Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не оправдавам убиство рекао сам да треба размислити о разлозима због којих се прекида трудноћа.

Па разлози су глупи...

као када би човеку прекинули живот...када остане без посла...

или ако му силују жену...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

a ti si beše hrišćanin ? :.mislise.

Не ја сам Јудејац...Стари Завет

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Није Милосављевић убица, чак се и не залаже за абортусе, и сигурно се неће залагати. Срећа је што је ту, јер ни њему, ни осталим учесницима се није догодило да буду абортирани, па можемо овде сада причати о теми забране абортуса.

Помињала су се разна права овде (права на абортус, права жена, права хомосексуалаца..и сл)

А шта ћемо са правом детета да се роди?

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Помињала су се разна права овде (права на абортус, права жена, права хомосексуалаца..и сл)

Управо сам ти о томе и причао. Само личност која постоји може носити права... идаље ниси разумеп. 

Да би уврстио право детета да се роди, мораш имати квалитетне аргументе да таква личност постоји и да је носиоц права.

Зато је тежина доказа на вама, да докажете да је ембрион - личност. А не на онима који се не слажу са тиме.

Зто ја и немам ништа против забране абортуса, јер једини доказ који могу да принесем за ембрион је личност - јесте да ја верујем у то. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Милосављевић-у

убицо...

срам те било...и ти себе зовеш Хришћанином...

Е па извини што од тебе праведника нисам тражио дозволу да се зовем Хришћанином.  :.mislise.

Подели на овим сајтовима

Ако успеш аргументовано да докажеш да је ембрион личност, тиме си доказао да може бити носиоц права.

Ово нема никаквог смисла, јер могу и ја да изјавим следеће:

Ако успеш аргументовано да докажеш да ембрион није личност, тиме си доказао да абортус није убиство.

Па се поново враћамо на то, идући твојом логиком, да мора постојати неки тренутак када ембрион постаје личност, а тај тренутак никада неће бити тачно утврђен. А вероватно ћеш се сложити да је абортус који би се извео из разлога контрацепције, рецимо у 4 месецу трудноће - убиство. 

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Није Милосављевић убица, чак се и не залаже за абортусе, и сигурно се неће залагати. Срећа је што је ту, јер ни њему, ни осталим учесницима се није догодило да буду абортирани, па можемо овде сада причати о теми забране абортуса.

Знаш како кажу..

чудно, али се за абортус увек залажу већ рођени људи...

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Znaci postoji "logika" koja se mnogo vrti ovde.

Ja nisam za X, ali nisam za zabranu X-a

Meni, a i mislim svakome ko ce malo razmisliti o tome ce videti da je ovakva izjava kontradiktivna.

Ja licno nisam za zmrtnu kaznu. Smatram da je to varvarski za danasnje doba i moze da dodje do greske i da nevina osoba bude pogubljena sto su neki od razloga sto sam protiv smrtne kazne. Samim tim ja sam za zabranu smrtnih kazni jer ako bi bio za dozvoljavanje pregazio bi preko svega sto smatram losim oko toga. Zamislimo jedan kratki primer.

Ja: Protiv sam smtrne kazne jer smatram da je varvarski.

Neko: Jesi cuo da su osumljicenog za troclano ubistvo osudili na smrtnu kaznu?

Ja: Slazem se sa tim,smrtna kazna je legalna

Ocigledna kontradikcija.

Odkako sam dosao na ovaj forum a to ima vec dve godina ja mislim nalazim ovakve bisere. Ajde da zamislimo primer gde sam ja protiv abortusa ali nisam za zabranu.

Neko (neka bude zensko) : Trudna sam i ne znam da li da abortiram.

Ja: Abortus je losa stvar, ne bi trebalo a abortiras.

Neko: Znas sta, ipak cu abortirati.

Ja: Sasvim podrzavam tvoju odluku.

Kako mogu da podrzim nesto protiv cega sam? Kako mogu da okrenem glavu od necega protiv cega sam?

Imamo primer od pre sa alkoholom i zabranom posle 22h.

Ako bi rekao....Ja nisam za prodavanje alkohola nocu niti sam za napijanje do jutarnjih sati, ali nisam za zabranu toga.

Sta to znaci? To ili znaci da sam kontradiktivan ili da me jednostavno nije briga za to.

Ako me nije briga onda me ili nije briga za dobrobit drustva ili me nije briga uopste.

Ako me nije briga uopste, onda ne mogu da budem protiv necega.

Jednio ako bi postojao neki opravdani razlog bi mogao da se slozim da je opravdano to protiv cega se ne snalzem. Ali koji bi to bio razlog? Recmio sto se tice abortusa opravdani razlog je kada je majcin zivot upitanju. Kako god se okrene gubi se jedan zivot.

Подели на овим сајтовима

1472728_10151982554184500_1708254256_n.j

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Kako mogu da podrzim nesto protiv cega sam? Kako mogu da okrenem glavu od necega protiv cega sam?

Није пуно тешко, научиш и прихватиш да постоје другачија гледања на свет од твог. 

To ili znaci da sam kontradiktivan ili da me jednostavno nije briga za to.

Наравно да нас је брига, само није забрана начин решавања сваког проблема. 

Превише смо ми били у тоталитарном комунизму, па мислимо да се све решава законским забранама. Пати нам народ од тога...од тог контролисања народа тоталитарном палицом, државним забранама и чврстом руком државе... 

Подели на овим сајтовима

А јел могу ја рецимо да од неког хирурга тражим да ми ампутира руку? Не треба ми та рука. Оће ли хирург да ме испоштује и ампутира је?

Šta će ti hirurg?

Ako je volja i želja jaka učini to sam. Hirurg će da završi započeto :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...