Natalija28 Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Odgovor je ovde, ali opet na ruskom Trazila sam na srpskom nesto slicno, ali nista... - Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 E sestro Natalija bas ti hvala na prevodimaznao sm da je to neka ujudurma. Tako su npr. pronasli neke citate od jednog kardinala iz 13 veka gde on optuzuje Pravoslavne da svetkuju Subotu. I kada pogledas taj citat onako na prazno mogao bi i da se zaletis pa da pomislis da je do raskola doslo zbog Subote, ali ima nesto sto subotari nisu znali a to je da je bila zesca rasprava izmedju nas i RK oko toga treba li postiti u Subotu ili ne i da su nas zapadna braca zbog toga optuzivala da svetkujemo Subotu. Eto sta ces tako ti je to kada se covek bavi nekim stvarima povrsno. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Dakle, nije rekao to što je napisano. Patrijarh je govorio o neophodnom odmoru, i za to je upotrebio reč subota, ali hrišćani kada govore o suboti, o prvom danu nedelje, misle na nedelju, na dan Uskrsnuća, kao novoj suboti, te sam siguran da je na to i mislio. O tome govori i ovaj tekst sa ruskog sajta. Dakle - ipak je podmetačina. Patrijarh na ovom snimku NIGDE ne pominje poslednji deo teksta o "neispravnosti" hrišćanskog gledanja na subotu, a još manje o neophodnoj obavezi slavljenja subote pored nedelje. Јефимија Крунић, Trifke, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 A koliko to Bogova ima prijatelju? Pa prijatelju kao sto ti neko rece postoji Sv Trojica a postoji i kako ga naziva apostol Pavle "bog ovoga sveta". Ja sam te lepo pitao a i opet postavljam pitanje da li si clan Pravoslavne crkve ili nisi. I molim te nemoj mi one cuvene subotarske fore ja sam pravoslavac zato sto pravo verujem nego lepo kazi ko si i sta si da znamo sa kime razgovaramo. Ima ovde i muslimana i katolika i ateista i protestanata ali ljudi ne kriju svoja ubedjenja i onda mozes na miru sa njima da diskutujes. Dakle jos jednom Jesi li pravoslavne vere i pripadnik Pravoslavne crkve? Jesi li Adventista? T'pol and Natalija28 је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Odgovor je ovde, ali opet na ruskom Trazila sam na srpskom nesto slicno, ali nista... - E sestro bas ti hvala ovo i ja mogu da razumem bez nekog velikog poznavanja Ruskog jezika. Natalija28 је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Moj prvi komsija je Adventista, covek mi je sto puta pricao o suboti I kako ne veruje u trojstvo I na kraju digo ruke od mene, haha, Ali smo opet veoma dobri I pomazemo se; on je inace iz Sudana I veoma dobar Ali nazalost zaveden I druge zavodi. Veruju oni u Sv Trojicu ali tako nejasno. Imaju oni i tzv Dopisnu biblijsku skolu u kojoj upotrebljavaju Nikeocarigradsk simvol vere da bi objasnili svoju veru. U Hrvatskoj i Sloveniji koriste sa filiokve a u Srbiji Makedoniji i Crnoj Gori koriste bez filiokve. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natalija28 Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Evo ukratko sto kaze svestenik (unapred izivinte za moj srpski : "Subota (šabat) je sedmi dan, dan kad je Gospod zavrsio Stvaranje sveta i blagoslovio ga. Prvi dan (nedelja) je dan kad je Gospod odelio svetlo od tame. Subotu nisu ljudi svetkovali od pocetka, nego od Mojseja. Tj. zapovest o suboti nije bila toliko kategoricna, nije to neka vecna zapovest. Dalje navodi citat iz Второзакония (5. deo): "Postuj subotu, sest dana radi, a u sedmi se odmaraj. I pamti da si ti bio rob u zemlji egipcanskoj, ali te je Gospod svojom snagom izveo i oslobodio od tog ropstva i zato ti je zapovedao postovati subotnji dan". Dakle, ta zapovest o postovanju subote je vezana bas za ono oslobodjenje Jevreja od ropstva. U novo doba ljudi koji su vec oslobodjeni Hristovom zrtvom i Vaskresenjem, slobodni su i od onih starijih zakona koji su bili kao "flasteri na bolesnom telu covecanstva". Tako da treba da svetkujemo i postujemo nedelju kao Dan Hristovog Vaskresenja. Subota je bila simbol prve ljubavi Boga, ljubavi prema svojem stvorenju, dok Nedelja je simbol druge, mnogo vece Ljubavi, jer je Bog spasio svoje stvorenje koje je otpalo i sagresilo". feeble, Иоанна and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Господ је рекао : У недељи , шест дана ради , а седми одмарај и иди у цркву , а то је недељом. Он нигде не спомиње суботу. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Veruju oni u Sv Trojicu ali tako nejasno. Imaju oni i tzv Dopisnu biblijsku skolu u kojoj upotrebljavaju Nikeocarigradsk simvol vere da bi objasnili svoju veru. U Hrvatskoj i Sloveniji koriste sa filiokve a u Srbiji Makedoniji i Crnoj Gori koriste bez filiokve. Verovatno si u pravu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Imam i neku njihovu knjigu verovanja u 26 tacaka i tu opisuju sta veruju ali dosta nejasno. Nije jasno da li veruju u tri Boga ili u Sv Trojicu. uglavnom sabiraju citate iz Biblije bez nekog objasnjenja. Inace su sisti nestorijanci i to ne zbog toga sto Bogorodicu nece da nazovu Bogorodicom vec zato sto ispovedaju podvojenost Hristove prirode bas onako kao sto je to Nestorije cinio. Uopste Hristologija im je jako slaba i gotovo katastrofalna. Hrista ne dozivljavaju kao Bogocoveka. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Питао те човјек вјерујеш ли у Бога или имаш неко друго виђење Њега. Како не волим када људи питањем дају одговор. To su dva razlicita pitanja Koje si vere? i dal verujes u boga? to su dva razlkicita pitanja, Ja verujem u Oca,Sina , i Svetog Duha nerazumem sta treba da bude komplikovanao (lakse ljudima laz, nego istina koja ih uznimirava) ccc Gde su pravi pravoslavci??? ja ovde skoro razgovaram sa ateistima koji su ubedjeni da su lavovi nikakvog morala a vidim da ti ortak nije citao bibliju, pogresno radi, automatksi reguje, sumnja u mene, a ne geleda sebe gde je zaostao i zatruo... “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 To su dva razlicita pitanja Koje si vere? i dal verujes u boga? to su dva razlkicita pitanja, Ja verujem u Oca,Sina , i Svetog Duha nerazumem sta treba da bude komplikovanao (lakse ljudima laz, nego istina koja ih uznimirava) ccc Gde su pravi pravoslavci??? ja ovde skoro razgovaram sa ateistima koji su ubedjeni da su lavovi nikakvog morala a vidim da ti ortak nije citao bibliju, pogresno radi, automatksi reguje, sumnja u mene, a ne geleda sebe gde je zaostao i zatruo... Vidm ti jesi citao Bibliju pa te je sramota da kazes koje si vere nego tako ide maca oko tebe pazi da te ne ogrebe. Ako ce ti biti lakse da odgovoris evo reci nam jesi li ti Adventista? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Vidm ti jesi citao Bibliju pa te je sramota da kazes koje si vere nego tako ide maca oko tebe pazi da te ne ogrebe. Ako ce ti biti lakse da odgovoris evo reci nam jesi li ti Adventista? Koja je tvoja vera? pa cu ti reci moja koja je! “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Koja je tvoja vera? pa cu ti reci moja koja je! Ja sam Pravoslavni hriscanin pripadam eparhiji Sumadijskoj i moj episkop je Jovan. Иоанна је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Ja sam Pravoslavni hriscanin pripadam eparhiji Sumadijskoj i moj episkop je Jovan. Pravoslavni Hriscanin Prija mi sladja je istina, nego gorka laz “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука