Драган άσημος :) Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 ...благодат? Ми православни имамо хришћански изграђено осећање личне одговорности: ја лично сам крив што је у свету лоше, да сам се ја боље, достојније причестио, у мени би остале све енергије Божанства, остале би у мени и зрачиле би све шире, концентрично на цео свет. Разне утопије и лажне идеологије тумаче овако: увек је неко други крив што ми нисмо срећни, тачније речено, Ја сам непогрешив. Папа у малом... Епископ Данило Крстић Како у нама да остану енергије Божанства? Candy Butcher, nana, Олимп and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 odlična tema! priznajem, i ja sam se mislio neko vrijeme da li da otvorim ovo pitanje pratim "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 да сам се ја боље, достојније причестио, у мени би остале све енергије Божанства, Не верујем да то зависи од намере или напора - само од љубави (узрочно - последичне). А како ретко одговарамо правом мером - преиспитивања и патња су неминовни. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Децембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Да ли је у ствари чиста душа или чисто срце суд за очување благодати? nana је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Биће да је то предуслов, уз погружавање све дубље (с подразумевајућим лутањима). nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Децембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Нико од нас није чист као Христос, нити ће бити и нико не може бити пун благодати као он нити је сачувати у себи и имати као он. Код нас су учестале промјене (судим по себи). ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Нико од нас није чист као Христос, нити ће бити и нико не може бити пун благодати као он нити је сачувати у себи и имати као он. Код нас су учестале промјене (судим по себи). Slažem se da je jedan čovek (koji je bio i Bog) hodio bezgrešan ovim svetom, ali gde je tu "bogolikost" i "hristolikost" o kojoj npr. o. Justin Popović govori? Da se ne razumemo pogrešno, i ja bih iz svog iskustva isto mogao reći, ali zar ne treba da verujemo da čovek može živeti onako kako je i Hristos na ovome svetu živeo? Nije li on došao da pokaže i dokaže kako treba živeti (pored toga što je došao da spase čoveka)? Verujem da njime možemo postići to, "Bogom smo jaki" kako govori apostol Pavle. Ako pustimo da Hristos živi kroz nas, verujem da ćemo tako sačuvati blagodat. Slažemo se i oko toga da su kod nas učestale promene, ali hajde da to iskoristimo u našu korist i da se promenimo na bolje, mic po mic, korak po korak. nana је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Slažemo se i oko toga da su kod nas učestale promene, ali hajde da to iskoristimo u našu korist i da se promenimo na bolje, mic po mic, korak po korak. често је и уназад - унапред, само кад нема очаја, а има ватре у грудима. nana and Zero је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Децембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Slažem se da je jedan čovek (koji je bio i Bog) hodio bezgrešan ovim svetom, ali gde je tu "bogolikost" i "hristolikost" o kojoj npr. o. Justin Popović govori? Da se ne razumemo pogrešno, i ja bih iz svog iskustva isto mogao reći, ali zar ne treba da verujemo da čovek može živeti onako kako je i Hristos na ovome svetu živeo? Nije li on došao da pokaže i dokaže kako treba živeti (pored toga što je došao da spase čoveka)? Verujem da njime možemo postići to, "Bogom smo jaki" kako govori apostol Pavle. Ako pustimo da Hristos živi kroz nas, verujem da ćemo tako sačuvati blagodat. Slažemo se i oko toga da su kod nas učestale promene, ali hajde da to iskoristimo u našu korist i da se promenimo na bolje, mic po mic, korak po korak. Разумијем потенцијал који имамо и призив и одговорност и обожење, но не можемо бити он, безгрешни. Мислим да се разумијемо. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Разумијем потенцијал који имамо и призив и одговорност и обожење, но не можемо бити он, безгрешни. Мислим да се разумијемо. ne znam da li se razumijemo, da li znaš šta bi ti dobio bezgrešnošću? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 чисто срце суд за очување благодати potrebno je cisto srce da bi se blagodat uopste i zadobila.....a da bi se zadrzala.....to je vec tesko....ne gresiti vise....znaci samo milost Bozija..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Децембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 ne znam da li se razumijemo, da li znaš šta bi ti dobio bezgrešnošću? Знам да безгрешан јок ја бити могу. Има она једна која каже, од моћи не гријешити до не моћи гријешити, а тренутно је не моћи не гријешити. nana је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Новембар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Slažem se da je jedan čovek (koji je bio i Bog) hodio bezgrešan ovim svetom, ali gde je tu "bogolikost" i "hristolikost" o kojoj npr. o. Justin Popović govori? Da se ne razumemo pogrešno, i ja bih iz svog iskustva isto mogao reći, ali zar ne treba da verujemo da čovek može živeti onako kako je i Hristos na ovome svetu živeo? Nije li on došao da pokaže i dokaže kako treba živeti (pored toga što je došao da spase čoveka)? Verujem da njime možemo postići to, "Bogom smo jaki" kako govori apostol Pavle. Ako pustimo da Hristos živi kroz nas, verujem da ćemo tako sačuvati blagodat. Slažemo se i oko toga da su kod nas učestale promene, ali hajde da to iskoristimo u našu korist i da se promenimo na bolje, mic po mic, korak po korak. Замислите кад би сви људи на земљи били као Христос, у оној мјери у којој је то нама могуће, кад би испунили максимум датог нам потенцијала обожења. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Замислите кад би сви људи на земљи били као Христос, у оној мјери у којој је то нама могуће, кад би испунили максимум датог нам потенцијала обожења. Setih se jedne lepe stvari na koju me jedan brat u Hristu podseti, što reče Gospod naš: "Budite savršeni kao što je savršen Otac vaš koji je na nebesima." Ostavljam prostora da nisam u pravu, ali trenutno ne mogu da se složim da svakome Bog daje "toliko i toliko" i da dotle možemo da napredujemo, a dalje nema. Naravno da imamo svoja ograničenja, ali ne verujem da maksimum treba da dostignemo, već da damo, kako bismo večno napredovali... Negde na forumu pročitah da je neko poredio Boga kao okean ljubavi u kome će nekome biti prijatno da večno pliva, a nekome ne... Još jedna lepa stvar koju bih podelio od vladike Nikolaja: "Ljubav me čini Bogom, a Tebe, Bože, čovekom." Voleći nas, On nam snishodi, a mi, voleći Ga, zajedno idemo k Njemu. Олимп је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука