Дијана. Написано Јануар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 "Pismo gospodji Helgi" Nepoznata gospođo Helga, Piše Vam Živana, domaćica iz Kragujevca Vaš sin je gospođo Helga streljao moga sina. Ni mrava nije zgazio ni ružnu reč rekao, a moga sina više nema... Vaš sin je ubio moga sina. Treba znati mnogo pravih reči da bi se opisala cela istina istina velika ko zvezdani prostor moj sin, tek 16 godina... Moga sina više nema. Njegov život bio je tren, a smrt njegova traje. Evo već niz godina traje njegova smrt. Treba li sve majke da izgube po sina pa da se onda u bolu razumemo? Je li rat moranje? Je li rat posao za čoveka? Može li se živeti bez rata? Nikad se rat ne završava ni za pobednike , ni za pobeđene. Za majke rat traje sve dok ima pamćenja. Njima je ubijeno rađanje ubijena krv krvi ubijen očinji vid. Zaustavimo ubijanje. Nepoznata gospođo Helga ne šalji sinove ubice koji će ubijati naše sinove Ne šalji, ne šalji. MAJKA PRAVOSLAVNA - Vladimir Nazor Jesi li se nasjedila na garištu kuće svoje, - Oh, ta kuća bijedna! Tražeć okom i rukama kolijevčicu malog Jove, Ikonicu Svetog Đurđa i đerđefić tvoje Ruže? Sve je sada dim i pepel, sve proguta čađa tavna, Ti, slomljena krepka grana, najbjednija međ ženama, Majko pravoslavna! Jesi li se nahodala nogama što jedva nose, - Oh, te noge bolne! Jesi li se umorila tražeć Rumu, kravu svoju, Kravu svoju, hraniteljku stare bake i dječice? Da l' je vuci rastrgoše, il' je sakri šuma travna? Ne muči se! Za koga bi sada bili sir i mlijeko, Majko pravoslavna. Jesi li se naplakala nad sudbinom druga svoga, - O druže ljubljeni! Izdajom ga uloviše, kao psa izmlatiše, Mučili ga, vezali ga, bacali ga u tamnice. I on, koga srce vuklo djela vršit teška i slavna, Kao hrom se bogalj vrati, da ti umre na rukama, Ženo pravoslavna. Jesi li se nakukala iznad one strašne jame, - O jamo prokleta! Gdje s grkljanom prerezanim djeca tvoja sada leže Pokraj bake, i gdje majku svoju zovu, za njom plaču; I boje se, jer je rupa puna ljudi, vlažna, tavna. Šutiš. Pečat šutnje jad je na usta ti udario, Majko pravoslavna. Blijediš, tanjiš i kočiš se, no bol nemoj gušit svoju, Bol ti preduboku! Pusti neka tužba tvoja odjekuje širom zemlje, I nek traje vijekovima. Neka čuju u što sada Promjetnu se sjeta tvoja, tvoja tuga stara, davna. Šutiš. Blijediš. I oreol mučeništva već te kruni, Majko pravoslavna. YOKA је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Remember when you were young, You shone like the sun. Shine on you crazy diamond. Now there's a look in your eyes, Like black holes in the sky. Shine on you crazy diamond. You were caught on the crossfire Of childhood and stardom, Blown on the steel breeze. Come on you target for faraway laughter, Come on you stranger, you legend, you martyr, and shine! You reached for the secret too soon, You cried for the moon. Shine on you crazy diamond. Threatened by shadows at night, And exposed in the light. Shine on you crazy diamond. Well you wore out your welcome With random precision, Rode on the steel breeze. Come on you raver, you seer of visions, Come on you painter, you piper, you prisoner, and shine! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Данче* је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Данче* је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 isto je pevati i umirati.... ubi me prejaka reč http://www.intruder-music.net/downloads/misc/BrankoMiljkovic.pdf ... ubi ga prejaka riječ Данче* је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 I opet mi dusa sve o tebi sanja, i kida se srce i za tobom gine, a nevjera tvoja daleko se sklanja, kao tavni oblak kad sa neba mine. I opet si meni cista, sjajna , vedra, iz prizraka tvoga blazenstva me griju, pa bih opet tebi panuo na njedra , i gledo ti oci sto se slatko smiju. Tako vita jela koju munja zgodi jos u nebo gleda i zivota ceka, i ne misli: nebo da oblake vodi iz kojih ce nova zagrmiti jeka... A. Santic Данче* and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 12, 2014 Пријави Подели Написано Јул 12, 2014 B.Radičević “Lisje žuti veće po drveću, Lisje žuti dole veće pada; Zelenoga više ja nikada Videt neću! Glava klonu, lice potavnilo, Bolovanje oko mi popilo, Ruka lomna, telo izmoždeno, A kleca mi slabačko koleno! Dođe doba da idem u groba. Zbogom žitku, moj prelepi sanče! Zbogom zoro, zbogom beli danče! Zbogom svete, nekadašnji raju, - Ja sad moram drugom ići kraju!” O, GDJE SI, BOŽE? O, gdje si, bože?... Ja te svuda tražim; Vjerujem u te i vjerom se snažim, I kad mi dušu teški sumor svlada, Ona te zove i tebi se nada, I tebi, bože, glas molitve sprema I njom te zove, ali tebe nema!... O, gdje si, bože?... Na ovoj planeti Kuda te vode tvoji puti sveti? Jesi li tamo gdje plamovi gore, U slavu tvoju gdje se psalmi hore; Gdjeno ti tamjan i izmirnu pale I tebe, boga, horovima hvale; Gdje zvona slave čas tvoga postanja I vječnu svjetlost tvojega sazdanja? Il' tajno stupaš od ljudi do ljudi, Pa smiren gledaš kako pravda sudi, Kako se lome verige sa roblja I život niče iz mrtvoga groblja, Kako se slavi tvojega svemira Podižu hrami osveštenog mira, I kako smjerno čovječanstvo ovo Ljubi i štuje tvoje sveto slovo? O, gdje si, bože?... Milost mi podari, Javi se meni i duh mi ozari! Al' zaman pitam, tvoga glasa nema, Tek pusti eho odgovor mi sprema... Ti, bože, ovdje među nama nisi, Carstva su tvoga nedogledni visi; Grijehom, kom je crni pakô meta, Progna te, bože, ta crna planeta... Tu tebe nema, jer tu ljubav gone; Tu tebe nema, jer sve u grijeh tone; Tu tebe nema, jer tu cvile slabi, A tiran kliče i tuđ hljebac grabi; Tu drska volja fariseja crni' Istine tvoje sveto slovo skvrni; Tu lanci zveče, grmi anatema, - Ne, tebe, bože tu na zemlji nema. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јул 12, 2014 Пријави Подели Написано Јул 12, 2014 Бол је неизбежна, патња је међутим, ствар избора. Kathleen Casey **** Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da izdržiš samoću. Džinovske zvezde samuju Na ivicama svemira. Sitne i zbunjene Sabijaju se u galaksije. Seme sekvoje bira čistine Sa mnogo sunca, uragana i vazduha. Seme paprati zavlači se u prašume. Orao nikad nije imao potrebu Da se upozna sa nekim drugim orlom. Mravi su izmislili narode. Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da prebrodiš trenutak, Jer trenutak je teži I strašniji i duži Od vremena i večnosti. Mika Antic Дијана. and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2014 Duševni bol možemo pokušati da poreknemo, da ga potisnemo što dublje. Možemo pokušati i da bol predupredimo, živeći kao pod anestezijom ili nastojeći da sebe učinimo nepovredivim. Bol možemo i preuveličavati. Nije nestao bol koji smo potisnuli. Naprotiv, nastavlja da rije u nama, nastavlja da truje naš život. Hrabro je poželeti sreću svome bolu, i biti rešen, ne dopustiti nikome da te teši. "Svi veliki ljudi moraju na ovome svijetu osjećati veliku tugu". "Budi dobra o boli, i smiri se, smiri". "Bože, milostiv budi napaćenom, gordom grešniku".Dobro mi došli neprebolnici. Данче* је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Данче* and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 hvala, brate, potrefi temu... ali je klip mocan, krst na grobu i 'Bozije oko' koje lije zivotodavne suze... Melhisedek88 је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Gore među zvezdama, kad sam napustila svoje telo; sjedinjenje sa životom, sa prelepim svemirom, sa ljubavlju toliko moćnom da me je radost rasplakala.-Možeš da zamisliš radost toliko jaku da nisi u stanju da je podneseš, da preklinješ da ona nestane?-Mogu. Znam. Жика, Данче* and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Gore među zvezdama, kad sam napustila svoje telo; sjedinjenje sa životom, sa prelepim svemirom, sa ljubavlju toliko moćnom da me je radost rasplakala. Divno, sele Kao ova gore Rumijeva pjesma "Kad umrem" , pročitala si? i Besmrtna pesma našeg Mike Antića... Da, Dzesice... 'I Ja cu vam poslati Utjesitelja'... kako li uopste opstaju ljudi koji to nemaju (ne otvaraju mu se)... JESSY and Жика је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука