Jump to content

Mladici se ismejavali Bogu..

Оцени ову тему

MilanT

Препоручена порука

"Prica počinje tako što su četvorica pijanih mladića krenuli da uđu u automobil želeći da nastave noćni provod.

Prethodno su svratili po nešto do kuće jednog od njih, a njegova majka, ispraćajući ih jako zabrinuta je rekla:

- Draga deco, pazite se i neka vas Bog čuva!

Mladići su se nasmejali na ovo, a jedan od njih je nastavio da se podsmeva:

- Nemamo mesta za njega, ima nas mnogo u autu, može da ide sa nama jedino u gepeku, neka ga tamo….

Dogodila se strašna nesreća. Sva četvorica poginula su u smrskanom autu. Došli su policija, hitna pomoć, vatrogasci. Mladim ljudima nije bilo pomoći.

Ali, sve je šokiralo ono što su videli u gepeku uništenog vozila. Tamo je bio karton jaja. Ni jedno od njih nije bilo slomljeno…"

http://www.kurir-info.rs/4-mladica-poginula-u-smrskanom-autu-kad-su-otvorili-gepek-doziveli-su-sok-clanak-1101441

Bog je tamo gde zelis. Ako se ismejavas i cirkuzas, ne racunaj na njega u nevolji.

Sta vi mislite o ovome?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 38
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Da, mislim da je ovo vrlo moguće čak sam siguran da je razlog za to bio njihov podsmeh. Jedino ne znam koji je Bog u pitanju

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_deities

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

A je l' ima priča možda nastavak u stilu: Ako ovo ne pošaljete na 30 e-mail adresa u narednih 30 dana, bolje ne ulazite u kola sa kartonom jaja u gepeku...

:)))

Подели на овим сајтовима

Може бити Kingu, он је већ оптужен за убиство свог оца...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Bog zbog podsmeha pijanih mladića ubio njih 4-voro a sačuvao 30 jaja?

Бог кога ми исповедамо не може да због подсмеха убије неког, јер зашто би Онај који је стварао и даје безрезервну љубав то учинио? 

Често заборављамо на слободу која нам је дата, и како се служимо том слободом, они су настрадали јер су такве биле околности (алкохол могуће, неприлагођена брзина, жеља да се докажу...) нажалост, својом немарношћу су изгубили животе.. 

Нема разлога да сумњаш да је Бог добар, јер у основи свега, нама је јако тешко да поверујемо да је Он заиста добар.  

Нека им је лака земља, а Бог драги нека прими њихове душе и опрости им сваки грех. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Bog zbog podsmeha pijanih mladića ubio njih 4-voro a sačuvao 30 jaja?

Nije ih Bog ubio, daleko bilo. Neko je to njihova ne sreca jer su rekli da nema mjesta sa njima, moze u gepek.

Подели на овим сајтовима

Бог кога ми исповедамо не може да због подсмеха убије неког, јер зашто би Онај који је стварао и даје безрезервну љубав то учинио? 

Често заборављамо на слободу која нам је дата, и како се служимо том слободом, они су настрадали јер су такве биле околности (алкохол могуће, неприлагођена брзина, жеља да се докажу...) нажалост, својом немарношћу су изгубили животе.. 

Нема разлога да сумњаш да је Бог добар, јер у основи свега, нама је јако тешко да поверујемо да је Он заиста добар.  

Нека им је лака земља, а Бог драги нека прими њихове душе и опрости им сваки грех. 

Kako mi je žao što ti mene još ne poznaješ....

Do sada su odgovori išli  u dobrom pravcu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ko jos ide u grad uvece sa kartonom jaja u gepeku ? Pa dobro zar taj sto je pisao ovo stvarno misli da su svi retardirani .Ko normalan ostavlja karoton jaja da prenoci u gepeku ?

Подели на овим сајтовима

Ovako to izgleda kad Bog određuje, razdvaja i označava:

Propisi o Pashi

(21) Zatim sazva Mojsije sve starješine Izraelaca te im reče: "Idite i pribavite janje za svoje obitelji i žrtvujte Pashu. (22) Onda uzmite kitu izopa, zamočite je u krv što je u zdjeli i poškropite krvlju iz zdjele nadvratnik i oba dovratnika. Neka nitko ne izlazi preko kućnih vrata do jutra. (23) Kad Jahve bude prolazio da pobije Egipćane, zapazit će krv na nadvratniku i na oba dovratnika, pa će mimoići ta vrata i neće dopustiti da Zatornik uđe u vaše kuće da hara. (24) Ovu uredbu držite u svim vremenima kao zakon za se i djecu svoju. (25) I kad dođete u zemlju koju će vam Jahve dati kako je obećao, vršite ovaj obred. (26) Kad vas vaša djeca zapitaju: Što vam taj obred označuje? (27) odgovorite im: Ovo je pashalna žrtva u čast Jahvi koji je prolazio mimo kuće Izraelaca kad je usmrćivao Egipćane, a naše kuće pošteđivao." Tada narod popada ničice i pokloni se. (28) Potom Izraelci odu i poslušaju: kako je Jahve Mojsiju i Aronu naredio, tako i učine.

Smrt prvorođenaca

(29) U ponoći Jahve pobije sve prvorođence po zemlji egipatskoj: od prvorođenca faraonova, koji je imao sjediti na prijestolju, do prvorođenca sužnja u tamnici, a tako i sve prvine od stoke. (30) Noću ustane faraon, on pa svi njegovi dvorani i svi Egipćani, jer se strašan jauk razlijegao Egiptom: ne bijaše kuće u kojoj nije ležao mrtvac. (31) Faraon pozva u noći Mojsija i Arona te im reče: "Ustajte i odlazite od moga naroda i vi i vaši Izraelci! Idite! Odajte štovanje Jahvi, kako ste tražili. (32) Pokupite svoju i sitnu i krupnu stoku, kako ste zahtijevali: idite pa i mene blagoslovite!" (33) Egipćani nagonili narod da brže ide iz zemlje, "jer izgibosmo svi", govorahu oni. (34) Tako narod ponese svoje još neukislo tijesto; naćve, uvijene u ogrtače, ponesoše na ramenima. (35) I učiniše Izraelci kako im je Mojsije bio rekao: zatražiše od Egipćana srebrnine, i zlatnine, i odjeće. (36) Jahve je učinio te Egipćani bijahu naklonjeni narodu pa davahu. Tako su Egipćane oplijenili.

To što je opisano u tom članku ne znam da li se radi o fikciji ali je vrlo moguće da se tako desilo ako se zaista desilo, tako to izgleda u obrnutom gardu, kad mi odredimo i označimo mjesto Bogu, gdje On ima da bude. Isus inače nije došao ukinuti Stari Zavjet već ga usavršiti, dakle i Isusov Bog je Jahve, isti ovaj o kome se ovdje piše u Starom Zavjetu i On, kao Sin Božiji i Pomazanik je sam tim istim Bogom. Ja ne vidim tu ništa kontradiktorno ni nespojivo, nekakvu dihotomiju između pravednog i milosrdnog, ljubavi punog Boga milujućeg ljude. Kontradiktorna i kontraproduktivna je samo ljudska želja i htijenje podrediti Boga sebi koja onda može imati i ovakav završetak i rasplet. Bog je bio tamo gdje su oni željeli da bude i tamo sačuvao ono što su mu dali da sačuva. Da su pustili Boga sa sobom možda bi se u gepeku ta jaja razbila al oni ostali cijeli. Ne vidim da je tu Bog zao, Bog je pravedan i respektuje ljudsku slobodu, kad Bogu kažemo da nam ugne s puta i izgubi nam se s očiju i iz života jer ga k ničemu ne trebamo, ne želimo ništa znat o njemu to se tako onda i desi, On to zaista i učini. Bog nikom ne želi i nema namjeru ograničavati njegovu slobodu a nikad to ni ne čini niti je ikada činio. On je uvijek tamo gdje mi želimo da bude!

http://www.hbk.hr/biblija/sz/izl.htm

Zanimljiv članak:

http://www.webstilus.net/content/view/30467/67/

Подели на овим сајтовима

Ko jos ide u grad uvece sa kartonom jaja u gepeku ? Pa dobro zar taj sto je pisao ovo stvarno misli da su svi retardirani .Ko normalan ostavlja karoton jaja da prenoci u gepeku ?

Koliko ljudi zaboravi izvadit iz gepeka ono što tamo ima?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...