Снежана Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Опасно је изманипулисан. Не бринем се ја много за њега, наплатиће Емир већ то. Рилски, Драшко, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 18, 2015 Гости Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Кустурице...боље бирај друштво, јер овакви нису ни најрођенијима пријатељи а камоли теби. Da, da, ume on da bira drustvo! Nekim cudom uglavnom su to oni iz aktuelne vlasti. Svih ovih godina. On je kao buntovnik. A voli vlast i buntovnike ciji plamen (kontrolisano) gori, bez pozara. Njegova prica nije sasvim jeftina, ali nije ni neprozracna. . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Кад год Куста отвори уста гола истина изађе на видело... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Децембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2015 ЕКСКЛУЗИВНО ЗА „ИСКРУ“; КУСТУРИЦА: Предложио сам председнику Путину да постави руске ракете у мом дворишту 11.12.2015. - 12:08 ИСКРА на Фејсбуку Фото: Kurir, AP, Profimedia – Са председником Русије Владиморим Путином разговарао сам јуче у Москви, током прославе 10 година ТВ канала „Раша Тудеј“ о широком кругу тема, понајвише о руској бази на Балкану, односно у Србији. Ја сам му предложио да постави руске ракете у мом дворишту! Овако је, ексклузивно за „Искру“ данас из Москве, Емир Кустурица кратко прокоментарисао синоћњи сусрет у Москви и разговор са председником Русије Владимиром Путином. Кустурица је са супругом Мајом у Москви присуствовао прослави рођендана глобалне медијске мреже „Раша Тудеј“, а на свечаној вечери, прослављени српски режисер добио је почасно место, међу стотинама високих, угледних званица, Кустурица и његова супруга Маја седели су одмах поред председника Путина. iskra.co nana and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Децембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2015 Кустурица: Шта сам заиста причао с Путином петак, 11.12.2015. у 22:00 (Фото Спутњик) – Имали смо малу драму у ћаскању с Владимиром Путином. Моја жена Маја је предлагала да Путину дамо наш београдски балкон за ракете, а ја сам мислио да му дамо двориште. Имамо више дворишта, али мислио сам да је за Путинове ракете идеално породично имање у Високом, јер гледа са истока на запад. Муслимани су спалили нашу породичну кућу у Високом после Дејтона, па би то можда ипак изазвало мали проблем – каже у шали прослављени светски редитељ Емир Кустурица који је седео до председника Русије Владимира Путина, на обележавању десетог рођендана телевизије Раша Тудеј. У екслузивном разговору за „Политику”, Кустурица је објаснио како се догодило да међу стотинама угледних званица из Русије и света, баш он и његова супруга Маја, седе одмах до председника Руске Федерације. Очигледно добро расположен, Кустурица је наставио у шаљивом тону: – Откуд ја до Путина? Одговор је једноставан. Зато што сам први од њега чуо идеју да Русија производи органску храну. И жељу да Русија буде буде први произвођач органске хране у свету. Кад неко, попут Путина, да таку изјаву, завређује сваку пажњу. А Путин, са којим се дуго познајем, иначе зна колико волим органску храну. И филмове које правим су органски – каже Кустурица кроз смех из Москве, док се вози ка аеродрому. nana је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 29, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2015 Emir Kusturica: Ja nisam preobraćen, ja sam samo kršten Emir Kusturica, FOTO: Arhiv Emir Kusturica, koji trenutno gostuje u Armeniji, dao je intervju za tamošnji list Armenpress u kom je izjavio da između Srbije i Armenije postoji mnogo sličnosti, ali i jedna razlika, javlja novinska agencija Patria. ''Postoji jedna velika razlika među nama: vi Armeni ste ujedinjeni, poznati ste kao narod koji je preživio genocid i imate državu koja je kolektivni odgovor na sve ono što se desilo. Srbi imaju drugačiju historiju. Srbi su bili izloženi redovnim napadima, genocidu o kojem niko ne govori, ali se mi Srbi nismo ujedinili i predstavljeni smo kao kriminalci, umjesto kao žrtve'', rekao je Kusturica za Armenpress. ''Tokom Drugog svjetskog rata ubijeno je 800 hiljada Srba. O tome postoje i knjige i izvještaji, ali za Evropu to kao da se nije desilo. Oni koji znaju za tu činjenicu, ignorišu je. Volim kad dođem u Armeniji, ne samo zbog svega onoga što vidim, nego i zbog vašeg načina života; kod vas je sve nedvosmisleno. Kad sam bio u Turskoj, bio sam napadnut i rečeno mi je da nisam dobrodošao zbog mog stava vezanog za Srbe. Odgovorio sam da oni i ne moraju da se brinu zbog genocida (nad Srbima), pošto su i sami pobili milione Armena tokom Prvog svjetskog rata". Emir Kusturica prihvatio je pravoslavlje i uzeo kršteno ime Nemanja 2005, piše armenski list. ''Moja porodica djelimično je preobraćena u islam, ali je i dalje praktikovala pravoslavlje. Niko u mojoj porodici nije ispovjedao islam. Ja nisam preobraćen, ja sam samo kršten'', naglasio je on. ''Moja predviđanja su da smo mi kršćani na ivici istrebljenja. Kada sam kršten, kršćanstvo nije bilo u dobroj poziciji, ali pošto vjerujem u kulturu, vjerujem i u Boga. Vjerujem da se on javlja kroz kulturu'', istakao je Kusturica. Inače, Kusturica će u Armeniji održati koncert sa The No Smoking Orchestra. Radiosarajevo.ba http://radiosarajevo.ba/novost/211341/ Караконџула and Таша је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 МИНИСТАР ТАСОВАЦ: Кустендорф је место тријумфа над културном и духовном провинцијом 22.01.2016. - 18:27 ИСКРА на Фејсбуку Фото: З. Шапоњић – Налазимо се на месту које је само географски гледано – провинција. Суштински, ово је место тријумфа над културном и духовном провинцијом! Ово је вечерас на Мећавнику, где ће за око два сата отворити девети по реду Међународни филмски фестивал Кустендорф изјавио министар културе у Влади Србије Иван Тасовац. Фото: З. Шапоњић Министра је на Мећавнику, традиционално за овај фестивал, без црвеног тепиха, али хлебом, сољу и ракијом медовачом, дочекао оснивач Фестивала, прослављени режисер Емир Кустурица. Фото: З. Шапоњић – Част ми је да сам вечерас овде где свии заједно можемо много да научимо од професора Кустурице. Он је доказ, да када имате талента, страсти, да када се борите, успех је могућ на сваком делу ове планете – рекао је Тасовац. Фото: З. Шапоњић Министру Тасовцу, који је трећи пут на Кустендорфу, Кустурица је захвалио речима да управо захваљујући министровом разумевању, овај фестивал постоји. iskra.co "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Наш драги милистор и његов Премијер... Машалах... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 КОКИ ХАСЕИ: Пред храмом у Дрвенграду Бог ме је погледао24.01.2016. - 21:37 ИСКРА на Фејсбуку Фото: Новости Дан је био као и сваки други у Токију, до тренутка када је од Емира Кустурице стигла порука: „Дођи у Србију. Посматрај свет око себе широм отворених очију и не брини“?!. Прво сам одозго, из ваздуха, видео ужички крај и планине које говоре. Оне су ме освојиле! Пред дрвенградским храмом, разумео сам значење до тада шифрованог шапата ствари и људи. Тог јануара 2009. „Бог ме је погледао“: Светом тајном крштења у Цркви светог Саве, све моје радости и туге – себи су нашле уточиште, а сада сам напокон опет ту, у свом духовном дому. Живот најталентованијег јапанског редитеља Кокија Хасеија узбудљив је и невероватан као Кустуричин филм. Разговарамо први пут после шест година под сводовима исте мале цркве, док нам, изнутра, ликови светаца и даље нежним длетима мењају лик. – Стајали смо у цркви, а кум Емир предложио је да на почетку духовног живота узмем српско име Стефан. Чудно је то. Кустуричини филмови су разлог због ког сам као клинац први пут узео камеру у руке, не помишљајући да ћу га икада срести. Како се то ипак догодило, не умем да објасним – каже редитељ. – Исте године сам на „Кустендорфу“ освојио „Златно јаје“ за филм „Годог“, и то сматрам истинским почетком моје каријере. Сећа се Коки Стефан Хасеи колико је крштење било важан, леп и срдачан догађај. Емирова супруга Маја рекла је тада да, ако тако одлучи, њих може сматрати својим родитељима. Шта је било пре него што је Коки Хасеи из Јапана у Србији постао кум Стефан? Рођен у Окајами, близу Хирошиме, након што је 1994. завршио средњу школу у родном граду, преселио се у Токио. Ту је у руке узео фото-апарат и камеру. Први документарни филм „В/О“ снимио је 2001. године, а остварење је приказано на Ротердамском фестивалу, Аустријском бијеналу, у њујоршком Музеју модерне уметности (МОМА) и на фестивалу „Сеул нет“, где је добио награду „Диџитал екпрес“. – Следећи филм „Годог“, награђен на „Кустендорфу“, снимао сам на ђубришту у Манили. Био сам шокиран контрастом између депресије, сиромаштва, безосећајности данашњег света с једне стране и енергијом, осмесима, лепотом деце која на ђубришту успевају да преживе, са друге стране – говори Хасеи. – Пожелео сам да с њима живим, на том месту где се сабрала преостала вредност света. То сам и учинио. Деца су дивна, она су све што је свету преостало. На таквом месту ова деца се играју, смеју се и зову га рај. Са „Златним јајетом“ у рукама, Коки Стефан је изашао пред великог Карла Баумгартнера, продуцента Кустурице, Ким Ки Дука, Каурисмакија… – Он је прихватио да с њим развијам идеју за свој први дугометражни филм. Све је кренуло на најбољи могући начин, а онда је марта 2014. године Карл умро. Филм је остао у фиоци – каже Хасеи. – Пуних пет година сам путовао по свету, идеје сам доводио до краја, снимао сам на Филипинима, у Италији и Јапану. Резултат је „Бланка“, снимљена уз подршку фестивала у Венецији и продуцента Фламинија Задре. – Једанаестогодишња Бланка преживљава сама у Манили, просећи и крадући од туриста. Њен сан је да купи себи маму. Да би скупила довољно новца, она мора да савлада бројне препреке. Познанство са Питером, педесетпетогодишњим слепим уличним музичаром, представиће нову прилику: он ће научити Бланку да пева – говори нам Хасеи шта ћемо видети мало касније у „Проклетој авлији“. – Због бриге за Бланку, Питер одлучује да је одведе у сиротиште. Када она то сазна, решава да побегне и поново се суочи са опасностима живота на улици. Баш у Венецији, Хасеијев први дугометражни филм освојио је две награде. СРПСКА ЦРКВА У ТОКИЈУУ „ПРОКЛЕТОЈ авлији“ све је спремно да се, после Венеције, у Мокрој Гори „заврти“ филм кустендорфског детета, Стефана из Јапана. – Куме! Овамо куме Коки… – чује се глас Емира Кустурице. Када не режира филм, Кустурица режира живот, и то је знак да је разговор под сводовима Цркве Светог Саве, за ову прилику, завршен. – Знаш ли – додаје Коки опраштајући се – да у Токију постоји велика православна црква? Зар то није добро и лепо? Новости nana and Таша је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 28, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2016 ЗАВРШЕН ДЕВЕТИ КУСТЕНДОРФ; КУСТУРИЦА: Кустендорф достигао тачку после које тешко може бити избрисан са културне мапе Европе 27.01.2016. - 22:31 ИСКРА на Фејсбуку Фото: З. Шапоњић Давид Борбаш из Мађарске победник је деветог Кустендорфа који је синоћ завршен на Мећавнику. Борбашу је главна награда фестивала „Златно јаје“ припала за филм „Вартбург“ који говори о очевима двеју породица из Будимпеште који остају без посла и прихода и одлучују да опљачкају пошту… Друга награда фестивала, „Сребрно јаје“, припала је Баселу Халилу из Палестине за филм „Аве Мариа“, а трећа фестивалска награда, Бронзано јаје Марији Гусковој из Русије за филм „Еркинов повратак“. Фото: З. Шапоњић Фестивал је затворио Емир Кустурица, парафразирајући речи министра Тасовца од прошле године, да није природно да фестивале затварају уметници, и да је нормалније да то раде политичари. – Фестивал је одржан захваљујући напорима Владе Србије, Гаспрома, братске Русије. Сада, на крају деветог Кустендорфа можемо рећи да је он већ достигао тачку после које ће тешко бити избрисан са културне мапе Европе – рекао је Кустурица уз позив гостима на идући, десети Кустендорф. Фото: З. Шапоњић Свечаности доделе награда синоћ је на Мећавнику присуствовао и амбасадор Русије у Србији господин Александар Чепурин. Специјалну награду фестивала добила је Маша Шаровић за филм „Град“, а награду „Вилко Филач“ Басел Халил. На свечаности доделе награда наступило је Академско културно-уметничко друштво „Светозар Марковић“ из Крагујевца, а фестивал је завршен ватрометом. nana and Таша је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 ПОСЛЕДЊА КЛАПА ФИЛМА „НА МЛЕЧНОМ ПУТУ“; КУСТУРИЦА: Овај филм је мој политички тестамент! 03.03.2016. - 19:12 ИСКРА на Фејсбуку Фото: М. Цветковић – Овај филм биће мој политички тестамент. Кад кажем политички тестамент, мислим на једно потпуно губљење илузије шта је био тај рат, потпуно губљење илузије и идеје о хуманитарном праву, као нечем што је наметнуто као идеја да се бомбардовањем прави мир што је најновији изум. И на једну кризу која је захватила западну цивилизацију и која се сада разрешава на Блиском истоку. Седам земаља су они опустошили, седам земаља оставили у рушевини. Тестамент у смислу моје теорије коју сам извукао из приче једног Руса да је западна демократија пропала заједно са пропашћу Совјетског Савеза. Јер, док је постојао Совјетски Савез, западне државе су унутар својих система морале да доказују да су демократске, а како је пао Совјетски Савез, како је пао берлински зид, пред њима није остало више ништа што су морали да испуњавају. То се видело најпре на бомбардовању Југославије и на флагрантном кршењу међународног права које је довело до овога у чему се свет данас налази! Ово, ексклузивно за „Искру“ каже Емир Кустурица, који је данас у Андрићграду снимио последње кадрове свог новог филма „На млечном путу“. Његов одговор на наше питање, шта ће Запад, и шта ће Холивуд рећи на овакав предтекст његовог новог филма, био је кратак: – Савршено ме баш брига шта ће рећи Холивуд! После 50 недеља снимања, на локацијама од Херцеговине и Зеленгоре до Андрићграда, 5.000 статиста, 800 експлозија, последњи кадрови снимљени су јуче у Андрићграду, где је за потребе филма направљен центар једног херцеговачког села. Када је после десетак понављања једне од последњих сцена, Кустурица рекао да је кадар добар, и да је задовољан и када су сви помислили да је сцена снимљена, славни режисер остао је доследан себи. Фото: М. Цветковић – Ово је било добро, а сада идемо да снимимо перфектан кадар. – Имам скоро измонтиран филм. Има много оптичких трикова, још много, много рада, али, моја је вјера да можемо стићи за Кан, али, ако не стигнемо, чекамо сљедећу годину – каже Кустурица. За свој нови филм каже да има узбудљиву лепоту, узбудљиву причу, један бајковити и један крајње реалистични ниво. – Све што ми је преостало испод коже, и изван коже, све што сам имао, дао сам за овај филм. Ово је прича о моралу, прича о вјери и прича о увјерењу, што је данас заборављена категорија. Кад данас радиш тако нешто онда је потребно да не подлежеш самообмани и да за неки кадар који није добар кажеш да је добар, за неку сцену која није до краја разрађена да кажеш да је добра, да ћеш је поправити триковима, у монтажи музиком. Овде се нисам тиме бавио, овде нема таквих трикова. Утолико је овај филм исходиште скоро па једне каријере, не значи да је последњи, али је исходиште, и све што сам зарадио од филма и музике, отишло је тамо што је опет нови ниво – каже Кустурица. Каже да разлике код њега, у временима када је снимао своје раније филмове и сада скоро и да нема, једино, додаје, сада је било мало више киселине, желудачне.. Енергија је, вели, остала иста. – Ово ми је прва главна улога. Учио сам гледајући друге глумце, али и био сам окружен добрим глумцима у филму. Боба је перфектна глумица, Мики је непревазиђен. Моника је први пут у животу направила велику улогу, натуршчици више него добри, и све око мене је било добро – каже Кустурица. Таша and nana је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Март 4, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2016 Gerard Depardieu: Kusturica je obični prevarant 10 septembar 2016 Izmijenjeno 13:56 CEST Poznati francuski glumac kritizirao režisera uoči premijere njegovog filma na festivalu u Veneciji. INSHARE Na 73. festivalu u Veneciji u petak je premijerno prikazan film "Na mliječnom putu" Emira Kusturice [Reuters] Poznati francuski glumac Gerard Depardieu kritizirao je reditelja Emira Kusturicu uoči premijere njegovog filma "Na mliječnom putu" na fimskom festivalu u Veneciji. Depardieu je u intervjuu za italijansku La Republicu Kusturicu nazvao "prevarantom i lažovom". "Kusturica je običan pervarant, šibicar, on je fikcija, lažov... On hoće biti 'Ciganin', a on to nije.. Isto tako, on hoće biti Srbin, ali nije ni to. On je jedna mora od lika, sve je kod njega lažno." 'Samo obmane i laži' Depardieu je kazao i da je svoju kolegicu Monicu Belucci upozorio na Kusturicu. "Rekao sam Monici da je apsurdno da radi s njim. Dobro je poznajem, ona je vrlo pametna žena, lijepa, senzualna, ne mogu uopće shvatiti kako je prihvatila da snima film sa takvim jednim tipom." "Kusturica nema sintezu, kod njega ništa ne postoji osim obmane i laži. Ne želim više uopće pričati o njemu", rekao je na kraju intervjua. Na 73. festivalu u Veneciji u petak je premijerno prikazan film "Na mliječnom putu" Emira Kusturice sa italijanskom zvijezdom Monicom Belucci u glavnoj ulozi. Izvor: http://balkans.aljazeera.net/vijesti/gerard-depardieu-kusturica-je-obicni-prevarant https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2016 КУСТУРИЦА ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО ДЕПАРДИЈЕУ: Замислите кад бих ја за њега рекао да је распаднути алкохоличар, да је неморална дртина, да ли би то било фер? 11.09.2016. - 8:28 ИСКРА на Фејсбуку Фото: М. Цветковић – Замислите када бих ја рекао за Депардијеа – да је распаднути алкохоличар, преварант који је због пореских олакшица, а не из љубави према руској култури, узео руски пасош, да је неморална дртина која не може да издржи истину како Руси воле моје филмове и музику коју свирам, као уосталом и Французи. – Замислите када бих ја за Депардијеа рекао да се од допадљивог младића претворио у бачву и да нема пинтера који би могао да запуши све рупе на које цури мјешина једна, да је умјесто пишања, у првој класи Аир Франса управо иза себе оставио говно, клептоман један који своје радничко поријекло потврђује тако што гласа за Саркозија а када заврши рекламу за шпагете краде посуђе од реквизитера. – Замислите када бих ја Депардијеа рекао да је све жене са којима је живио навукао на алкохол и да им је оставио исто оно што је иза њега остало у првој класи Аир Франса, да није знао да управља мотором него је на првој окуци разбио нос, и да му је тада пукао мјехур и зато пиша по авионима и по познаницима, да су му из руку испадале гувернале мотора као породице које је засновао и послије уништио, да су му од глуме остали само папирићи, као идиоти, које качи по колегама јер не може да упамти текст тикван један, да ли би то било фер? Мислим да не би, јер чак када бих тако мислио, не би било добро да то изговорим! – каже Емир Кустурица, реагујући на жестоке увреде које му је пре два дана упутио франацуски глумац Жерар Депардије. Izvor: http://iskra.co/kultura/ekskluzivno-kusturica-zestoko-odgovorio-depardijeu-zamislite-kad-bih-ja-za-njega-rekao-da-je-raspadnuti-alkoholicar-da-je-nemoralna-drtina-da-li-bi-to-bilo-fer/ PredragVId је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2016 http://patriot.rs/kusturica-u-sanu-juce-nam-javise-da-nema-evrope-a-mi-opet-preko-engleza-koji-samo-sto-su-izasli-iz-evrope-putujemo-tamo/ PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука