Wlof Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Ја сам против опијања, али нисам за забрану опијања. Ја сам против тога да се мрсти на посту, али нисам за забрану тога да се мрсти на посту. Ја сам против тога да се слушају народњаци у клубу, али нисам за забрану народњака у клубу. Onda smatram da nisi za zabranu voznje u pijanom stanju na primer? I da bi bio protiv zabrane voznje u udrogiranom stanju isto? Mrs i muzika nema nikakve veze sa zakonima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Ja sam vec pitao nekoga ali nisam dobio odgovor.. То је овде уобичајено кад се поставе незгодна питања. Поента вица није став против става већ које су добре стране забране абортуса. Да изоставимо све медицинске разлоге и да се фокусирамо само на то да се абортус врши из разлога закаснеле заштите приликом полног односа. Шта и ко добија забраном абортуса? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Zabranom abortusa dobija život. Ovo mi sve liči na opravdanje ubistva, a riječi odbrane - Omaklo se, šta sad? Pitam se da li ovi što podržavaju abortuse pitaju sebe gdje će im duša...u stvari da li je i imaju? Jasno mi je da sama zabrana neće uspjeti da stavi tačku na to zlodjelo, jer će se naći načini da se to odradi i ilegalno. Treba raditi na sveopštoj svijesti kako bi shvatili da je taj čin ubistvo i da je žrtva čedo. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 @@R.Žiskar, Kao drustvo dobijamo na dostojanstvu,moralnosti i doslednosti. Dali bi smo pravo na zivot onima koji bi trebali da imaju pravo na zivot ali im je ukinuto. Neke zene ce verovatno da abortiraju na crno, ali to ne znaci daje sistem pogresan. Nista od gore navedenog se ne brise jer je neko izabrao da radi stvari na svoj nacin. Takvhi ljudi je bilo, ima ih i bice ih. Nadam se da je bar malo zavdovoljavajuc odgovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Onda smatram da nisi za zabranu voznje u pijanom stanju na primer? I da bi bio protiv zabrane voznje u udrogiranom stanju isto? Mrs i muzika nema nikakve veze sa zakonima. Мислим да су наши примери јасно доказали да можеш бити против Х и за забрану Х и против Х и против забране Х и да то нема везе са неким контрадикцијама већ са тиме да ли та забрана има смисла и ефекта. Например забрана вожње у пијаном стању и те како има смисла и ефекта. Забрана абортуста.. можда у твојој глави има смисла али нема екекта. Забрана народњака нит има смисла нит има ефеката. Zabranom abortusa dobija život. Жене ће абортирати на црно, или ће отићи у иностранство да абортирају. Не добијаш апсолутно ништа.... Не добијаш апсолутно ништа.. а ако карактеришеш као убиство, онда тебе можда можемо гонити за убиство из нехата. Например. Не знам твоју трудничку историју али сам сигуран да има пуно жена код којих је кренуо ембрион па су га у првих пар недеља "испишкиле" несвесне да су икад трудне и тиме убиле "ту клицу живота" и "нови живот" .. А по сваком смислу ако је абортус убиство то је убиство из нехата. Kao drustvo dobijamo na dostojanstvu,moralnosti i doslednosti. Dali bi smo pravo na zivot onima koji bi trebali da imaju pravo na zivot ali im je ukinuto. Јадан је тај "морал" и "доследност" друштва када мора држава да га утерује људима..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 @, .Slazem se, sve je o smislenosti zabrana, Ali...zabrana voznje u pijanom stanju nema efekta, samim tim sto si za zabranu? Sto si komunista? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Жене ће абортирати на црно, или ће отићи у иностранство да абортирају. Не добијаш апсолутно ништа.... Jasno mi je da sama zabrana neće uspjeti da stavi tačku na to zlodjelo, jer će se naći načini da se to odradi i ilegalno. Treba raditi na sveopštoj svijesti kako bi shvatili da je taj čin ubistvo i da je žrtva čedo. ...a onda, možda se i postigne nešto Млађони је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Slazem se, sve je o smislenosti zabrana, Ali...zabrana voznje u pijanom stanju nema efekta, samim tim sto si za zabranu? Sto si komunista? Како нема ефеката? Ухвате пијаног човека, склоне га са улице да не може да вози у пијаном стању, лупе га по новчанику и он онда пази следећи пут. Ево например, кривично дело крађе једини ефекат који има јесте да склони лопова са улице. Лопов украде нешто, оде у затвор.... изађе.. врати се опет крађи. Комунисти и тоталитаристи, су они који верују да се све решава забранама. ЈА верујем да се неке ствари могу решити забранама, друге не могу. Зависи од проблема до проблема и од случаја до случаја. А брате овде сви би све да решавају забранама, а нико нема конкретно аргумената о томе шта ће забрана да донесе. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ...a onda, možda se i postigne nešto То је већ нешто конкретно и са тим се апсолутно слажем. Да се разумемо, ја сам против законске мере, не против мењања свести народа аргументима и дискусијом. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Како нема ефеката? Ухвате пијаног човека, склоне га са улице да не може да вози у пијаном стању, лупе га по новчанику и он онда пази следећи пут. Ево например, кривично дело крађе једини ефекат који има јесте да склони лопова са улице. Лопов украде нешто, оде у затвор.... изађе.. врати се опет крађи. Који ће конкретан ефекат да има забрана абортуса? Смањиће се број легалних абортуса. Али суњма да ће велики број жена рећи.. е сад кад је забрањено, сад нећу... или ће отићи у иностранство или на црно. A Kako ima efekta? Jel ljudi dalje voze u pijanom stanju? Da voze. Oce li voziti? Da,vozi ce. Jel treba odkloniti zabranu abortusa od 10. nedelje pa nadalje? Ocigledno zene mogu da odu na crno negde da abortiraju u jedanestoj nedelji ili da odu u drzavu gde je to do 12-20 nedelja limit. Sto si Komunista? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Kao drustvo dobijamo na dostojanstvu,moralnosti i doslednosti. Dali bi smo pravo na zivot onima koji bi trebali da imaju pravo na zivot ali im je ukinuto. Лепо звучи, само се не маже на хлеб. Направите друштво у којем ће свака жена која се породи, добијати од државе средства да то дете изведе на исправан пут, да му пружи адекватно детињство, школовање, да не размишља да ли ће то дете да буде гладно данас или сутра, па онда забраните законом да се абортира. Урадите нешто на побољшању породице, како би родитељи могли да проводе време са својом децом а не да јуре да врате кредите и да им децу за то време школује и васпитава гранд парада, јер ће тако деца добити исправне моралне поуке и неће олако ступати у полне односе па неће ни бити потребе за абортусима. Па онда забраните абортусе. Не дајте ви право на живот, него право на рођење. Да ли ће после тога то дете да живи или ће да животари изгледа мало кога интересује. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Направите друштво у којем ће свака жена која се породи, добијати од државе средства да то дете изведе на исправан пут, да му пружи адекватно детињство, школовање, да не размишља да ли ће то дете да буде гладно данас или сутра, па онда забраните законом да се абортира. Ја имам другу варијанту. Моју капиталистичку. Направити друштво где ће жена моћи да се породи и да изведе дете на прави пут без икакве помоћи државе. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Ја имам другу варијанту. Моју капиталистичку. Направити друштво где ће жена моћи да се породи и да изведе дете на прави пут без икакве помоћи државе. A do tada da ubijamo djecu...je li? Срђан Шијакињић and nana је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 @@R.Žiskar, Ja jesam za promenu, ne vidimo sta tu nije jasno, ako bi placali predplatu za televiziju recimo onda moze pola od toga da ode za decu. Problem je kako vidim kod tvojih istomisljenika jer se kaze da abortus treba da bude legala, jer ako nije dovesce do problema i onda se operu ruke i nastavi se da se zivi svoj zivot u drustvu koji praktikuje eugeniku. Nije tacno. Pravo na zivot je da svako imam zastitu i pravo da zivi, da ne moze da zivot bude negiran tek tako, bas kao sto mislim da ti imas pravo na zivot. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 A do tada da ubijamo djecu...je li? Дај молим те, мани ме више те демагогије. Ембрион није исто што и дете. Ти си их вероватно испишкила неки ембрион као и већина жена. И опет морам да понављам исто питање. Шта је са женама које имају спонтане подбачаје? Убице из нехата или самоодбране? Пошто су УБИЛЕ бебу. Ако оћеш да мислиш за вас да сте убице, слбоодно изволи. Ја имам много лепше мишљење о вама. Свако ко прича да је ембрион исто што и дете - прича неистину. Не можђе пар стотина ћелија без нервног система бити изједначно са убиством деце. То је пропагандни говор - ништа више. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука