Млађони Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Meni je totalno zanimljivo kako Feeble i Rylan, minimalno kritikuju dveri.. a cak i da radule lupeta... dveri lupetaju za sestoricu... nekako pokusavam da ih shvatim ali ne ide mi... feeble ih je pobo dva puta..a Rylan je aktivan na kritici radulovica ko ja na kritici dveri... samo sto se za mene zna sto sam aktivan na kritici dveri... Nekako to nikako da shvatim.... sumnjivo mi je to ponasanje... u najmanju ruku cudno... Da li je moguce da misli da radulovic prica vece gluposti od Dveri? Da li je moguce da smo mu mi radulovicevi manje racionalni od dveri? Da li je moguce da za radula vise misli da ce da "uzjase" od dveri? sve su to pitanja koja mi prolaze kroz glavi kad citam Rylana.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Meni je totalno zanimljivo kako Feeble i Rylan па брате они су озбиљни људи и верујем да мисле да се подразумева да на Двери данас не треба трошити много речи... а Радуловићева прича звучи занимљиво па је вредније причати о томе, него губити време на двери, то је малтене постало као да причаш о снп наши... Ћириличар and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 па брате они су озбиљни људи и верујем да мисле да се подразумева да на Двери данас не треба трошити много речи... а Радуловићева прича звучи занимљиво па је вредније причати о томе, него губити време на двери, то је малтене постало као да причаш о снп наши... Фебле и не троши, а радуоловић бије ли бије,, избегава аргументацију, апсолутно.. Мени још увек није удостојио одоговором "који је то привредни систем развијен субенцијама" такође ме није удостоји одоговором "зашту су субенције боље од смањења намета" А уз то се удружио са билбијом у замени теза, вађењем из конткеста, прављењм стров мена и остлаим Билијањерем... Тако да ми је он од ове дискусије далеко од озбиљно.. искрено ценио см врло његово мишење али .... нисма сигуран да имам поверења више толико после овог. неко ко може да подржава билбију у оном лупетању глупости, није озбиљан... или је једноставно безобразан.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Фебле и не троши, а радуоловић бије ли бије,, избегава аргументацију, апсолутно.. ја мислим да је ствар у томе што многе људе мрзи да куцају реферате на форуму, кажу шта мисле и то је то. DYNABLASTER and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Prvo sto naucim sve svoje saradnike kada pocnem da radim za neku kompaniju jeste da svu komunikaciju obavljaju mail-om. Ne znam cime se ti bavis, ali ovo je jako koristan savet sto mogu da potvrdim licnim primerom. Ne mozes da verujes koliko puta sam dozivela da mi se do neba zahvaljuju za to (kad ih neki mail od pre nekoliko meseci "spase" u vrlo vaznim situacijama), iako u pocetku vecinom negoduju i smatraju da sam prestroga kada na tome insistiram. Ljudi svasta pricaju, pa posle poricu ili relativizuju a neretko i lazu bez pardona. Pisana rec je pisana rec, bar u biznisu. Pa to zavisi. Pisana rec moze da bude i falsifikat ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 "који је то привредни систем развијен субенцијама" моје размишљање је отприлике следеђе - немогуће је ни из чега створити нешто, све економије које су кретале из јако лоше позиције каква је наша су однекуд нашле неку златну коку, немачкој је после рата искеширана обнова, норвешка и британија су нашле нафту у задњој четвртини прошлог века итд., само смо ми инвестиције потрошили а да нисмо ништа дугорочније решили њима... и шта сад, биће нам боље ако заведемо ред? нормално да хоће и нормалнод на треба да га заведемо, али да ли је то довољно? шта је излаз из ове ситуације када смо задужени до грла, без било чега више да продамо малтене и без било чега да са тим радимо... како исцедити суву дреновину... не знам нисам стручан за економију али не видим светло... ( и да, субвенције сам онако цитирао ) Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 14, 2014 Пријави Подели Написано Март 14, 2014 моје размишљање је отприлике следеђе - немогуће је ни из чега створити нешто, све економије које су кретале из јако лоше позиције каква је наша су однекуд нашле неку златну коку, немачкој је после рата искеширана обнова, норвешка и британија су нашле нафту у задњој четвртини прошлог века итд., само смо ми инвестиције потрошили а да нисмо ништа дугорочније решили њима... и шта сад, биће нам боље ако заведемо ред? нормално да хоће и нормалнод на треба да га заведемо, али да ли је то довољно? шта је излаз из ове ситуације када смо задужени до грла, без било чега више да продамо малтене и без било чега да са тим радимо... како исцедити суву дреновину... не знам нисам стручан за економију али не видим светло... ( и да, субвенције сам онако цитирао ) Саћу ти пошаљем на пвт. Evo i ovde... zapravo.. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 14, 2014 Пријави Подели Написано Март 14, 2014 Пошто је риланов одговор остао последњи, да му укажем где греши. Значи, не липши магарче до зелене траве. Даћемо све свима којима треба, само да прво направимо још једно триста иљада социјалних случајева,Значи, не липши магарче до зелене траве. Даћемо све свима којима треба, само да прво направимо још једно триста иљада социјалних случајева, за то имагинарно бесплатно здравство у ком иначе фали радника и за овај обим посла и за тај имагинарни "универзални социални програм" на који ће да се накачи још триста хиљада људи, а инвеститори ће да оду тамо где их субвенционишу Хах па кад нема ко да ради и да пуни буџет Људи који су запослени у јавном сектору не пуне буџет, они га празне. Нису продуктивни, не стварају ништа, не стварају профит само троше наше паре. Пара за њихову социјалну заштиту има, налази се у њиховим платама од по 50 иљада. У систему социјалне заштите ти би уштедео 20 иљада јер ако тај радник живи у четворочланој породици та породица би добијала социјалну помоћ 30 000. Дакле имао би 20 000 уштеде по сувишном раднику. Овако имаш 20 000 губитка.ШТа је исплативије? Што се тиче финасирања школства, вишак бирократије не финасира школство, јер вишак бирократије не ствара никакав профит. Већ је радно место које црпи неких 50так хиљада из буџета. Друга ствар, укидањем субенција на вриће и пререгулисање субенција за струју и слично, тако да их добијају само социјално угрожени а не сви редом би решила много свари. Закон о раду би уштедео гомилу новца је не би више било електротехничара који назидају плате по 80 000. Итд. Ко су ти људи који су 15 посто вишка? То је 25 људи у библиотеци крушевац у којој посао може да заврши њих десет, 15 човека у канцеларијама где посао заврпшава њих пет, 30 човека тамо где је потребно 20. Итд. То нису продуктивни радници, то су паразити - вишак, непотребни, Те послове су добили само јер су их партије запослиле. Та радна места не пуне буџет. Мало те је зезнула математика. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 14, 2014 Пријави Подели Написано Март 14, 2014 Још овај, па батаљујем, и самом себи сам се згадио: Дакле, држава зарађује и на паразитима, само што Радуловић то не зна или неће да каже да би му прича звучала уверљивије за циљну групу. Како? Прво, алоцира паре од њихових бруто плата у пензионе, социјалне и здравствене фондове и тиме пуни те фондове. Друго, ти људи купују као и сви, па држава узима ПДВ и користе услуге државних предузећа, од којих држава узима профит. Треће, индиректно, и ти људи учествују у стварању нових радних места, јер уколико више троше, више ће се нових, продуктивних, запошљавати. Четврто, нису сви радници у јавном сектору непродуктивни, ал толико да се расписујем не пада ми на памет, то питајте Генија, можда ће и да вам открије, ако зна, и поред тога што такви као он могу само на поделама и на стварању непријатељстава да убиру гласове. Пето, пара за њихову социјалну заштиту не би било када би остали без посла а да се не нађе нов посао. Нов посао, продуктиван посао, без субвенција, неће да се направи у догледно време, јер инвеститори без подстицаја неће да дођу, јер је конкуренција велика. На крају, без промене Закона о раду, месија не може да отпушта било кога, а ако би хтео да прави измене без синдиката, ето нама српског пролећа, а месија у неко иностранство да пише књигу о глупим Србима. Пошто сам на овом сајту одозго видео да он рачуна на људе који све док не изађу на бирачко место не знају за кога ће да гласају, можда и уради нешто, такви се и ложе на магове попут Радулета. И тако даље и у круг, углавном опет прича глупости и неку причу која звучи много лепо, ал која је шупља ко сито кад неко крене да поставља питања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 14, 2014 Пријави Подели Написано Март 14, 2014 @@ RYLAH, da sad kapiram šta pričaš (sa one druge teme, nisam bio sve pročitao, bio sam na poslu, pa sam na brzinu preleteo) znaš kako, ja stvarno nemam ni znanja ni stručnosti, niti sam dovoljno informisan da bih sve to mogao samom sebi da argumentujem tako da se sve ovo, svima nama, kao i uvek do sad, svodi na jedno veliko MOŽDA i NADAMO SE, koje nekako po pravilu ispadne ništa RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 14, 2014 Пријави Подели Написано Март 14, 2014 nego ljudi, nastupate emotivno, iz strasti, a u pravoslavlju strast i greh su valjda isto, prema tome: ajde, svi kod popa na ispovest! Млађони and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 14, 2014 Пријави Подели Написано Март 14, 2014 Четврто, нису сви радници у јавном сектору непродуктивни, ал толико да се расписујем не пада ми на памет Нису нити ико хоће да отпусти све. Он прича о отпуштању 15 посто вишка који јесу непродуктивни. Не видим зашто би уопште нешто питао радуловића што он нигде није рекао него ти измошљаш. Дакле, држава зарађује и на паразитима, само што Радуловић то не зна или неће да каже да би му прича звучала уверљивије за циљну групу. Не, не можеш да зарадиш на паразитима. Узмимо например производиш 50 оловки, и 50 продајеш и имаш 50 радника које ти производе тих 50 оловки дневно у периоду од осам сати. И онда запослиш још пет радника који не раде ништа. Како тачно зарађујеш на њима? Само губиш Пето, пара за њихову социјалну заштиту не би било када би остали без посла а да се не нађе нов посао. Како не би било када би на сваком од њих у буџету уштедео 50 + иљада? Они из тог буџета примају паре, не примају од тога што направе нешто па продају, него из тога што грађанин србије плати буџету паре, па онда они из тог буџета приме. Самим тим ако они нису на послу, буџет за сваког од њих има нових 50 иљада да располаже. Тако да ти је аргумент да "неће да има пара" нетачан. Имаће пара за њихову соц помоћ + вишак кој иби остао буџету. Треће, индиректно, и ти људи учествују у стварању нових радних места, јер уколико више троше, више ће се нових, продуктивних, запошљавати. Дакле ти узмеш новац од привредника, новац којим би отворио ново радно место, тај новац проћердаш кроз бирократију, и онда кроз потрошњу запослени бирократа који спада у вишак врати само део тог новца. Као да узимаш уз једне кофе воду отрчиш круг око кофе са том водом, она се пола проспе уз пут и онда је вратиш назад у кофу и тврдиш како се од тога кофа са водом пуни. Друго, ти људи купују као и сви, па држава узима ПДВ и користе услуге државних предузећа, од којих држава узима профит. Да би ти људи могли да купују, остали грађани и предузетници носе терет а држава добија мање пдв-а. Јер би у супротном привредници и предузетници имали мањи терет, и могли би да развијају свој посао и стварају вишак зараде који доноси развој у економији. Прво, алоцира паре од њихових бруто плата у пензионе, социјалне и здравствене фондове и тиме пуни те фондове. Опет пример са кофом воде, Дакле узмеш из те кофе мало воде у шаку, отрчиш око кофе, пола ти се проспе и онда сипаш у другу кофу. То није продуктивно, то је расипање, такав вид алоцирања. Нов посао, продуктиван посао, без субвенција, неће да се направи у догледно време, јер инвеститори без подстицаја неће да дођу, јер је конкуренција велика. Хоће уколико направиш пристојан порески систем. Естонија је дала 0 % пореза на реинфестирање у етонију и тако се развила, субенције им нису пале на памет. Данас ти је то једна растућа и одлична економија, која је имала раст БДП-а када је цела европа била у кризи. Тако није субенцијама привукла једну фабрику. него десет.... док би субенцијала отерала оних десет.. а да не причамо о широким и честим злоупотребама субвенција. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 14, 2014 Пријави Подели Написано Март 14, 2014 Рилане не знам како не схваташ једну ствар. - Дражава је увек непродуктивна, држава једино може да створи услове да приватни предузетници буду продуктивни и стварају вишак. То је најпродуктивнија улога државе, да одржава инфраструктуру и систем институција које ће служити да утакмица на тржишту буде фер и да се одржава позитивна селекција кроз понуду и тражњу равноправних и равномерних учесника на тржишту. Ту ти је рецпет за успешну државу и успешну економију, држава коју финасирамо да штити тржиште од монопола. злоупотреба и насиља. Јер је позитивна селекција могућа једино уз добровољност. Такве бирократије и таква држава је продуктивна. И то су урадиле јаке земље, створиле бирократију омогући добровољност и праведну привреду, где су сви једнаки, а пореске обавезнике оптеретила тим теретом и теретом социјалног велфера, помоћ тешко угроженима, помоћ младима итд. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2014 ovo nađoh na fejsu Ђуро Станивук, DYNABLASTER, Crveni Baron and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 14, 2014 Пријави Подели Написано Март 14, 2014 ovo nađoh na fejsu Само јуриш антипромотивни пропагандни материјал. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука