Jump to content

legalizovana marihuana u koloradu

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Ради се о томе, да је пре 100 година уместо марихуане алкохол постао илегалан, кад би се сад покренула прича о легализовању алкохола, и те како би се људи бунили много више него што се сад неки буне око легализовања траве. Не би било дискусије, свима би било кристално јасно зашто је алкохол илегалан, док о трави нико не би размишљао, на траву би се вероватно гледало као сад на кафу... По статистици 2.5 милиона људи годишње умре због алкохола, а од марихуане нула. Ја не видим никакав смисао да се људи ужасавају на марихуану а да алкохол прихватају најнормалније.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 82
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Sta nije realno?

Није реално то што кажеш да закона не треба  бити уопште. Истина је, када нико није савршен, онда не постоји нико ко је способан да влада над другима. Добар разлог да се одбаци доминација у свим облицима. Али како мислиш да спроведеш идеал друштва где свако доприноси према способностима и прима према потреби без "закона". Мораш имати ефикасну машинерију да ослободиш човека "закона"? То није питање било чега. Јел' реално?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Није реално то што кажеш да закона не треба  бити уопште. Истина је, када нико није савршен, онда не постоји нико ко је способан да влада над другима. Добар разлог да се одбаци доминација у свим облицима. Али како мислиш да спроведеш идеал друштва где свако доприноси према способностима и прима према потреби без "закона". Мораш имати ефикасну машинерију да ослободиш човека "закона"? То није питање било чега. Јел' реално?

Slazem se, to je bio moj sarkazam za Milosavljevica. Naravno da treba biti i mora biti zakon i red, a neki se ovdje zalazu za anarhiju i to mi nikako nije jasno.

Подели на овим сајтовима

Slazem se, to je bio moj sarkazam za Milosavljevica. Naravno da treba biti i mora biti zakon i red, a neki se ovdje zalazu za anarhiju i to mi nikako nije jasno.

Не знам на кога овде мислиш да се залаже за анархију, али је погрешно мислити да анархисти имају либералну основу. Напротив, полазна тачка идеологије анархиста је заједница. Анархисти траже слободу масе, а либерална теорија сматра да појединац није обликован од стране друштва. Мени је јасно.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Јесте закони само спутавају људе.

Треба све дозволити јер анархија је природно стање људског друштва. А природу не треба спутавати, јер то није природно.

Ко каже да закони само спутавају људе? Глупости. Бемислени закони спутавају људе смислени закони помажу друштво.

Криминализација наркотика је бесмислен закон. 

Tako je, zakona ne treba biti uopste.  :aplauz:

Не мешај мој аргумент где причам да не треба бити закона против наркотика, са причом да закона не треба бити уопште.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Не треба мешати  да је употреба дроге кажњиво по закону. Употреба дроге није кажњиво по закону.  Кажњиво је поседовање  дроге и готовина изведена из дела продаје, ако не може да се докаже  да је легално стечена. То за мене нису бесмислени закони! Такође није бесмислен закон забране да се вози под утицајем дрога.  Овде имамо нулту границу за вожњу са дрогом у крви. То значи да је незаконито да се вози ако крв садржи наркотике које су класификоване као опасне за безбедност на путевима. У  пракси се има успостављен минимални праг за сваку супстанцу. Ако је активна супстанца у крви испод минималне границе( тест који користе хемичари када анализирају узорке крви у вези са правним поступцима) тест је негативан.

Наркотика која је обухваћена ограничењем брзине нула:

Amfetamin (speed)
    Kokain
    Cannabis (hash, marihuana, трава)
    LSD
    Ecstasy
    Heroin
    Печурке које садрже psilocin og psilocybin
    Khat
    Poppers (amylnitrit)
    GHB (fantasy)
    Morfin
    Metadon
    Медицина за нерве - и спавање садржаја benzodiazepiner, као на пример Stesolid или Rohypnol

Садржај активне супстанце у крви која се мери када је у питању откривање да ли се у саобраћају вози у стању под активним састојком канабиса (активна супстанца у канабису зове се THC), THC се може открити неколико сати или дана после узимања - колико дуго зависи од количине узимања. Неактивни метаболит канабиса зове се THC - киселина. THC киселина у урину се може открити данима или недељама након конзумирања канабиса и они се не користе као доказ у тужби. :) Зато дечки заборавите  Колорадо и легализацију марихуане, овде пишем законе ја!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Не треба мешати  да је употреба дроге кажњива по закону. Употреба дроге није кажњиво по закону.  Кажњиво је поседовање  дроге и готовина изведена из дела продаје, ако не може да се докаже  да је легално стечена.

Problem je sto je to samo mesanje pojmova, pravni zargon i ulicni zargon.. Tacno, niko ne moze da te uhapsi ako pusis marihuanu ali ako pored toga imas nezapaljen dzoint - moze.

To je kriminalizacija droge, i tu najvise stradaju oni koji zapravo konzumiraju. 

То за мене нису бесмислени закони.

Objasnio sam u ovom postu zasto jesu: https://www.pouke.org/forum/topic/31564-legalizovana-marihuana-u-koloradu/?p=1014329

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

У вези смртних случајева повезаних са дрогом, различито је од земље до земље, начин на који се дефинишу, неке земље на пример укључују саобраћајне несреће као нарко- везу, ако је возач под утицајем или је било предозирања у комбинацији где је канабис укључен, тако да канабис није нужно узрок смрти, али смрт под утицајем дроге. Значи, није смрт где је особа димила код куће и умрла од тровања марихуаном, него је друго нешто одлучујући фактор, као што је наведено горе. Марихуана је опасна за психу, нисмо видели да је неко чудан од пушења превише цигарета.

Тачно је да је и аспирин смртоносан чак у малим дозама, и да је још увек легалан, као и други антидепресиви и опијати који изазивају зависност. Канабис је такође сврстан као зависност, али то је пре свега психолошки, а психолошки заразне ствари обухватају и шећер, сладолед, чоколаду, чипс, спортске активности, падобранство, компјутерске игре и секс - и то је потпуно легално.  Парацетамол оштећује јетру, овде је преко 200 000 тешких зависника од медицине за спавање и смирење, остало су опијати и пилуле среће за лечење поремећаја друштвене анксиозности и са много дужим списком нежељених ефеката од марихуане. Разумем зашто се питаш зашто држава покушава да заштити грађане против "опасних ефеката" марихуане. Заштита се састоји од новчаних казни појединаца, кривичних досијеа, хапшења, затварања, друштвеног искључења и криминализације. Али  канабис је класификован у УН у истој опасној категорији као хероин и опијум.  Слажем се да тешке казне до сада нису у друштву довеле до смањења употребе канабиса. Свеједно, затвори, болнице и луднице су пуни. Хвали нам само још легализација дроги.

• Волим 1

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

У вези смртних случајева повезаних са дрогом, различито је од земље до земље, начин на који се дефинишу, неке земље на пример укључују саобраћајне несреће као нарко- везу, ако је возач под утицајем или је било предозирања у комбинацији где је канабис укључен, тако да канабис није нужно узрок смрти, али смрт под утицајем дроге. Значи, није смрт где је особа димила код куће и умрла од тровања марихуаном, него је друго нешто одлучујући фактор, као што је наведено горе. Марихуана је опасна за психу, нисмо видели да је неко чудан од пушења превише цигарета.

Тачно је да је и аспирин смртоносан чак у малим дозама, и да је још увек легалан, као и други антидепресиви и опијати који изазивају зависност. Канабис је такође сврстан као зависност, али то је пре свега психолошки, а психолошки заразне ствари обухватају и шећер, сладолед, чоколаду, чипс, спортске активности, падобранство, компјутерске игре и секс - и то је потпуно легално.  Парацетамол оштећује јетру, овде је преко 200 000 тешких зависника од медицине за спавање и смирење, остало су опијати и пилуле среће за лечење поремећаја друштвене анксиозности и са много дужим списком нежељених ефеката од марихуане. Разумем зашто се питаш зашто држава покушава да заштити грађане против "опасних ефеката" марихуане. Заштита се састоји од новчаних казни појединаца, кривичних досијеа, хапшења, a затварања, друштвеног искључења и криминализације. Али  канабис је класификован у УН у истој опасној категорији као хероин и опијум.  Слажем се да тешке казне до сада нису у друштву довеле до смањења употребе канабиса. Свеједно, затвори, болнице и луднице су пуни. Хвали нам само још легализација дроги.

Prestajem da se zalažem za legalizaciju!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ал зато се никад ниси ни залагао да се забрани алкохол, или цигарете, или кафа, или шећер, или било шта штетније од марихуане :)

dobro :)

Подели на овим сајтовима

Нисам мислио ништа лоше, заиста, само нико нема да ми одговори зашто се толико противи марихуани а толерише остале ствари које заиста је су штетне

Hvala. Nekako uz naš mentalitet ide da se naduvaš i sedneš takav za volan... ima još toga....

Inače samo zbog kriminala sam recimo bio za legalizaciju, 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...