Висибаба Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Видиш то је управо размишљање које ми се не свиђа. Ти си прихватио религијски поглед, и то је у реду. Проблем је у томе што си толико запео да наметнеш другима да привхате твој религијски поглед да га изједначаваш са здравим разумом. Не знам, одакле толика егоманија да свако за свој поглед на свет сматра - здравим разумом, посебно када се пола света не слаже са њиме. Да робовање није у реду били су свесни скоро сви. ПРвенствено робови, али су робове држали углавном богати људи који су имали војске и није било лако ослбоодити их. Они су ти који су командовали права робова. У овом случају нису неки моћници који иза себе имају војске, већ нормални свакодневни људи који се не слажу са твојим погледом на свет ( у великом броју) И мислим да дебело претерујеш када тврдиш тврдње да је абортус једна убиству на основу здравог разума. Јер то имплицира да они који се не слажу са тобом немају здрав разум - а ти си ето повлашћен. То је по мени, егоистично размишљање. Есктремно егоистично. И тотално у нивоу са неким другим екстремима типа вегани, који тврде да смо сви ми који једемо месо убице, и да то треба да закључимо на основу здравог разума. Чист фанатизам. Научно је доказано да је абортус убијање живог човека. Имаш на нету доста о томе. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Децембар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Истина је оно што можеш да докажеш Истина је да живот почиње зачећем, а уопште немам намеру да било шта доказујем, поготово користећи безличну медицинску терминологију, која се ограничава на одређене фазе развоја (ћелија, ембрион, фетус, плод = ништа) Свако намерно прекидање развоја живота, у било ком периоду тог развоја је убиство. Одлуку о забрани абортуса доноси држава, и она такође не мора да објашњава и доказује "половини света" било шта, већ само да донесе такву одлуку. А заиста мислим, да онај ко погледа слике детета осме недеља од зачећа, а тврди да избацивање детета из материце није убиство, или није упознат или заиста нема здрав разум. kordun је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Истина је да живот почиње зачећем, а уопште немам намеру да било шта доказујем, поготово користећи безличну медицинску терминологију, која се ограничава на одређене фазе развоја (ћелија, ембрион, фетус, плод = ништа) Свако намерно прекидање развоја живота, у било ком периоду тог развоја је убиство. Одлуку о забрани абортуса доноси држава, и она такође не мора да објашњава и доказује "половини света" било шта, већ само да донесе такву одлуку. А заиста мислим, да онај ко погледа слике детета осме недеља од зачећа, а тврди да избацивање детета из материце није убиство, или није упознат или заиста нема здрав разум. Kao i uvek sve veoma argumetovano... Svi koji se neslažu sa mnom nemaju zdrav razum... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Научно је доказано да је абортус убијање живог човека. Имаш на нету доста о томе. Molim sve koji citaju ovu temu a ne ukljucuju se da obrate paznju na moje reci: Gore citirani post je netacan. Moguce da je namerna laz a moguce je i da poster nema pojma pa napamet lupa gluposti. U naucnoj javnosti ne POSTOJE takvi dokazi, niti ce ikada postojati. samo molim da ne nasedate na lazi i obmane. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 a koji su argumenti da embrion nije ljudski život ? To što nema razvijenu ličnost jel ? pa nema ni djete od 7 godina razvijenu ličnost... Lijepo vam je argumentovano tu sto puta da je embrion od prve sekunde ljudski život,a sad druga stvar je što to pojedini neće da prihvate nego trube po svome Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Molim sve koji citaju ovu temu a ne ukljucuju se da obrate paznju na moje reci: Gore citirani post je netacan. Moguce da je namerna laz a moguce je i da poster nema pojma pa napamet lupa gluposti. U naucnoj javnosti ne POSTOJE takvi dokazi, niti ce ikada postojati. samo molim da ne nasedate na lazi i obmane. ma koje laži,obrazloži,daj argumente da embrion nije ljudski život,i definiši biološki šta je za tebe živo biće,kad se upuštatš da kritikuješ naučna objašnjenja,meni se čini da ti podvaljuješ bezličnu pravnu logiku oko koje treba da se sav svjet vrti po nekima na ovom forumu Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 a koji su argumenti da embrion nije ljudski život ? Smatram da barem ti znaš između moje tvrdnje i ove, nekako te stavljam u istu grupu sa ovim što ne znaju šta treba da se argumetnuje i šta treba da se dokazuje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Децембар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Molim sve koji citaju ovu temu a ne ukljucuju se da obrate paznju na moje reci Ово звучи као својевремено из центра за узбуњивање: "Пажња пажња, ваздушна опасност за Београд !" ma koje laži,obrazloži,daj argumente Сад ће да крену ограничени правно-логичари са: само позитиван исказ се доказује, ако сам за X нисам за забрану X, X+Y=Z, сперматозоид је исто човек и сличне глупости. Забрана убијања деце функционише у неколико држава, а можда и тамо "половина света" није за то. Те државе треба да нам буду пример. Jelena 76 and kordun је реаговао/ла на ово 2 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 q Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Smatram da barem ti znaš između moje tvrdnje i ove, nekako te stavljam u istu grupu sa ovim što ne znaju šta treba da se argumetnuje i šta treba da se dokazuje To mi liči na one na koje nas je upozorio Hristos a to je da će ljudi i videti i čuti ali če stalno tražiti čuda. (dokaze) Ko bre ume da dokaže tajnu Hristovog stvorenog sveta? Ima puno toga što je nemoguće dokazati a vi se postavljate sa stavom ono što se ne da dokazati sigurno ne postoji. Ipak je ovo Život i svako ima prava na njega pa i ona ličnost koja je trenutno (u fazi)embrion i posledica jednog čina koji se dešava slobodnom voljom i kojeg treba da prati odgovornost. Ne igrajmo se sa Životom na takav način. Дејан-Марковић and kordun је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Ko bre ume da dokaže tajnu Hristovog stvorenog sveta? Ima puno toga što je nemoguće dokazati a vi se postavljate sa stavom ono što se ne da dokazati sigurno ne postoji. Da ali pravo tako ne radi. Moraš da dokažeš da je ubistvo da bi čoveka osudio na ubistvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 pa covjek je zivo bice a ne pravni subjekt kako hocete ovdje da naturite,tj svima nam je bar u nasoj drzavi tako natureno,ali to ne znaci da je to istina ili da je to ispravno,ali kao sto rekose normalni ljudi dosla su gadna vremena i neki gadan sistem vrijednosti,nesto i u bibliji pise o tome... Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 ne cude mene ateisti,nego mene cude ovi pravoslavci koji su prihvatili zvaku da ne treba nista zabranjivati,nek se ubijaju ljudska ziva bica,treba samo edukaciju pojacati,kao da zene ne znaju da ubijaju zivi stvor u sebi,treba ih poducavati u tom smejru,ne mogu da vjerujem.... nana, Jelena 76 and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Da ali pravo tako ne radi. Moraš da dokažeš da je ubistvo da bi čoveka osudio na ubistvo. zavisi koje pravo,kao sto rekose imas zemlje gdje pravo ne dozvoljava abortus,taman da ga i dozvoljava danas u cijelom svijetu ja ga se takvog ne bi pridrzavao sto posto,nit se na bilo koji nacin sa njim solidarisao... pravo je jedna nakaza,pogledaj kroz istoriju,pogledaj kako je pravo tretiralo ljude,robove u americi,pa zar to smece da mi bude vodic kroz zivot,kako da ne.... Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 pravo vam izapralo mozak,odi u austriju,nemas nikakva prava mozes komotno da crknes na cesti osim ako ne ocekujes da ti ljudi svojom ljudskosti pomazu,pa nece vam valjda pravo biti vodic za stavove i zivot,bez veze je sto uopste mora covjek da vam to pise Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука