Jump to content

Test vere za pravoslavne

52 члановâ је гласало

1. 1. Šta biste uradili u pomenutoj situaciji?

• Izašo bih jer tako sam u mogućnosti
    • Ostao bih jer tako sam u mogućnosti
    • Molio bih Boga da bude njegova volja
    • Sakrio bih se u oltar
    • Ne znam
    • Seo bih na onu visoku stolicu i glumio vladiku
    • Ostao bih - jednom se živi!
    • Zgrabio bih pričešće da se pričestim a posle nek bude kako oće
      0

Препоручена порука

Или овако: Човек помисли: "Шта ја има да доказујем неком психопати? Ваљда ћу код куће бити потребнији жени и деци? Ваљда ћу својој земљи и свима који ме воле и које волим више вредети жив, јер ни овако нисам ништа урадио чиме бих укаљао веру, сем што се нисам упалио на провоцирање психопате? Кад су Господ и Св Владика Николај побегли а да нису укаљали веру, шта онда ја има да се правим херој кад се то од мене не тражи?"

Ovako, ja sam trunka u ovom velikom svetu. Ja sebe ne mogu a i ne zelim da poredim sa Sv Vladikom a tek sa Gospodom, to bi bio uzas. Ja sam obican covek koji je gresio dosta i gresi i dan danas, takav je posao ja bolji nemam. Meni je na prvom mestu moja vera u Boga pa onda ova nasa namucena i napacena Srbija pa tek onda dolazi na red porodica. To su tri stvari za koje bih dao zivot bez razmisljanja, bez da se i jednog jedinog trenutka pokajem za to sto cu uciniti. Sutra da umrem ne bi mi bilo zao ako umirem za jednu od te tri stvari. Nadam se da ste me razumeli. Ja vas razumem, mozda ste vi neki umni radnik ili neko bez koga ova Srbija ne bi moga da napreduje, bez koga porodica ne moze ili nesto slicno. Ja sam rekao za sebe sta bih uradio u takvoj situaciji i nikog ko bi izasao iz crkve ne bih pogledao popreko ili mu zamerio zbog toga. Imaju ljudi neka preca posla ili se nisu u potpunosti izmirili sa Bogom. Postoji milion razloga zasto bi neko izasao iz crkve u takvom trenutku, ali ja u to necu da ulazim, I jos jednom da kazem neosudjujem ih.

Подели на овим сајтовима

Јевађеље по Матеју; гл. 26

33. А Петар одговоривши рече му: Ако се и сви саблазне о тебе, ја се нећу
никад саблазнити.
34. Рече му Исус: Заиста ти кажем: Ноћас, прије него пијетао запјева, три
пута ћеш ме се одрећи.

Сви знате шта је било после.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Јевађеље по Матеју; гл. 26

33. А Петар одговоривши рече му: Ако се и сви саблазне о тебе, ја се нећу

никад саблазнити.

34. Рече му Исус: Заиста ти кажем: Ноћас, прије него пијетао запјева, триa

пута ћеш ме се одрећи.

Сви знате шта је било после.

Znamo pogotovo ja znam sa ovim mojim nikom. Desilo se sledeće da se je Petar zaplakao i pokajao i opet je bio pod milošću Božjom, što po meni ne umanjuje njegovu Hrabrost da kaže Ljubim te.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Mnogo su se pojedinci naložili... poenta teme je bila da makar na trenutak stavimo sebe u situaciju ili-ili koja podrazumeva smrt za Hrista tako da analize terorista i ostalog stvarno ne stoje (možda primer i nije potpun i najsrečnije sklepan ali računao sam malo i na vašu maštu a pojedinci već krenuli i da prave spisak stvari koje ne smeju da budu zaboravljene kad ih saranjuju)

Drugi PAK filozofski pristupiše temi te je sozercavahu kroz svetog vladiku... ne znam za vas al šta ako su pobili ove što su izašli a ove unutra ostavili... RECIMO :bleh:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Drugi PAK filozofski pristupiše temi te je sozercavahu kroz svetog vladiku... ne znam za vas al šta ako su pobili ove što su izašli a ove unutra ostavili... RECIMO

Онда су ови што су остали унутра тек будале, јер су умрли низашта. Умрли или не, само се мења евентуална трагедија, ништа друго.

ово није тест вере, већ здравог разума. Вера се тестира на друге начине. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Вера се тестира на друге начине. 

Da, biće da si u pravu. Tema je više za rubriku NEVEROVALI ILI DA

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Znamo pogotovo ja znam sa ovim mojim nikom. Desilo se sledeće da se je Petar zaplakao i pokajao i opet je bio pod milošću Božjom, što po meni ne umanjuje njegovu Hrabrost da kaže Ljubim te.

Погрешно си протумачио мој пост.

Увек смо ми под милошћу Божјом, него је поента у томе да често преценимо себе, а кад буде стварно стани-пани, онда нестане храбрости (као код Св. Петра).

И да, знам следи кајање, горке сузе ( колико сам их пута и сама исплакала, Бог зна), али мислим да то није тема теме.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

Погрешно си протумачио мој пост.

Увек смо ми под милошћу Божјом, него је поента у томе да често преценимо себе, а кад буде стварно стани-пани, онда нестане храбрости (као код Св. Петра).

И да, знам следи кајање, горке сузе ( колико сам их пута и сама исплакала, Бог зна), али мислим да то није тема теме.

Pa i jeste tema. Inače imam i na umu da se je Petar odrekao pre Hristovog vaskrsenja....

Kažem ti sve je po meni stvar Istine. Na konkretno pitanje moja je istina da bi ostao,jer kad je iskažeš onda je to već stvar Božja.

I kao što vidimo u ovoj priči Istina se isplatila. (kad nije? )

Подели на овим сајтовима

При овој памети, и из ове перспективе, остала бих. Али, то што сви ми причамо је претпоставка, а истина би се открила када би се то догодило у збиљи. Много пута сам била храбра тамо где би се много јачи сломили, а  много пута сам пала тамо где сам мислила да сам стамена.

С друге стране, више пута сам, из љубави, бирала да се борим за живот, ма како да ми је тада било лакше и безболније да се препустим смрти.

А колико љубим Господа то Он зна. Зна боље него што и сама  знам.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

Moci šta bi ti uradio?

Ne znam... volim da mislim kako bi se na moju molitvu Gospod materijalizovao i vernike poslao po burek i jogurt a teroriste da prodaju sveće :)))

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

poslao po burek

facenew22222222

......мммммммм.......бурек.......мммммм

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

Ne znam... volim da mislim kako bi se na moju molitvu Gospod materijalizovao i vernike poslao po burek i jogurt a teroriste da prodaju sveće :)))

Pa bolje nego lagati pred oltarom. Ne znam da li razumete ili ne ali ona puška uperena čekajući istinu nije ni htela da puca to su izmislili oni koji su napustili Crkvu , no sreća Istina ih je opet okupila u parohijskom domu da smažemo taj burek i jogurt i da se divimo premudrosti Božjoj koji je odlazećima darovao dar kupovine za zajednicu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...