Баба Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Izvor: Tanjug Rijad -- Veliki muftija Saudijske Arabije šeik Abdul Aziz bin Abdulah al-Šeik izjavio je danas da zabrana vožnje za žene štiti društvo od "zla". U svom govoru Al-Šeik je rekao da pitanje da li ženama treba dati pravo da voze ne treba da bude jedno od najvažnijih pitanja u suadijskom društvu, preneo je AFP. Stav velikog muftije izrečen je u trenutku kada vlasti Saudijska Arabije ponovo razmatraju pitanje da li ženama dozvoliti da voze automobile. Saudijska Arabija je jedina zemlja na svetu u kojoj je ženama zabranjeno da voze, što osudjuje ceo svet.Prema rečima princa Mohameda, o tom problemu odlučjue zakonodavno telo. Saudijska Arabija nema parlament, već konsultativno telo Savet Šura daje predloge vladi o različitim pitanjima. Kralj Saudijske Arabije, medjutim, ima aspolutnu vlast u zemlji.Očekuje se da će kraljevskim dekretom uskoro ženama ipak biti odobreno da voze. Policija je tokom protesta zbog zabrane vožnje ženama održanog prošlog meseca zaustavila najmanje 16 žena, kojima je izrečena novčana kazna i koje su naterane zajedno sa muškim pratiocima da obećaju da će poštovati zakone kraljevstva.Žene u Saudijskoj Arabiji, pored toga što ne mogu da voze automobile, moraju da budu prekrivne od glave do stopala, a da bi putovale, radile ili se udale, potrebna im je dozvola muškarca staratelja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Није да не знају да возе, него не разумеју неке ствари,,, Nikolajj and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Жене су савршени возачи.Барем ја такве познајем. Као што има мушкараца који су толико лоши за воланом. И такве познајем. Sanja Т., ines, Иоанна and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Мајка од мог друга, када вози, она псује мушкарце што "возе к'о бабе". Ana Pejic, dragana.b and мирођија је реаговао/ла на ово 3 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragana.b Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Жене су савршени возачи.Барем ја такве познајем. Као што има мушкараца који су толико лоши за воланом. И такве познајем. Zene su ili odlicni vozaci ili katastrofalni vozaci, nema sredine. Da, mnogo muskaraca vozi lose миркан, obi-wan, Срђан Ранђеловић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Zene nisu losi vozaci nego previse oprezni. Vecina zena vozi "skolski" a to nervira nas alfa testosteronce Mironosica, Istochnik and миркан је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Е и ови муслимани да кажу коју паметну Жене су само опрезнији возачи, па зато мало настане хаос у саобраћају. Има мушкараца који на жалост имају дозволу. Ти људи су чиста смртна опасност на путевима. Ја ни не знам како су добили дозволе. Imam druga 142 km/h kroz naseljeno mesto, uhvatili ga u Hrvatskoj, često tuda prolazi. Pravdao se kako je bilo 4 sata ujutru i kako nikoga nije ugrožava jel nikog nije bilo, ono dozvola mu nije oduzeta, ali je mora da plati neke grdne pare. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Hehehe... Jedan vic da mi ženski deo foruma ne zameri . Zašto je Bog dao ženama duži život od muškaraca? Da bi mogle da se parkiraju!! Malo šale nije na odmet Ђуро Станивук, Срђан Ранђеловић, Ana Pejic and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Није да не знају да возе, него не разумеју неке ствари,,, Oduvijek sam se pitao kako bih mogao da definišem to njihovo "neznanje" kada je vožnja u pitanju . Hvala , Đuro . Ana Pejic је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 zašto bi polni organ određivao sposobnost vožnje automobila? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 zašto bi polni organ određivao sposobnost vožnje automobila? Zato sto je u pitanju vrerski pogled na svet! Po svakoj religiji su zene manje sposobna i manje vredna bica... ne mora tu mnogo sto sta da se pita. kamila је реаговао/ла на ово 1 Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Zato sto je u pitanju vrerski pogled na svet! Po svakoj religiji su zene manje sposobna i manje vredna bica... ne mora tu mnogo sto sta da se pita. Politička korektnost na stranu, velika većina je prilično smotana za volanom. Naravno, ima ih fenomenalnih vozača, kao što ima i muškaraca koji su sve sem toga... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Politička korektnost na stranu, velika većina je prilično smotana za volanom. Naravno, ima ih fenomenalnih vozača, kao što ima i muškaraca koji su sve sem toga... A ti bi mogao da shvatis da to da li imas dobre vozacke sposobnosti ne zavise od toga da li imas mecu ili perecu. Ja licno sam izuzetan vozac, ni jedan bod nije skinut sa dozvole, dok pola mojih ortaka izgubilo istu. Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Није да не знају да возе, него не разумеју неке ствари,,, npr koje ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 A ti bi mogao da shvatis da to da li imas dobre vozacke sposobnosti ne zavise od toga da li imas mecu ili perecu. Ja licno sam izuzetan vozac, ni jedan bod nije skinut sa dozvole, dok pola mojih ortaka izgubilo istu. Ne zavisi od mece/perece per se, više je stvar motorike, snalažljivosti u prostoru, koordinacije itd. Muškarci su više navežbani u tim stvarima uglavnom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука