Jump to content

Zasto covek zeli vecnost..?

Fildza

Препоручена порука

A koji je tvoj biznis razmisljanje o onome o cemu razmisljaju hriscani ?
Nikakav biznis, čisto zanimacija.
Jel tebi neko osporava tvoje razmisljanje, tvoje stavove, tvoja verovanja ?
S' vremena na vreme. 
Подели на овим сајтовима

Nije strah od smrti! To o čemu ti pričaš sada je strah od samoubistva, jer zašto da ne odemo tamo kde smatramo da dobijamo pomoć? (lekari)

Ako ne odlaziš kod lekara a znaš da ti mogu pomoći je klasično samoubistvo.

Zar su hriscani koji recimo boluju od raka prostate - samoubice ?

Ti sada ovde tvrdis da svaku zdravorazumnu osobu koja zbog neke bolesti ( koja potencijalno ima smrtni ishod ) kod lekara ne vodi osecaj straha od smrti ?

Da li si ikada razmisljao koliko je sirok dijapazon osecaja koji nazivamo strah ?

Подели на овим сајтовима

Ti sada ovde tvrdis da svaku zdravorazumnu osobu koja zbog neke bolesti ( koja potencijalno ima smrtni ishod ) kod lekara ne vodi osecaj straha od smrti ?

Da li si ikada razmisljao koliko je sirok dijapazon osecaja koji nazivamo strah ?

Samo da ponovim pripadam Hrišćanima koji nemaju strah od smrti! iznesi stav slobodno....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Čekaj sad meni nije jasno kako je odlaženje kod lekara povezano sa strahom od smrti.

Ako idem kod lekara ne znači da se plašim da umrem, nego jednostavno da ne želim da umrem, dve različite stvari.

Подели на овим сајтовима

Nikakav biznis, čisto zanimacija.

Zanimacija su pitanja a ne proizvoljne tvrdnje o zivotu i razmisljanju onih koji ne dele tvoj pogled na svet.

S' vremena na vreme. 

Da li bi bio ljubazan da navedes bar jedan primer u kojem je tebi je tebi osporeno / uskracenjo pravo na tvoja razmisljanja, stavove i tvoja verovanja ?

Samo da ponovim pripadam Hrišćanima koji nemaju strah od smrti! iznesi stav slobodno....

Tvoja je stvar da verujes cemu ti pripadas, ja znam da trenutno pripadas grupi ljudi koja ne odgovara na moja pitanja.

Čekaj sad meni nije jasno kako je odlaženje kod lekara povezano sa strahom od smrti.

Ako idem kod lekara ne znači da se plašim da umrem, nego jednostavno da ne želim da umrem, dve različite stvari.

To je zato sto ne citas pazljivo sta sam rekao. Nije svaki odlazak kod lekara strah od smrti nego samo ukoliko je rec o bolesti / povredi koja je potencijalno fatalna. Sto sigurno nije odlazak kod lekara zbog prehlade.

" Ne zelim da umrem " se strah od smrti, bas kao sto je " zelim da umrem " strah od zivota. Strah je elementarni covekov osecaj na kome su utemeljeni mnogi drugi osecaji i emocije. Svaka zdravorazumna osoba ne zeli da umre po default-u, strah je samo osecaj koji nas podseca na mogucnost umiranja.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Подели на овим сајтовима

Da li bi bio ljubazan da navedes bar jedan primer u kojem je tebi je tebi osporeno / uskracenjo pravo na tvoja razmisljanja, stavove i tvoja verovanja ?

Lol čime sam ja uskradio pravo bilo kome na razmišljanje?

To je zato sto ne citas pazljivo sta sam rekao. Nije svaki odlazak kod lekara strah od smrti nego samo ukoliko je rec o bolesti / povredi koja je potencijalno fatalna. Sto sigurno nije odlazak kod lekara zbog prehlade. " Ne zelim da umrem " se strah od smrti, bas kao sto je " zelim da umrem " strah od zivota. Strah je elementarni covekov osecaj na kome su utemeljeni mnogi drugi osecaji i emocije. Svaka zdravorazumna osoba ne zeli da umre po default-u, strah je samo osecaj koji nas podseca na mogucnost umiranja.

A što se ovoga tiče i dalje ne razumem na koji način si zaključio da ako neko ne zeli da umre da obavezno mora i da se plaši da od umiranja.

Recimo evo ja se ne plašim uopšte ne vidim ništa strašno u tome, svi moraju da umru, neko umre ranije neko kasnije itd. Ali recimo ako mogu da protiži život ja ću to uraditi, jer ono živi mi se, ne živi mi se jer se plašim smrti, nego mi se živi jer mi se živi. I to što ću da odem kod lekara ukoliko imam neku bolest ne mora da znači da se plašim smrti.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Lol čime sam ja uskradio pravo bilo kome na razmišljanje?

A ko je rekao da ti nekome nesto uskracujes ? rekao si da se tebi " sa vremena na vreme " uskracuju navedena prava, pitao sam te da mi navedes jedan primer ( i jos nisam dobio odgovor ), koji cekam da masakriram.

A što se ovoga tiče i dalje ne razumem na koji način si zaključio da ako neko ne zeli da umre da obavezno mora i da se plaši da od umiranja.

Recimo evo ja se ne plašim uopšte ne vidim ništa strašno u tome, svi moraju da umru, neko umre ranije neko kasnije itd. Ali recimo ako mogu da protiži život ja ću to uraditi, jer ono živi mi se, ne živi mi se jer se plašim smrti, nego mi se živi jer mi se živi. I to što ću da odem kod lekara ukoliko imam neku bolest ne mora da znači da se plašim smrti.

Rekao sam da je strah od smrti apsolutno normalan racionalan ( a ne emotivan ) osecaj zasnovan na stvarnosti koja nas okruzuje utemeljenoj u svesti.

( za razliku od zivotinja ciji je strah utemeljen u instiktima i nagonima ).

Jel' ti mislis da cu ja da se ubedjujem sa tobom o osecajima koji su normalni za sve ostale ?

Da li mozes da mi das argument / dokaz da ce " svi koji su danas zivi " morati da umru ? Posto to tvrdis, a ja ne mogu da docekam da cujem kako ces ti to da dokazes. Posto se covek koji ima dokaz onoga sto se nije desilo jos nije rodio.

Pa ti svakako zivis, sta znaci " zivi mi se " ?

Подели на овим сајтовима

Rado bi ja tebi odgovorio ali te ne rayumem. Hrišćanin ima samo strah da ne izgubi Boga a to ako se desi vodi u smrt. Koliko sam ja tebe razumeo ti pričaš o telesnoj smrti i tvrdiš da Hrišćani imaju strah od toga.

E pa ja kao Hrišćanin nemam strah od telesne smrti i ne znam na koje pitanje ti sa tim nisam odgovorio. ( a želim da odgovorim ako može precizno pitanje molim )

Подели на овим сајтовима

SMRT

Verujem ja tebi smrti, da ti dolazis ali ti ne verujem da zauvek ostajes.

Verujem ja tebi smrti , da imas bezbroj razlicitih ogrtaca ali ti ne verujem da si odevena i u haljinu vecnosti.

Verujem ja tebi smrti, da si zlima cak i spas ali ti ne verujem da si nama poslednja realnost.

Verujem ja tebi smrti, da ti postojis ali ti meni ne verujes da te ne primecujem.

by Marko :)

Подели на овим сајтовима

Rado bi ja tebi odgovorio ali te ne rayumem. Hrišćanin ima samo strah da ne izgubi Boga a to ako se desi vodi u smrt. Koliko sam ja tebe razumeo ti pričaš o telesnoj smrti i tvrdiš da Hrišćani imaju strah od toga.

E pa ja kao Hrišćanin nemam strah od telesne smrti i ne znam na koje pitanje ti sa tim nisam odgovorio. ( a želim da odgovorim ako može precizno pitanje molim )

Da li mozes da objasnis sta ne razumes u tim pitanjima, posto meni nije jasno sta je u tim pitanjima nerazumljivo ?

I sam si sada objasnio da imas samo " strah da ne izgubis Boga " ( sta god da to znaci i sta god da je dokaz da je neko " izgubio Boga " ) - a to vodi u smrt.

sto znaci da se ti plasis smrti koja za tebe predstavlja to sto si naveo. Tacka.

Pa koja treca smrt sem telesne ( fizicke ) i duhovne ( smrti u Hristu / Istini ) postoji ?!?

Zivi ljudi koji su mrtvi u Istini idu prema neminovnom prestanku postojanja, ukoliko ne vaskrsnu u Duhu Bozijem / Hristu / Istini.

Samo ziv covek moze da vaskrsne u duhu, da predje iz duha neistine u Duh Istine.

To je Hristos objasnio u Jovan 3 , kao sto je objasnio da ovaj fizicki smrtni zivot prelazi u taj isti fizicki vecni zivot u Jovan 12:25 " Koji ljubi dušu svoju izgubiće je, a ko mrzi na dušu svoju na ovom svetu, sačuvaće je za život večni. "

Ako vec zelis da ti recima Hrista ( koje su reci starog zaveta ) objasnjavam sta je levo a sta je desno. ( bez obzira da li ces ti to razumeti ili ne, garantovano neces moci da dokazes da ne govorim istinu ) ( imao sam tone ovakvih razgovora )

A i sam si rekao da " gubljenje Boga " odnosno duhovna smrt u Duhu Bozijem / Hristu / Istini " vodi u smrt " ( koja je apsolutni prestanak fizickog postojanja )

Pa nisi odgovorio ni na jedno od ta tri ( kristalno jasna pitanja ) koja se odnose na strah od telesne smrti.

Подели на овим сајтовима

Ja sam ti lepo objasnio i odgovorio na sva tvoja pitanja! Naravno da se plašim da ne izgubim Boga ali ne zato što će to povući i moju telesnu i duhovnu smrt, već zato što se plašim da ne izgubim ljubav i smisao Boga Živoga.

Znači jasno se plašim da ne izgubim Ljubav a ne da se držim Boga zbog toga što imam strah od smrti.

Kod mene Ljubav Božja ima prvenstvo u odnosu na moj strah od smrti.

Nemoj odmah da skačeš pročitaj lepo. Hristos vaskrese radosti moja smrt ne postoji.

Može se duhovno biti zdrav a opet doživeti telesnu smrt, to je nešto što si ti u poslednjem odgovoru malo pomešao.

Strahopoštovanje mene vodi da ne izgubim Ljubav.

Подели на овим сајтовима

Ja sam ti lepo objasnio i odgovorio na sva tvoja pitanja! Naravno da se plašim da ne izgubim Boga ali ne zato što će to povući i moju telesnu i duhovnu smrt, već zato što se plašim da ne izgubim ljubav i smisao Boga Živoga.

Znači jasno se plašim da ne izgubim Ljubav a ne da se držim Boga zbog toga što imam strah od smrti.

Kod mene Ljubav Božja ima prvenstvo u odnosu na moj strah od smrti.

Nemoj odmah da skačeš pročitaj lepo. Hristos vaskrese radosti moja smrt ne postoji.

Može se duhovno biti zdrav a opet doživeti telesnu smrt, to je nešto što si ti u poslednjem odgovoru malo pomešao.

Strahopoštovanje mene vodi da ne izgubim Ljubav.

Nisi ni blizu prisao ni jednom odgovoru, sve sto si rekao nema nikakve veze sa pitanjima koja glase ( evo ponovicu ih jos jednom )

" Zar su hriscani koji recimo boluju od raka prostate - samoubice ?

Ti sada ovde tvrdis da svaku zdravorazumnu osobu koja zbog neke bolesti ( koja potencijalno ima smrtni ishod ) kod lekara ne vodi osecaj straha od smrti ? Da li si ikada razmisljao koliko je sirok dijapazon osecaja koji nazivamo strah ? "

Posto si ti tvrdio sledece :

"  Nije strah od smrti! To o čemu ti pričaš sada je strah od samoubistva, jer zašto da ne odemo tamo kde smatramo da dobijamo pomoć? (lekari)

Ako ne odlaziš kod lekara a znaš da ti mogu pomoći je klasično samoubistvo. "

Tvoja verovanja su tvoja stvar, ja sam ti rekao da ti ne gresis zato sto imas ta verovanja i meni je najbitnije da se ti zbog tvojis verovanja osecas ispunjeno, blagosloveno, kako god ti nazvao taj osecaj.

" Tvoja smrt ne postoji, smrt je porazena.... " je ucenje Svetog Pavla, ako ti u to verujes to je tvoja stvar. Ja ne polemisem, ne negiram, ne osporavam verovanja.

Sa druge strane Hristos je kristalno jasno objasnio da oni koji su u Duhu Bozijem ( u kojem je on bio ) ne mogu da umru fizicki, jasnije ne moze da bude.

Jovan 11:25-26

" A Isus joj reče: Ja sam vaskrsenje i život; koji veruje mene ako i umre živeće.

I nijedan koji živi i veruje mene neće umreti vavek. Veruješ li ovo? "

Prvi stih je ta duhovna smrt , smrt u istini u kojoj covek svakodnevno " umire i radja se " , a drugi deo stiha jasno objasnjava da onaj koji zivi fizicki

ne moze nikada da umre ukoliko je vaskrsnut u Duhu Bozijem.

Za sada tog vaskrsnuca jos nema, zato sto Dan Boziji jos nije dosao Jovan 6:44 " Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče Otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan. "

Подели на овим сајтовима

A ko je rekao da ti nekome nesto uskracujes ? rekao si da se tebi " sa vremena na vreme " uskracuju navedena prava, pitao sam te da mi navedes jedan primer ( i jos nisam dobio odgovor ), koji cekam da masakriram.
Jel tebi neko osporava tvoje razmisljanje, tvoje stavove, tvoja verovanja ?

Rekao si ovo osporava i uskraćuje nije isto, kada si rekao osporava pre svega mislim da se neslaže i da to otvoreno govori. Ja osporavam tvoje razmišljanje i tvoje stavove i verovanja tako što kažem zašto mislim da grešiš i kažem ti da  grešiš, ti meni isto tako možeš, ali ni jedno ni drugo ne znači da neko nekome uskraćuje prava.

Da li mozes da mi das argument / dokaz da ce " svi koji su danas zivi " morati da umru ? Posto to tvrdis, a ja ne mogu da docekam da cujem kako ces ti to da dokazes. Posto se covek koji ima dokaz onoga sto se nije desilo jos nije rodio.

Na osnovu predhodnih ošservacija u toku 5000+ godina još uvek ne postoji ni jedan jedini primer čoveka koji je živeo večno i koji nije umro. Tako da ako to uzmeš u obzir mislim da je sasvim normalno da predpostavku da će svako ko se rodi umreti tačna. Usšut ne samo čovek već i svako živo biće takle ako smo primetili milijarde i milijarde živih bića koja su umrla, a ni jedno koje je besmrtno mislim da je sasvim logično reći da će svako ko se rodi da umre.

Pa ti svakako zivis, sta znaci " zivi mi se " ?

Pa jednostavno sa jedne strane postoji život gde živim i sa druge strane smrt gde sve prestaje, sve telesne funkcije se zaustavljaju. I živi mi se znači da bih radije izabrao prvo od ova dva kada bih morao da biuram. Ali takođe što se mene tiče ne plašim se ni da dođem u ovu drugu situaciju. 

Подели на овим сајтовима

Rekao si ovo osporava i uskraćuje nije isto, kada si rekao osporava pre svega mislim da se neslaže i da to otvoreno govori. Ja osporavam tvoje razmišljanje i tvoje stavove i verovanja tako što kažem zašto mislim da grešiš i kažem ti da  grešiš, ti meni isto tako možeš, ali ni jedno ni drugo ne znači da neko nekome uskraćuje prava.

Dobro posto cepidlacenjem zelis da izbegnes odgovor ( iako sam jasno rekao osporava / uskracuje ), a prozivas vernike i njihovo zakonom zagarantovano pravo na verovanje u sta god hoce da veruju ( dokle god time ne krse krivicni zakon ), da li mozes da das odgovor na pitanje

Jel tebi neko osporava tvoje razmisljanje, tvoje stavove, tvoja verovanja ?  a onda ako mozes odgovori na pitanje Ko tebi uskracuje pravo na tvoje razmisljanje, tvoje stavove i tvoja verovanja ?

Na osnovu predhodnih ošservacija u toku 5000+ godina još uvek ne postoji ni jedan jedini primer čoveka koji je živeo večno i koji nije umro. Tako da ako to uzmeš u obzir mislim da je sasvim normalno da predpostavku da će svako ko se rodi umreti tačna. Usšut ne samo čovek već i svako živo biće takle ako smo primetili milijarde i milijarde živih bića koja su umrla, a ni jedno koje je besmrtno mislim da je sasvim logično reći da će svako ko se rodi da umre.

Pa jednostavno sa jedne strane postoji život gde živim i sa druge strane smrt gde sve prestaje, sve telesne funkcije se zaustavljaju. I živi mi se znači da bih radije izabrao prvo od ova dva kada bih morao da biuram. Ali takođe što se mene tiče ne plašim se ni da dođem u ovu drugu situaciju. 

A ko je tebe pitao " da li su ljudi do sada umirali ? ko je tebe pitao za tvoje pretpostavke ? Ti tvrdis iracionalnost " Svi moraju da umru. "

Jasno sam te pitao " Da li mozes da mi das argument / dokaz da ce " svi koji su danas zivi " morati da umru ? " i vidi sta dobijam

Ovakvo ignorisanje sagovornika odgovorima koji blage veze nemaju sa pitanjima je za mene mnogo gore nego kada mi teisti tvrde da je nesto istina zato sto tako pise u bibliji, oni bar na neki nacin govore o onome o cemu ih pitam.

Ko te je pitao da li ima neceg posle smrti ili nema ?

Ti zivis, ko te pita sta bi ti izabrao ? ( a narocito je potpuno neshvatljivo za nekog ko sebe smatra racionalnom osobom koja ima zivot da kaze da bi " radije izabrao da zivi " )

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...