Jump to content

Како сузбити белу кугу?

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Тако што ће незапослени добијати џаба земљу од Цркве на селу, под условом да желе тиме да се баве.

Био је чланак на РТС-у о томе да 4-чланој породици треба 6 ари земље под пластеником да би могла да живи од производње. Такође, је био и мини бизнис план о томе како треба засадити блитву (2 годишња биљка) и од продаје по 10 динара веза (у БГ-у је 30 динара) + нешто да се дода преко може да купи пластеник за ту површину.

После 2 године може да се сади воће (које првих неколико година не доноси род). Колико је земље у Србији која се не обрађује, што под пропалим задругама, што под споровима о реституцији и сл. , што остављено у корову. Могла би и држава да припомогне... :ladan:

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Тако што ће незапослени добијати џаба земљу од Цркве на селу, под условом да желе тиме да се баве.

Био је чланак на РТС-у о томе да 4-чланој породици треба 6 ари земље под пластеником да би могла да живи од производње. Такође, је био и мини бизнис план о томе како треба засадити блитву (2 годишња биљка) и од продаје по 10 динара веза (у БГ-у је 30 динара) + нешто да се дода преко може да купи пластеник за ту површину.

После 2 године може да се сади воће (које првих неколико година не доноси род). Колико је земље у Србији која се не обрађује, што под пропалим задругама, што под споровима о реституцији и сл. , што остављено у корову. Могла би и држава да припомогне... :ladan:

Dzaba ti blitva kad niko nema para da je kupi :-D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Треба бацити акценат на квалитет а не квантитет јер кад будемо бољи квалитет имаћемо и већи квантитет. Нека фушерација нам промиче па би контролори требали мало озбиљније да се тиме позабаве :)

Pa statistike kazu da nije taj materijalni momenat odlucujuci za "nemanje" dece.

Nemacka u Evropi ima najmanje ( znaci manji prirastaj od Srbije),a visoki su i decji

dodaci, svuda ima vrtica, bracni parovi sa decom placaju manje poreza, skolovanje i studiranje je

besplatno, ali eto, nema dece. Srbija ima isti prirastaj kao recimo i Italija, visi od Bosne.

Hrvatska ( podaci za 2011) imja 1,46, Srbija 1,36 , a BiH samo 1,14 dece .

U Srbiji je jos i dodatan problem iseljavanje pa tako ta deca koja su tamo rodjena odlaze

tako da Srbija ima iz godine u godinu sve manje stanovnika.

Подели на овим сајтовима

Могла би и држава да припомогне...

Држава помаже кад ти узме више него што ти остане + пдв + неради ти трактор мораш нов и ако стари ради  боље од новог, па ондак гориво, па ниси учланен код них, семе које користиш није добро, већ треба   Еуропско, па ту падне неке дебеле ситне казнице и ондак ти наговоре да купиш неке препарати који немају везе са природом...

па ондак ту додатно те време уништи све што си посадио и прц  исто као да не радиш ништа већ сам себи ствараш неку секирацију. :D

(мада немора увек тако да значи)

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Држава помаже кад ти узме више него што ти остане + пдв + неради ти трактор мораш нов и ако стари ради  боље од новог, па ондак гориво, па ниси учланен код них, семе које користиш није добро, већ треба   Еуропско, па ту падне неке дебеле ситне казнице и ондак ти наговоре да купиш неке препарати који немају везе са природом...

па ондак ту додатно те време уништи све што си посадио и прц  исто као да не радиш ништа већ сам себи ствараш неку секирацију. :D

(мада немора увек тако да значи)

Ma da, sada treba da prelazimo na devetnaesti vek i da idemo da kopamo njive i sadimo kukuruz.

I za uspesnu poljoprivredu neophodna je infrastruktura jer sto bi neko gajio decu u nedodjiji ako

ta deca moraju 5 kilometara da pesace u skolu, a od lekara ni traga ni glasa.

Подели на овим сајтовима

Укинути 8. март, опорезовати неожењене и неудате, женама са троје деце обавезно обезбедити посао а женама са четворо и више деце обезбедити пензију као посебну заслугу за отаџбину.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Укинути 8. март, опорезовати неожењене и неудате, женама са троје деце обавезно обезбедити посао а женама са четворо и више деце обезбедити пензију као посебну заслугу за отаџбину.

Da, ali pod uslovom da deca ostanu u Srbiji :D

A roditelji ne vide buducnost za svoju decu u Srbiji ovakvoj , kakva je danas

i kakva je vec dvadeset godina.Zato vec od malih nogu pripremaju decu za odlazak

kod dushmana.

Подели на овим сајтовима

Pa statistike kazu da nije taj materijalni momenat odlucujuci za "nemanje" dece.

Нисам ни мислио на нешто материјално ни на неку производњу. Када кажем "кад будемо бољи квалитет" ту мислим на нас људе кад ми будемо мало бољи. Контролори су они који брину о нашем (унутрашњем) квалитету и има их на различитим нивоима ал ипак им промиче фушерација. Дремају ваљда..

Подели на овим сајтовима

Ma da, sada treba da prelazimo na devetnaesti vek i da idemo da kopamo njive i sadimo kukuruz.

I za uspesnu poljoprivredu neophodna je infrastruktura jer sto bi neko gajio decu u nedodjiji ako

ta deca moraju 5 kilometara da pesace u skolu, a od lekara ni traga ni glasa.

A како смо ондак радили у остале векове уназад?   да слажем се да треба мало модернизација од невремана, због садног семена , наравно да и треба да се пробљша држава путеве ради лакшег покрета, због деце итд...

некад само коње користили јел тако, па су људи били згодни и лепи за своје жене, а сад... :)))  

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Treba upasti u sve trgovine u  zemlji i probusiti sve kondome.Eto kako! :brokoli: Salim se!!

Treba sprovesti medju ljude hriscanske vrednosti.To bi bilo velika promena u drustvu.Od 3 pa navise dece,a ne jedno,ili nijedno (cega i ima).

Подели на овим сајтовима

Da, ali pod uslovom da deca ostanu u Srbiji :D

A roditelji ne vide buducnost za svoju decu u Srbiji ovakvoj , kakva je danas

i kakva je vec dvadeset godina.Zato vec od malih nogu pripremaju decu za odlazak

kod dushmana.

Довољно ће да буде да се привилегије обезбеде за жене које су у Србији. Дакле, обезбедити све могуће почасти за жене које роде троје и више деце, заштитити их од могућих отказа за време трудничког и породиљског. Послодавцима који отпусте исте одредити казне затвора, итд, итд....

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Овај план који сам поставио је направљен од стране Пољопривредног факултета чиними се новосадски, да није изводљив, како ви тврдите, не би био објављен. Ја мислим да ти трактор и не треба за блитву и 6 ари.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...