? У питању су приватне фирме, његов посао обављао је директор фирме, не држава. У случају државних предузећа стечајни управник је Агенција за приватизацију. Стечајни управник је нешто између приватника и државног органа, јер обавља државни посао у процесу стечаја. Није. Он је приватник који обавља посао за приватна лица, поверенике. Стеајни управник НЕМА СВОЈУ ФИРМУ. Стечајни управник ИМА СВОЈУ ФИРМУ, јер је то консултантски бизнис као и сваки други, као и адвокатска канцеларија која је фирма. Радуловић у својој фирми запошљава више људи. Стечајни управник је зато одговоран у фирми у којој управља совјим именом и презименом. Наравно. Стечајни управник, као орган који обавља одређена јавна овлашћења која су му поверена, НЕ СМЕ да послове набацује својој приватној фирми, или фирми своје жене, јер онда долази у сукоб интереса. Другим речима, користи функцију која му је додељена за личну корист. Може послове да да било којој фирми, он је управник. А да ли ради коректно одговоран је повериоцима. Овај конкретни стечајни управник је два пута смењиван због махинација, и претило му је одузимање лиценце, а онда је ушао у владу. Промена стечајног управника није никакав велики догађај, то се дешава стално. Разлог је тај што при стечају - природно - има пуно сукоба, разних интереса, људи губе паре... Па се зато и буне. То што је стечајни управник "два пута смењиван" не говори ништа о његовом карактеру. Може чак да значи да је превише савесно радио свој посао па неком моћном стао на жуљ. може да прође код некога ко не зна ни шта је стечајни управник Управо тако. Плутон је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 То што је стечајни управник "два пута смењиван" не говори ништа о његовом карактеру. Може чак да значи да је превише савесно радио свој посао па неком моћном стао на жуљ. 'Ме звао неко? https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D1%92%D0%B0%D0%BD_%D0%94%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%9B florenntina and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 ПРИВРЕДНО ДРУШТВО није исто што и ПРАВНО ЛИЦЕ. Ти си у закону читала о привредним друштвима, не о правним лицима. Ортачко друштво јесте привредно друштво, али није правно лице, јер не одгивара самостално за своје обавезе, већ ортаци оговарају за обавезе целокупном својом имовином. Предузетник такође нема статус правног лица. Када кажем "фирма", мислим на правно лице, као и сви који се иоле разумеју у материју. Предузетник није фирма, јер није правно лице. Зашто? Ако већ „фирма“ није дефинисана Законом и нигде не пише да се „фирма“ односи искључиво на физичка/правна лица или искључиво на предузетнике/ортачка друштва/друштва са ограниченом одговорношћу итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Ovo što je sud rekao su tačne informacije ma koliko vi branili jajaru.Nameštao je poslove svojoj ženici što je čist sukob interesa.Dakle ne brukajte se više botulovići. На страну Радуловић, због чега стално користиш хулигански и уличарски тон и речник? Manolis, Плутон, florenntina and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Pa realno da je takav kakav se predstavlja protiv parazitskog sistema on bio napustio te funkcije a on je pokazao da je samo još jedna sistemska pijavica.Znači čist licimur. Чек, шта хоћеш да кажеш? Да је постао министар и остао стечајни управник? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука