Баба Написано Новембар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Ok dakle ako je katolicko pricesce ispravno, sta je to sto treba da me spreci da se ne pricescujem kod njih? Ако имаш благослов за то а ти дела horatio је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Немамо литургијског јединства. Нека верницима по вери буде причешће. Проблем је доста дубљи. Или мислиш да си паметнији од највећих епископа, и целе Цркве. Умировљени Епископ Атанасије Јевтић је говорио веома сликовито о католичком причешћивању. Ne mislim da sam ja pametniji. Nego ako vec ova dva dogadjaja gdje je katolicka hostija postala fizicko tkivo treba da nesto znaci, tj da Sveti Duh djeluje i na katolickoj misi, onda je liturgijsko nejedinstvo apsurdno, jer Bog je jednako prisutan i kod jednih i kod drugih. Onda je razmimoilazenje od katolika problem nastao u ljudskim glavama, a ne zbog toga sto neko ima pogresnu predstavu o Bogu, pa se Bog na njega naljutio i oduzeo mu blagodat i odsjekao njegovu granu od drveta zivota tj Crkve, a oci Crkve su to samo uocili i potvrdili anatemom. Razmimoilaznje je onda stvar sljepila i jedne i druge strane, stvar inata, politickog prepucavanja itd....sto je nazalost tuzno. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Ако имаш благослов за то а ти дела Nemam blagoslov i ne bih isao naravno. Govorim onako hipoteticki. Ja sam po tome ko ima blagodati ko nema mnogo vise naklonjen dohalkidoncima, ali nekad mi dodje pomisao, pa dobro zasto bi Bog i katolike odbacio, zasto bi uopste bilo koga odbacio ko priziva Hristovo ime na iskren nacin, pa makar bio i prezbeterijanac. Iako smatram da su dohalkidonaci poptuno ispravna Crkva sa potpuno ispravnim teoloskim ucenjem, ne bih kod njih isao da se pricestim osim po blagoslovu, iz tog formalnog principa, jer Crkva kojoj pripadam nema jedinstvo sa njima. E ako stvari ovako stoje, onda treba jednostavno u tom ekumenskom dijalogu izbristati sve moguce teoloske nesuglasice kao povod do liturgijskog nejedinstva, i priznati da su raskidi u proslosti bazirani iskljucivo na politickim prepiranjima koja su samo povod za svoje opravdeanje imali u teoloskim nesuglasicama. Ako Bog gleda na katolike jednako kao na pravoslavne, a iz cega slijedi na osnovu ovog argentinskog cuda i objasnjenja ep. Timockog, onda nema nijedan razlog da katolici budu odvojeni od pravoslavnih, vec treba da se ujedine na blanko, a da onda nesuglasice pokusaju unutar zajedinstva da rijese, ili ako nista drugo makar da jedni druge tolerisu, kao sto su to radili u 1000 godina jedinstva. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Nego ako vec ova dva dogadjaja gdje je katolicka hostija postala fizicko tkivo treba da nesto znaci, tj da Sveti Duh djeluje i na katolickoj misi, onda je liturgijsko nejedinstvo apsurdno, jer Bog je jednako prisutan i kod jednih i kod drugih. Чиста синкретистичка логика. Чуда се дешавају и код хиндуиста, вуду врачева, Муслимана... Да ли је то разлог да будемо једно са њима, јербо Бог свуда делује. "Дух делује где хоће". Са овим су се сусретали сами апостоли. Они су написали следеће: "Љубазни! Не верујте сваком духу, него кушајте духове јесу ли од Бога" "Дарови су различни, али је Дух један. ... Јер једном се даје Духом реч премудрости; а другом реч разума по истом Духу ... А другом да чини чудеса, а другом пророштво, а другом да разликује духове..." Ја тај дар немам. Не верујем да га имаш ни ти. Зато слушај шта Дух Свети учи кроз своју Цркву. Учи да се не причешћујемо код Католика. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Чиста синкретистичка логика. Чуда се дешавају и код хиндуиста, вуду врачева, Муслимана... Да ли је то разлог да будемо једно са њима, јербо Бог свуда делује. "Дух делује где хоће". Са овим су се сусретали сами апостоли. Они су написали следеће: "Љубазни! Не верујте сваком духу, него кушајте духове јесу ли од Бога" "Дарови су различни, али је Дух један. ... Јер једном се даје Духом реч премудрости; а другом реч разума по истом Духу ... А другом да чини чудеса, а другом пророштво, а другом да разликује духове..." Ја тај дар немам. Не верујем да га имаш ни ти. Зато слушај шта Дух Свети учи кроз своју Цркву. Учи да се не причешћујемо код Католика. Nemam namjeru da propagiram da se treba pricescivati kod katolika, govorim hipoteticki, ali ne razumijem sta hoces da kazes, da je pretvaranje hostije kod katolika u fizicko meso djelo necistog duha, a ne Boga? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 ne razumijem sta hoces da kazes, da je pretvaranje hostije kod katolika u fizicko meso djelo necistog duha, a ne Boga? Таман посла. Критиковао сам твој прост однос према томе. Ако тај однос узмемо у глобалу онда долазимо у велике опасности. Испада где су чуда тамо је и Бог у којег сви верујемо. Није то баш тако просто. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Правилник сам навео као пример разумевања сличног феномена. Кажем - сличног, а не истог, јер ситуација у Правилнику подразумева слављење еухаристије код православних, не код рмктл-ка. Друго, сâм епископ наводи да му је као извор послужила руска литература, тако да не верујем да се код нас то догађало - хвала Богу. Иначе сам лично скептичан према тако нечему. Ако поп не верује, Бог може да му се открије на неки начин са мање гужве, не би се морао од тога правити неки спектакл. Дакле, у оваквим случајевима склон сам да ствар посматрам преко Окамове оштрице и да се питам qui bono? Ignjatije, verum est in beer, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Hostija iz Buenos Airesa Баба and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 To su neki tripovi. Cak degutantno je, nesto tu ne stima. To za slabu veru je slab izgovor, Bog moze da mu posalje san da ga tako odalami da nema potrebe za nekim mesishtima i ploti. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 mislim da sad imamo Hristov DNK pa ga mozemo klonirati i tako dovesti po drugi put medju ljude - prinudnim putem s obzirom da ocigedno sam nece doci čisto da mu pokažemo kako izgleda nametanje... on nama večni život mi njemu boravak u dolini plača, po drugi put, all-inclusive Pontifex Emeritus and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Mislis nadmetanje Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 mislim da sad imamo Hristov DNK pa ga mozemo klonirati i tako dovesti po drugi put medju ljude - prinudnim putem s obzirom da ocigedno sam nece doci Изгледи су да је то већ урађено. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука