Милан Б Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ајд да не ширимо панику безвезе. Иста прича као и са свим осталим производима које можемо набавити по маркетима... Ко мисли да су памучне пелене ОК нека их користи, ако имате машину за сушење веша и она успева да их омекша након прања (немам искуства) онда је то вероватно прихватљиво. Ко користи једнократне, и зна зашто их користи треба да настави да их користи и да се не секира због оваквих натписа превише. Новопеченим родитељима препоручујем да испробају и једну и другу варијанту па нек одаберу шта им је боље. ВИЛМА, Иван Недић and Ленка* је реаговао/ла на ово 3 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Користила сам. Ужасни су. Сада користим тампоне или памучну вату, кад ме већ јавно питаш за тако интимну ствар. Е, онда те потпуно разумем, и, опет, извини Ево, и ја ћу да кажем да користим ове што су теби ужасни, али стварно немам проблема Gordana . and Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 2 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Мислим да треба користити и једне и друге. Памперс нпр. ноћу кад је хладно време, на путу или у гостима. памучне у свим осталим приликама када можемо дете чешће да пресвучемо. Увек сам за природна решења, поготово када су деца у питању. миркан, DYNABLASTER and Ленка* је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Мислим да треба користити и једне и друге. Памперс нпр. ноћу кад је хладно време, на путу или у гостима. памучне у свим осталим приликама када можемо дете чешће да пресвучемо. Увек сам за природна решења, поготово када су деца у питању. Slažem se. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Није тачно да памучне пелене штеде новац. Прво, треба ти гооооомила пелена да би увек при руци имао суве и чисте (а не можемо сви да имамо машину за сушење, јелте), јер ко има бебу зна колико пута дневно беба пишки и каки (или ћете да пустите дете да стално буде мокро?) Значи, то треба стално да се пере што доводи до веће потрошње струје, воде, прашка и омекшивача (да, омекшивача, али у нормалним количинама). Па онда пеглање... Кад дете носи памучне пелене, мора да носи и гумене гаће преко њих, да му гардероба не би била мокра (као и цела кућа ), а тако бебина кожа може још горе да се "упали" него у Памперсу. А, ноћу? Шта радите ноћу? Пуштате дете да буде мокро до ујутру или га будите на сваких сат, сат и по (у најбољем случају) да га пресвлачите? А, и ово широко повијање... Кад је старија била беба, пре пет година, било је обавезно, а сада више није. Неки лекари причају овако, неки онако... Неки носе Памперс само у гостима или, уопште, када су ван куће, када није могуће пресвући бебу... Где то није могуће пресвући бебу? Ја не мрдам из куће без Памперса, влажних марамица (које САМО ТАДА користим, код куће не, тада их само перем) подлоге за пресвлачење (сунђер обложен мушемицом и све ми то стане у беби несесер) и резервне гардеробе. Пресвлачим бебу у колицима, на клупи у парку... Кад није хладно, наравно Знам неке родитеље који су, док то нису постали, на сва уста причали како њихова деце има да користе само здраво, природно, како неће они к`о и сви остали, бла, бла, бла... Па сад све у шеснаест носе Памперс и бришу се влажним марамицама и једу куповне кашице Видели да није лако... Тако да... Што се мене тиче - Памперс, а остали, како ко воли и може. Raymond Red Reddington, ВИЛМА and Иван Недић је реаговао/ла на ово 3 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Наравно, како је ко у могућности. Ја сам детету и кувала сваку кашицу свеже. Осим наравно у ванредним ситуацијама којесам већ навела. Помало не разумем овај повишен тон на теми, откуд се појавио. НЕ кажем ја да је лош родитељ онај који не поступи тако. Кажем да ја сматрам да је боље природно, што више смо у могућности. Јер хемијска средства и индустријски прерађена храна није здрава. То сви знамо. Е сад, неће ни детету бити ништа ако ту и тамо поједе или носи једнократне. Заправо га не треба ни гајити под стакленим звоном, мора да стекне и неки имунитет на све те ствари које нас окружују. Иван Недић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Помало не разумем овај повишен тон на теми Па, то је уобичајена ствар , као и на теми о вакцинама, као и на теми о троје деце... Сад кад отворим тему о свеже припремљеним vs куповним кашицама, има очи да повадимо П.С. Деци сам увек сама спремала кашице Gordana . and Ayla је реаговао/ла на ово 2 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ајд! https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Танцы в памперсе / Pampers dance nana је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Кад видиш да се нешто не рекламира знаш да је здраво Па има ли ефикасније рекламе за Србе од теорија завере?! "Не купујте једнократне пелене, оне су овакве, оне су онакве... Купујте памучне, које коштају - сића, двајес јевра по комаду, плус укључивање машине сваког дана (што је "веома" еколошки у погледу уштеде енергије - И.Н.). И, што је најважније, ми ћемо вам одмах разрешити дилему где да их купите и олакшати трагање: купите их код нас!" И онда се, као, не рекламирају. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 ко има машину за сушење пелене буду баш меке Еколошка уштеда енергије? "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Еколошка уштеда енергије? Не заборави пеглање. А, да не причамо о силном прашку и омекшивачу (ко нема машину за сушење ) који "уопште не загађују околину" Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Мислим да треба користити и једне и друге. Памперс нпр. ноћу кад је хладно време, на путу или у гостима. памучне у свим осталим приликама када можемо дете чешће да пресвучемо. Увек сам за природна решења, поготово када су деца у питању. Не замерите, Гоцо, али природно решење је да дете шета по кући голо. Одећа није природна ствар, стриктно гледано - рађамо се без ње. Иначе, ми тако понекад и радимо, у очајничким покушајима да клинца одвикнемо од пелена. Оставимо га голог, он плаче и виче: "Пипи, кака!", али нема живе силе да га натера да само седне на ношу или wc-шољу, него трпи, трпи, док не направи штету на плочице или на ламинат, а понекад и на мебл-штоф, што је најгора варијанта, будући да смо тепих избацили. Са памучним пеленама, кад је већ реч о томе, нисмо имали искуства. На овом форуму је пре око годину и по била актуелна та тема, појавила се нека нова чланица која је нашла да се рекламира како сама шије памучне пелене. Немам ништа против рекламе, али је цена била папрена, не сећам се тачно - двадесетак евра по комаду. Са овима смо имали свакојако искуство, ретко које су изазивале алергију. Увек смо се трудили да што је могуће економичније избалансирамо цену и квалитет. Сада користимо најјефтиније турске које су у "Роди" сврстане у социјалну корпу и два пута јефтиније од следећих по цени, и детету апсолутно ништа не фали. Када има алергију или ојед то је због пролива, и тада користимо крему на бази цинка (Sudocrem, Wundschutz kreme, Bottom ointment итд. у зависности од произвођача, која је, узгред, одлична за сличне проблеме код одраслих). Има у DM-у тзв. органске (једнократне) пелене, додуше изузетно скупе, па се у продаји могу наћи далеко приступачније Boni Supprims које немају у себи суперапсорбент (хемикалију која упија течност) већ само вату... Исувише много практичнијих, економичнијих и екологичнијих (!!!) решења од гомиле памучних пелена, које су ем скупе, ем се, како видим из коментара, брзо офуцају и укруте, ем изазивају вртоглавицу приликом читања рачуна за воду и струју, итд. итбл. Не кажем, има деце која су алергична на све осим на памучне пелене. Треба запамтити једну ствар, коју ми, Срби, никако да схватимо, па смо због тога сви колективно размажени у детињству, и то настављамо да чинимо са својом децом (не кажем да сам изузетак, мада се трудим да будем): већина производа за децу намењена је, заправо, родитељима, као помоћно средство у гајењу и васпитавању деце. Да се разумемо, за дете је заиста једино природно да каки где стигне, јер онда брзо схвати да не може тако и буде приморано да привикне на ношу или већ на шта. Све остало су алтернативе, помоћна средства, штаке за родитеље обогаљене фактичким и неизбежним начином живота. Gordana . and nana је реаговао/ла на ово 2 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Танцы в памперсе / Pampers dance Овде је далеко штетнији садржај који се детету пласира преко ТВ-а, такорећи, од пелена, него саме пелене. Ayla and nana је реаговао/ла на ово 2 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Па има ли ефикасније рекламе за Србе од теорија завере?! "Не купујте једнократне пелене, оне су овакве, оне су онакве... Купујте памучне, које коштају - сића, двајес јевра по комаду, плус укључивање машине сваког дана (што је "веома" еколошки у погледу уштеде енергије - И.Н.). И, што је најважније, ми ћемо вам одмах разрешити дилему где да их купите и олакшати трагање: купите их код нас!" И онда се, као, не рекламирају. Људи овде је бачен акценат на здравље деце, никаква теорија завера и слично. Памучне пелене су здравије из више разлога, а поготово за мушку децу прво због стерилитета, не говорим о никаквој уштеди енергије и слично. Кад се почне прича о екологији мени већ буде мука ко прича о екологији. На једној страни се као брине о екологији а на другој 100 пута је више загађујеш. Ако сте већ споменули екологију, погледајте колико "смеће" направе памучне пелене а колико једнократне, колики је време распадања памучних а колико је једнократних пелена ... можемо још набрајати. Само укључите здрав разум. Доказано је да су памучне здравије, лекари говоре на семинарима али медији то не објављују. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука