Jump to content

Литургијско вино - Ново у понуди Патријаршијског управног одбора

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Ново у понуди Патријаршијског управног одбора
17. Јануар 2014 - 14:19

liturgijsko_vino.jpg

Патријаршијски управни одбор Српске Православне Цркве нуди Литургијско вино произведено у Патријашијским подрумима у Сремским Карловцима

• Литургијско вино 0,70l - малопродајна цена = 600 динара
  • Литургијско вино 0,70l - велепродајна цена = 500 динара
  • Литургијско вино 0,20l - малопродајна цена = 180 динара
  • Литургијско вино 0,20l - велепродајна цена = 150 динара

За поруџбине и ближе информације можете позвати на 011/3025-102; тел./факс 011/3025-152; 064/800-1828; 064/800-1819, e-mail:  [email protected]

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@verum est in beer,

није исто,

ово је направљено специјално за ову намену.

Није хемијски набојено и надограћено , чисто домаће слатког укуса - ако је то што сам у манастиру пробао она је вино прва лига!

Да ли је ово вино само за литургију или може да се користи као и свако друго вино?

Могу се и друга користити али зависи како која.... нису сва за Евхаристију.

Подели на овим сајтовима

Mangupska posla... :)))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Па нека им је срећан почетак продаје.

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Гости

Колико ми познато , Патијаршијска винарија у Ср.Карловцима je ово одавно планирали да направи и мислим да је ово направљено заједничком рецептуром Патријаршије и винарије Ђурђић из Ср.Карловаца.

Оно што сам пробао је из ове винарије - исто са називом Литургијско вино, а сад вероватно и Патријаршијска Карловачка винарија почела да флашира.

Подели на овим сајтовима

• Гости

evo upravo sam nešto pronašao u vezi ove vinarije....

Vinarija "Đurđić"

Thumb_129952529341592_113066325395609_16

Opis

Sremski Karlovci, gde prestaje potraga za savršenstvom…

Vinarija "Đurđić" iz Sremskih Karlovaca, modernizuje tradiciju vinarstva i vinogradarstva u tom kraju. Podiže zasade novih kvalitetnih sorti i pravi vino zavidnog kvaliteta. Cilj nam je da u narednim godinama imamo najbolje vinograde i vina sa ovog područja. Da se naša vina nađu u posedu svih onih koji žele da se pohvale kvalitetom srpskih vinogorja svojim gostima.

Uz veliku ljubav prema vinu i uz pomoć enološkog doajena Jovana Popova, stvorena je kolekcija koju čine četiri vina, bermet i liturgijsko vino. A kao naš cenjeni kritičar i veliki prijatelj vinarije je profesor dr Vlado Kovač.

Vinarija "Đurđić", svoje zasade ima na 2ha, a očekuju se uskoro i prinosi sa još 2ha. Kapacitet objekata i tehnička opremljenost vinarije je 15ha, na koliko se i planira proširavati trenutni proizvodni kapacitet. Sva proizvodnja se bazira na prinosima iz sopstvenih vinograda. Kako je to mlada vinarija, u stalnoj je potrazi za ljudima koji umeju prepoznati visok kvalitet i koji mogu pružiti adekvatnu poslovnu saradnju.

Asortiman vina koje spravlja vinarija Đurđić sastoji se od dva bela, dva crna vina i bermeta Crni Vitez.

Bermet – „Crni Vitez“, jedinstveno vino poznato za Sremske Karlovce, ali takođe je bilo poznato i na dvorovima raznih evropskih vladara u periodu renesanse. To je aromatizovano slatko vino sa sadržajem alkohola od 17%. Veoma je pitko i prijatnog ukusa. Posebne arome vanile i cimeta, daju poseban doživljaj pri degustaciji bermeta vinarije Đurđić.

http://www.upoznajsrbiju.co.rs/vinarija/vinarija--djurdjic--50

Подели на овим сајтовима

• Гости

evo pronašao sam na fb fotku tog vina.... to su ove male flašice,

ako naletite negde na ovo vino - slobodno kupite, prelepo vino za Evharistiju , pod blagoslovom je sremskog Vasilija, to na flašici piše....zato mislim da su Vinarija i Patrijaršija zajedničkom recepturom napravili ovo vino koje sad zvanično i Patrijaršija prodaje.

1396034_262865603861378_2023448396_n.jpg

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=262865603861378&set=pb.230532007094738.-2207520000.1389972464.&type=3&theater

Подели на овим сајтовима

@@verum est in beer,

није исто,

ово је направљено специјално за ову намену.

Није хемијски набојено и надограћено , чисто домаће слатког укуса - ако је то што сам у манастиру пробао она је вино прва лига!

Могу се и друга користити али зависи како која.... нису сва за Евхаристију.

Нисам био најјаснији. Хтео сам да питам да ли ово вино може да се пије на прославама, са друштвом, уз ручак и сл. или је намењено само за литургију? 

Подели на овим сајтовима

Ово ме на кеца подсетило на епизоду Мућки у којој Дел Бој као вино за причест проба да уваља бели румунски ризлинг :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Добро је што ће бити слатко, незгодно кад наиђе Royal за причешће :)

Рече једном и о. Голијан да би било добро ако свештеници могу да набаве слатко вино за причешће јер каже дешава се да се дете причести па буде неко кисело вино и дете више неће да окуша.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...