Raymond Red Reddington Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Гвоздени пук!„Оно што сам видео на Ветернику памтићу до краја живота.Измешали се француски и српски војници. Растурене десетине пентрају се по камењару. Људи подеране обуће, искрварени, освајају метар по метар. Наједном све замуче, ни пушка да опали, чују се само јауци. То се води борба прса у прса, оружје више не помаже. Судбину овог дела фронта решавају нож и срце јуначко. Мој митраљез ћути, не могу да гађам, побићу српске војнике који су се измешали са бугарским и носе се, носе. Крај мојих ногу нађоше се двојица. Ухватили се у коштац, побацали оружје и сурвавајући се низ масив планине кидишу један на другог. Гледам ужас, час је Бугарин одозго хоће да удави Србина, час је Србин горе покушавајући да задави Бугарина. А обојица снажни, шкргућу зубима, не малаксавају. Збуњен сам, хтео бих да окончам овај двобој, али немам снаге. Сад је на једном Србин јачи, удара Бугариновом главом о тло и виче – ово је моја земља, ово је моја земља, упамти. Најзад малаксао Бугарин више не може ништа да упамти, чује се његов ропац и ту, испод Ветерника, заврши ратовање. А српски војник стресе прашину са одеће и викну ми – хајде Француз напред”… наставак на: http://srbin.info/2013/12/18/kako-je-probijen-solunski-front-ovo-je-moja-zemlja-upamti-to/ Silence , Зосима, зеленизуб and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 uh, ovo je napeto, zivotno! Malo me je sramota pred tim junacima, sta cu... Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Сад је на једном Србин јачи, удара Бугариновом главом о тло и виче – ово је моја земља, ово је моја земља, упамти. Јел то на македонском тлу беше ? ... Ех ..кукавни Срби ... изгледа да су умеђувремену СРБИ ЗАБОРАВИЛИ .. а Бугари ипак упамтили другачије ... ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Гробље палих српских војника на Кајмакчалану Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 uh, ovo je napeto, zivotno! Malo me je sramota pred tim junacima, sta cu... Срамота и мене...велика.. седим на троседу и гледам како нам уништавају земљу од Задра до Скопља..и смишљам оправдања зашто седим... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Тросек, двосек и котеља... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Клали се Бугари са Србима да се расправе чија је Македонија.. како су се расправили видљиво је данас .. Архиепископ у затвору на захтев расколничке мпц, у бугарској стање у Цркви боље и не помињати га, а код нас ... ... Швајцарска... пардон Косово .. ал и још један Нобеловац .. опет пардон, ДВА! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Македонски проблем је од 45, као и проблем црногорске нације... А Бугарско-Српски сукоб од средњег века до данас... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука