GeniusAtWork Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Da li ste zamenili papirnu vozačku za biometrijsku? Ukoliko još uvek niste zamenili papirnu vozačku dozvolu za biometrijsku, potrudite se da to učinite pre 10. juna 2014. godine, kako biste izbegli čekanje u redovima za zamenu. Iako već nekoliko godina znamo da je rok za zamenu papirnih vozačkih dozvola jun 2014. godine, izgleda da veliki broj vozača nije još uvek izvadio nove dozvole. Pogledajte prilog naše televizije o stanju po ovom pitanju širom Srbije. Dok smo zaokupljeni brojnim dnevnim i političkim dešavanjima, bilo bi dobro da se pozabavimo i stvarima koje se tiču nas samih i da pokušamo da olakšamo sebi život tako što nećemo stajati u redovima za zamenu dozvola kada u junu "upekne zvezda". Takođe, bilo bi dobro da se poštedimo tuča ispred šalter sala u policiji. Za izdavanje nove vozačke treba pripremiti: 1. vozačku dozvolu izdatu na starom obrascu 2. uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilima i skupovima vozila one kategorije za koje se zahteva izdavanje vozačke dozvole koje nije starije od šest meseci (dokaz treba priložiti ako je ranija dozvola izdata na period kraći od 10 godina iz zdravstvenih razloga, odnosno ako zahtev podnosi lice koje je starije od 65 godina života) 3. važeću ličnu kartu na uvid 4. dokaz o plaćenoj naknadi troškova izdavanja vozačke dozvole. Morate spremiti i 1.200 dinara za dozvolu koja će važiti 10 godina za vožnju u Srbiji. Zemlje u relativnoj blizini za koje morate imati i Međunarodnu dozvolu Iako je u uvodnim raspravama na temu donošenja Zakona o bezbednosti saobraćaja često potencirano da će sa novim dozvolama srpski vozači moći u inostranstvo, to ipak danas nije slučaj. Da bi vozili automobil van granica zemlje opet nam je neophodna međunarodna vozačka dozvola (ne za sve zemlje) koju izdaje Auto-moto savez Srbije (AMSS). Navodno, glavni razlog za ovakvu situaciju je činjenica da naša zemlja još nije potpisala međunarodni sporazum sa drugim državama kojim bi ova oblast bila uređena, i kako bi naše putne isprave bile validne u inostranstvu. Otežavajuća okolnost je i to što u zemljama Evropske unije ove isprave ne važe, jer još nismo članica unije. Neke od zemalja u kojima je potrebna Međunarodna vozačka (abecedno): Albanija, Belgija, Grčka, Danska, Italija, Lihtenštajn, Makedonija, Monako, Norveška, Nemačka, Portugalija u slučaju iznajmljivanja (rentiranja) vozila kada je potrebna međunarodna vozačka dozvola Francuska, Holandija, Švajcarska Konfederacija, Španija. Za Međunarodnu dozvoču neophodno je izdvojiti još 2,500 dinara, uključujući i fotografije. Zamena je obaveza, ne izbor. Kazna za nevažeća dokumenta do 30,000 dinara Izvor: Tanjug Podsećanje građana na obavezu zamene važećih vozačkih dozvola izazvalo je veliko nezadovoljstvo kod vozača jer će ponovo morati da snose troškove zamene i raznih taksi. Vozači čije su dozvole izdate na period kraći od 10 godina moraće da plate još jedan lekarski pregled i uverenje, iako još uvek imaju važeća dokumenta. Ukoliko planirate da ignorišete ovu odluku i da vozite sa starim dokumentima do njihovog isteka, može vam biti napisana kazna i do 30.000 dinara, uz zabranu upravljanja vozilom tri meseca. Kad saobraćajna policija zaustavi vozača kome vozačka dozvola ne važi već šest meseci, vozač plaća kaznu od 6.000 do 20.000, plus dva kaznena poena. Zakonom o bezbednosti saobraćaja propisana je i kazna od 15.000 do 30.000 dinara, plus pet kaznenih poena, ukoliko je vozačka dozvola nevažeća duže od šest meseci. Šta nam preostaje? Izvor: Novosti.rs Posle redova i plaćanja prilikom vađenja novih pasoša, ličnih karti i saobraćajnih dozvola izgleda da je jedini način da se blagovremeno organizujemo i izvršimo proces zamene dokumenata pre poslednjeg trenutka. Ne želimo sami sebi da situaciju učinimo još težom tako što ćemo početkom juna stajati u redovima, zajedno sa onima koji su odlagali obaveze do poslednjeg trenutka. Građani sa pravom osećaju da su oštećeni jer ponovo plaćaju nešto što su već platili i prolaze kroz istu, neefikasnu proceduru. Za to vreme od odgovornih ne dobijamo objašnjenje zbog čega je ovakva odluka dobra za nas i zašto se nova dokumenta ne vade po isteku starih? B92 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Bila je i ova vest: Po rečima državnog sekretara u MUP-u Srbije trenutno važeći zakonski rok za zamenu starih – papirnih vozačkih dozvola biometrijskim (10. jun 2014) verovatno će biti produžen, možda čak i do isteka važnosti postojećih papirnih dozvola. On je naglasio da neće biti povećavane cene za izdavanje novih vozačkih dozvola, pošto je cena izrade tih dokumenata ostala nepromenjena. Da bi se produženje roka za zamenu dozvola i ostvarilo MUP Srbije je pripremio izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje treba da se usvoje u novom sazivu Skupštine Srbije, posle republičkih izbora. http://ltablice.com/novosti-za-vozace/126-zamena-papirne-vozacke-dozvole-za-biometrijsku-do-10-06-2014 Sad ne znam kolika je verovatnoca da bude produzenje roka, ako to nisu uradili pred izbore da ulove jos koji poen Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Ako meni u papirnoj dozvoli pise da vazi do 2016. je li to laz? Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Ne znam je li laz, ali ako je ne zamenis onda se primenjuje ovo: Novi ZOBS je stupio na snagu 10. juna 2009, pa navedeni period od pet godina ističe tačno 10. juna 2014. koji je i poslednji rok da se stare - papirne dozvole zamene za nove - biometrijske, bez obzira na rok važenja postojeće papirne dozvole. Ukoliko ne ispoštujete ovu odluku o zameni vozačkih dozvola i nastavite da vozite sa starim dokumentima i posle 10. juna 2014. može vam biti naplaćena kazna i do 30.000 dinara, uz zabranu upravljanja vozilom tri meseca. A i meni isto ova papirna vazi do 2016. pa rekoh mozda produze rok. A s druge strane ne cekaju mi se abnormalne guzve po vrucini u maju i junu.. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Човјече, коме ти вјерујеш, сопственим очима или надлежном органу... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Само смишљају како да од народа извуку паре. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Ја сам чуо да је могуће да продуже рок за замену старих возачких дозвола. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Ajme, kakav lopovluk. NEka mi istekne stara, pa mi onda dajte novu.. a ne da placam duplo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 da prenesem svoje iskustvo... pre nekoliko dana sam uzeo novu a čovek koji mi je pre 15-ak dana primao zahtev reče da je obustavljena zamena i rok do juna trenutno ne važi - citiram - MAJMUNI SU DEMANTOVALI SAMI SEBE. Pošto sam uplatio 5-6 dana ranije al nisam predao zbog gužve rekoh da ipak izvadim novu feeble је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Ja sam to uradio jer mi je papirna istekla, al sam uspeo da se posvadjam sa sluzbenicima jer im se posao bazira na lazi. Regularno sam uplatio pre mesec dana ili par meseci vise, i dodjem, i kaze mi lik e treba jos da uplatis sad su nove cene, pa sta mene briga za nove cene moja uplata je vazeca, i onda su me jos odrali proviziju u banci u sklopu SUPa, kaze sluzbenica sta ja da radim ja tu ne mogu nista, e da, a pre toga imao sam jos pet minuta pre isteka radnog vremena, a insistirala je da ide kuci, a meni pare u autu parkiran ispred, zamisli jos i to, pa ko ne bi odlepio, samo profesionalac u smirenju lol I ondak sam naglas protestovao da je to laz, besmisao i matrix! :0102_laugh: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Ja sam to uradio jer mi je papirna istekla, al sam uspeo da se posvadjam sa sluzbenicima jer im se posao bazira na lazi. Jel si im rekao da rade u sluzbi treceg svetsko poretka za annunaki vanzemaljce koji sluze luciferu u obliku dzordza busa? :P DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Skoro da je tako, mini modifikacije su potrebne da bi iskaz bio tautologija http://hr.wikipedia.org/wiki/Tautologija] iako svega toga ne bi ni bilo da je bilo ovoga, muzicki intermezzo http://www.youtube.com/watch?v=nXSHQLFK6vE&index=3&list=FLFEcChhc_25Vy21YfyEcf3A Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Ja sam to uradio jer mi je papirna istekla, al sam uspeo da se posvadjam sa sluzbenicima jer im se posao bazira na lazi. Regularno sam uplatio pre mesec dana ili par meseci vise, i dodjem, i kaze mi lik e treba jos da uplatis sad su nove cene, pa sta mene briga za nove cene moja uplata je vazeca, i onda su me jos odrali proviziju u banci u sklopu SUPa, kaze sluzbenica sta ja da radim ja tu ne mogu nista, e da, a pre toga imao sam jos pet minuta pre isteka radnog vremena, a insistirala je da ide kuci, a meni pare u autu parkiran ispred, zamisli jos i to, pa ko ne bi odlepio, samo profesionalac u smirenju lol I ondak sam naglas protestovao da je to laz, besmisao i matrix! :0102_laugh: pa pazi - bitna je cena na dan predaje dokumenata tako da im je primedba u pravu. Ti si mogo da uplatiš i za vreme Josipa Broza iznos od 200 dinara npr. i da se pojaviš sa priznanicom i sfrj dozvolom : ) Натан је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Netacno! Ja kad sam uplatio tad vazi, i mogu da pokupim dozvolu u zakonskom roku kad ocu! tako da ne lupaj i ti si u matrix tripu birokratskih fora i fazona, sad se i digitalizovani todor matrix hriscanske drzave pravi vazan pa daje lajk, ajde molim vas na sta to lici Натан and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 da li si tada predao ili ne, kad si uplatio? Ja sam shvatio da si uplatio ali nisi predao pa onda kad si došo da predaš cena je bila viša Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука