Justin Waters Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Интересантно је да је само један Бог Створитељ, Свеприсутан, Свемогућ и Свевидећи. Остали то нису по сопственом учењу. И то искључиво монотеистички Бог Адама, Аврама, Исака, Јакова... апостола... Мухамеда. И да су се све те религије родиле на једном истом подручју и завладале целим светом. Подаци код старих народа о веровању у Једног Бога у почетку, Потопу насталом због греха... су такође занимљиви. Odnekle je moralo krenuti, a zavladale su one religije koje u svojoj doktrini imaju pretenziju da se sire. Sasvim logicno. Nece se svijetom siriti relgija papuanskih domorodaca, ili africkih masaija Podaci da su svi drevni narodi nekad vjerovali samo u jednog Boga ne postoji nigdje. Svi su oni imali bozanstva, od koga je jedno bilo vrhunsko i uzrocitelj svega, a to se onda cesto kod nekih tumaca prevodi kao "vjerovanje u samo jednog Boga tj monoteizam". Za potop je objasnjeno vec milion puta zbog cega se ti izvjestaji pojavljuju kod skoro svih naroda. Razlog tome je sto su ljudi u proslosti zivjeli pored vode radi raznih pogodnosti koje su imali, mora ili u dolini velikih rijeka poput Eufrata i Tigra. Zavrsetkom ledenog doba i otapanjem polova nivo mora se kroz odredjeno vrijeme popeo za cak 100 m sto je bilo dovoljno da se unisti prakticki citave naseobine drevnih ljudi, a lokalno su se desavale i katastrofalne poplave poput podizanja nivoa Crnog Mora nakon probijanja bosfora ili prodiranje vode u persijski zaljev i potapanje doline Eufrata i Tigrisa. Takodjer svi ovi mitovi kod raznih naroda ne govore svi do jednog o opstoj katastrofi koja je preplavila citav svijet. Kod vecine drevnih mitova poplave i ako katastrofalne bile su lokalnog karaktera sto svakako ide u prilog tezi o podizanju mora nakon otapcanja glecera. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Odnekle je moralo krenuti, a zavladale su one religije koje u svojoj doktrini imaju pretenziju da se sire. Рекох ја да нама верницима поред таквих попут тебе антитеисти нису потребни. Јутрос си то доказао скоро свим постовима које си написао. Значи, није Бог узроковао ширење Хришћанства него његова претензија да се шири. Исусове речи које говоре да ће се Јеванђеље проповедати свим народима, Дух Свети који води Цркву... нису битни и нису узрок ширењу. Као да паганске религије и разне секте нису претендовале ширењу свог учења на цео свет. Е, мој Јусто. Добар си ти човек, али те по некад стварно не разумем. Поједини твоји постови делују потпуно атеистички, па чак и антитеистички. Питам се тада у шта овај човек верује, којој Цркви припада. А знам да си добронамеран, и да припадаш Православној Цркви. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Рекох ја да нама верницима поред таквих попут тебе антитеисти нису потребни. Јутрос си то доказао скоро свим постовима које си написао. Значи, није Бог узроковао ширење Хришћанства него његова претензија да се шири. Исусове речи које говоре да ће се Јеванђеље проповедати свим народима, Дух Свети који води Цркву... нису битни и нису узрок ширењу. Као да паганске религије и разне секте нису претендовале ширењу свог учења на цео свет. Е, мој Јусто. Добар си ти човек, али те по некад стварно не разумем. Поједини твоји постови делују потпуно атеистички, па чак и антитеистички. Питам се тада у шта овај човек верује, којој Цркви припада. А знам да си добронамеран, и да припадаш Православној Цркви. Ignjatije pametan si covjek i nadam se da ti ne moram pojasnjavati da je govoriti istinu jedna od osnovnih vrlina koje hriscanstvo uci. Ako je po tebi Bog rukovodio vizantijskim i ruskim osvajanjima, te evropskim kolonizatorima onda te smo molim sljedeci put kad budes govorio nesto protiv Amerike, zaobidlji floskulu o unistavanju lokalnih domorodaca, vec prosto prihvati to kao Bozije djelo sirenja Jevanljelja i onda mozes i da blagoslovis Ameriku Ja u Boga koji najprije pocisti neku teritoriju macem svojih ministara i careva nakon cega se pojave svestenici sa Biblijom u ruci necu svakako da vjerujem. Ispovjedam onog Boga kojeg svi ispovjedamo u Simbolu Vjere i onoga koji je odbio sve zahtjeve njegovih sunarodnika da se upuste u borbu protiv Rimske imperije time jasno dajuci do znanja sta misli o buntu protiv jacih od sebe a tek da ne govorim o nekim osvajanjima. Receno je da ce se propovjedati po cijelom svijetu i svima narodima i propovjeda se, imas protestantske misije na svakom kontinentu skoro u svakoj drzavi, evo ovdje i u Bangladeshu, samo nema pravoslavne. Pravoslavni nemaju vremena, moraju da cuvaju nacionalni identitet, jezik i kulturu. E pa zato sto im je misija pomalo zakrzljala i zive u nekim mitovima upravo se i ne libim neke stvari da malo kazem i direktno, a to hoce li tebi to izgledati antiteisticki ili ateisticki sasvim mi je svjedno. drvce, Sherlock H. and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Ja u Boga koji najprije pocisti neku teritoriju macem svojih ministara i careva nakon cega se pojave svestenici sa Biblijom u ruci necu svakako da vjerujem. Све зависи од ситуације. Бог води ратове против оних који зло чине. Прочитај мало о томе овде: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Sekte/Crkva-I-Sekte11.htm Наравно да је било страшних злоупотреба вере приликом освајања територија. Али ратовање под благословом Бога је саставни део и Старог и Новог Завета. Супротно томе је секташка јерес. Receno je da ce se propovjedati po cijelom svijetu i svima narodima i propovjeda se, imas protestantske misije na svakom kontinentu, evo ovdje i u Bangladeshu, samo nema pravoslavne. Јеванђеље је Јеванђеље. Проповеда се скоро свим народима. То пророчанство је испуњено. Када се буде проповедало баш свим наордима, тада ће по речима Господа доћи крај овом свету. Жао је и мени што нису сви проповедници православци. Сами смо криви за то. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Izvini, nisam pogledao "klip" ... trebalo bi ga uvrstiti u skolski program .. Pa da tipicno... I ne "pogledate" ono o cemu se prica al bas to nekako uvek cini strucnjacima u toj oblasti. Probaj nesto novo... Potpuno eksperimentalni koncept: "upoznaj se onim o cemu pises ili govoris"! Znam... Ideja jeste revolucinarna ali probaj samo i budi svedok otvaranja potpuno novih horizonata u tom novom svetu gde je ponekad i neko drugi u pravu i gde tvoja sujeta ne pravi pometnju u tvojoj glavi... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Све зависи од ситуације. Бог води ратове против оних који зло чине. Прочитај мало о томе овде: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Sekte/Crkva-I-Sekte11.htm Наравно да је било страшних злоупотреба вере приликом освајања територија. Али ратовање под благословом Бога је саставни део и Старог и Новог Завета. Супротно томе је секташка јерес. Da zavisi od situacije, ali ja ne govorim o situacijama kada su se hriscani branili, i ne bih da raspravljam da li je vojna sluzba protivna hriscanstvu ili ne, kad je jasno da nije, vec govorim najpre o teritorijalnim ekspanzijama koje su na prvom videu prikazane homogeno plavom kao mjesta u kojima se hriscanstvo prosirilo, i navodno je po rijecima nekih sve to bilo uglavnom miroljubivo. Australija, Amerika, Afrika i Rusija. Sve cetiri geografske oblasti su najprije pokorene od kolonizatora, tek nakon njih je vjera koju su donijeli kolonizatori postala dominantna. Ovim dovodim u pitanje da se hriscanstvo najvise sirilo miroljubivim putem kad to nije tacno. Hriscanstvo se miroljubivim putem sirilo samo u cetiri navrata, u vrijeme apostola, nestorijanca, brace Kirila i Metodija, i danas u savremenom globalnom svijetu. Kada bi ovo sve prenio na mapu dobio bi arhipelag plave boje, a ne homogenu masu kako je prikazano. Za homogenost te mase zasluzni su carevi i vladari iz proslosti svojim osvajanjima i postavljanjme pokorenog stanovistvau situaciju da biraju izmeju povlastica i hriscanstva ili marginalizovanosti i zadrzavanja svojih vjerovanja. Јеванђеље је Јеванђеље. Проповеда се скоро свим народима. То пророчанство је испуњено. Када се буде проповедало баш свим наордима, тада ће по речима Господа доћи крај овом свету. Жао је и мени што нису сви проповедници православци. Сами смо криви за то. Protestanti danas imaju najbolju misiju narocito americki. Katolici su isto rasprostranjeni svuda, ali njihov udio potice zbog kolonijalizma, od 16 do 19 vijeka, i u savremenom dobu malo su sta toga postigli. Dok sa druge strane americki protestanti su se rasirili svijetom pocetkom i sredinom 20 vijeka i do danas stupili su nogom tamo gdje ni katolici, a pravoslavni jos manje, nisu stigli i mnoge narode preveli na njihovu verziju hriscanstva. Sve to bez potpore drzave, a iskljucivo od novca koji se skuplja donacijom vjernika. Steta je sto pravoslavni nisu takvi i sto je njihov krajnji domet primanje nekolicine ljudi na podruciju gdje su osnovali parohije najprije zbog toga sto je u tom podruciju bilo ljudi iz njihove maticne drzave. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Steta je sto pravoslavni nisu takvi Зато што више новца иде на цркве као разне грађевине него на Цркву. Мисија нам је мноооого слаба, а новца има довољно само је лоше распоређен, превише на грађевине и луксуз. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Hriscanstvo se miroljubivim putem sirilo samo u cetiri navrata, u vrijeme apostola, nestorijanca, brace Kirila i Metodija, i danas u savremenom globalnom svijetu. To su najbitniji delovi. Na pocetku klipa ako si video kako se plavo "seme seje" svuda po evropi i aziji, to je taj trenutak. Da to seme nije posejano, mogli bi osvajaci hiljadu puta da osvajaju, hriscanstvo nikada ne bi procvetalo, nikako ne bi procvetalo ovako kao islam. Koji se siri ravnomerno, ne rasejano. Tacno, osvajaci, vladari, carevi.. jesu imal iznacajnu ulogu u sirenju. Ali na kraju, covek je hriscanina onoliko koliko je hriscanin, bez obzira kako se izjasnjava. Зато што више новца иде на цркве као разне грађевине него на Цркву. Мисија нам је мноооого слаба, а новца има довољно само је лоше распоређен, превише на грађевине и луксуз. Kad nam se braca i sestre u crkvi vise fokusiraju na drzacvu nego na crkvu. Ne znam sta ocekujes... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Али ратовање под благословом Бога је саставни део и Старог и Новог Завета. Супротно томе је секташка јерес. Ako ima neka molitva za pobedu jeresi, rado cu je ponavljati! Jedini rat koji mogu da podrzim je onaj u kojem ce svi ucesnici (krivi ili nevini, svejedno) da izginu. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 И да су се све те религије родиле на једном истом подручју и завладале целим светом. Jos mi reci da verujes da su engleski i kineski jezici bogova... Verovatno da bi video sa sirenjem mode jako licio na video iz prvog posta. Nema nista nezemaljsko u tome da se ideja sa jednog mesta rasprostre po svetu. Slicno se desava i sa pandemijama. Samo skrecem paznju na potpuno ovozemaljsko i necudesno rasprostiranje religija, nista vise od toga. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Ako ima neka molitva za pobedu jeresi, rado cu je ponavljati! Опет ме тролујеш. Jedini rat koji mogu da podrzim je onaj u kojem ce svi ucesnici (krivi, ili nevini, svejedno) da izginu. Опет и опет ме тролујеш. Jos mi reci da verujes da su engleski i kineski jezici bogova... Реци ти мени када ћеш постати озбиљан? Не разумем те уопште. Да ли ти мислиш да смо ми верници толике будале па се и не трудиш да будеш како треба са нама? Или је нешто друго у питању? У задње време се понашаш баш непристојно према нама. Сабери се мало. Није проблем да ти одговорим, али на http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Опет ме тролујеш. Опет и опет ме тролујеш. Ne i ne, respektivno. Zvali su me u rat i odbio sam da poginem/ubijam ko budala. U ovim nesrecnim ratovima koji su veselo tutnjili, duboko sam ubedjen, uzalud se ginulo/ubijalo i svi su ispali nesrecne budale. Nikakva metafizika mi ne pomaze da pokojnog poslasticara Zeljka, muza popularne robijasice Svetlane, dozivim kao herojsku figuru u rukama bogova koja donosi pravdu i trebi zlo. Duboko sam ubedjen da sa bojnog polja ne bi niko smeo da se vrati. Ko mi uvali kalasnjikov u ruke mora da popje prvi rafal. Zato cu radije dezertirati. To je moj stav koji nema utemeljenje u hriscanstvu. Zato kazem, ako ima neka pacifisticka jeres, podrzavacu je dok ne prevagne! Реци ти мени када ћеш постати озбиљан? Не разумем те уопште. Да ли ти мислиш да смо ми верници толике будале па се и не трудиш да будеш како треба са нама? Или је нешто друго у питању? У задње време се понашаш баш непристојно према нама. Сабери се мало. Postacu ozbiljan kad budem poceo da se cesljam. Nemoj da se sekiras sto me ne razumes, to moze da ti bude sporedan, neobavezan quest u zivotu. Kad mi dajes argument da se stogod iz centra prosiri na ceo svet, a ja ti dam drugi primer koji se bazira na tvom argumetnu, zasto me pitas da li smatram da ste "vi vernici" budale? Da li ti smatras da smo mi, drvce, budala? Ili smatras da je ista argumentacija nekad jako prigodna, a nekad budalasta? Ponasam se nepristojno prema "vama"? Sam sam protiv svih, imaj razumevanja, nije mi lako! Prosto uzimam random citate, koji mi zapadnu za oko, zbog kojih ne bih mogao da spavam i na njih reagujem. Da se pitam, ja bih svim clanovima ukinuo nikove i svaki post bi bio pod random generisanom sifrom, da se uopste ne zna od koga je dosao. Na taj nacin bi forum bio kolektivno pisanije anonimnih autora, gotovo kao neka sveta knjiga (u duhu onog starosrpskog: vox populi vox dei)! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Razvoj religija na ovom klipu, ipak, sugesrise suprotno... pogledaj ga. Vidio sam to, samo sto ovaj klip nije istina i istina je van ovog klipa, razumijes? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Vidio sam to, samo sto ovaj klip nije istina i istina je van ovog klipa, razumijes? Kad animaciju uporedis sa stvarnim datumima i dogadjajima sirenja religija, sve se vrlo dobro poklapa. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука