Jakov Edeski Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 kod mene u crkvi već davno ne čitaju sva imena epsikopa... samo kažu - patrijarh sa svim episkopima kod mene,mi poslanicu i ne citamo.. imamo par desetina primeraka,pa razdajemo sve narodu...ko `oce, nek cita,ko nece,ne mora.... What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 за сад ништа нема, није ништ објављено на сајту а мислим, колико се сећам, владика Давид раније никад није писао посланице за оба празника те верујем да није ни за овај Бошић! Ако није , е онда секо спасла си се Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Мислиш вероватно на 80. канон Трулског Сабора... "Епископ, или презвитер, или ђакон, или други, који припада клиру, исто и световњак, који нема никаквог неодложног посла или нужде, да за дуже времена мора остати удаљен од своје Цркве, него борави у граду, а неће да дође у три недељна дана кроз три седмице у Цркву, - ако је клирик, нека се свргне, а ако је световњак, нека буде уклоњен од општења." apsolutno brate... AMIN Gore sam postavio originalnu verziju teksta koju su novotarci skratili Dakle, ako se čovek tri nedelje nije pričešćivao tj, nije dolazio na sabranje - da se odluči (osim ako je na poslednjoj liturgiji slušao celu patrijarhovu poslanicu - onda mu dozvoliti da ne dolazi do 9 nedelja) Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Da li čuvate poslanice? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јануар 4, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Да , имам их све сложене у једном старом Охридском прологу w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 4, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Da li čuvate poslanice? хехехе опет крећемо са посланијама, немам све, верујем да су ми ту негде вероватно за све године. Да их конкретно чувам - то не, онда би биле све на једном месту а овако разбацане су по илним књигама и књижицама као помоћно стредтво за странице , за читање , да знам где сам стао хехехе.... е да, сад си ме ово подсетио дал чувамо и да се опет надовежем од јуче у вези дугих-кратких посланица! Имам сачуване старе посланице из осамдесетих, можда има нека и из седамдесетих али нисам сигуран - то су ми на селу па сад не знам тачно али знам за ове из осамдесетих, тако неке из 1983.,1984..., тад су посланице биле веома кратке, као сада што остали Патријарси пискарају, тадашњи патријарх Герман је штампао само један лист, једну страницу и то је то. Знам да у посланици био мали број епископа, тад смо имали негде око 20 епископа , а сад скоро па тродупло. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 bilo bi fenomenalno ako bi neku stariju prekucao ili skenirao... čisto da uporedimo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 4, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2014 Кад будем отишао до села, гледаћу да то пронађем....мој деда је све те посланице чувао и надам се да су ту негде на видику, макар једну да пронађем па ћу скенирати и овде поставити. w.a.mozart, Панарет and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука