Piksi94 Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 nisam znao ovo za slovake,oni su meni jako simpatičan i miran narod,sretao sam i često u inostranstvu,mali,debeljuškasti simpatični ljudi... jedino me nervira što se nas srba dosta boje,mora da su i oni slušali na tv-u kako mi srbi jedemo pečene muslimane oko sarajeva.... Nazalost,bilo je tako.Jozef Tiso se zvao predsednik Slovacke republike (1939-1945),inace rimokatolicki svestenik.1947.godine osudjen je na smrt,zbog izdaje cehoslovackog naroda.Inace poznat po antisemitizmu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Piksi94 Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 nisam znao ovo za slovake,oni su meni jako simpatičan i miran narod,sretao sam i često u inostranstvu,mali,debeljuškasti simpatični ljudi... jedino me nervira što se nas srba dosta boje, Slovaci su dobar narod i za njih imam samo reci hvale.Ovde kod nas ih ima puno,pogotovo u Vojvodinu.Vecinom pripadaju slovackoj evanelistickoj crkvi,a u manjem broju rimokatolickoj.Dobar je to narod,opusteno brate. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 pa šta sam vam to ja gore i napisao drugačije od toga, bolujete od mitomanije, u situaciji kad od 10000 onih koji vjeru gube jedva možda jedan izgubi vjeru zbog večere jer mu je neko ponudio bogatiju vjeru vi pričate i gubljenju vjere za večeru, smiješmo. Pa da vam ja nešto kažem, zbog kakvih razloga Srbi vjeru gube ta večera je još i najrazumljiviji, najprihvatljiviji i najracionalniji, gubi se vjera zbog totalnih gluposti. Top naravno ne opravdava nikakvo gubljenje vjere ali ko danas molim te guvi vjeru zbog večere, pa ja ći kao katolik osnovat dovrotvornu fondaciju kojha će to jelo pšlatit Srbima da ne moraju ići nbilo u KC ili kakve sekte i gubit vjeru za večeru. Kakvi su to besmisli, u doba i kojem možep prije umtijeti od udara meteira u glavu nego od gladi vi gislate nešto o nekakvoj borbi za večeru i gubljenju vjere za večeru, obična mitomanija..Ma dajte, molim vas! vjeru za večeru to je mnogo širok pojam ne odnosi se bukvalno samo na vjeru nego šire,prodati vjeru,principe,obraz za korist,za bolji status... ljudi degradiraju i u bibliji piše dda će da degradiraju mnogo to je očigledno kud god da pogledaš oko sebe,nisu ni srbi izuzetak,ne odnosi se vjeru za večeru na to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 nisam znao ovo za slovake,oni su meni jako simpatičan i miran narod,sretao sam i često u inostranstvu,mali,debeljuškasti simpatični ljudi... jedino me nervira što se nas srba dosta boje,mora da su i oni slušali na tv-u kako mi srbi jedemo pečene muslimane oko sarajeva.... Нису тако лош народ, бар ови наши у Србији. Ја сам са њима одрастао, чак сам и школу основну завршио на словачком. Једино што су другачији менталитет од нас Срба. Мушкарци мало млаки али жене ватрене. Е сад када су нације и менталитети у питању то је увек тешко помирљиво али је суживот на добром нивоу. Piksi94 and kordun је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 Slovaci su dobar narod i za njih imam samo reci hvale.Ovde kod nas ih ima puno,pogotovo u Vojvodinu.Vecinom pripadaju slovackoj evanelistickoj crkvi,a u manjem broju rimokatolickoj.Dobar je to narod,opusteno brate. ne poznam ove naše iz vojvodine,mada cjenim da su dobri ljudi,ja sam pričao o mom iskustvu sa onim slovacima iz slovačke,sretao sam ih pa stekao neka iskustva,iznenadili su me u pozitivnom smislu,e sad nisam ih dublje proučavao,al mogu ti reći da tesko stupaju u kontakt sa nama srbima,bukvalno cvikaju od nas,to je prvo sto se da primjetiti,mada mnogi se boje najgostoljubivijeg naroda u evropi,ja ne znam jel to zbog propagande ili našeg temperamenta,pojma nemam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 pa šta sam vam to ja gore i napisao drugačije od toga, bolujete od mitomanije, u situaciji kad od 10000 onih koji vjeru gube jedva možda jedan izgubi vjeru zbog večere jer mu je neko ponudio bogatiju vjeru vi pričate o gubljenju vjere za večeru, smiješno. Pa da vam ja nešto kažem, zbog kakvih sve razloga Srbi vjeru gube ta večera je još i najrazumljiviji, najprihvatljiviji i najracionalniji, gubi se vjera zbog totalnih gluposti. To naravno ne opravdava nikakvo gubljenje vjere ali ko danas molim te gubi vjeru zbog večere, pa ja ću kao katolik odmah osnovat dobrotvornu fondaciju koja će to jelo platit Srbima da ne moraju ići bilo u KC ili kakve sekte i gubit vjeru za večeru. Kakvi su to besmisli, u doba u kojem možeš prije umrijeti od pogotka meteorom u glavu nego od gladi vi ko pokvarena gramofonska ploča sve ukrug guslate stalno nešto jedno te isto nekakvoj borbi za večeru i gubljenju vjere za večeru, obična mitomanija i pretjerivanja. Ma dajte, molim vas! Продати веру за вечеру је Српска изрека која има Библијско утемељење у причи о Јакову и Исаву и њено значење је дубоко колико и та прича. Много српских пословица имају корен у Светом Писму зато их народ и поштује и држи. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 vjeru za večeru to je mnogo širok pojam ne odnosi se bukvalno samo na vjeru nego šire,prodati vjeru,principe,obraz za korist,za bolji status... ljudi degradiraju i u bibliji piše dda će da degradiraju mnogo to je očigledno kud god da pogledaš oko sebe,nisu ni srbi izuzetak,ne odnosi se vjeru za večeru na to svejedno, kakav da je god to pojam širok ili uzak, šta se kod nas ovdje na Zapadu dobije kad postane katolik? U Češkoj, Njemačkoj, Austriji itd.? Šta misliš šta se to dobije? Auto, LCD ili plasma HD TV? Vešna mašina? Ja sam dobio tačno ovo, bilo mi tada 14. godina: 1. krsnu svijeći sasvim gratis 2. spomen ma krštenje, liči to na svečanu povelju, gramata nekakva 3. možda nekakve kolače, česke buhte od bake ne sjećam se tačno, nešto kupila, nešto pekla 4. čestitali mi kum, časne sestre, baka i svi ostali 5. od časnih sestri uršulinki sam dobio brojanicu iz Rima koju je blagoslovio sam sveti Otac papa 6. i nekakav molitvenik i knjižicu, ne sjećam se naslova to sam ja dobio za krštenje u katoličkoj Crkvi ako još čujem da je neko od vas dobio nešto više odmah idem vidjet zbog čega ja nisam dobio to isto! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 Kad delite ljude po narodnostima.... i po tome ocenjujete "obraze, dobrotu, kvalitete coveka" Ne razumem tu logiku stvarno.... stereotipi i predrasude nista drugo.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 Kad delite ljude po narodnostima.... i po tome ocenjujete "obraze, dobrotu, kvalitete coveka" Ne razumem tu logiku stvarno.... stereotipi i predrasude nista drugo.. А ко је процењивао нечију доброту? Менталитети у оквиру народа постоје, у ствари да тога нема не би постојао ни тај народ. Писати о менталитету неких народа није никакав грех, то су многи познати писци радили и инспирација је за многа одлична дела која више спајају него што удаљавају, јер се онда људи боље разумеју. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 tako je. i ljude, kao i zene, treba deliti samo na lepe i ruzne Шта си ти када се тако опходиш према оба пола? :.mislise. Ја само жене делим на лепе и ружне. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 kad se sjetim te svoje prve godine od krštenja, ahahahaha, sramota me kakav sam to mladenec bio, takav "ajnštajn" katolički, za cijelu tu godinu sam ja ukapirao i naučio glavno to ko nam je papa u Rimu a ko je naš arcipastir u Sarajevu, rado sam hodao svaki put za njim kad je dolazio i s ostalim mladencima i djevojčicama cjelivao mu ruku, nadbiskupu sarajevskom naravno, ne papi, tada je to još bio običaj u Bosni, radili to starci i djeca, poslije više izašlo iz prakse. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 svejedno, kakav da je god to pojam širok ili uzak, šta se kod nas ovdje na Zapadu dobije kad postane katolik? U Češkoj, Njemačkoj, Austriji itd.? Šta misliš šta se to dobije? Auto, LCD ili plasma HD TV? Vešna mašina? Ja sam dobio tačno ovo, bilo mi tada 14. godina: 1. krsnu svijeći sasvim gratis 2. spomen ma krštenje, liči to na svečanu povelju, gramata nekakva 3. možda nekakve kolače, česke buhte od bake ne sjećam se tačno, nešto kupila, nešto pekla 4. čestitali mi kum, časne sestre, baka i svi ostali 5. od časnih sestri uršulinki sam dobio brojanicu iz Rima koju je blagoslovio sam sveti Otac papa 6. i nekakav molitvenik i knjižicu, ne sjećam se naslova to sam ja dobio za krštenje u katoličkoj Crkvi ako još čujem da je neko od vas dobio nešto više odmah idem vidjet zbog čega ja nisam dobio to isto! ja nisam nikada ni pomislio da si ti prodao vjeru za večeru,Bože saačuvaj,ja sam govorio šta ta izreka u srba konkretno znači,valjda si upoznat sa nama dovoljno pa znaš na šta se to odnosi.nemam ja protiv tvoje vjere ama baš ništa,mi u istog Boga vjerujemo,samo nam je put malo drugačiji,no neću i da mi neko nameće da budem ono što nisam a to vjekovima rade,oće da mene naprave da budemo kao oni,e ne može,može al malo morgen o tom se radi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 kad se sjetim te svoje prve godine od krštenja, ahahahaha, sramota me kakav sam to mladenec bio, takav "ajnštajn" katolički, za cijelu tu godinu sam ja ukapirao i naučio glavno to ko nam je papa u Rimu a ko je naš arcipastir u Sarajevu, rado sam hodao svaki put za njim kad je dolazio i s ostalim mladencima i djevojčicama cjelivao mu ruku, nadbiskupu sarajevskom naravno, ne papi, tada je to još bio običaj u Bosni, radili to starci i djeca, poslije više izašlo iz prakse. ja se i ne sjećam,beba sam bio kad sam kršten,ali sam nedavno nećaka krstio,sad u oktobru kad je došao iz inostranstva ,mali ima 10 godina i još je u elementu od krštenja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 Нису тако лош народ, бар ови наши у Србији. Ја сам са њима одрастао, чак сам и школу основну завршио на словачком. Једино што су другачији менталитет од нас Срба. Мушкарци мало млаки али жене ватрене. Е сад када су нације и менталитети у питању то је увек тешко помирљиво али је суживот на добром нивоу. da jesu, ko i u Češkoj, hormonalno neuravnotežene, jaka krv, valjda. One su ko vosičke, osice a muški su ko trubci, trutovi, poslije 30 se samo valjaju, izležavaju i prevaljuju sa strane na stranu po kaučima i foteljama pred televiziroma s tim svojim pivnim stomacima i ženskim nisu više k ničemu osim za nošenje kesa i cekera iz kupovine. Od sportova se maksimalno bave navijanjem za česku hokej ili fudbalsku reprezentaciju pred televizorom, džogingom do pivnice i natrag, gađanjem dart strelicama, igranjem bilijara te podizanjem pivnih krigli. To mladenaca što valja, valja do neke 30-35 godine, poslije ih možeš bacit jer se transformuju u nilskog konja sa alkoholičarskim sklonostima, zato se od njih i razvode ili im jednostavno nađu nekakvu zamjenu. Oni sjede po pivnicama a one s ljubavnicima po hotelima. Viđaju se vrlo rijetko, češće i slučajno na ulici nego kod kuće. U hipermarketu kaže prijatelj prijatelju: eno mi žene, nisam je vidio mjesec dana, čekaj da joj nešto kažem. To je tu sasvim normalna stvar. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 e vidis, tu mnogo gresis На шта ли је мислио :.mislise., да није на ? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука