kordun Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Slojevi se brale nadogradjuju jedan na drugi, zemlja se ne dize, nego padaju cestice zemlje preko starijih i sto dublje ides to su starije cestice zemlje. Nastajanje novih slojeva dakle nema veze sa tim Stvarno ne vidim kakve veze erozija zemljista ima sa celom pricom?Kakve veze slojevi zemlje imaju sa erozijom? slojevi ostaju slojevi, sa erozijom ili bez... ja koliko znam planine ne nastaju kondenzacijom neke prašine kako ti opisuješ,postoje sedimenti,to su vodeni talozi,objasni mi kako može uz kišu i vjetar neka prašina da opstane duže od 7 dana na nekom mjestu pa da se vremenom nataloži u čitavu planinu,planine se izdižu iz zemlje,vrše se mjerenja,nije ujednačeno na čitavoj planeti ali se svagdje dižu,sa druge strane postoji suprotan proces tome,erozija planina koja je negdje iste brzine kao ovo izdizanje i time dobijas jedan veliki problem,ako su planine stare bar 100 miliona ne bi smjelo ni u jednoj da bude nikakvog fosila starijeg od tog procesa,morala bi ganc nova planina u geoloskom smislu da bude bez fosila u njima,oni bi bili davno erodovani skupa sa stjenom u kojoj su se nalazili,ja ne znam te detalje sve ,to sam čuo od onog travara miroljuba petrovića,pa sam se onda zanimao za to i kopao dalje da provjerim jel to istina i zaista postoje oba procesa... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Kazes-Nema u nauci istine a jos manje Istine,a ipak verujes u TE-je?Namerno banalizujem,jer ne znam onda o cemu pricamo.Za mene istina je istina,istinit stav je istinit,pogresan stav je lazan,ili zabluda.Mozda je to tebi grubo receno,za mene je to tako.Hristos je Istina i bio je veoma jednostavan.I govorio je narodu jednostavne istine,a oni su govorili djavo je u njemu,jer nisu mogli prihvatiti istinu,iz kog god razloga.[/size] U redu je da verujes u TE-je(ovako kako si objasnio,mogu da kazem da i sama verujem u neke zakonitosti unutar ove torije,ali ne i njenu krajnju poruku),i da to ubedjenje se ne kosi sa tvojom verom,ali samo budi onda dosledan,napisala sam tamo Zeljku,koje su to stvari za koje smatram da se kose sa TE/u rdu je ako su one za tebe samo alegorija ili pogresno shvatanje vere,i treba se to i naglasiti[/size] Ovde nema mesta za bilo kakvu banalizaciju niti za "za mene, za tebe" price. U nauci ima samo istinitih sudova ali to nije isto sto i istina. Istina je filozofsko-teoloska kategorija od same svoje pojave u grckoj filozofiji je oznacavala nesto sto se ne menja, sto je isto uvek bez obzira na posmtraca ili neke okolnosti ono sto naprosto jeste, bez promene. Da stvar bude ocitija na to filozofsko pitanje su Grci dosli bas zato sto su svuda oko sebe u fizikalnom svetu, prirodnih fenomena, videli da se sve menja i da je sve u konstantoj promeni. Usledilo je pitanje gde je onda istina ovoga sveta ako se oko nas sve menja. Dakle samo pitanje istine se automatski trazi van fizikalnog sveta. A u fizikalnom svetu ima samo istinitih sudova pada kisa ili ne pada ali nije padanje kise istina, kise nekada nije bilo i nece je uvek biti a istina mora biti oduvek i nepromenljiva. Bas zato u nauci nema istine nego samo istinitih sudova. A teoriaj evolucije je najbolje podrzana (empirijom) teorija i zato je ona istiniti sud. Ali nije istina. Ja verujem zato sto je teorija evolucije istinito opravdano verovanje sto je po Platonu, i mnogima drugima, definicija znanja. U prevodu ja znam da je TE istinita. A za "krajnju poruku" TE koju spominjes ja i ne znam. Sta je to? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Доказивати неком еволуционисти да није у праву исто је као и доказивати монаху Артемију да није епископ или Дедеићу да није митрополит. Залудан посо. Objasnjavati tebi da ne razumes razliku izmedju dokaza i ukaza je isto sto i objasnjavati relacione baze podataka detetu koje ne zna osnove aritmetike. Столе and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 ja koliko znam planine ne nastaju kondenzacijom neke prašine kako ti opisuješ, Kakve veze imaju planine sa slojevima zemlje!? Planine nastaju pomeranjem zemlje, ali to nema veze sa slojevima, oni nastaju talozenjem zemlje. Ti sada uzmi kopaj u sred novog sada par metara doci da prodjes sve slojeve koji su se naslagali preko rimskih puteva.... a nemas planinu nigde u okolini.. Ne znam da li znash, kada kopaju cevi koje su tipa 4-5 metra pod zemljom arheolog mora da bude na logacijama gde su rimski ostaci pod odredjenim delovima beograda. I sad ti meni objasni kakve veze planine i erozija imaju sa slojem koji se nakupio tu za 2 hiljade godina? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Brate ne mogu se sa tobom složiti ama nikako,nek sam ja muzej i zaostao,međutim činjenice jesu najčvršće u nauci,nisam ja rekao da su vrhovne,to si ti izokrenuo,ja sam rekao da su one najčvrća stvar u nauci,iz njih se izvlače zakoni,a ti zakoni bi trebalo da su vrhovna stvar u nauci,jer čemu se onda zovu zakoni !? ne možeš ti donositi teoriju koja nije u skladu sa važećim zakonima u nauci,onda moraš prvo te zakone srušiti da bi ti oživjela teorija,ko je onda tu glavni zakoni ili teorija ? Teorja mora da bude u skladu sa zakonima,ali sa druge strane može otići u proizvoljnom i nedokazivom pravcu,stoga nije baš pouzdana,,ali da ne spamujemo temu sa time Ti meni nisi nikada odgovorio što se TE tiče zašto evolucija vodi računa o estetici,nisi mi odgovorio na koji način selektivni pritisak stvara ovo predivno i najače biće u okeanima Niko te ne tera da bilo sta prihvatis, to je tvoje pravo i sloboda. Ali to sto ti iznaosis o nauci je cista neistina. Niko nigde, ni na jednom univerzitetu/instititu ne radi nauku tako kako ti zamisljas. NIGDE! Nigde se teorija ne izvlaci iz cinjenica i zakona vec kao sto sam zilion puta ponovio teorije se obaraju ili podrzavaju tako sto se njihove posledice porede sa cinjenicama. To je naprosto tako jer svi naucnici imaju taj pristup. A to o cemu ti pises postoji samo u tvojoj prestavi i nigde drugde. šta će mu ove boje u okeanu,zašto ima pluća a ne škrge Zato sto sa takvim rasporedom boja odozgo izgleda svetliji a odozdo tamniji i tako se kamuflira i izgleda jednak sa okolinom sto mu daje prednost u lovu. Sisari obicno imaju pluca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Evolucija u smislu prilagodjavanja vrsta na okolinu u kojoj egzistiraju stoji medjutim prica o nastanku vrsta tim putem jednostavno je spekulacija i vera pojedinich ,,naucnika,,...i ne postoje dokazi o darvinistickom shavtanju da su selekcijom gresaka pro kopiranju DNk moze nastati nova vrsta...osim degenerisanih mutanata....sve ostalo su price za malu decu...... Neistina! Primera formiranja novih vrsta ima na pretek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Kakve veze imaju planine sa slojevima zemlje!? Planine nastaju pomeranjem zemlje, ali to nema veze sa slojevima, oni nastaju talozenjem zemlje. Ti sada uzmi kopaj u sred novog sada par metara doci da prodjes sve slojeve koji su se naslagali preko rimskih puteva.... a nemas planinu nigde u okolini.. ma ok,ja sam mislio konkretno na stijene,ne na aluvijalne nanose ili kako se ono zovu,to je geološki mnogo mlađe od stjena i također erodira,ti si sa sela,vidiš da ljudi u jesen oru njive da izmrznu preko zime i tako se usitne,znači 100 puta brža erozija nego u prirodi,dosta te zemlje erodira na osnovne koloidne čestice koje se opet samoorganizuju ,ni tu ne bi smjelo biti nikakvih fosiila velike starosti,morali bi biti još mlađi od onih u stjenama jer je proces ubrzan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Јерес, фантазија, продукт маште, глупост. То је ТЕ. Bez uzbudjavanja ce se razbolis. Mironosica and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 ma ok,ja sam mislio konkretno na stijene,ne na aluvijalne nanose ili kako se ono zovu,to je geološki mnogo mlađe od stjena i također erodira,ti si sa sela,vidiš da ljudi u jesen oru njive da izmrznu preko zime i tako se usitne,znači 100 puta brža erozija nego u prirodi,dosta te zemlje erodira na osnovne koloidne čestice koje se opet samoorganizuju ,ni tu ne bi smjelo biti nikakvih fosiila velike starosti,morali bi biti još mlađi od onih u stjenama jer je proces Ja i dalje pokusavam da povezem, kakve direktne veze ima erozija sa slojevima... Kada kopam pet metra dodjem do rimskog puta staro 200 godina kada kopam 10 metra dodjem do neceg starog 4000 god... ali to apsolutno nikakve veze sa erozijom nema oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Zato sto sa takvim rasporedom boja odozgo izgleda svetliji a odozdo tamniji i tako se kamuflira i izgleda jednak sa okolinom sto mu daje prednost u lovu. može biti,imaju bolju kamuflažu od ajkula,delfina i svih ostalih riba u otvorenim vodama Još jedan primjer ružne ali vrlo korisne kamuflaže pod firmom selektivnog pritiska,preddatori papiga dobiju šizofreni napad jer se zbune od ovih jarkih boja i zakucaju se direkt u palmino drvo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 U redu je da verujes u TE-je(ovako kako si objasnio,mogu da kazem da i sama verujem u neke zakonitosti unutar ove torije,ali ne i njenu krajnju poruku),i da to ubedjenje se ne kosi sa tvojom verom,ali samo budi onda dosledan,napisala sam tamo Zeljku,koje su to stvari za koje smatram da se kose sa TE/u rdu je ako su one za tebe samo alegorija ili pogresno shvatanje vere,i treba se to i naglasiti[/size] Ovde nema mesta za bilo kakvu banalizaciju niti za "za mene, za tebe" price. U nauci ima samo istinitih sudova ali to nije isto sto i istina. Istina je filozofsko-teoloska kategorija od same svoje pojave u grckoj filozofiji je oznacavala nesto sto se ne menja, sto je isto uvek bez obzira na posmtraca ili neke okolnosti ono sto naprosto jeste, bez promene. Da stvar bude ocitija na to filozofsko pitanje su Grci dosli bas zato sto su svuda oko sebe u fizikalnom svetu, prirodnih fenomena, videli da se sve menja i da je sve u konstantoj promeni. Usledilo je pitanje gde je onda istina ovoga sveta ako se oko nas sve menja. Dakle samo pitanje istine se automatski trazi van fizikalnog sveta. A u fizikalnom svetu ima samo istinitih sudova pada kisa ili ne pada ali nije padanje kise istina, kise nekada nije bilo i nece je uvek biti a istina mora biti oduvek i nepromenljiva. Bas zato u nauci nema istine nego samo istinitih sudova. A teoriaj evolucije je najbolje podrzana (empirijom) teorija i zato je ona istiniti sud. Ali nije istina. Ja verujem zato sto je teorija evolucije istinito opravdano verovanje sto je po Platonu, i mnogima drugima, definicija znanja. U prevodu ja znam da je TE istinita. A za "krajnju poruku" TE koju spominjes ja i ne znam. Sta je to? Lepo si objasnio, zaista,to za istinit sud i Istinu kao apsolut.Stosta cu ja ovde nauciti Hvala. Kada sam rekla da banalizujem namerno,htela sam ti reci:Brate koji je tvoj stav?Moj je taj i taj po ovom pitanju.Tvoj je stav da verujes u istinitost TE ,tj.da za tebe je istina da vrste nisu kreirane neposredno kao gotovi oblici,vec postepeno,iz jednog u drugi oblik.Ok.To je stav,bez komplikovanja. "A za "krajnju poruku" TE koju spominjes ja i ne znam. Sta je to?"Time sam hrela da kazem da ne verujem u evoluciju jedne vrste u drugu i nastanak coveka od uznapredovale zivotinjske vrste,ali da verujem u evoluciju kao proces koji se desava na raznim nivoima,u evidentnu pojavu adaptacije,itd...na tom sam mislila Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 U ovo mi je promaklo.Ne bih rekla da je to konkretno platonizam.Platonizam je verovanje u preegzistenciju duse I njenu vecnu egzistenciju.Zizjulas objasnjava da je preegzistencija osudjena na nekom vaseljenskom saboru,a da I mi verujemo u njeno vecno postojanje,medjuim razlikaja da se ne zadovoljavamo samo vecnom egzistencijom duse,….vec tek sa vaskrsenjem tela,konkratna dusa biva licnosna,biva covek. A to objasnjnje da do Adama priroda je bila propadljiva,jer je trebao Adam da je unese u vecno postojanje,tacno sam znala da ce neko reci,jer mi je samoj ta ideja kliknula.Ali je pogresna,jer Bog voli svoju tvorevinu I ne bi dopustio da ona propadne,jer ju je On sam odrzavao svojom ljubavlju.Kada je stvorio Adama,poverio mu je tvorevinu,pozvao za cara iste,tek tada tvorevina postaja zavisna od Adamovog izbora.Zasto bi Bog stvorio nesto sto bi po TE-je milionima godina propadalo,bez da je dao slobodu izbora za greh beslovesnim bicima,ako On nije stvarao za propast. Adamov greh,I zavisna veza izmedju Adama I tvari dovela je do propadanja I smrti,kako Adama,tako I sve tvari. Ali je veoma dosledno,ukoliko verujes u TE-je,da iznese ovakav stav.Zaista,postujem. Nije samo to platonizam sto si navela. Platonizam je i ta ideja da je svet u kompletu nekada bio bolji od ovoga danas pa da kako istorija tece sve vise degradira. Sto danas nezavisno od bilo koje vere znamo da nije istinita tvrdanja. Ali to u kompletu je platonizam po kome moramo da se vratimo u to stanje pre pada zato su oni, gnostici i mnogi drugi pagani-mistici opsednuti prosloscu. Dok sa druge strane hriscani istinu traze u buducnosti ali posto verujem da si citala dosta mitropolita Zizjulasa nije ti takav koncept nepoznat. Ovo sto si navela vezano za ljubav Boziju je vrlo problematicno zato sto u snovi hriscanskog shvatanja ljubavi mora biti sloboda. Adam je medju ostalom tu zato da bi govorio u ime cele prirode. Zeli li ili ne da udje u zajdnicusa Bogom. Dakle Adam prvo mora biti pitan da bi uopste bilo te slobode i ljubavi po kojoj tvorevina slobodno zajednicari sa Bogom. Ako toga nema onda to nije ljubav u punom smislu to je neki privid veoma jakih emocija. Dakle to je vrlo vrlo problematicno da je Bog odmah pri stvaraju sveta bio u takvoj zajednic sa svetom da bi svet bio postedjen smrtnoti. Tu onda nema nikakav prostor za slobodu po kojoj covek pa time i cela priroda poznaje Boga kao Oca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Ja i dalje pokusavam da povezem, kakve direktne veze ima erozija sa slojevima... Kada kopam pet metra dodjem do rimskog puta staro 200 godina kada kopam 10 metra dodjem do neceg starog 4000 god... ali to apsolutno nikakve veze sa erozijom nema samo u dolinama. ne možeš koloidi se brzo obnavljaju a 3 godina je malo da bi rimski put erodirao,treba bar 20 000 godina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 To sto pricas jednostavno nije tacno. Ni da je evolucija unapredila starost planete... niti evolucija ima ikakve veze sa starost planete... Slojevi se brale nadogradjuju jedan na drugi, zemlja se ne dize, nego padaju cestice zemlje preko starijih i sto dublje ides to su starije cestice zemlje. Nastajanje novih slojeva dakle nema veze sa tim Stvarno ne vidim kakve veze erozija zemljista ima sa celom pricom?Kakve veze slojevi zemlje imaju sa erozijom? slojevi ostaju slojevi, sa erozijom ili bez... Naveo je argumente od strane coveka koji se predstavlja kao geolog a geologiju nikad nije zavrsio. Stvarno ne zelim da uopste komentarisem te argumente jer su prezvakani. A na sve to taj covek cije argumente navodi je toliko caknut u glavu da prica da je litugrija prizivanje demona.... mislim... jos da mi neko ovde kaze "u pravu je Miroljub, liturija jeste prizivanje demona" I svasta sam cuo... Znam za tog Miroljuba,ali nije on jedini koji se bavio ovim pitanjem.A i to sto je zabludeo po raznim pitanjima,ne znaci da nije u pravu po ovom pitanju,ali ja nisam citala njegove,vec neke druge argumente protiv tolike starosti,a mislim da je i otac Serafim dao neka objasnjenja... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Znam za tog Miroljuba,ali nije on jedini koji se bavio ovim pitanjem.A i to sto je zabludeo po raznim pitanjima,ne znaci da nije u pravu po ovom pitanju,ali ja nisam citala njegove,vec neke druge argumente protiv tolike starosti,a mislim da je i otac Serafim dao neka objasnjenja... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука