Justina Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 A како смо ондак радили у остале векове уназад? да слажем се да треба мало модернизација од невремана, због садног семена , наравно да и треба да се пробљша држава путеве ради лакшег покрета, због деце итд... некад само коње користили јел тако, па су људи били згодни и лепи за своје жене, а сад... Nekad nisu ljudi imali ni volove ni konje pa su orali svoje njive. Da li je vama ( tebi i ostalima koji propovedate odlazak u selo) jasno da je danas dvadesetiprvi vek, tek kada neko od tih pametnih sto to propovedaju sam pocne neki biznis sa sest ari i blitvom i od tih prinosa ima mesecno barem 60.000 dinara, onda pravite planove za druge ljude, tudju decu. Pa nismo bre mi neka Tunguzija u Africi da smo prinudjeni da skupljamo zrna po sumi ne bi li se prahranili. A zivot se ne sastoji samo od hrane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Ево га линк о чланку: РТС Ово ми личи више на машту него на реалност. Ко има 30.000 евра да подигне пластеник на 25 ари? Рећи ће неко - прво блитва, папричице ово-оно па зарадиш за пластеник... То све лепо изгледа на папиру а у пракси: Мој комша решио да засади 1000 саксија са љутим папричицама. И засадио! Ја му две ноћи помагао. И шта је продао? Врло мало. Скоро ништа. 80% је поклонио на крају. Није зарадио ни за гориво што их је вукао по пијацама. Колико је једноставно продати 25.500 везица блитве? Коме? Ресторанима који је користе као прилог уз рибу? Колико има таквих ресторана бре? Јел неко мисли о томе? Ово је све сува теорија која са праксом нема много додирних тачака. Машта ради свашта.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Тема је веома озбиљна и није за шалу .Ја мислим да је то највећа претња нашем народу.Годишње нестане један цео мањи град . I ja sam vrlo ozbiljna . Kako suzbiti belu kugu , odgovor je vrlo jednostavan : radjanjem није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 једно је сигурно да је народ добро преварен, да све иде на далински управљач, све се преоизводи на додир као неки рачунар. жене у немчку раде више у пољопривреди, него у фотељама. мислим да је био један клип што једна немица и хлаџанин имају бебу и раде у србију, сама је немица рекла да су немице више за рад у пољопривреди. И не ћуди ме да имају новац.. “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Наравно да је решење у пољопривреди односно животу на селу. И најбољи градски услови су ништа наспрам природног амбијента. Верујем да је могуће живети од свог парчета земље и одгајати децу. Мислим да су женске особе поприлично заведене којекавим градским причама па им живот на селу изгледа без везе... Промените се девојке, престаните да се трујете, треба живот да створите, све је овде (у граду) празни маркетинг.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Најискреније - једино кроз духовни препород КЛИРА. Зашто? То о чему већина говори су законске регулативе. А законе доносе људи. Ако су ти људи верујући, логично да свештенство треба да има (пре свега својим примером, као и сведочењем Истине и духовним руковођењем пастве) велики утицај. Да се не лажемо, мислим да и сада има. Како? Па градско свештенство (у поприличном броју) фура добра кола, има 1-2 детета, добар друштвени статус, нису превише имуни на новце... И грађани се угледају на њих. По селима је ионако трагична ситуација, и кад дође још попа који воли да попије (утапа муку због беспарице, а теши се да је "свима све" ал' заборави да треба "само Христа да задобије")... Наравно да има ДИВНОГ свештенства, али изгледа да проценти нису на њиховој страни. Дакле, пример је све и сва. Ово схватите као самокритику, због титуле која ми је овде (неоправдано) додељена. Оно што је бата Столе наговестио ја ћу јавно рећи. Јер крајње је време да преузмемо одговорност, свако у својој кући. Дакле, да свештеници имају (да изроде или, ако не могу да имају-да усвоје) бар по 3-4-5 деце (онда могу да имају смисла и јака кола која треба да понесу целу екипу), да животом као и речима сведоче Христа. О владикама не бих, зна се како они треба да сведоче, ено им св. Павла Српског ако је тешко угледати се на Богочовека а лакше угледати се на човека... Е, кад ово буде, биће и угледање од стране народа. До тада ништа... И да не буде све црно-ево, од наших 10 свештеника 4 имају 3 или више деце (од тога тројица су млађи), а знам више добростојећих људи који имају 4,5 па и 6 деце. И мислим да има и потенцијала и наде у боље. Само ако пружимо добар пример, свако у својој кући... Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Најискреније - једино кроз духовни препород КЛИРА. Зашто? То о чему већина говори су законске регулативе. А законе доносе људи. Ако су ти људи верујући, логично да свештенство треба да има (пре свега својим примером, као и сведочењем Истине и духовним руковођењем пастве) велики утицај. Да се не лажемо, мислим да и сада има. Како? Па градско свештенство (у поприличном броју) фура добра кола, има 1-2 детета, добар друштвени статус, нису превише имуни на новце... И грађани се угледају на њих. По селима је ионако трагична ситуација, и кад дође још попа који воли да попије (утапа муку због беспарице, а теши се да је "свима све" ал' заборави да треба "само Христа да задобије")... Наравно да има ДИВНОГ свештенства, али изгледа да проценти нису на њиховој страни. Дакле, пример је све и сва. Ово схватите као самокритику, због титуле која ми је овде (неоправдано) додељена. Оно што је бата Столе наговестио ја ћу јавно рећи. Јер крајње је време да преузмемо одговорност, свако у својој кући. Дакле, да свештеници имају (да изроде или, ако не могу да имају-да усвоје) бар по 3-4-5 деце (онда могу да имају смисла и јака кола која треба да понесу целу екипу), да животом као и речима сведоче Христа. О владикама не бих, зна се како они треба да сведоче, ено им св. Павла Српског ако је тешко угледати се на Богочовека а лакше угледати се на човека... Е, кад ово буде, биће и угледање од стране народа. До тада ништа... И да не буде све црно-ево, од наших 10 свештеника 4 имају 3 или више деце (од тога тројица су млађи), а знам више добростојећих људи који имају 4,5 па и 6 деце. И мислим да има и потенцијала и наде у боље. Само ако пружимо добар пример, свако у својој кући... O deci treba da se brine drzava, ne crkva. Srbiju, drzavu njena deca ne zanimaju. Deca ne dobijaju decji dodatak, mora da se placa vrtic za dete, kasnije roditelji moraju da placaju skolu/studije i ajde sada uradi to sve ako imas 4 dece. Ja imam u svojoj malo siroj porodici bliskog rodjaka koji ima cetvoro dece. On je lekar, specijalista ima platu oko 90.000 dinara, zena naravno ne radi i posto ima ovako " ogromnu" platu njegova deca nemaju nikakvih povlastica, ukljucujuci i taj decji dodatak koji je i tako neka mizerija. Svestenici ( a koje poznajem iz okruzenja svog rodjaka, ukljucujuci i teologe) imaju uglavnom po jedno dete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 O deci treba da se brine drzava, ne crkva. Srbiju, drzavu njena deca ne zanimaju. Deca ne dobijaju decji dodatak, mora da se placa vrtic za dete, kasnije roditelji moraju da placaju skolu/studije i ajde sada uradi to sve ako imas 4 dece. Ja imam u svojoj malo siroj porodici bliskog rodjaka koji ima cetvoro dece. On je lekar, specijalista ima platu oko 90.000 dinara, zena naravno ne radi i posto ima ovako " ogromnu" platu njegova deca nemaju nikakvih povlastica, ukljucujuci i taj decji dodatak koji je i tako neka mizerija. Svestenici ( a koje poznajem iz okruzenja svog rodjaka, ukljucujuci i teologe) imaju uglavnom po jedno dete. Ode mi ćirilica na telefonu. Nema veze... Na žalost nemam 4. Ali imam 3.dece. Za sad... Dakle, pažljivo pročitaj početak mog posta. Rekoh da zakone i regulative donose LJUDI, dakle ni država (apstraktan pojam) ni Crkva (odvojena od države). A LJUDI se UGLEDAJU... Hajde probaj u tom svetlu da razumeš, kako da se promene ljudi, a ne Crkva, država ili zakoni (jer ako se ljudi promene onda će se menjati i ostalo). Lečimo uzroke, a ne posledice... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ode mi ćirilica na telefonu. Nema veze... Na žalost nemam 4. Ali imam 3.dece. Za sad... Dakle, pažljivo pročitaj početak mog posta. Rekoh da zakone i regulative donose LJUDI, dakle ni država (apstraktan pojam) ni Crkva (odvojena od države). A LJUDI se UGLEDAJU... Hajde probaj u tom svetlu da razumeš, kako da se promene ljudi, a ne Crkva, država ili zakoni (jer ako se ljudi promene onda će se menjati i ostalo). Lečimo uzroke, a ne posledice... Za mene drzava nije apstraktan pojam tipa vreme, svemir, jer ako je tako postavlja se pitanje cemu i kome sluzi drzava. Neka drzava ponudi ljudima sa troje i cetvoro dece vece stanove, subvencije za dogradnju kuce jer ipak svako dete treba da ima svoju sobu, neka ne placaju vrtic, neka dobijaju decji dodatak pa da vidis kako ce ljudi ozbiljno razmisliti da li zele i trece i cetvrto dete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ne treba je suzbijati, treba da pocrkamo kao gamad i da se zbrišemo sa lica zemlje. http://blog.b92.net/text/23631/HOCE-LI-DRZAVA-UBITI-JOS-JEDNO-DETE/ Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ne treba je suzbijati, treba da pocrkamo kao gamad i da se zbrišemo sa lica zemlje. http://blog.b92.net/text/23631/HOCE-LI-DRZAVA-UBITI-JOS-JEDNO-DETE/ Slazem se s tobom, a tako ce i biti sve dok ove lopine i skotine po raznim administracijama i birokratijama odlucuju o zivotu i smrti. I ja sam primetila jos nesto. Da je ova nesrecna devojcica iz Beograda, nekako bi i uspela, ali iz Vranja ili nedaj Boze nekog sela, nema shanse. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Како сузбити белу кугу ? Сексом... Seksom se bave danas nasiroko kao da im je to jedina preokupacija u zivotu, belu kugu ce suzbiti odbacivanjem kontraceptivnih sredstava i prestankom ubijanjem nerodjene dece tj. abortusa. Eto strasnog uzroka bele kuge- ubijanje nerodjene dece. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ako hoce neka cura da suzbijamo bijelu kugu, nek se javi. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Slazem se s tobom, a "tako ce i biti sve dok ove lopine i skotine po raznim administracijama i birokratijama odlucuju o zivotu i smrti." I ja sam primetila jos nesto. Da je ova nesrecna devojcica iz Beograda, nekako bi i uspela, ali iz Vranja ili nedaj Boze nekog sela, nema shanse. Извини што овако одвајам текст, са мобилног не могу боље. Ово што сам издвојио-о томе сам и причао. То су људи, ту је узрок, а они су репрезентативни узорак друштва. Такви се не мењају преко ноћи. А и ако их замениш - доводиш исте такве. Потребна је колективна промена свести, а она почиње тамо где сам указао. Онда ће имати ко да замени и овакве људе и овакве законе. До тад ништа, вртећемо се у кругу званом "сјаши Курта да узјаше Мурта ". "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука