Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

Ја сам најгори!Код мене кући биле две девојке и момак скупа.Ја изађем и кашжем да сам бисексуалац отворим врата и понудим их да уђу на групњак.Тад и ево више од петнаест година их нема.
ОПРОСТИТЕ НА МОЈИМ РЕЧИМА.
Тада још нисам био у вери,то је касније.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Dosli kod mene jednom, nisu ni hteli da kazu ko su nego u fazonu mislim li ja da svaka kuca trba da ima sveto pismo. Posle mog navaljivanja da kazu ko su oni se lepo predstavise a ja ih zamolio lepo da vise ne dolaze jer me njihova propoved ne zanima. Nisu se vise pojavili

Подели на овим сајтовима

On 21. 11. 2013. at 15:32, verum est in beer рече

Па ко си ти .... ти ниси Јаковљевић ....

Али ово подебљано црним ми је најсмешније, извини, али твој гугл преводилац не преводи добро или можда ти тако мислиш :)

a sta ja tako mislim?  verovatno si upoznat sa tim pa znas, pa reci ko su oni, bas me zanima, i ja sam vec jednog pre 2 god isterao nekog takvog iz dvorista

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

И ето тако моја мама иде  на  рехабилитацију и успут док чека понесе неке мале православне књигице да чита док чека на свој ред. И то сними једна сестра и приђе јој.Мама наравно одушевљена што јој та сестра помаже и види се баш је добра према њој. И почне та сестра мало по мало о Богу и тако али све лепо,ништа нападно.. И наравно то иде већ тако недељу дана а мени одмах сумњиво јер углавном тако делују секташи,класично мисионарење.. Каже она мами да иде она редовно у Цркву и све(али не спомиње коју Цркву),ја лепо кажем кеви да искулира,да се смеши и да не улази у причу. Наравно,послуша ме кад ето сутрадан дивна сестра поклања мами књигу Пут ка Христу од неке Елен Вајт и ту нешто спомиње против Светих,да се не требају славити и неке цитате из Библије и још ту многе ствари. Одмах ја лепо укуцам ко је та Елен кад ето ни мање ни више неко неки зачетник,мрзело ме до краја да читам,Адвентистичке Цркве. Књига на ћирилици и одмах се спомиње да је део књиге цитиран и у часопису Православље...чисто да намаме лаковерне. Ето ништа спектакуларно,само да скренем пажњу да врбују са осмехом и младе и старе и оне који су у вери и оне које нису. Чувајте се и ненаседајте на разне приче о Богу од непознатих људи.

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

On 30. 12. 2013. at 12:26, Банатски деран рече
Пут ка Христу од неке Елен Вајт

Елен Вајт је један од оснивача Адвентиста (заједно са Милером, у 19. веку). Њене књиге (углавном плагијати) су алфа и омега суботарске секте. 

Подели на овим сајтовима

Да вас нико не превари XXXVII

У овој емисији говоримо о псеудохришћанској секти хришћанска адвентистичка црква, познатији као суботари. Суботари су једна од најраспрострањенијих и најорганизованијих сектних организација у свијету.

Подели на овим сајтовима

On 30. 12. 2013. at 12:26, Банатски деран рече

И ето тако моја мама иде  на  рехабилитацију и успут док чека понесе неке мале православне књигице да чита док чека на свој ред. И то сними једна сестра и приђе јој.Мама наравно одушевљена што јој та сестра помаже и види се баш је добра према њој. И почне та сестра мало по мало о Богу и тако али све лепо,ништа нападно.. И наравно то иде већ тако недељу дана а мени одмах сумњиво јер углавном тако делују секташи,класично мисионарење.. Каже она мами да иде она редовно у Цркву и све(али не спомиње коју Цркву),ја лепо кажем кеви да искулира,да се смеши и да не улази у причу. Наравно,послуша ме кад ето сутрадан дивна сестра поклања мами књигу Пут ка Христу од неке Елен Вајт и ту нешто спомиње против Светих,да се не требају славити и неке цитате из Библије и још ту многе ствари. Одмах ја лепо укуцам ко је та Елен кад ето ни мање ни више неко неки зачетник,мрзело ме до краја да читам,Адвентистичке Цркве. Књига на ћирилици и одмах се спомиње да је део књиге цитиран и у часопису Православље...чисто да намаме лаковерне. Ето ништа спектакуларно,само да скренем пажњу да врбују са осмехом и младе и старе и оне који су у вери и оне које нису. Чувајте се и ненаседајте на разне приче о Богу од непознатих људи.

oni mogu vrbovati samo neupućene jer su i sami neupućeni!

Подели на овим сајтовима

Da, Ines, ali ne misliš li da je danas mnogo neupućenih ? Oni i udaraju na takve. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

On 31. 12. 2013. at 12:44, ines рече

oni mogu vrbovati samo neupućene jer su i sami neupućeni!

i neutvrđene u našoj vjeri, a takvih je 90% naroda. 

Подели на овим сајтовима

On 30. 12. 2013. at 12:30, Александар Милојков рече

Елен Вајт је један од оснивача Адвентиста (заједно са Милером, у 19. веку). Њене књиге (углавном плагијати) су алфа и омега суботарске секте. 

@g. Milojkov

Da li biste bili ljubazni da rastumačite njen čuveni citat da "kad god čovjek čista srca prizove Budu, Krišnu ili Alaha, odgovara mu Isus šaljući Duha Svetog", što može biti osnova i moderne new age "religije" - je li to ono što se kvalifikuje kao jeres, ili koja bi to bila duhovna pojava? Mislim da bi bio za mnoge korisno razjašnjenje tog pitanja. 

Подели на овим сајтовима

On 1. 1. 2014. at 13:26, Дијана. рече
Da li biste bili ljubazni da rastumačite njen čuveni citat da "kad god čovjek čista srca prizove Budu, Krišnu ili Alaha, odgovara mu Isus šaljući Duha Svetog", što može biti osnova i moderne new age "religije" - je li to ono što se kvalifikuje kao jeres, ili koja bi to bila duhovna pojava? Mislim da bi bio za mnoge korisno razjašnjenje tog pitanja. 

То је класична прелест (=духовна обмана) - када је човек самоубеђен да га Бог слуша, води, надахњује и подржава све оно што он (човек) чини.

Елен Вајт је била ментално лабилна особа, а њене књиге су конгломерат различитих плагијата. Све у свему, духовни отров и смеће најгоре врсте. 

Подели на овим сајтовима

On 1. 1. 2014. at 13:39, Александар Милојков рече

То је класична прелест (=духовна обмана) - када је човек самоубеђен да га Бог слуша, води, надахњује и подржава све оно што он (човек) чини.

Елен Вајт је била ментално лабилна особа, а њене књиге су конгломерат различитих плагијата. Све у свему, духовни отров и смеће најгоре врсте. 

Aha, i onda um postane igračka demona koji podmeću to smeće i otrov...

Подели на овим сајтовима

Поред тога, Елен Вајт је била и остала узрок подела међу самим суботарима. Они ни данас нису престали да се деле - по систему, сектине секте секта. Један од узрока тих подела је и култ Елене Вајт који је неким суботарима (слободнијег ума) засметао.

Подели на овим сајтовима

Svojevremeno je episkop Irinej Bulović zabranio svim sveštenicim eparhije Bačke da gostuju na televiziju kanal 9 , lokalna novosadska, jer su subotari imali zakupljen termin odakle su propovedali.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...