Zayron Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Imamo mi i pjesmice kad su ovi odavde vojnici s generalom Laudonom išli na Beograd proti Turkum i to nekoliko raznih, sve lijepe, češke, moravske i slovačke Bělehrad Fedja plays a sad song about young men who died fighting the Turks. Lýdia Špringeľová Karkušová - Belehrad, Belehrad...; Dajteže mi mrcha ženy pokoj Poslije vam pokažem još dvije druge, isto o Beogradu. Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 @Zayron odlična ti ona gornja pjesma Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ova je isto iz tog vremena kad se išlo na ratni pohod s generalom Laudonom na Beograd odavde s Morave. Moravska vojnička Brno (Špilberk) - Bělehrad (Kalemegdan) - Nový Jičín - General Laudon Špilberk u Brnu, to je bila njegova glavna vojna baza odakle se planirao, organizovao i vodio napad na Beograd. http://gloria.tv/?media=388015 I još ima jedna moravska narodna., dodam je poslije malo, odlična je. kordun је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 A šta mislite o ovom videu. Šta ako smo mi u BiH zbog ovog prokleti. prokleli nas i papa i patrijarka carigradski jerbo smo jeretici bili, duplo prokleti, to nije baš mala stvar. Nije se onda ni čudit svemu tome što nas je tokom istorije snašlo i što nam se i danas dešava. Može bit i zato ovoliki cirkusi s nama. Šta sad kažete na ovaj video? Bili smo jeretici ili nismo? Šta mislite? Crkva Bosanska - pravovjerna ili heretička Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ovo je odličan video, pogledajte ga obavezno. Krstjanski karakter Bosne naravno da nama hrišćanima ne treba sve ovo toliko objašnjavat i crtat, video je namjenjen muslimanima u BiH Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Crkva Bosanska Ja "svoju teoriju" o prokletstvu Bosne zasnivam upravo na ovoj Crkvi Bosanskoj i Bogumilima . "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ja "svoju teoriju" o prokletstvu Bosne zasnivam upravo na ovoj Crkvi Bosanskoj i Bogumilima . Pa i nemamo je na čemu drugom zasnivati, to je to što tražimo, na Star Wars i džedajama ili Gospodaru prstenova i hobitima? Evo bitka o Beograd na pet videa + bonus muzički videa na istu temu https://www.pouke.org/forum/topic/20556-koko-komentari-iz-kokpita/page-5 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Evo još obe zajedno:Bosňa i Belegrad i riječi od Belegrada. A taj solista što pjeva je iz Kyjova odakle je i moj pradjeda. "Belegrad" a "Bosňa" v podání vynikajícího kyjovského sólisty Vaška Horáka Belegrad, Belegrad moravska narodna vojnička pjesma sa MutjenickaBelegrad, Belegrad, tá turecká skala!Nejedna mamička nejedna mamička syna oplakala.Plakala, aj plače, slza jí padajú,na tvrdém kamaeni Jamy probíjajú.Plače, aj ta milá, o svého milého,že sa jí nevrací z polečka čírého.Máti sa jí pytá, co je ti dcéro má?Jakú to bolesť máš, že mi nepovídáš?Mamičko, má milá, šak mia nic nebolí,než to mně chybuje, že milý nechodí.Aj, skřikla mamička, sedlajte koníčka!Jeďte pro falářa, omdlívá anička.Běželi, běželi, viděli z daleka,že milý s ostrohú pobodá koníka.Běželi, běželi, ze všeckej svej síly,s túto novinečku Aničku křísili.Aničko, srdečko, povstaň hore z lože,už ten lékař jede, kerý ti pomože.Dycky mně noviny, za novinama šly,že mého milého na vojně zabili.Ale včil mně přišla novinečka stá,že můj milý přijel od Nového Města. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Zajrone, ништа од твоје пензије, ипак си ти прави workaholic (читај spamoholic ) Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Zajrone, ништа од твоје пензије, ипак си ти прави workaholic (читај spamoholic ) To je takva aktivna penzija, nisam ja taki da se izvalim i ležim ko hrga ili krepan konj, taman posla. A ti htjede reć nešto o temi? A ja te baš zadržavam i nedam ti da na miru pišeš, baš sam pokvaren, vidiš. Šta hoćeš, ja sam toga kamaru već napisao. Videa su također u vezi sa temom. Bosna pa Belehrad, kako to sad nema veze? Eno kad je bio atentat u Sarajevu 1914, odmah poslaše ultimatum u Beograd, vidiš da ima veze. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Оде РС... Нема шансе. Осим ако неће нови рат... Немачка се по ко зна који пут залеће на босну... дефинитивно нису ништа научили.... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Шварц-Шилинг: Време је да се покрену немачки механизми у БиХ Кристијан Шварц-Шилинг Сарајево – Бивши високи представник у БиХ Кристијан Шварц-Шилинг изјавио је да је време да се покрену немачки механизми у БиХ, наводећи да БиХ није на добром путу и да његова земља више не може да остане по страни те да мора да се умеша. Ситуација у којој се БиХ тренутно налази, према његовом мишљењу, води у дубоке социјалне немире. „Сада је време да се покрену немачки механизми у БиХ. На то позивају многобројни утицајни појединци и институције. Имали сте недавно и јавни позив Дорис Пак да се лидери држава ЕУ умешају и њену најаву да ће то тражити од Меркелове. Немачка као најутицајнија држава централне Европе, ако не и целе Европе, напросто више нема избора и мора се умешати са јасним концептом”, рекао је Шварц-Шилинг за сарајевски „Дневни аваз”. Овај дугогодишњи немачки политичар из редова Демохришћанске уније (ЦДУ) најавио је да ће се о БиХ разговарати и на предстојећем конгресу његове странке, као о земљи која „није на добром путу” и која, према ставовима Савета за провођење мира (ПИК) „има више назадовања него напретка”. „Немачка види да се стање у БиХ не може игнорисати и да се не може допустити њеним политичарима да раде шта хоће. Нема истинских реформи, ништа се не мења набоље, све је само горе и горе”, казао је Шварц-Шилинг. Он упозорава да није у интересу Европе, „па самим тим ни Немачке”, да БиХ има толику незапосленост, да су стране инвестиције које улазе у ову земљу „скоро равне нули”, те да европски фондови све више смањују износ новца намењен БиХ, само зато што политичари не раде шта су обећали да ће урадити. „Ако се овако настави неће се добро завршити.” Шварц-Шилинг процењује да је стање у којем се БиХ налази, „у најмању руку”, увод у дубоке социјалне немире, те да ће тренд ускраћивања стране помоћи БиХ бити настављен. „Већ сте изгубили више од 80 милиона евра помоћи ЕУ, а то ће се само наставити. У тај тренд укључиће се и друге организације попут европских банака, можда и Међународни монетарни фонд и Светска банка. А ваше политичаре то не брине. Они истински не желе у ЕУ, јер онда неће моћи профитирати на основу позиција које сада имају”, рекао је он. Наглашавајући да се чуди да људи у БиХ годинама гласају за исте политичаре и да му је нејасно како већ на сцени није генерација нових политичара, Шварц-Шилинг је најавио да долази време промена, не искључујући могућност и њиховог наметања. „И оне неће бити само у БиХ, него и Европљани морају направити неке промене. Шта год да се одлучи, промене су неизбежне. Ако ви на предстојећим изборима не дате шансу новој генерацији политичара, Немачка и Европа наћи ће начин, уз помоћ САД, да се промене десе у БиХ. У то будите сигурни”, поручио је Шварц-Шилинг. Функцију високог представника у БиХ, петог по реду, Кристијан Шварц-Шилинг преузео је у јануару 2006. од Педија Ешдауна и обављао је до јула 2007. када је дао оставку, то јест када је „због превише неодлучног деловања” и „година које има” практично смењен. На његово место дошао је словачки дипломата Мирослав Лајчак. Бесан пас због Малорусије, па мисли да имају више утицаја у БиХ... хахахахах „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ja "svoju teoriju" o prokletstvu Bosne zasnivam upravo na ovoj Crkvi Bosanskoj i Bogumilima . која никада и који никада нису постојали.. лоши ти закључци у старту „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Нема шансе. Осим ако неће нови рат... Немачка се по ко зна који пут залеће на босну... дефинитивно нису ништа научили.... Ko? Oni il Beograđani. Kad god je neki cirkus po Bosni Beograd to odskače. A feeble se još pita kakve to veze ima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Загреб и Берлин...ето ко.. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука