Лапис Лазули Написано Децембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Можда не би било лоше да промените наслов и да се дода у вези икона, ради лакшег претраживања када неком затреба. У вези са темом. Не важно ми је. Може наравно,само ја не знам да ли ја то мењам(и како,где?) или то мењају администратори сајта? Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Децембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Византијски стил и Андреј Рубљов? Која је веза измеѓу њих? Иначе мени је најбитно да икона има натпис. Према свети рамноапостолни Константин-Кирил Философ Солунски, за да би једна слика била икона потребно је да постији натпис на њу. У реду ако сматрате да његов рад није у византиском стилу(руска школа) онда наведите ком стилу припада? Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 У реду ако сматрате да његов рад није у византиском стилу(руска школа) онда наведите ком стилу припада? Ја сам Вас питао. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Децембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Ја сам Вас питао. Не разумем Вас,питали сте ме нешто што сам већ написала,зашто да понављам?Кажем ако се не слажете изнесите аргументе,радо би их прочитала. ПС.Да ли сте Ви,Ви или ти? Ја нисам Ви,можете слободно на ти Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 преименована verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Децембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Да боље је овако ,чак би склонила ово "питање за вернике",сасвим је доста ова остало. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Не разумем Вас,питали сте ме нешто што сам већ написала,зашто да понављам?Кажем ако се не слажете изнесите аргументе,радо би их прочитала. ПС.Да ли сте Ви,Ви или ти? Ја нисам Ви,можете слободно на ти Онда да будемо на ти . Колико је мени познато св. Андреј Рубљов је припадао на Московску иконописну школу. Али то не значи да само Византијски стил је леп. Мени су најлепше иконе које су сликале Македоно-бугарске зографи из 19. век. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Децембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Онда да будемо на ти . Колико је мени познато св. Андреј Рубљов је припадао на Московску иконописну школу. Али то не значи да само Византијски стил је леп. Мени су најлепше иконе које су сликале Македоно-бугарске зографи из 19. век. Ја и нисам изнела свој став шта сматрам за најлепше,већ да је од Православне Цркве он узет за најбољи пример коме се треба уподобљавати у иконопису,тако рећи ликовним језиком најдаље је "добацио" у изражавању.Знаш као смерница просто,препорука. Иначе стил је један,византијски а школе су Руска,Грча...и тд. А за мене лично је Андреј неприкосновен,савршен,чим кренем на ту страну одем у скоро богохуље са одушевљењем .И Руска школа ми је некако тежа ,већи изазов за иконописца,па ми се више свиђа,да не кажем више ме "ради" :мајкл: ,што апсолутно не значи да нема генијалних икона рађених у оквирима других школа,то је све до иконописца,ко је талентован и уз Божју помоћ труд ће дати резултат. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Ја и нисам изнела свој став шта сматрам за најлепше,већ да је од Православне Цркве он узет за најбољи пример коме се треба уподобљавати у иконопису,тако рећи ликовним језиком најдаље је "добацио" у изражавању.Знаш као смерница просто,препорука. Иначе стил је један,византијски а школе су Руска,Грча...и тд. А за мене лично је Андреј неприкосновен,савршен,чим кренем на ту страну одем у скоро богохуље са одушевљењем .И Руска школа ми је некако тежа ,већи изазов за иконописца,па ми се више свиђа,да не кажем више ме "ради" :мајкл: ,што апсолутно не значи да нема генијалних икона рађених у оквирима других школа,то је све до иконописца,ко је талентован и уз Божју помоћ труд ће дати резултат. Овде престајем са дискусијом, јер о укусима се не дискутује! (Прва лекција из математике у 1. клас средњу школу) Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Децембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Овде престајем са дискусијом, јер о укусима се не дискутује! (Прва лекција из математике у 1. клас средњу школу) steta ja bas na protiv volim o ukusima da diskutujem narocito u vezi likovne umetnosti.Volim da cujem bas tacno zbog cega je nekome nesto lepse,jer smatram da lepota nije u opste toliko mistifikovana koliko se smatra cak je i Leonardo izracunao tacan broj koji kada se primeni na proporcije ljudskog lica daje formu za koju svi smatraju da je lepa.Ali dobro sad to je diskusija za sebe i naravno sa ljudima koji vole da diskutuju o tome Za sada, svako dobro ti zelim. PS.Bilo bi lepo da postavis u okviru neke teme te ikone koje ti se dopadaju da i mi bacimo pogled Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=4ZCQXNw0Z34 nana and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Лапис Лазули and nana је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мирослав Павловић Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Ako ikona nije osvestana u crkvi ili manastiru,onda je to obicna slika - nije ikona! Ипак на постер где је лик Христов не бих ставио шољицу од кафе и ако није освештана молитвом свештеника и поливањем иконе светом водом ипак то није обичан папир, сам лик Светог је већ "унеколико освештава" , Колико? Незнам, јер је Црква одредила молитве у Требнику за освештање икона. То значи да је потребно, али има и Владика и свештеника који заступају мишљење да сам лик Светог већ освештава икону... Gordana ., antics and nana је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Децембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2013 Fenomenalan dokumentarac!Jos nisam uspela sve da pogledam nikako da signem.To je i vise od odgovora kome sam se nadala :)Hvala Gordana! Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2013 Богу Хвала! 8086.gif Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука