Jump to content

Нико као ја - Емир Кустурица

Оцени ову тему

Таша

Препоручена порука

Niko mene ne placa, placam ja indirektno, a moja sira i uza porodica direktno.

Za razliku do recimo, tebe.

Uh, al sam se potresao .... Nego znaci pljacka Kusta po Srbiji ...pa jos od dece, gori je od Superhika ... pa sto ga ne 'apse?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ипак је овде тема о Кустурици....

а он је у домену уметности много урадио за Србију и свет...

Kako to mislis za Srbiju?

Pa on je u vreme kada je bio na vrhuncu svoje filmske slave bio Jugosloven, Sarajlija, musliman.

Od kako je postao Srbin samo mlati praznu slamu , ali posto je Srbija devastirana onda daj sta

das pa i zamlatu Kustu.

Подели на овим сајтовима

Изгледа да је џаба што их знаш напамет кад не допиру до тебе. Читај још, можда схватиш коју поруку шаљеш.

Vidi, nije bas uputno sa mnom diskutovati o knjigama, pa ni o Andricu.

Ipak ti nisi igrac za mene iako si veliki novinar ( bio) jer kakve veze imaju novinari

sa knjizevnoscu, svejedno da li je srpska, jugoslovenska ili turska, americka,nemacka.

Ja inace imam jako zanimljiv " odnos" sa Andricem jer sam 4 godine stanovala u istoj zgradi

i istom stanu u kome je i on proveo ceo rat i tamo bio do 1954 kada je iz Prizrenske

otisao na Kosancicev Venac. Mene je zanimao i zanima i njegov zivot van njegovih dela,

pa tako citam o njemu sve sta mi dodje pod ruku.

A doslo mi je nedavno ovo :)

Basara u svojoj knjizi Dugovecnost na temu Andricworth.gif

Deo romana o Krlezi.

" Ali , lukav kakav je, Andric se pripitomio u Beogradu. Izdao ijekavicu na najpodmukliji moguci nacin. Pritajio se.

Imao je bolje zivce. Nije Andricu Beograd bio miliji nego meni,Krlezi. Dapache. I on je tesko podnosio

cincarske vradzbine i potuljenu vlashku magiju zaogrnutu u socijalisticko i sindikalno ruho.

I isplatilo mu se. K tome, postao je nedodirljiv. Narocito po primitku Nobela. Kao arapski pastuv

svakodnevno je opasivao beogradske ljepotice. Imao je poseban pik na supruge kolega pisaca i

drustveno-politickih radnika. Joza mi je to licno rekel, rekao je Krleza. I sta ti tu poduzimas,

pitao sam Broza, rekao je Krleza. Isto, odgovorio je Broz, rekao je Krleza, i ja bih cinio isto

da sam na njegovom mestu, tako je rekao Broz, rekao je Krleza, sav rezigniran"

Подели на овим сајтовима

" Ali , lukav kakav je, Andric se pripitomio u Beogradu. Izdao ijekavicu na najpodmukliji moguci nacin. Pritajio se.

Imao je bolje zivce. Nije Andricu Beograd bio miliji nego meni,Krlezi. Dapache. I on je tesko podnosio

cincarske vradzbine i potuljenu vlashku magiju zaogrnutu u socijalisticko i sindikalno ruho.

I isplatilo mu se. K tome, postao je nedodirljiv. Narocito po primitku Nobela. Kao arapski pastuv

svakodnevno je opasivao beogradske ljepotice. Imao je poseban pik na supruge kolega pisaca i

drustveno-politickih radnika. Joza mi je to licno rekel, rekao je Krleza. I sta ti tu poduzimas,

pitao sam Broza, rekao je Krleza. Isto, odgovorio je Broz, rekao je Krleza, i ja bih cinio isto

da sam na njegovom mestu, tako je rekao Broz, rekao je Krleza, sav rezigniran"

Oj Kusto, Kusto tako mi Alaha, dovescu te Kusto do prosjackog stapa ...

:))  :))  :))  :))  :))  :))  :))

Pocela nedeljna ofanziva na Kustu? Grupa armia E nadire ....

Подели на овим сајтовима

Kako to mislis za Srbiju?

Pa on je u vreme kada je bio na vrhuncu svoje filmske slave bio Jugosloven, Sarajlija, musliman.

Od kako je postao Srbin samo mlati praznu slamu , ali posto je Srbija devastirana onda daj sta

das pa i zamlatu Kustu.

Давнијех дана та породица је потурчена , некада су били срби

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Oj Kusto, Kusto tako mi Alaha, dovescu te Kusto do prosjackog stapa ...

:))  :))  :))  :))  :))  :))  :))

Vidi se bre da veze sa Srbijom i sa nama  duhovitim Srbima nemas.

Ti si ( najverovatnoje malo priglup) totalno van tokova danasnjeg zivota, zezanja, duha.

Ja postavim neko simpaticno zezanje na racun Krleze u odnosu na Andrica, ti lupetas za sve pare

o Kusti. Da li ti uopste znas necemu da se smejes? Sta je za tebe smesno? Sta ti izmami osmeh?

I bas ce to biti razlog, a i sada je, da ziv covek iz Srbije nece zeleti nikakve veze da ima sa vama.

Подели на овим сајтовима

Давнијех дана та породица је потурчена , некада су били срби

Mozda su i moji Turci, ali je moj duh srpski pri cemu mi Turci nikako ne smetaju,

ali se na tome i moja ljubav prema njima i zavrsava.

Nema veze ko su ti bili preci. jedino ima veze u kojoj i kakvoj si sredini rodjen, odrastao,

u kakve si skole isao, to ostavlja pecat. Ove skalamerije koje Kusta vesto kod budala

radi, mogu samo te budale i da fasciniraju. mene nikako.

Подели на овим сајтовима

Ove skalamerije koje Kusta vesto kod budala

radi, mogu samo te budale i da fasciniraju. mene nikako.

Sto znaci da dijametralno suprotno i pogresno razumes poijam "budala" ... tako da nisu budale oni koje ti smatras vec upravo obrnuto ..

Vidis li kako sam duhovit?

Подели на овим сајтовима

:)):)) :)):)) :)):)) :))

Добар овај Heeresgruppe E термин, бива јасно и како је реч о провереном омладинцу темељно васпитаном на тековинама народноослободилачке борбе и социјалистичке револуције.

Crveni, из које си ти "ofanzivе"?

Подели на овим сајтовима

Добар овај Heeresgruppe E термин, бива јасно и како је реч о провереном омладинцу темељно васпитаном на тековинама народноослободилачке борбе и социјалистичке револуције.

Crveni, из које си ти "ofanzivе"?

Armije su se i do sada i sada zvale armije ...a slova su obicna, abeceda i slicno ...

:bleh:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...