Николa Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 @@Дијана., Žao mi je ako moja poruka zvuči kao osuda. Stvarno nisam hteo da omalovažavam nikoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 @@Дијана., Žao mi je ako moja poruka zvuči kao osuda. Stvarno nisam hteo da omalovažavam nikoga. Ne, ni govora. Tvoja poruka je samo prva u nizu a poenta je ruzna nipodastavajuca generalizacija na racun 'jadnica i pedera'. Slicnog sam misljenja tom tvom, a to ispada jako idealisticno misljenje. Izvini zbog nesporazuma. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јануар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 1. To ti je Panaret odgovorio: nikad nije dozvolio nekoj djevojci da mu se priblizi. Mislis da to nije naknadni svjesni izbor? 2. Velika vecina ljudi su prosjecni, zatrovani materijalistickom zivotnom filozofijom (naravno da nisu toga ni svjesni), duhovno siromasni... Nazalost. Da bi se neko izdigao iznad bilo cega sto ga ogranicava mora da pozeli da misli, uci, istrazuje. Tako da je to mnogo sire pitanje, a ti si ga suzio samo na tu malu populaciju. 3. Hriscanski brak je siri pojam od pojma r.ljubavi (pojmovi po opstosti). Moze a ne mora da je sadrzi. Ovo drugo moze, naravno, gdje se hriscanin zrtvuje i trpi. Na kraju krajeva, spasava drugu osobu. 4. U pitanju je i odgovor. Bas tako kako kazes. Tako su zivjeli nasi stari, i bili mnogo srecniji nego mi danas, a porodica stabilnija. Inace sreca je kompleksan pojam, filosofi su mnogo o tome raspravljali, i bilo je raznih odgovora. MI hriscani tvrdimo ovo sto je sazeo Vl.Nikolaj: U ovom svetu nisi da budes srecan, no da srecu zasluzis. I kao sto je rekao Dostojevski (Zosima Aljosi): Vidjeces nevolju veliku, i u njoj bices srecan... 1. Тачно је да нисам, али не у апсолутном смислу, јер напросто ништа нисам осећао. Чак ми је, морам тако рећи, било и мало гадно да се физички интимизирам са неком девојком. Осим тога, све би то била нека глума која се не би добро завршила. Никакву радост нисам осећао у тим тренуцима јер се никада нисам заљубио у девојку. Ако нема никаквих осећања од почетка, не видим како би такав однос издржао сво бреме живота. Осим тога, морам поновити да ми је јасно да такав однос (брак) не би функционисао и зато што ме физички УОПШТЕ не привлаче девојке, да не пишем појединости, зна се на шта мислим. 2. Генерално се слажем. 3. Генерално се слажем. 4. Мислим да овде ти идеализујеш. Ово је велико питање, јер често перципирамо срећу с обзиром на неке задате оквире, често не знамо шта је то заправо права срећа, боље рећи радост живота. Та слика о срећној патријархалној породици у Срба је јако искривљена. Иначе, хвала ти Дијана за твој допринос теми и за стрпљење које указујеш нама "младима " 8086.gif Дијана., Mилена КШ, Никола Поповић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Иначе, хвала ти Дијана за твој допринос теми и за стрпљење које указујеш нама "младима " 8086.gif Идеализам је једини пут да се помјерају границе реалног и могућег. Људско биће може да се преобрази и промијени! Ти причаш у прошлом времену. Али ја сам и говорила уопштено, не конкретно о теби. :bendoff: Уживам у разговору с младима, а дискусија се развила, јер је тема заиста изазовна у најпозитивнијем смислу. Никола Поповић, Пг and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јануар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Не мора Владета бити нужно у праву, али свакако је компетентан. Ево шта је рекао у једном интервјуу за "Православље": Српска Православна Црква је против јавног изражавања и рекламирања сексуалне оријентације или било које друге личне склоности. Како у светлу тог става коментаришете тежњу да се хомосексуалност у јавном животу Србије уздигне на вредносну лествицу нормалног јавног понашања и идеала?- На то питање можемо одговорити са две стране. Ако одговарамо са строго православне стране, то није дозвољено и смета православним људима у Србији који ће се дуго времена борити против тога. Други вид је медицинско-психолошки, према коме се један одређен проценат људи рађају као хомосексуалци. Грешка – није, грешка је у генима. Имао сам пацијента који се играо само са луткама и девојчицама, у време адолесценције нема никаквих еротичних снова о жени. То су рођени хомосексуалци. Јесу ли они грешници или болесници? Нису ни једно, ни друго. Све цивилизације, од Сумера до наше, имале су хомосексуалце. http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1059/tekst/ovo-je-vek-zavisnosti/ Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Opsežnija studija profesora Jerotića o homoseksualnosti http://www.rastko.rs/kosovo/delo/11663 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 dokle više, aman.... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јануар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 @, Шта? Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 1. Jasno i nedvosmisleno, pre svake diskusije, svi učesnici MORAJU da se slože da je homoseksualnost GREH i to veliki, da li je oprostiv ili ne sam Gospod zna... 2. Svaki pokušaj relativizacije muželožništva/lezbejstva direktno je protivan kanonima pravoslavne Crkve 3. Smeta mi osuda +Amfilohija i +Joanikija koja se povlači po temi, iako se radi o izvrsnim pastirima naše Crkve, zbog svog oštrog stava prema homoseksualizmu (kao grehu), ali ne i prema homoseksualcima ), koji žele da se pokaju 4. Put do monaštva je težak za sve mlade osobe heteroseksualne ili homoseksualne orijentacije i MORA da bude praćen vrlo rigidnom i ozbiljnom eliminacijom pri izboru budućih monaha, da ne bi čitali o aferama o kojima sada čitamo. Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 @, ooooooooooo svašta nešto si napisao očigledno nisi čitao temu od prve strane i ti si teolog ? nadam se da ćeš ostati daleko od služenja u crkvi , a još dalje od profesije veroučitelja није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 @, ooooooooooo svašta nešto si napisao očigledno nisi čitao temu od prve strane i ti si teolog ? nadam se da ćeš ostati daleko od služenja u crkvi , a još dalje od profesije veroučitelja niti sam teolog, niti veroučitelj, samo sam naveo ono što kanoni Crkve propisuju? Hoćeš li reći i da se +Amfilohije mora da drži podalje od Crkve zbog izrečenih stavova. Još jednom ponavljam: nisam homofobičan. Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 niti sam teolog, niti veroučitelj, Bogu hvala zašto onda piše da si teolog ispod tvog avatra ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Bogu hvala zašto onda piše da si teolog ispod tvog avatra ? Otac Ivan mi je omogućio pristup delu za studente Bogoslovskog fakulteta radi download-a? A sada ja tebe da pitam: šta bi po tebi dobar sveštenik, teolog ili veroučitelj morao da piše povodom ove teme da bi za tebe bio prihvatljiv... Nadam se da ćeš me udostojiti odgovora... 8086.gif Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Otac Ivan mi je omogućio pristup delu za studente Bogoslovskog fakulteta radi download-a? A sada ja tebe da pitam: šta bi po tebi dobar sveštenik, teolog ili veroučitelj morao da piše povodom ove teme da bi za tebe bio prihvatljiv... Nadam se da ćeš me udostojiti odgovora... 8086.gif naravno da ću te udostojiti odgovora dobar sveštenik ( teolog i veroučitelj ) ne bi osuđivao nikoga i da li je bitno šta je za mene prihvatljivo , a šta ne ? ova tema mene lično ne dira ali možda drugog dira gde najviše boli možda treba gledati ljude kao ljude a ne kroz njihov greh ? možda .... Mилена КШ and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 naravno da ću te udostojiti odgovora dobar sveštenik ( teolog i veroučitelj ) ne bi osuđivao nikoga i da li je bitno šta je za mene prihvatljivo , a šta ne ? ova tema mene lično ne dira ali možda drugog dira gde najviše boli možda treba gledati ljude kao ljude a ne kroz njihov greh ? možda .... Draga sestro, molim te, pokušaj da razdvojiš pojam greha od pojma grešnika (pokušaću da parafraziram + Amfilohija). Greh trebamo i moramo osuditi, a grešniku, ukoliko je rešio da se greha osloboditi bratski mu pomoći. Ukoliko ne želi da ga se oslobodi, ostaviti ga da živi po vlastitoj volji, jer je sloboda čoveku od Gospoda data, bez osude ili odbacivanja, ukoliko druge ne ugrožava, naravno. Пг је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука