Jump to content

Кад духовник постави себе као мерило

Дејан

Препоручена порука

On 2. 12. 2013. at 19:21, Хришћанин012 рече

Имао сам лоше искуство са једним могу слободно рећи ****, монах Симеон из Манастира Рукумија код Пожаревца.

Постим редовно и идем у Цркву , наравно причешћујем се редовно , и углавном сам на Литургији са Епископом и осталим клирицима и лаицима. Био сам у Манастиру Рукумија и већ напоменути **** није хтео да ми да причешће, иако ме први пут види, могао је и Анђео да стане пред њега а духовни слепац га не би препознао. Проблем је дакле сваког ко прилази путиру да ли ће се причестити достојно или не, духовник треба да да савет и опомене, а не да дозвољава себи да некоме не да причешће. Јер у осталом ко је он да стане између мене и Бога. Који смо год крштени , ми смо и цареви и свештеници и пророци , јер смо се у Христа обукли. Разлика је само у томе што ми лаици нисмо и олтарски свештеници, али то не умањује нашу светост ако живомо са Богом. Дакле тај назови духовник, малтретира народ, ко није венчан у цркви нема причешћа за њега, ко није постио на води 7 дана не може да се причести, ко се није исповедао не може да се причести и тако се иживљава над неуким народом. Пао сам у искушење мислено, мада није било далеко ни дело, да га пребијем и узмем што ми припада. Одустао сам од те намере, али кад год видим неки његов клип на "јутјуб" стално га проклињем тамо у коментару, што ми је неправду учинио. Прави се тај **** већи и од самих Епископа СПЦ, ко незна они су углавном доктори теологије. И тако сам ја написао притужбу надлежном Епископу, па нека му он суди, да ја не прљам руке.

ovde mi je neko prepravljao text, napisao sam idiot za nekoga ko je idiot (****) , koga istina vredja , to je njegov problem, treba uvek govoriti istinu.

Подели на овим сајтовима

On 3. 12. 2013. at 7:44, Хришћанин012 рече

ovde mi je neko prepravljao text, napisao sam idiot za nekoga ko je idiot (****) , koga istina vredja , to je njegov problem, treba uvek govoriti istinu.

Уколико не умеш да изразиш своје мишљење и говориш истину без да вређаш онда ти то нећемо толерисати.

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2013. at 22:40, свештеник Александар рече

Суђење свештенику,мислим  на епархијски суд,није тема за овај сајт. Ето толико.Иначе сам појам духовник је оптерећен.Постављам питање- ко је носилац Духа Светога у Цркви па сходно томе и духовник?

Ако ти не знаш као клирик, како ћемо знати ми лаици? Носилац Духа Светога је црква, тј. клирици и лаици заједно. Јер као што треба да знаш и клирици се моле за лаике , а и лаици за клирике.

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2013. at 20:35, Зорица Бубало рече

Све ово што си написао је баш "хришћански".

Познајем о. Симеона, тачније он је духовник мојој тетки. Ти људи који тамо одлазе по савете и помоћ нису неуки, читају духовну литературу и њима такав приступ вери одговара.

Мени лично ово не одговара, али га поштујем, ради онако како он мисли да треба.

Знам неке људе којима је он читао молитве па су добили децу, неки су ушли у бракове.

Немој бити тако искључив. 

Мислим да ниси компетентна да оцењујеш шта је Хришћански а шта није , јер сам ја много дубље ушао у веру од тебе! Ако сам био неучтив то је зато што сам био дубоко повређен. А што се тиче тих молитви, није то заслуга онога који се моли, него је то пре свега заслуга Светог места.

Подели на овим сајтовима

Благодат свештенства је посебна у односу на благодат мирјанина - за неке и није, чак тврде сви смо ми свештеници, само је некима дозволила Црква да служе литургију и кад наведеш да нпр. Св. Сава Српски је био надахнут Духом Светим кад је писао, често неки одговоре сви смо ми крштени надахнути Духом Светим...

Подели на овим сајтовима

On 3. 12. 2013. at 8:21, Хришћанин012 рече

Мислим да ниси компетентна да оцењујеш шта је Хришћански а шта није , јер сам ја много дубље ушао у веру од тебе! Ако сам био неучтив то је зато што сам био дубоко повређен. А што се тиче тих молитви, није то заслуга онога који се моли, него је то пре свега заслуга Светог места.

Једино што могу да ти кажем драго ми је што нисам ушла у веру тако дубоко као ти.

Подели на овим сајтовима

On 3. 12. 2013. at 8:21, Хришћанин012 рече

Предубоки верниче, твој верометар дакле показује да Зорица није дубоко зашла у веру да чак није ни компетентна да да своје мишљење. Помоли се за њу. Биће јој сигурно од користи.

Подели на овим сајтовима

On 3. 12. 2013. at 8:29, Иван Илић рече

Предубоки верниче, твој верометар дакле показује да Зорица није дубоко зашла у веру да чак није ни компетентна да да своје мишљење. Помоли се за њу. Биће јој сигурно од користи.

Али брате Иване, њој је драго ако сте прочитали да није ушла у веру тако дубоко као ја. Па нека се брчка у плићаку као и до сад, али докле год је у плићаку неће научити да плива.  И кад наиђе велики талас , удавиће се.

Подели на овим сајтовима

On 3. 12. 2013. at 9:18, Иван Илић рече

Читам и не верујем. 0703_read

Брате, мислим да је време да ми сви поверујемо да има већих верника од нас :)

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

On 3. 12. 2013. at 9:47, verum est in beer рече

Брате, мислим да је време да ми сви поверујемо да има већих верника од нас :)

:bendoff: :pivo:

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2013. at 19:21, Хришћанин012 рече

Имао сам лоше искуство са једним могу слободно рећи ****, монах Симеон из Манастира Рукумија код Пожаревца.

Постим редовно и идем у Цркву , наравно причешћујем се редовно , и углавном сам на Литургији са Епископом и осталим клирицима и лаицима. Био сам у Манастиру Рукумија и већ напоменути **** није хтео да ми да причешће, иако ме први пут види, могао је и Анђео да стане пред њега а духовни слепац га не би препознао. Проблем је дакле сваког ко прилази путиру да ли ће се причестити достојно или не, духовник треба да да савет и опомене, а не да дозвољава себи да некоме не да причешће. Јер у осталом ко је он да стане између мене и Бога. Који смо год крштени , ми смо и цареви и свештеници и пророци , јер смо се у Христа обукли. Разлика је само у томе што ми лаици нисмо и олтарски свештеници, али то не умањује нашу светост ако живомо са Богом. Дакле тај назови духовник, малтретира народ, ко није венчан у цркви нема причешћа за њега, ко није постио на води 7 дана не може да се причести, ко се није исповедао не може да се причести и тако се иживљава над неуким народом. Пао сам у искушење мислено, мада није било далеко ни дело, да га пребијем и узмем што ми припада. Одустао сам од те намере, али кад год видим неки његов клип на "јутјуб" стално га проклињем тамо у коментару, што ми је неправду учинио. Прави се тај **** већи и од самих Епископа СПЦ, ко незна они су углавном доктори теологије. И тако сам ја написао притужбу надлежном Епископу, па нека му он суди, да ја не прљам руке.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...