Jump to content

Patrijarhove poslanice...

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

:good2:

:)):aplauz:

хехехе па истина, жива истина...прво се дооообро успавам, само чујем почетак и крај хехехе па после лепо заседнем и глоћкам папак и репић од прасета, па добра чоколадна торта хехехехе, а ови јадни нису стигли ни до супе :D

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Е, тешко мени, овога се нисам сетила! :Djoooj

хехехехе реци која си епархија па да ти кажем дал твој епископ има своју посланицу

Подели на овим сајтовима

Треба ми оно правило или канон где се каже да ко три недеље не дође на литургију - да се одлучи. Је л зна неко на шта мислим?

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

хехехехе реци која си епархија па да ти кажем дал твој епископ има своју посланицу

Крушевачка :)

Парохијска Црква - Саборни храм Св Георгија :)

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

@@w.a.mozart,

да,да....не знам дал си видео на нету , можда је то неко поставио

потражи, мож има.

тражио 20 мин пре него сам написао :)))

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Крушевачка :)

Парохијска Црква - Саборни храм Св Георгија :)

за сад ништа нема, није ништ објављено на сајту а мислим, колико се сећам, владика Давид раније никад није писао посланице за оба празника те верујем да није ни за овај Бошић!

Ако није , е онда секо спасла си се :D

Подели на овим сајтовима

• Гости

тражио 20 мин пре него сам написао :)))

хехехе онда очито да нема...чуди ме да ови из прађедовске то нису негде код себе истакли тај канон, баш се чудим а тако добро баратају са другим канонима :D

Подели на овим сајтовима

Ako govorimo o prvim vekovima, tada su se Telom i Krvlju pričešćivali svi prisutni na Liturgiji. Ako se čovek tri nedelje nije pričešćivao, on se smatrao izbačenim iz crkvenog opštenja.

http://www.manastir-lepavina.org/arhiva/novosti/index.php/weblog/detaljnije/o_prieu/

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Dakle, ako se čovek tri nedelje nije pričešćivao tj, nije dolazio na sabranje - da se odluči (osim ako je na poslednjoj liturgiji slušao celu patrijarhovu poslanicu - onda mui dozvoliti da ne dolazi do 9 nedelja)

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@w.a.mozart,

хехехехе страс Божа хехехе баш си побрљавио...как је то красно , 9 недеља једног годишњег одомра за Божић и исто толико за Васкрс плус на све то ја бих додао и бенифицију  :D

Подели на овим сајтовима

Треба ми оно правило или канон где се каже да ко три недеље не дође на литургију - да се одлучи. Је л зна неко на шта мислим?

Мислиш вероватно на 80. канон Трулског Сабора...

"Епископ, или презвитер, или ђакон, или други, који припада клиру, исто и световњак, који нема никаквог неодложног посла или нужде, да за дуже времена мора остати удаљен од своје Цркве, него борави у граду, а неће да дође у три недељна дана кроз три седмице у Цркву, - ако је клирик, нека се свргне, а ако је световњак, нека буде уклоњен од општења."

Подели на овим сајтовима

Нисам никад размишљао да ли бих ја да се нешто питам мењао у стилу и садржају посланица, али сам, на личном и психолошком плану, доста везан за њих, увек их са задовољством прочитам... заправо, читање посланица, обично или после поноћног богослужења или ујутру на Божић/ Васкрс натенане, ми је један од најпријатнијих тренутака у години. :)

• Волим 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...