Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

images?q=tbn:ANd9GcTOk--bs455nr5czEmIpwTXj_2bKSQvXrFLaHEyP3FgWB4bHnWM

Meni su bile dobro došle te njihove knjižice za učenjenje njemačkog, hehehehe! Nisam morao kupovat nikakve njemačke - stavio sam uporedo tu takvu od njih njemačku i našu pa se učio slovičkama - riječima, hahaha! Inače strani jezik se najbrže uči čitajući Bibliju, naročito NZ tj. Jevanđelje na tom jeziku, preporučujem to svima. Naravno ako ste hrišćanski vaspitani pa tako ustvari kad već znate unapred šta u kojem poglavlju piše ide to učenje čak i bez rječnika.  Moja sestra u Njemačkoj ih imala dosta takvih istih na našem i na njemačkoh od njih kad su joj dolazili kako kada, nekad ti njemački Jehovawitness nekad ti naši. Pa joj ostavljali te svoje kjnižice, imala punu kutiju, nije znala kud s njima. Te njemačke obično nije puštala u stan ali naše jest, ako je imala vremena, skuhala im kafu ispričala se s njima do mile volje kako kod njih i njihovih familija, šta ima "dole" kod nas u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, eventualno Sloveniji i Makedoniji. hahaha. I dan danas imam te neke knjižice kod kuće, skupljaju mi tu prašinu. Inače sam pročitao odličan savjet jedne odlične farmerke iz USA koja je na jednom Forumu napisala da ih se najbrže otresti tako što ih je svaki put pozvala da joj pomognu recimo taj dan očistit đubre iz štale ili nanijet sijeno ili podojit krave, okopat nešto u vrtu itd. jer se taj dan ne osjeća sasvim dobro zdravstveno pa kad su tako veliki hrišćani itd.... hehehehe. I odmah su se i oni ispričali da za to nemaju nažalost vremena inače bi vrlo rado i zdimili od posla i rada po farmi ko đavo od krsta, hahahaha! A čak su upozorili i sve ostale jehovawitness na tu njenu adresu da nejdu toj groznoj babi koja ih tjera čistit štale i okopavat krompoire, hahahaha! Sad njenu kuću zaobilaze u velikom luku i ona ima svoj davno željeni pokoj i mir od njih i njihovih priča i knjiga. Dobar savjet ali izgleda funkcioniše samo na selu, no kad bi recimo izmislili da ste bolesni i trebate da vam neko počisti po stanu (u gradu), moglo bi to i tako, pa da vidite kakva čudesa se dešavaju s njima kad se pred Jehovawitness pronese i izgovori "magična" riječ "fizikanerski posao i rad", hahahaha!

Sjetio sam se šta ako ste u gradu, recite da baš taj dan počinjete s krečenjem pa ako hoće da pomognu, hahahaha!

7896634

Подели на овим сајтовима

Мало знам о њима, а искрено ни не желим да знам. Али што се трансфузије крви тиче, то је страшно. Ако неко као пунолетан одбије трансфузију, то је ствар његовог избора, али кад родитељи својој малолетној деци ускрате тако нешто, не знам, по мени је то злочин.

Nemoj tako Malina,

ti ljudi su naši bližnji koji su u svojoj naivnosti naseli jednom podmuklom učenju.

Treba da znaš o njimai da im kada ti se ukaže prilika pomogneš.

Imaj na umu da su ti ljudi koji stoje na tvojim vratima žrtve jedne moćne organizacije.

Ako ti se pruži prilika da nađeš jednu zalutalu ovčicu ne ispuštaj je.

1340_womens womens 1340_womens

Подели на овим сајтовима

Жао ми је, нисам хтела овим никог да увредим. Свесна сам ја тога да су они жртве, само ми је страшно како људи из незнања бивају заведени, па често повуку и своју децу за собом. На жалост, једна моја рођака је такође члан једне секте, па знам колико је то страшно. Ја њу јако волим и жена ми је стварно много помогла, међутим, кад је вера у питању, ништа не помаже. Једноставно, толико је дубоко у томе, да никакви разговори више не помажу. Они су стално око ње, тако да чак и кад би хтела да их напусти, мислим да јој они то не би дозволили и долазили би док не попусти. Остали чланови њене породице нису у тој секти, али видим да су други чланови те секте повукли за собом и своју децу и то ме стварно боли. 

Подели на овим сајтовима

Пре неки дан нађем у сандучету летак од њих и прича је стандарда ови позивају на пар својих окупљања у близини ауто-команде које традиционално одржавају о библијским темама трибина и на крају пише да је први састанак 17. априла посебно важан јер поред тих предавања о Библији то је обележавање смрти Исусове које они обележавају посебно а која пада баш 17. априла а да цело обележавање тог догађаја почиње у петак 16. априла  (пре или можда и после ) заласка сунца.

Е сад мене интересује које они календаре користе па долазе од ових датума да ли грегоријански и какво им је веровање да је смрт наводно била у суботу. такође да прича о петку и заласку сунца постоји и код адвентиста (суботаре) ко је ту од кога шта преузео

нека ми ово све неко појасни ко је упућени од мене хвала унапред  0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Е сад мене интересује које они календаре користе па долазе од ових датума да ли грегоријански и какво им је веровање да је смрт наводно била у суботу. такође да прича о петку и заласку сунца постоји и код адвентиста (суботаре) ко је ту од кога шта преузео

нека ми ово све неко појасни ко је упућени од мене хвала унапред  

Исте оне календаре по којима "знају" да су Адам и Ева у Рају провели две године. Идиотизам прве класе. 0442_feel-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='1000000001010' />

Подели на овим сајтовима

Draga Kajo ,ja jesam još jako mlad i meni je to važno ako tebi nije 319.gif

Molim te pažljivo sve pročitaj i ne zameri mi 4chsmu1

Dragi brate Poelbuster ,kao prvo hvala ti na velikom trudu...i vjeruj mi da nemam nista da zamerim..

http://serbianforum.org/religija/161340-najveca-prevara-biblija-jehovinih-svedoka-novi-svet.html

Čitaj i njihove komentare veoma pažljivo i posle mi reci šta si zaključila iz svega.

Da su veoma strogi ,to znam od prije..Samo i kod njih ima ( svakakvih) kao i kod nas drugih vjernika..

Covjek je slab i grijesan..ma gdje bio i tko bio..JS ,oni imaju svoja "pravila i tumacenja",to mi ne mozemo nista promeniti,mozemo pisati po forumima,da se drugi  mozda koji su u  "ne mogu jos odluciti za JSdobiju neku pomoc"..Samo, JS..ne idu na forume ,Facebok ,i internetske stranice..i nece nikada ovo procitati..nazalost..

Mnogo je vaznije da se zauzmemo u nasem drustvu...da oni ljudi u kojoj su veri i Crkvi krsteni...istinski zive svoju veru...da im se tu pruzi TUMACENJE- da ne prelaze  kod drugih...kad i onako imaju svoje...

Slazem se s ovim,samo bi nadodala..da to vec pocinje u porodici..Da majka i otac,da dedovina ..i pradedovina stoji iza toga,tamo gde je cvrsta vera...tamo nije  lako preci u JS..

Kajo draga pročitaj  Luka 15.6 i 7 i uvek misli na ove stihove.A imaj na umu da ako živiš kako nas Isus uči u Matej 22.37.i 37 da će ti i ona prva dva stiha biti od ogromne važnosti.

Ja nemam problem s tim..apsolutno nikakvi..Ja sam odlasla u porodici,gde se jako siromasno zivjelo,i nije bilo Biblije u svakoj kuci,samo u Crkvi,gdje smo isli uvecer na "Vecernju molitvu",a poslje citali redke iz Biblije...

Za mene je to bilo od velike koristi,jer je bilo prepricavanje (biblijskih tekstova od usta do usta)poslje citanja..Za citanje Bibliskih tekstova,treba TUMAC..

Život u Hristu je ono čemu svi težimo ,ja se molim Bogu da mi pokaže put.Sve što sam naučio dolazi od Njega kroz naše Svete Oce i našu Crkvu.Nije mi namera nikog da navodim da prelazi kod bilo koga nego mi je namera da pomognem dobrim ljudima koji su zavedeni iznoseći im činjenice pa neka sami provere.

Ja se cesto pitam,kako to sve u zadnje vrijeme izmice Crkvi,da je sve vise i vise ljudi koji napustaju svoju  djedovinsku vjeru i Crkvu..i prelaze k JS..???

Sta je to,sto toliko privlaci??

Zasto i mi nemamo taj elan,to sto privlaci?I bojim se da o njima lose pisem,jer i JS,je Bozje stvorenje,kao ti i ja..i svi drugi...

Meni je vaznije,da prvo u svojoj porodici odrzim cvrste temelje,kod djece i unucadi,pa u krugu rodbine i prijatelja...da ostanu VJERNI SVOJOJ KRSTENOJ VJERI..

Подели на овим сајтовима

Библија је Божја Реч и истинита је 2. Тим. 3:16, 17; 2. Петр. 1:20, 21; Јов. 17:17

Библија је поузданија од традиције Мат. 15:3; Кол. 2:8

Бог се зове Јехова Пс. 83:19; Иса. 26:4; 42:8; Изл. 6:3

Христ је Божји Син и подређен је Богу Мат. 3:17; Јов. 8:42; 14:28; 20:17; 1. Кор. 11:3; 15:28

Христ је био прво Божје створење Кол. 1:15; Откр. 3:14

Христ је умро на стубу, а не на крсту Гал. 3:13; Дела 5:30

Христ је дао свој људски живот као откупнину за послушне људе Мат. 20:28; 1. Тим. 2:5, 6; 1. Петр. 2:24

Било је довољно то што је Христ једном себе дао као жртву Римљ. 6:10; Јевр. 9:25-28

Христ је ускрснуо из мртвих као бесмртна духовна особа 1. Петр. 3:18; Римљ. 6:9; Откр. 1:17, 18

Христова присутност је у духу Јов. 14:19; Мат. 24:3; 2. Кор. 5:16; Пс. 110:1, 2

Живимо у ’времену краја‘ Мат. 24:3-14; 2. Тим. 3:1-5; Лука 17:26-30

Краљевство под Христом владаће над Земљом праведно и у миру Иса. 9:6, 7; 11:1-5; Дан. 7:13, 14; Мат. 6:10

Краљевство ће донети идеалне животне услове на Земљи Пс. 72:1-4; Откр. 7:9, 10, 13-17; 21:3, 4

Земља никада неће бити уништена нити ненастањена Проп. 1:4; Иса. 45:18; Пс. 78:69

Бог ће уклонити садашњи систем ствари у бици названој Хармагедон Откр. 16:14, 16; Соф. 3:8; Дан. 2:44; Иса. 34:2; 55:10, 11

Зли ће бити заувек уништени Мат. 25:41-46; 2. Сол. 1:6-9

Људи које Бог признаје добиће вечни живот Јов. 3:16; 10:27, 28; 17:3; Мар. 10:29, 30

Постоји само један пут у живот Мат. 7:13, 14; Еф. 4:4, 5

Човек умире због Адамовог греха Римљ. 5:12; 6:23

Приликом смрти људска душа престаје да постоји Јез. 18:4; Проп. 9:10; Пс. 6:6; 146:4; Јов. 11:11-14

Пакао је општи гроб човечанства Јов 14:13; Откр. 20:13, 14

Нада за мртве је ускрсење 1. Кор. 15:20-22; Јов. 5:28, 29; 11:25, 26

Смрт коју смо наследили од Адама ће нестати 1. Кор. 15:26, 54; Откр. 21:4; Иса. 25:8

Само мало стадо од 144 000 особа иде на небо да би владали с Христом Лука 12:32; Откр. 14:1, 3; 1. Кор. 15:40-53; Откр. 5:9, 10

Тих 144 000 су поново рођени као Божји духовни синови 1. Петр. 1:23; Јов. 3:3; Откр. 7:3, 4

Нови савез је склопљен с духовним Израелом Јер. 31:31; Јевр. 8:10-13

Христова скупштина је изграђена на њему самом Еф. 2:20; Иса. 28:16; Мат. 21:42

Молитве треба упућивати само Јехови преко Христа Јов. 14:6, 13, 14; 1. Тим. 2:5

У обожавању се не смеју користити ликови Изл. 20:4, 5; Лев. 26:1; 1. Кор. 10:14; Пс. 115:4-8

Треба се клонити спиритизма П. зак. 18:10-12; Гал. 5:19-21; Лев. 19:31

Сатана је невидљиви владар света 1. Јов. 5:19; 2. Кор. 4:4; Јов. 12:31

Хришћанин не сме учествовати у међуверским покретима 2. Кор. 6:14-17; 11:13-15; Гал. 5:9; П. зак. 7:1-5

Хришћанин мора бити одељен од света Јак. 4:4; 1. Јов. 2:15; Јов. 15:19; 17:16

Треба слушати све људске законе који се не сукобе с Божјим законима Мат. 22:20, 21; 1. Петр. 2:12; 4:15

Уношењем крви у тело кроз уста или преко вена крши се Божји закон Пост. 9:3, 4; Лев. 17:14; Дела 15:28, 29

Морамо слушати Божје законе о моралу 1. Кор. 6:9, 10; Јевр. 13:4; 1. Тим. 3:2; Посл. 5:1-23

Само је Израелцима било заповеђено да држе Сабат и та заповест је укинута кад је престао да важи Мојсијев закон П. зак. 5:15; Изл. 31:13; Римљ. 10:4; Гал. 4:9, 10; Кол. 2:16, 17

Класа свештеника и посебне титуле нису исправне Мат. 23:8-12; 20:25-27; Јов 32:21, 22

Човек није еволуирао већ је створен Иса. 45:12; Пост. 1:27; Мат. 19:4

Христ пружа пример у служењу Богу који морамо следити 1. Петр. 2:21; Јевр. 10:7; Јов. 4:34; 6:38

Крштење потпуним подрањањем у води симболише предање Мар. 1:9, 10; Јов. 3:23; Дела 19:4, 5

Хришћани радо јавно сведоче о библијским истинама Римљ. 10:10; Јевр. 13:15; Иса. 43:10-12

Подели на овим сајтовима

Ко је слика Бога невидљивога, прворођени свих створења,

И анђелу Лаодикијске цркве напиши: тако говори Амин, сведок верни и истинити, почетак створења Божијега.

Подели на овим сајтовима

Ко је слика Бога невидљивога, прворођени свих створења,

И анђелу Лаодикијске цркве напиши: тако говори Амин, сведок верни и истинити, почетак створења Божијега.

1. У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч.

Приче 8:30, Иса. 9:6, Зах. 13:7, Филиб. 2:6, Откр. 19:13

2. Она беше у почетку у Бога.

Приче 8:30

3. Све је кроз Њу постало, и без Ње ништа није постало што је постало.

1 Мој. 1:1

4. У Њој беше живот, и живот беше видело људима.

5. И Видело се светли у тами, и тама Га не обузе.

Јован 3:19

6. Посла Бог човека по имену Јована.

Мал. 3:1

7. Овај дође за сведочанство да сведочи за Видело да сви верују кроза њ.

8. Он не беше Видело, него да сведочи за Видело.

Дела 13:25

9. Беше Видело истинито које обасјава сваког човека који долази на свет.

Иса. 49:6

10. На свету беше, и свет кроза Њ поста, и свет Га не позна.

Псал. 33:6, 1 Кор. 8:6

11. К својима дође, и своји Га не примише.

Псал. 69:8, Лука 19:14

12. А који Га примише даде им власт да буду синови Божији, који верују у име Његово,

Иса. 56:5, Рим. 8:15, 2 Пет. 1:4

13. Који се не родише од крви, ни од воље телесне, ни од воље мужевље, него од Бога.

5 Мој. 30:6, Јаков 1:18

14. И реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.

Подели на овим сајтовима

Када се каже да је Христос "почетак створења Божијих" то не значи да је он створење Божије. Као што се види код апостола Јована он је Очев јединородни Син, а не створење. Он је Реч Божија, Реч Очева и та реч је Бог - друга личност Свете Тројице. Апостол Јован јасно каже да Реч која беше у бога јестре Бог. Притом, у грчком изворнику, користис импрефекат глагола бити (беше) - што указује на вечност Сина Божијег. Син Божији је "почетак створења" тако што се у Њему налазе обрасци, Божије воље о стварању свих створења. Христос је наш архетип, наше почело. Отац је свет стварао кроз свога Сина, кроз своју Реч.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...