Jump to content

Zasto covek zeli vecnost..?

Fildza

Препоручена порука

Čitajući ove postove ne nailazim ni na jedan pravi odgovro zašto živeti večno :.mislise. . Ako bi smo rekli ..Ako posle smrti nema života i ovaj život je besmislen bili bi smo upravu. Ali takodje ako bi smo rekli živećemo miljardama godina bez ikakvog jasnog cilja bili bi smo u velikoj zabludi. Mi dok smo ovde stalo napredujemo iznova i iznova razvijamo kako svoje telo tako i svoj duh. I u onom nastavku života verovatno će mo se još razvijati dobijajući od Gospoda zadatke koje su ja mislim odrećeni svakom od nas. Smisao večnog života je  usavršavanje i poboljšavanje duše. Dok razmišljamo o ovim stvarima mi ljudi smo jako plitki i ne razumemo u potpuosti Božiju promisao. Kada dodje vreme shvatićemo.

Uzrok je verovatno cinjenica da nisi citao sve odgovore. Svaki normalan covek ne zeli da umre, sto znaci da svaki normalan covek zeli da zivi vecno.

A ko to odredjuje da li neciji zivot ima ili nema smisla ?

Kako covek u ovoj svesti koja je smrtna moze da ima najmanji uvid u osecaj vecnog zivota ?

Kako to covek koji je od pocetka svog postojanja imao smrt - napreduje ? Kako je to danasnji covek " razvio " svoje telo u odnosu na prvog coveka ?

Kakav " onaj nastavak zivota " ?

Kakvo " poboljsanje duse " ?

Sta to ljudi ne razumeju, i kakvo ce to vreme doneti neko shvatanje kojeg " danas nema " ?

Подели на овим сајтовима

Ima ljudi koji su stvoreni bez ruku ili nogu... bez zdravog razuma, bez nekih od cula....  Odakle ti " tvrdnja " da su " svi ljudi " stvoreni u oblicju Bozijem ?

Da li ti je neka zivotinja rekla da je " pomirena sa smrcu " kao sto su mnogi ljudi pomireni sa smrcu ? Covek je zakon prirode ( bas kao i sve drugo ).

Koji je to zakon prirode " covek pokusao da promeni ". Umetnost je subjektivno misljenje koje je rezultat delovanja zakona prirode i sve sto se vidi kroz to subjektivno misljenje jeste cinjenica da ga neko ima.

Odakle mi tvrdnja? Pa Gospod je tako rekao, to nije moja tvrdnja, ja Njemu samo verujem. :)

Da "rekla" mi je zivotinja svojim postupcima, da je pomirena sa smrcu, jer ona nema savesti(!!!), dok je covek ima. :) Ne ljudi nisu pomireni sa smrcu, svaki ko kaze da jeste zaplakao je onog dana kada mu je umrla majka, otac, brat, sestra ili neko drugi blizak. :) Covek nije zakon prirode on PODLEZE zakonu prirode. I covek kontstantno pokusava da nadje lek za bolesti, nacin da leti itd. Umetnost je rekli ste subjektivno misljenje, pa  sta je subjektivno misljenje nego deo NASEG sveta, tj sveta koji smo mi stvorili :)

Ako se ne slazete sa mnom na tome neka ostane. Nema smisla dalje nastavljati. Neko ce se sloziti, neko nece, vrlo prosto. :)

"Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце."

Подели на овим сајтовима

Možda čovek zapravo želi da se u ljubavi sjedini sa svojim Tvorcem i Ocem Nebeskim. A, budući da je On neprolazan, možda večnost dođe kao utešna nagrada.
Možda mi jednostavno nismo svesni koliko i šta znači ta iskonska ljubav prema Bogu, da ona i dalje negde u pozadini gori u nama, samo što je mi pogrešno projektujemo.

Moje mišljenje...

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Odakle mi tvrdnja? Pa Gospod je tako rekao, to nije moja tvrdnja, ja Njemu samo verujem. :)

Da "rekla" mi je zivotinja svojim postupcima, da je pomirena sa smrcu, jer ona nema savesti(!!!), dok je covek ima. :) Ne ljudi nisu pomireni sa smrcu, svaki ko kaze da jeste zaplakao je onog dana kada mu je umrla majka, otac, brat, sestra ili neko drugi blizak. :) Covek nije zakon prirode on PODLEZE zakonu prirode. I covek kontstantno pokusava da nadje lek za bolesti, nacin da leti itd. Umetnost je rekli ste subjektivno misljenje, pa  sta je subjektivno misljenje nego deo NASEG sveta, tj sveta koji smo mi stvorili :)

Ako se ne slazete sa mnom na tome neka ostane. Nema smisla dalje nastavljati. Neko ce se sloziti, neko nece, vrlo prosto. :)

Da tako nesto pise u Pismu sigurno te ne bi pitao odakle tvrdnja da je " svaki covek stvoren u oblicju Bozijem ". Kako je zivotinja pomirena sa smrcu, kad se svaka zivotinja bori za svoj zivot i ima mnogo jaca cula od coveka kada je osecaj opasnosti u pitanju ? Dok covek koji ima svest ( a ne savest ) o tome sta je zivot a sta je smrt, moze da bude pomiren sa smrcu u svakoj situaciji kada zna da je smrt neizbezna bilo da se radi o teskoj bolesti ili drugim uslovima kojima je izlozen. Nisam govorio  o pomirenosti coveka sa smrcu bliznjih nego svojom ( nad kojom nema reakciju ), a pomiren je i sa smrcu bliznjih pre ili malo kasnije.

Covek je Kreacija zakona prirode ( Gospoda ) ali je kao gospodar svih drugih zivih bica na Planeti kao sto kaze i Gospod u 1 Moj.1:26 , covek jeste zakon prirode za ta bica, dok se ne desi suprotno pa ta bica budu zakon prirode za coveka. pronalazenje leka za bolesti nije nikakvo " menjanje zakona prirode " nego delovanje tih zakona.

Gospod ( jedan jedini Kreator ) je stvorio deo sveta kroz coveka koji sa ostalim materijalnim svetom cini takozvano Carstvo Bozije a subjektivno misljenje je deo duhovnog ( nematerijalnog sveta ) i ono nema veze sa Carstvom Nebeskim koje predstavlja Istinu, a Istina je rec o onome sto postoji, a ne rec o tome da li je nesto umetnost ili nije.

Ja tebe potpuno razumem i ti ne gresis ako vidis to sto ti vidis, ali govorim ti o cinjenicama o istini oko koje nema ' slaganja ' nego je ljudi znaju, ne znaju, ili ignorisu.

Ovo nije tema oko koje se ljudi mogu " sloziti ili ne ", nego se radi o istini. Ljudi mogu da se slazu samo u misljenju o necemu ili verovanju u nesto.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Подели на овим сајтовима

Da tako nesto pise u Pismu sigurno te ne bi pitao odakle tvrdnja da je " svaki covek stvoren u oblicju Bozijem ". Kako je zivotinja pomirena sa smrcu, kad se svaka zivotinja bori za svoj zivot i ima mnogo jaca cula od coveka kada je osecaj opasnosti u pitanju ? Dok covek koji ima svest ( a ne savest ) o tome sta je zivot a sta je smrt, moze da bude pomiren sa smrcu u svakoj situaciji kada zna da je smrt neizbezna bilo da se radi o teskoj bolesti ili drugim uslovima kojima je izlozen. Nisam govorio  o pomirenosti coveka sa smrcu bliznjih nego svojom ( nad kojom nema reakciju ), a pomiren je i sa smrcu bliznjih pre ili malo kasnije.

Covek je Kreacija zakona prirode ( Gospoda ) ali je kao gospodar svih drugih zivih bica na Planeti kao sto kaze i Gospod u 1 Moj.1:26 , covek jeste zakon prirode za ta bica, dok se ne desi suprotno pa ta bica budu zakon prirode za coveka. pronalazenje leka za bolesti nije nikakvo " menjanje zakona prirode " nego delovanje tih zakona.

Gospod ( jedan jedini Kreator ) je stvorio deo sveta kroz coveka koji sa ostalim materijalnim svetom cini takozvano Carstvo Bozije a subjektivno misljenje je deo duhovnog ( nematerijalnog sveta ) i ono nema veze sa Carstvom Nebeskim koje predstavlja Istinu, a Istina je rec o onome sto postoji, a ne rec o tome da li je nesto umetnost ili nije.

Ja tebe potpuno razumem i ti ne gresis ako vidis to sto ti vidis, ali govorim ti o cinjenicama o istini oko koje nema ' slaganja ' nego je ljudi znaju, ne znaju, ili ignorisu.

Ovo nije tema oko koje se ljudi mogu " sloziti ili ne ", nego se radi o istini. Ljudi mogu da se slazu samo u misljenju o necemu ili verovanju u nesto.

Prva knjiga mojsijeva, 26. stih "Потом рече Бог: да начинимо човјека по својему обличју"

To sto se borimo za zivot, ne znaci da nismo pomireni sa smrcu. Naslov ove teme glasi: Zasto covek zeli vecnost? Da ne zeli vecnost bio bi pomiren sa smrcu. Ali posto svi mi zelimo vecnost, nismo pomireni sa smrcu. :) Ne mora covek biti bolestan da bi znao da je smrt neizbezna, svi znamo da je smrt neizbezna, samo nismo pomireni sa time, i zelimo vecnost.

I ja vas razumem, samo se ne slazem sa vasom "istinom". :)

Ne cini Carstvo Bozije sve sto je stvoreno. Pogresili ste. Cartvo Bozije je raj. Ovo na zemlji je carstvo zemaljsko. Subjektivno misljenje jeste deo duhovnog ali je to NASA tvorevina. To je nesto sto smo mi stvorili. Mi smo mali stvaraoci. A umetnost je nista manje, nego nas svet koji stvaramo i u kome stvaramo. To je dar Boziji i jos jedna slicnost sa Gospodom. :)

"Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце."

Подели на овим сајтовима

Prva knjiga mojsijeva, 26. stih "Потом рече Бог: да начинимо човјека по својему обличју"

To sto se borimo za zivot, ne znaci da nismo pomireni sa smrcu. Naslov ove teme glasi: Zasto covek zeli vecnost? Da ne zeli vecnost bio bi pomiren sa smrcu. Ali posto svi mi zelimo vecnost, nismo pomireni sa smrcu. :) Ne mora covek biti bolestan da bi znao da je smrt neizbezna, svi znamo da je smrt neizbezna, samo nismo pomireni sa time, i zelimo vecnost.

I ja vas razumem, samo se ne slazem sa vasom "istinom". :)

Ne cini Carstvo Bozije sve sto je stvoreno. Pogresili ste. Cartvo Bozije je raj. Ovo na zemlji je carstvo zemaljsko. Subjektivno misljenje jeste deo duhovnog ali je to NASA tvorevina. To je nesto sto smo mi stvorili. Mi smo mali stvaraoci. A umetnost je nista manje, nego nas svet koji stvaramo i u kome stvaramo. To je dar Boziji i jos jedna slicnost sa Gospodom. :)

Tako je, taj stih govori o prvom coveku ( jednom coveku ) koji je stvoren u obliku i formi koju ima i Gospod Bog, nisu svi ostali ljudi koji su stvoreni bili u tom obliku i formi, kao sto rekoh mnogi su imali manje ili vise nedostataka te forme.

Ne bore se svi za zivot, ima jako puno onih koji zele da umru a smrti nema, a o samoubicama i da ne govorim.

To i ja govorim neki ljudi su pomireni sa smrcu posto veruju da je smrt neizbezna ( bez obzira da li pucaju od zdravlja ili su tesko bolesni ).

Covek nema znanje o svojoj smrti, moze samo da pretpostavlja da ce umreti.

" svi znamo da je smrt neizbezna, samo nismo pomireni sa time " ovo je kontradiktorno ili sto se definise kao " oksimoron ", jedan deo recenice kontradiktira drugi. ako covek ' zna da je smrt neizbezna, to znaci da je pomiren sa tom " cinjenicom ".

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Ne zele svi vecnost, posto im nije jasno da ta vecnost nosi sa sobom svest koja nema u sebi pitanja koju ima ova svest.

Kao sto je recimo objasnio Isaija 65:17 " Jer, gle, ja ću stvoriti nova nebesa i novu zemlju, i šta je pre bilo neće se pominjati niti će na um dolaziti. "

Um ostaje ista ova mozdana masa, ali se svest menja, vidjenje svega, pogled na sve.....

Kao sto ti rekoh ne mogu ljudi da se slazu o istini, nego samo mogu da je znaju, ne znaju ili ignorisu.

Posto ono sto sam rekao stavljas poda navodnike, da li bi bila ljubazna da navedes bar nesto sto sam rekao sto je " istina ".

Ako ne mozes da argumentujes / dokazes da ja govorim neistinu, o cemu onda pricamo ?

Ja sam pogresio ? Ti imas dokaz da je Bog nesto stvorio bez ikakvog smisla i potrebe ? Ti si ta koja odredjuje sta je Bozije Carstvo, a sta nije ?

Ja tebe ne sprecavam da verujes u " slobodnu volju ", samo bi voleo da mi objasnis kako si ti to samu sebe stvorila, tvoju inteligenciju koja je odvojeni mehanizam od " telesnog uma ". Znaci cim dokazes da si ti taj " mali stvoritelj " i imas " slobodnu volju ", ja odmah zovem Komitet za Nobelovu Nagradu, posto bi to bilo najvece otkrice koje je covek mogao da iznedri.

Gospod kroz coveka stvara sve i svasta, ali je stvorio covekovo misljenje da je umetnost samo ono sto neko smatra umetnoscu, modom, lepotom, dragocenoscu, vaznoscu, slobodom.... i ostalim laznim vrednostima.

Boziji dar je svaki stvoreni zivot, a kazna svaka smrt.

Подели на овим сајтовима

Večnost želim jer verujem i budi mi nadu da nigde nikad neću zakasniti niti nešto propustiti.

Tako je. Neko veruje, neko pretpostavlja, posto je vecnost situacija koja dozvoljava i jedan i drugi stav. Ali sigurno ne moze biti " kasnjenja i propustanja ", posto se u vecnosti stize na sva mesta na koja se moze stici i postize sve sto se moze postici.

Подели на овим сајтовима

Zato što se većina plaši da je ovo što sad imamo sve, da je ovaj nepravedni nesavršen svet sve što će videti i doživeti. Da je ovaj život koji su živeli onako kako nisu hteli ili nisu uspunili neke svoje želje sve. Zato mu je lakše da veruje i da se nada da će posle smrti otići na neko bolje mesto gde mi sve ide od ruke i gde će da živi večno.

Jednostavno strah od smrti i žaljenje za tim što je ovaj život nepravedan, tera ljude da veruju i da se nadaju da posle otići negde gde smrti neće biti, a sve će biti pravedno.

Подели на овим сајтовима

Jednostavno strah od smrti i žaljenje za tim što je ovaj život nepravedan, tera ljude da veruju i da se nadaju da posle otići negde gde smrti neće biti, a sve će biti pravedno.

Ne postoji strah od smrti za Hrišćane. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Da se ispravim strah od smrti koja predstavlja kraj tebe, tvoje svesti, smrt pole koje nema ništa.

Mi zovemo to stanje otudjenje od Boga.

Ostalo kod tebe nisam komentarisao samo sam video da si jako blizak pravoslavlju.

Подели на овим сајтовима

Zato što se većina plaši da je ovo što sad imamo sve, da je ovaj nepravedni nesavršen svet sve što će videti i doživeti. Da je ovaj život koji su živeli onako kako nisu hteli ili nisu uspunili neke svoje želje sve. Zato mu je lakše da veruje i da se nada da će posle smrti otići na neko bolje mesto gde mi sve ide od ruke i gde će da živi večno.

A koji je tvoj biznis razmisljanje o onome o cemu razmisljaju hriscani ? Jel tebi neko osporava tvoje razmisljanje, tvoje stavove, tvoja verovanja ?

Подели на овим сајтовима

Da li bi mogao da objasnis sta navodi hriscane odlazak kod lekara kada su zdravlje i zivot ugrozeni ?

( ako vec " nije strah od smrti " )

Nije strah od smrti! To o čemu ti pričaš sada je strah od samoubistva, jer zašto da ne odemo tamo kde smatramo da dobijamo pomoć? (lekari)

Ako ne odlaziš kod lekara a znaš da ti mogu pomoći je klasično samoubistvo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...