Jump to content

Jos nesto o evoluciji

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

od koga ti mucenice kopiras,posto smo svi resavci ti si jedini izvorni,haahahah joooj

Pa i ja sam resavac. Samo sto ja prepisuje od naucnika, a ti od Miroljuba Petrovica, koji prepisuje od americkih kreacionista. 

Ja nisam naucnik na polju evolucije i ne diskutujem ovde 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Што се тиче савршености мислио сам да је бог стоворио савршено биће које може да прими савршену слободу т.ј. да постане други а да то буде у домену његове личне воље што је предуслов за слободу. Ако мало размислиш о томе опет у контксту наших личних односа (оно дете - родитељ) схватићеш да је то једини пут до стварања другог. Или још грубље да се изразим рецимо научник направи савршен рачунар у смислу са савршеним потенцијалима за надоградњу софтвера и да му могућност спознаје, свести да сам бира између софтвера којима ће надограћивати основни савршени оперативни систем.

Што се тиче синова божијих и кћери људских посматрај то овако: У свтоотачкој литератури када се говори о страстима које су у нашем српском језику некако више женскога рода често се страс именује речју кћер као пород предходног блудног односа душе човечије са неком страшћу која после порађа нову страст. Христос је пак од самога почетка именован као Син а рођен је од Оца и оваплотио се на земљи односом душе Пресвете Богородице са Духом Светим. И у самој књизи постања пише се прво да је бог створио Адама и каже се мушко и женско створи их. ( ово ми у принципу није баш најјасније али ме највише асоцира на ствари из психологије о којима често говори Владета Јеротић наводећи Yunga а што се у психологији назива Анима и Анимус или што би се могло рећи женски и мушки принцип у сваком човеку). Тек након тога долази на ред део у којем се описује да Бог видећи да Адам нема међу свим створеним пријатеља према себи (т.ј. који би био њему задовољавајући) пушта тврд сан на Адама и од његовог ребра, што би се могло опет тумачити шта представља али рецимо довољно је да узмемо к знању да је то део самог Адама и то не било који него ребро може да симболизује нешто што је блиско срцу и уједно и заштита срца и виталних органа од спољашњих повреда што ме опет асоцира на моју мисао како је жена увек више срце а мушкарац више разум. Једно без другог никада није целовито и често је склоно прављењу погрешног избора што се види у свакодневном животу т.ј. ко се води само разумом погрешиће јер има ствари за које треба срце, а исто тако ко се води само срцем погрешиће јер опет има ствари о којима треба расуђивати ма шта осећања говорила. Зато мислим да је Син реч која нема толико везе са половима колико има везе са тиме ко му је родитељ. Свакако се у Јеванђељу открива да у Царству Небеском неће бити ни мушко ни женско али се каже исто тако да смо усиновљење Богу добили жртвом Сина т.ј. Господа нашега Исуса Христа.

Владику Николаја треба прочитати комплетно (али заначи све што је писао) и онда се добије утисак о његовој личности а који говори да он у многим стварима није претеривао како га многи данас тумаче него многи нису спремни да прихвате истине које је он изнео а које за је дефинитивно добио надахнуће кроз лични духовни подвиг од самог Духа Светога.

Мислим да би сви ми морали да будемо много пажљивији са оцењивањем наслеђа у виду светих отаца и предања Цркве од самога почетка јер кончина светих је виђена и потврђена а наша је још неизвесна. Иначе баш овде на форуму често наиђем на одрицање многих предања цркве које су сви свти оци поштовали и чували као зеницу ока а сад се одједанпут то проглашава заблудом или застарелим. Ту има само две могућности: или смо ми савршенији од светих подвижника или смо због своје раслабљености и ушушканости у лагодном животу у дубокој заблуди. На жалост бојим се да је ипак ово друго у питању.

Onda se slazemo,ako si pod savrsenoscu posmatrao savrsenu slobodu koju su Adam i Eva u stratu dobili.Lepo si objasnio samo stvaranje,i mislim da svakom ko istinu gleda ocima srca,mogao bi samo tako i da je vidi. i to i jeste odgovor na ovu temu.Evolucija negira jedan takav pocetak,i prvostvorene ljude,praroditelje.A bez dobre povezanosti sa pocetkom,tesko je shvatiti i Hristovu misiju,njen smisao i pobedu.

E sad sto se tice sinova Bozijih i kceri ljudskih,ovim sto si objasnio nadalje,samo si mi potvrdio to sta sam uocila da su sinovi oni koji su okrenuti ka dobru,a kceri su nepokajane,itd(tj.kcerima je nazvan takav nepokajani rod).Nisam ni obracala paznju da su strasti na srpskom jeziku zenskog roda(i stvarno je tako) i onda ovo objasnjenje kako je porod izmedju duse i bluda strast,odnosno kcer,a ne sin.Znaci sve strasti su zenskog roda,a svi molitvenici npr.molitve muskog roda,tako da zene dok se mole moraju i da preinace reci molitve u svoj rod.Naravno mi u Crkvi od Presvete Bogorodice,pa preko drugih Svetih zena imamo sjajne uzore...ja sam samo u zadnje vreme pocela da primecjem da je i vera,kao sto su i razni oblici drustvenog zivota vekovno vise prilagodjeni muskarcima i ne znam,mozda tu ima nekog realnog osnova,ali cini mi se da i ako je tako,definitivno postoji i manipulacija takvim shvatanjima.Ovo je druga tema,samo sto se ovde nametnula(a koja me trenutno licno zanima)...Sto se Sina Bozijeg tice,potpuno se slazemsa svim sto si rekao.

I na kraju,vladika Nikolaj,..to koliko on meni znaci,to ne bih mogla ovde ni da opisem,citala sam nekoliko knjiga,i slazem se da se danas lako odbacuje predanje Crkve i da umesto toga srecemo jedan raslabljen,nepodviznicki hriscanski svet.Ipak Crkva je ziva,i danas kao i u proslim vremenima,ima Svetitelja,ima sjajnih Hriscana,i trebamo biti otvoreni za nove stvari,mozda bolje objasnjene,i znati da ipak je bilo i preterivanja,i pogresnih ucenja u proslosti,sto ne umanjuje Svetost onih koji su ih izricali.Tako bar ja mislim.Sto se TE tice,sve sam manje ubedjena,mada sad nemamvremena naucno  time da se bavim,ako bude potrebno,izjasnice se oni koje ce Bog za to postaviti.Pozdrav!

Подели на овим сајтовима

taj argument ne može nikako da stoji,on bi stajao ako su u tom trenutku živjeli neki toplokrvni reptili,oni bi preživjeli,ostali pocrkali,nuklearna zima nije proces koji postepeno dolazi no mnogo brzo i bukvalno je nemilosrdan,zar ti sad ocekujes da su neke mutacije se desile bas te godine ,neke kljucne ,to je veliki problem,porijeklo sisara je jedna velika enigma,zna se samo da bi morali da imaju porijeklo u reptilima isto kao i ptice,drugo se nista ne zna,nemas ama ni jednu stvar sto je prelaz između sisara i reptila,jako se antropoloski razlikuju

Samo sto tada nije bio na delu efekat nuklearne zime koje bi izazvale danasnje nuklearke.

Подели на овим сајтовима

061.gif    061.gif      061.gif   

i Crkva je ženskog roda,bez veze su ta lingvistička poređenja

Pa to nije ni malo slucajno,jer je Crkvi Hristos zenik,dakle nije slucajno zenskog roda...nego ako malo bolje obratis paznju,videces da se ipak vrti ta prica da je od zene zlo,itd...ponavljam,mozda to sve ima nekog smisla,naravno da nas Bog sve voli,i niposto mi nije cilj da ovde iznosim neke feministicke teorije,jer ih i sama ne podrzavam,posebno na nacin kakav je drustveno prihvacen danas,....vec cisto da neka shvatanja mogu dati prostor za  manipulaciju, tako da se zeni ipak negde smanj njen realan znacaj

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...