Аурор Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 А да се ми мало заложимо за веру и Христа Амин значи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Треба ти и Недељко више да се дружите, контам да бисте се добро слагали. Mani to, daj lepo da pricamo... Evo dacu ti jedan konkretan-licni primer pa me mozda budes bolje razumeo. Ja kada sam se doselila ovde bila sam politicki neutralna i nisam skoro uopste poznavala prilike u zemlji itd. Medjutim, vremenom sam pocela da se interesujem za nekretnine jer planiramo nesto da investiramo itd... Ovde je trenutno m2 stana u gradu oko 9.150 cad. Problem je sto je ponuda nedovoljna (zbog zoniranja i ostalih kerefeka gavrmenta) da zadovolji traznju. Da bi se "izvukli" iz price jer su svi poceli da skrecu paznju na nenormalno visoke cene, vlast (zamisli slucajnosti-levicari:) ) pocinje da proziva bogate Kineze kako kupuju ovde gajbe kesom i ne zive u njima. Idu cak toliko daleko da pocinju da guraju ideju da oporezuju ljude koji ne zive u SVOJIM LICNIM stanovima. I naravno, kako sam u medjuvremenu dosta citala, analizirala i ucila o trzistu nekretnina , ja zauzimam vrlo jasan stav da je to apsolutno nedopustivo i da predstavlja atak na privatnu svojinu sto ima odredjene sire drustvene i socijalne konsekvence itd itd. E, u tom trenutku, iako i dalje nisam clan nikakve partije i jos uvek ne poznajem politicke prilike ni blizu dobro kao ti u Srbiji, ja prestajem biti apoliticna jer jasno znam protiv koga/cega sam. Dakle, po mom misljenjeu, ja vise nisam ni neutralna ni apoliticna. Samo je pitanje kada cu naci (ili sama osnovati partiju/udruzenje) koji ce bar u odredjenoj meri deliti moje ideje. Nadam se da je sada jasnije na sta aludiram kad ti kazem da intezivan stav "protiv" ne moze biti istovremeno i neutralan/apolitican. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 А да се ми мало заложимо за веру и Христа а да баталимо ове политичке битанге...почевши од овог олоша Вучића преко оног хохштаплера Радуловића до овог "у 5 до 12" дверјанског дсс шљама? Није пристојно називати некога преварантом ако немаш доказе за то. Јел вам пало некад на памет да идеологије и Христос не иду заједно? Ево, ја подржавам Радуловића без икакве идеолошке позадине. Не мора свако политички активан да буде идеолог. Која је Радуловићева идеологија? Нека левичарска? Нека десничарска? То што су у Србији политички покрети и странке претходних 70 година били везани искључиво за идеологије не значи да тако мора. Јел вам пало некад на памет да "земаљско царство" не постоји за хришћане и да су на те месијанске идеолошке форе људи насели и у комунизму и у фашизму, и да ти политички идеолошки мозгови човечанству доносе само несрећу? Покрет не проповеда месијанство, много пута сам већ писао о томе и нећу да понављам, имаш уназад па читај. А и Свети Сава је био политичар и врхунски дипломата, па ти види да ли тек тако можеш све политичаре да стрпаш у исти кош као људе који доносе само несрећу. ел вам пало некад на памет да се људи због политике деле, на крају се поделе, идеолошки, без обзира колико глуматали да су толерантни...јел вам пало некад на памет да су ти политички програми ОТРОВ за душу?! Не, то је само твој угао посматрања, а имамо искуствене доказе да није тако. Наравно да ће хришћанин другачије гледати на политику и на ограниченост његовог политичког деловања у смислу „промене света“ и много чега другог јер верује у Христа и васкрсење, али то не значи да треба да се клони политике и политичких програма као од неког природног зла. Ето, замисли да о. Сава Јањић одбије да се бави политиком. Можда неко може да учини нешто добро кроз политику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Mani to, daj lepo da pricamo... Evo dacu ti jedan konkretan-licni primer pa me mozda budes bolje razumeo. Ja kada sam se doselila ovde bila sam politicki neutralna i nisam skoro uopste poznavala prilike u zemlji itd. Medjutim, vremenom sam pocela da se interesujem za nekretnine jer planiramo nesto da investiramo itd... Ovde je trenutno m2 stana u gradu oko 9.150 cad. Problem je sto je ponuda nedovoljna (zbog zoniranja i ostalih kerefeka gavrmenta) da zadovolji traznju. Da bi se "izvukli" iz price jer su svi poceli da skrecu paznju na nenormalno visoke cene, vlast (zamisli slucajnosti-levicari:) ) pocinje da proziva bogate Kineze kako kupuju ovde gajbe kesom i ne zive u njima. Idu cak toliko daleko da pocinju da guraju ideju da oporezuju ljude koji ne zive u SVOJIM LICNIM stanovima. I naravno, kako sam u medjuvremenu dosta citala, analizirala i ucila o trzistu nekretnina , ja zauzimam vrlo jasan stav da je to apsolutno nedopustivo i da predstavlja atak na privatnu svojinu sto ima odredjene sire drustvene i socijalne konsekvence itd itd. E, u tom trenutku, iako i dalje nisam clan nikakve partije i jos uvek ne poznajem politicke prilike ni blizu dobro kao ti u Srbiji, ja prestajem biti apoliticna jer jasno znam protiv koga/cega sam. Dakle, po mom misljenjeu, ja vise nisam ni neutralna ni apoliticna. Samo je pitanje kada cu naci (ili sama osnovati partiju/udruzenje) koji ce bar u odredjenoj meri deliti moje ideje. Nadam se da je sada jasnije na sta aludiram kad ti kazem da intezivan stav "protiv" ne moze biti istovremeno i neutralan/apolitican. ОК, ово је почетак контруктивног разговора... Баш зато што познајем политичке прилике у Србији не могу и нећу да будем за НЕКОГА. Знам их све, или имам довољно искуства да их прочитам. Јесам за НЕШТО. То НЕШТО сам објаснио више пута овде, да се не понављам. Док то НЕШТО не дође, објаснио сам шта радим, и колико се трудим у свему што је до мене да живот у својој околини поправим и себи и другима колико могу. Они који ме мало боље познају, знају да радим и више од тога, али нема потребе сад о томе на форуму да се прича. Нисам против Радуловића у смислу да нисам и против других, односно да нисам ни за кога. Зашто ме (тренутно) Радуловић иритира више него остали? Просто зато што троши оно што у Горском Вијенцу зову "народно надање". А то ради врло свесно. Да ли је само наиван или је у талу са Вучићем, не знам, али крајњи ефекат је исти у оба случаја: маса разочараних људи, која ће да изгуби наду у бољитак. А то ће после да се одрази и на мој живот. Са овим другима сви знају где су и шта су, нико од њих више никог не може да превари или да му распали наду, у све друге партије се људи учлањују искључиво из користи. Ако изгледа да имам неки скривени план, немам. Немам ни интереса. Бавим се независном професијом која са политиком нема везе, а имам и других разлога из којих не могу и не желим да будем политички активан или на страни једног политичара или једне идеје, али о тим разлозима не бих овде и сада. Још једна ствар која ми смета у целој причи око политичке, а и сваке друге сцене: нећу да ме било шта ограничава док свесно не изаберем да је нешто вредно тога да ме ограничи. Дакле, нећу да будем ни само либерал ни само за једну партију, нити да сматрам да је само један философ/мислилац у праву а сви остали греше, или да постоји та једна идеја којом ћу да се водим кроз живот. То ме све драстично ограничава. И на крају (иако сам много одужио): Зашто мислим да Радуле не би довео до било каквих промена, све да сутра шутнемо Вучића и поставимо њега за премијера? Јер не може. Не иде то тако. Свако је пун неких великих идеја и идеала док не заседне у фотељу и не сконта шта је заправо држава, цела државна машинерија. А кад сконта шта је српска држава, онда крене да га боли глава. И не би знао одакле да крене. И кад видим како неко обећава да ће да размонтира ово или оно, видим да везе нема о чему прича. Само види да се наша политика реално не мења већ 17 година, колико год ко шта обећавао, сем у неким малим стварима, колико је то могуће. А то колико је могуће зависи од небројено много фактора, од којих много нема никакве везе са Србијом, него је изван ње. Ето, зато мислим и да је демагог, и да нема појма о чему прича, и нервира ме више него остали. Надам се да макар после овога нећу морати ово више да понављам, или да добијам епитете да сам Вучићев или да имам неки скривени план, познат само мени и масонима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Ја став имам. И хиљаду пута сам га поновио. И то врло јасно. Ал изгледа да сам сумњив све док тај став није под нечију либелу, док не може да ме сврста у неки тор. Онда под обавезно радим за некога, јер забога ко сам ја да имам став који се не подудара са неком тачно одређеном идеологијом, или са ставовима тачно одређене политичке групације? Ко сам бре ја да имам сопствено мишљење?! Није проблем који став си овде јавно заузео, ствар је у томе да ти не верујем. Из два разлога. Зато што си прво (без намере да ти подилазим, чињенично) веома паметан човек и зато разумеш пуно тога што можда неки други и не разумеју. Друго, зато што примећујем да веома необично, превише грубо реагујеш на неке ствари које те "нервирају". Флорентини си већ више пута одбрусио без неког већег разлога... На слично постовање, на пример, Недељка о Дверима, обично направиш шалу, не неврираш се. То се обично ради кад човек нешто потискује у себи. Извини на јавној "психоанализи", али превише је упадљиво да би остало непримећено. Осим тога сам нешто слично видео међу најближима, тако да лако препознам. Може бити и да грешим, наравно. Али нећу више. florenntina је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Замислите да сутра неко вама близак или чак, рецимо, брат или сестра, ког знате као доброг, крене у политику? Да ли бисте га тек тако опљували и сврстали у исти кош са овим нашим политикантима које гледамо претходних 25 година? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Није проблем који став си овде јавно заузео, ствар је у томе да ти не верујем. Из два разлога. Зато што си прво (без намере да ти подилазим, чињенично) веома паметан човек и зато разумеш пуно тога што можда неки други и не разумеју. Друго, зато што примећујем да веома необично, превише грубо реагујеш на неке ствари које те "нервирају". Флорентини си већ више пута одбрусио без неког већег разлога... На слично постовање, на пример, Недељка о Дверима, обично направиш шалу, не неврираш се. То се обично ради кад човек нешто потискује у себи. Извини на јавној "психоанализи", али превише је упадљиво да би остало непримећено. Осим тога сам нешто слично видео међу најближима, тако да лако препознам. Може бити и да грешим, наравно. Али нећу више. Прочитај сад овај задњи пост упућен Флорентини, кад је кренула нормална комуникација, ослобођена било какве острашћености. Са друге стране, Недељко је... Недељко (Види разговоре са другим Дверјанима, па онда дај анализу) Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Па он и јесте заузео став: да су сви политичари тренутно у Србији исти, укључујући и Радуловића. И то је легитиман став. Штавише, вероватно је потпуно у праву. Па не знам баш да ли је легитиман став... Ја сам исто раније на овој теми изразио бојазан да Радуловић лако може да постане исти као и сви остали. Али за сада мислим да је сваком мало упућеном у то ко је и шта је он, јасно да (још увек) није исти. Макад био и на путу да то постане. Плутон је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Мирославје, пробај да аргументујеш неку тезу. Примитивно етикетирање ти неће проћи са иоле образованим људима, што си могао да видиш на теми о Филипу Давиду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Мирославе, пост уклоњен. Ајде да нормално комуницирамо, иако је два по ноћи, а ми и даље причамо о политици. И то без алкохола Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 И то без алкохола Speak for yourself! RYLAH, Аурор, Кратос and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 @@Плутон, Да ли си свестан да сам пре 2 минута одлучио да ћу гласати за Вучића? Еј, полако, стани мало... Смири се, Мирославе, Бутроса ти Галија! Плутон, Човек Жоја, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Па не знам баш да ли је легитиман став... Ја сам исто раније на овој теми изразио бојазан да Радуловић лако може да постане исти као и сви остали. Али за сада мислим да је сваком мало упућеном у то ко је и шта је он, јасно да (још увек) није исти. Макад био и на путу да то постане. Мени нпр. врло мало делује као неко ко ће да се упрља овим домаћим политичким #блатом (хе хе), али видим потенцијалне проблеме у овоме што РИЛАХ говори. Радуловић јесте већ присуствовао неким састанцима са ММФ-ом, са инвеститорима и сл. и ту је видео шта и како може, али ако некад постане премијер, мораће да води и разговоре ван економског поља, за шта није нарочито поткован (барем се мени тако чини) и схватиће да код неких ствари просто немамо избора јер смо мала и сиромашна земља. То може да разочара његове бираче од којих већина има нереална очекивања у области спољне политике. Опет, и ту бих пре изабрао њега јер има уз себе друге образоване људе који ће ту моћи да га посаветују, него било ког из тренутне политичке понуде ко своју армију партијски запослених мора да очува по сваку цену и да прави компромисе које иначе не би морао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Мирославе, Бутроса ти Галија! Тако ми Тутатиса! После 150 страна мој скор је 1:1 (Бореалис за Радула и Мирославје за Вучића). Није лак ботовски живот. florenntina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 @@Плутон, Да ли си свестан да сам пре 2 минута одлучио да ћу гласати за Вучића? То је твој избор. Опет, дужност ми је да ти кажем да не би требало да дозволиш да ти личне размирице са мном и иритација коју ти изазива моја пропаганда по форуму одлуче за кога да гласаш. Одлучи сам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука