Jump to content

Свештеник се обесио у шупи

Оцени ову тему

Mironosica

Препоручена порука

On 18. 1. 2014. at 14:43, Volim_Sina_Bozjeg рече

Naravno da je to stanje koje ne može da se okarakteriše kao potpuna smrt. Ne? (sanja li nešto?) Svesna li je svoje pripadajuće ličnosti čekajući telo?

Nisam sigurna da ova tvoja teorija ima veze s mozgom.

Ljudi se svesno samoubijaju, ne razmisljaju mnogo sta ce telo i kuda ce dusa.

Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2014. at 12:50, Volim_Sina_Bozjeg рече

Samoubistvo je jedan od najtežih grehova ali nije hula na Duha Svetoga čini mi se...?

Како није хула када је одбачен дар Духа Светога - живот?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2014. at 15:11, Ромејац рече

Како није хула када је одбачен дар Духа Светога - живот?

Vidi, ovde je tema samoubistvo jednog coveka, koji je slucajno i svestenik i umesto

bilo kakvog milosrdja, empatije prema tom coveku , ali i njegovoj decici , vi ovde raspravljate

o nekim dogmama bez da vas i malkice zanimaju razlozi cina ovog ocajnika.

Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2014. at 14:09, Justina рече

Dar, zasto dar?

Ljudi idu u neku srednju bogoslovsku skolu, postaju svestenici ( toga inace nigde nema, ali U Srbiji da),

skoluju se besplatno kao i policajci, vojnici, vecinu njih roditelji silom teraju u te skole jer je tu "posao" siguran,

a onda nekada ti ljudi saberu dva i dva i ne vide sebe u toj jako nezahvalnoj i nezavidnoj ulozi u drustvu

i onda je konsekvenca samoubistvo.

Da je taj covek zeleo da bude teolog, da studira Pravoslavlje, da se time bavi, na pamet mu ne bi palo

da se "samoubija".

Парох: јереј Сретен  Николић, рођен 15. 02. 1979. , рукоположен 20. 01. и 27. 02. 2003.  15222 Шабачка Каменица, 015/569-067.

Сретен Николић  имао је 24 године када је рукоположен у свештеника. Зашто мислиш да је требало да прође 10 година да сабере два и два? Као зрела особа имао је прилично времена да промени 'позив', другим речима да  донесе важне одлуке за себе и друге. Зашто пребацујеш кривицу на родитеље? Зашто мислиш да су га родитељи силом терали у те школе? Имаш доказе да су га силом терали?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2014. at 15:30, Justina рече

Vidi, ovde je tema samoubistvo jednog coveka, koji je slucajno i svestenik i umesto

bilo kakvog milosrdja, empatije prema tom coveku , ali i njegovoj decici , vi ovde raspravljate

o nekim dogmama bez da vas i malkice zanimaju razlozi cina ovog ocajnika.

Види, ти ме одмах оптужи за грех немилосрђа према покојнику и његовој породици!

Зар је толико важно знати разлог зашто је одбацио дар Духа Светога? То ће утешити породицу и његовој души дати смирење? 

Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2014. at 15:33, nlcph рече

Парох: јереј Сретен  Николић, рођен 15. 02. 1979. , рукоположен 20. 01. и 27. 02. 2003.  15222 Шабачка Каменица, 015/569-067.

Сретен Николић  имао је 24 године када је рукоположен у свештеника. Зашто мислиш да је требало да прође 10 година да сабере два и два? Као зрела особа имао је прилично времена да промени 'позив', другим речима да  донесе важне одлуке за себе и друге. Зашто пребацујеш кривицу на родитеље? Зашто мислиш да су га родитељи силом терали у те школе? Имаш доказе да су га силом терали?

Moj paroh mi jesenas rece da ima sina od 14 godina i da ce njegov sin ici u neku srednjebogoslovsku skolu

jer je tu posao siguran. Taj moj paroh ( ovo zaista sada ne izmisljam) je zavrsio neku srednju ekonomsku skolu,

bio je trgovacki putnik, onda je zavsrio neke kurseve za svestenika i tako je postao paroh.

Covek cije je obrazovanje ( i ne samo versko) nula, danas sabira dva i dva i tako ce svoje dete dati u srednju bogoslovsku.

Dete sa 14 godina ne zna i ne ume da se opredeli za buduci zanat, posao, zato sam pomenula roditelje.

Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2014. at 15:45, Ромејац рече

Зар је толико важно знати разлог зашто је одбацио дар Духа Светога? То ће утешити породицу и његовој души дати смирење? 

Pa mi nista ne znamo o njemu. Zapravo bi trebalo da se diskutuje na temu "Samoubistvo u hriscanstvu"

a ne da pricamo i optuzujemo coveka o kome ne znamo nista.

Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2014. at 14:49, Justina рече

Nisam sigurna da ova tvoja teorija ima veze s mozgom.

Ljudi se svesno samoubijaju, ne razmisljaju mnogo sta ce telo i kuda ce dusa.

Aj malo lakše ako tebi večni život nema veze sa mozgom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2014. at 15:51, Justina рече

Moj paroh mi jesenas rece da ima sina od 14 godina i da ce njegov sin ici u neku srednjebogoslovsku skolu

jer je tu posao siguran. Taj moj paroh ( ovo zaista sada ne izmisljam) je zavrsio neku srednju ekonomsku skolu,

bio je trgovacki putnik, onda je zavsrio neke kurseve za svestenika i tako je postao paroh.

Covek cije je obrazovanje ( i ne samo versko) nula, danas sabira dva i dva i tako ce svoje dete dati u srednju bogoslovsku.

Dete sa 14 godina ne zna i ne ume da se opredeli za buduci zanat, posao, zato sam pomenula roditelje.

Ја сам те питала једно, ти ми одговараш десето. Моје питање се односило на "Сретена Николића" не на сина твог пароха који има 14 година. Немам времена за губљење... и статистике.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2014. at 15:05, Gandalf Sivi рече

Većina njegovih teorija nema veze sa mozgom... 

Ti si brate nezadrživ! Objasni ti meni konačno šta je tačno Hristos rekao pokajanom razbojniku na Krstu! Šta je to značilo za samog razbojnika i šta znači za tebe lično? Ovo sa mozgom će trebati tebi da ne nabubljuješ samo rečenice.(bez ikakvog svog opita)b

Ja tebe još nisam dovoljno uvredio da čeprkaš po mom mozgu.

Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2014. at 15:56, nlcph рече

Ја сам те питала једно, ти ми одговараш десето. Моје питање се односило на "Сретена Николића" не на сина твог пароха који има 14 година. Немам времена за губљење... и статистике.

Pa sad , ako nemas vremena za gubljenje, onda je jel cudno da si uopste i na forumu.

Od mene ocekujes sada , kao oni partizanski komesari, da stojim mirno i kratko i jasno

odgovaram na tvoja suluda pitanja? Just_Cuz_19

Preskoci me.

Подели на овим сајтовима

On 17. 1. 2014. at 21:33, Mironosica рече

sreten-nikolic-1389908483-429079.jpg

Molite se Bogu za mene...

Molitva za samoubicu:

https://www.pouke.org/forum/topic/25491-molitva-za-samoubice/

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ustvari je u igri neki ili neka ( nikada ne znam koji je to rod) sotona:

UZNEMIRENI MEŠTANI: Plašimo se za život sledećeg sveštenika

Crna Hronika

06:23, 18.01.2014.

Autor: Marija Ivanov,Foto: Zorana Jevtić

U strahu: Posle samoubistva sveštenika Sretena Nikolića (35) meštani Šabačke Kamenice veruju da njihovom crkvom vladaju „đavolje sile“. Pre Nikolića tragično nastradao i sveštenik Vasić

svestenik-sreten-nikolic-1389997339-4295

Zla kob... Sreten Nikolić desetak godina bio starešina Crkve Svetog velikomučenika Georgija

• svestenik-sreten-nikolic-1389997339-4295
  • hram-svetog-velikomucenika-georgija-1389
  • grob-svestenika-dusana-vasica-1389997339
  • milan-1389997339-429593.jpg

Meštani veruju da će se serija neprirodnih smrti popova iz hrama Svetog velikomučenika Georgija nastaviti i ubuduće jer, kako kažu, „za dvojicom preminulih ide i treći“.
- Prema drevnim predanjima našeg naroda, kad dvoje ljudi umre a da to nije prirodna smrt, onda ista sudbina mora da zadesi i trećeg čoveka! Pošto su dva sveštenika stradala na crkvenom posedu, bojim se da će i naslednika Sretena Nikolića zadesiti slična nesreća. To, jednostavno, mora tako da bude - kaže za Kurir Milan Zarić (85), jedan od najstarijih meštana Šabačke Kamenice.

On ne zna šta je tačan uzrok zle kobi koja se nadvila nad seosku crkvu.
- Ne razumem zašto su njih dvojica prošla tako loše... Duleta Vasića je napustila žena sa ćerkom, pa se on propio od tuge. Poginuo je kad je pao niz stepenice. Sretenovo samoubistvo nas je sve zaprepastilo. Kad sam čuo šta je uradio, zaledio sam se. Obojica su bili dobri i vredni ljudi, ali izgleda da su ih zaposeli đavoli i neka zla sudbina, a od toga čovek ne može da pobegne - priča Milan.
I njegova komšinica Milanka Rakić kaže da se nešto čudno dešava sa sveštenicima iz njihove crkve.

- Čula sam da ovih dana crkvu treba da preuzme novi pop. Iskreno, ne znam kako će tu da živi kad se dešavaju stvari koje nisu baš čiste... Da li ih Bog kažnjava zbog nekih greha, da li njihovih greha ili greha čitavog sela, ili je u pitanju puka slučajnost, to stvarno ne znam. Strepim od toga šta sve može da se dogodi novom svešteniku - ispričala je Milanka.

Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2014. at 15:45, Ромејац рече

Brate a šta ako je postao psihički obolela osoba pod uticajem demona i tereta? Kako da znamo da u tom momentu čovek svesno radi protiv Duha Svetoga?

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...