Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Banovina je banovina a drzava je drzava,nemoj da me teras da ti opisujem jedni pa drugo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 idi ti bato moj u tvoju lepu pa njima pricaj o seobama slovena,vidi sta ce ti oni kazu. mogu ti i ja reci. Nisi mi bas neki sagovornik,sa kaladonta prelazis da komentrises istoriju srba. opet ponavljam da je drzava nebi se zvala banovina. Ха ха, јеси ме то назвао Хрватом? Легендо И опет, не би* ( одвојено ). Јадан наш језик... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Banovina je banovina a drzava je drzava,nemoj da me teras da ti opisujem jedni pa drugo Па опиши. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Nisam te nazvao hrvatom,rekao sam ti da ides u tvoju lepu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Nisam te nazvao hrvatom,rekao sam ti da ides u tvoju lepu Ах, оХпрости, не знам да ли мислиш "у моју лепу" у географском или биолошком смислу? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Banovina je upravna jedinaica u okviru jedne drzave,u okviru jedne drzave mogu da postoje vise banovina. Drzava je organizirana društvena zajednica ujedinjena pod zajedničkim političkim sustavom. Države mogu biti suverene ili mogu biti članovi savezne države, odnosno federacije u kojoj je savezna država nosiotelj suverenosti. Vlade konstitutivnih država u federaciji mogu imati ovlasti neovisno o federalnoj vlasti. Često su te države postojale prije udruživanja u federaciju. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Banovina je upravna jedinaica u okviru jedne drzave,u okviru jedne drzave mogu da postoje vise banovina. Drzava je organizirana društvena zajednica ujedinjena pod zajedničkim političkim sustavom. Države mogu biti suverene ili mogu biti članovi savezne države, odnosno federacije u kojoj je savezna država nosiotelj suverenosti. Vlade konstitutivnih država u federaciji mogu imati ovlasti neovisno o federalnoj vlasti. Često su te države postojale prije udruživanja u federaciju. Бановине у федерацији... Јеси ти свјестан да у средњем вијеку није било федерација? Једино касније што је настала Швајцарска, а и зависи како посматраш Свето Римско Царство... Ове бановине које ти спомињеш или су из хрватског уређења, или из југословенског...а обије су унитарне државе. Ово су бановине у администартивно-управном смислу, какве су постојале у СХС Бановина, као Босна на примјер, је била држава. Чињеница. Била је независна, колико-толико, час вазал, час независна, али била је држава. И та бановина је израсла у краљевину. Сад замишљам...бановина Тексас Ајд, одустајем. Залуд трошим вријеме... Поздрав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Banovina je upravna jedinaica u okviru jedne drzave,u okviru jedne drzave mogu da postoje vise banovina. Drzava je organizirana društvena zajednica ujedinjena pod zajedničkim političkim sustavom. Države mogu biti suverene ili mogu biti članovi savezne države, odnosno federacije u kojoj je savezna država nosiotelj suverenosti. Vlade konstitutivnih država u federaciji mogu imati ovlasti neovisno o federalnoj vlasti. Često su te države postojale prije udruživanja u federaciju. Pa bila je samo u Hrvatskoj, zato kazem da je to na nivou nekog vojvode, kneza, a ti ovde poredis 13 vek sa drzavama nastalim u 19.veku, pa jos i fereacijama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Бановине у федерацији... Јеси ти свјестан да у средњем вијеку није било федерација? Једино касније што је настала Швајцарска, а и зависи како посматраш Свето Римско Царство... Ове бановине које ти спомињеш или су из хрватског уређења, или из југословенског...а обије су унитарне државе. Ово су бановине у администартивно-управном смислу, какве су постојале у СХС Бановина, као Босна на примјер, је била држава. Чињеница. Била је независна, колико-толико, час вазал, час независна, али била је држава. И та бановина је израсла у краљевину. Сад замишљам...бановина Тексас Ајд, одустајем. Залуд трошим вријеме... Поздрав po tebi su srbi ziveli na himalajima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Pa bila je samo u Hrvatskoj, zato kazem da je to na nivou nekog vojvode, kneza, a ti ovde poredis 13 vek sa drzavama nastalim u 19.veku, pa jos i fereacijama Nista ja ne poredim samo pokusavam da kazem da je banovina odredjeni region koji ima odredjena ovlascenja u okviru drzave. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Vi hocete meni da kazete da je srbija,hrvacka,slovenija,bosna ,makedonija isto sto i SFRJ. Strasno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Banovina je upravna jedinaica u okviru jedne drzave,u okviru jedne drzave mogu da postoje vise banovina. Drzava je organizirana društvena zajednica ujedinjena pod zajedničkim političkim sustavom. Države mogu biti suverene ili mogu biti članovi savezne države, odnosno federacije u kojoj je savezna država nosiotelj suverenosti. Vlade konstitutivnih država u federaciji mogu imati ovlasti neovisno o federalnoj vlasti. Često su te države postojale prije udruživanja u federaciju. Са овим малим не вреди ти да трошиш време, он има потпуно неке своје визије свега па тако претпостављам и држава. И ако му једну ствар објасниш окренуће је па наставити по старом. Он се више забавља него што би нешто озбиљно да пише или размишља. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Са овим малим не вреди ти да трошиш време, он има потпуно неке своје визије свега па тако претпостављам и држава. И ако му једну ствар објасниш окренуће је па наставити по старом. Он се више забавља него што би нешто озбиљно да пише или размишља. a koga nazivas malim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Vi hocete meni da kazete da je srbija,hrvacka,slovenija,bosna ,makedonija isto sto i SFRJ. Strasno Posle zareza ide razmak... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 a koga nazivas malim Па овог коме си одговорио, Ћириличара. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука