Дејан-Марковић Написано Новембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 "Неко јесте и оно што може да буде. Неко постоји и кад мењањем постаје другачији" "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Све те ваше логичке играрије о разним случајевима који се статистички мере промилима (силована жена, жена пуши па тиме убија дете и сличних у овој теми) служе да се скрене пажња са суштинске приче, а то је да се 99,9% утробних чедоморстава раде из контрацептивних разлога, и овде се само о томе и говори. И опет, Када "емрион" добија свест? Као што "ембрион" не може самостално да опстане, исто тако и рођено дете од годину дана не може самостално да опстане. Тако да та логика не функционише. Ја не знам када ембрион добија свест. Ја нисам сигуран да могу да објасним шта је то свест уопште. Такође не знам за тај термин утробно чедоморство нити знам из којих се разлога ради. Као што "ембрион" не може самостално да опстане, исто тако и рођено дете од годину дана не може самостално да опстане. Тако да та логика не функционише. Рођено дете од годину дана можеш дати било ком другом човеку, он може да га храни и дете ће опстати. Можеш га ставити на апарате и дете ће опстати. Ембрион ако извадиш из мајке само Бог може да одржи у животу и нико више. Логика је одлична, проблем је што је ти не разумеш. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Што се тиче свести, ти си говорио у претходним постовима о свести као аргументу - ако нема свест да се убије, ако има свест да се остави у животу. Утробно чедоморство је појам старији од абортуса. Као што је убиство оставити негде једногодишње дете само и напуштено без икога, или га бацити у контејнер, убиство је и да га "извадиш из мајке". Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Ембрион ако извадиш из мајке само Бог може да одржи у животу и нико више. Логика је одлична, проблем је што је ти не разумеш. uopšte nije tako kkao ti govoriš,činjenica je da je embrion nezavistan život od majke,a to da li bi trenutna naučno tehnološka dostignuća omogućavala da embrion opstane i van majke je sasvim druga tema... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Зато што за тебе "ембрион" није човек, а за мене јесте од момента зачећа. И ја се слажем са овим . Ембријон је живо биће које је настало Божијом Вољом. Нема нико право да прекида нечији живот осим Бога. Има светлих примера где су мајке ризиковале и свој живот и умирале да би дете које носе остало у животу. Raymond Red Reddington and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Што се тиче свести, ти си говорио у претходним постовима о свести као аргументу - ако нема свест да се убије, ако има свест да се остави у животу. Као што рекох, ниси разумео. И уопште о томе нисам говорио. Говорио сам о томе да права може да носи само личност. А да ако нема личност, ембрион не може бити субјект права. uopšte nije tako kkao ti govoriš,činjenica je da je embrion nezavistan život od majke,a to da li bi trenutna naučno tehnološka dostignuća omogućavala da embrion opstane i van majke je sasvim druga tema... То шта ти верујеш у вези науке је друга тема. Утробно чедоморство је појам старији од абортуса. Мени више личи на појам који је ту да би убедио друге људе у идеју да аборутс треба да се забрани. Исто као што се каче абортуса беба од шест месеци (драги је то качио) које су вађене из медицинских разлога, па их представљао као ембрионе. Као што је убиство оставити негде једногодишње дете само и напуштено без икога, или га бацити у контејнер, убиство је и да га "извадиш из мајке". Као што рекох није исто. Једногодишње дете има доказиву личност, ембрион нема. Проблем је што ви овде постављате тему да буде дискусија да ли је абортус убиство или није... али не разумете се термин КД убиства и онда шпекучишете и дајете неке појмове које не схватате баш најбоље. (: Када хоћеш неко мишљење да наметнеш као законско правило, требају ти много јачи аргументи. И добри разлози. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Ембријон је живо биће које је настало Божијом Вољом. Нема нико право да прекида нечији живот осим Бога. Управо, нечији... личност. Уколико оћемо о укидању живота живих бића.. колико сте кокошки, свињи, крави, телади побили? Све су то жива бића настала божијом вољом. Али шта је разлика између њих и човека? Немају личност. И то је моја поента. Ти можда као верујеш да личност настаје зачећем. Али немаш нешто пуно доказа за то. Већ само твоје уверење. ШТо се тиче једногодишње бебе, нико нема сумњу да ту нема личности, личност је настала, и треба да остане у животу што дуже. Исто важи за човека у коми - личност је настала, постоји, тренутно је из неког разлога успавана, или некативна али није изчезла. По питању ембриона... не постоји ниједан доказ да је личност настала. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Šta si se uhvatio za neku ličnost,ja ne mogu da vjerujem o čemu ti pišeš,prvo brkaš pojmove svjest i ličnost,ličnost je karakterna osobina nekog bića,razvija se određeno vrijeme,kod čovijeka dosta dugo,naravno da je i životinje imaju,svijest je u psihologiji ekvivalent duši,ono najvrhovnije psihički šta postoji,nema ničeg vrhovnijeg u psihi od svjesti ,također je ima sve i jedna životinja,sako živo biće se sastoji iz tjela i duše ili svjesti,glista da nije svjesna sebe ne bi se kretala,hranila,razmnožavala,embrion da nema svjesti ne bi se ni mogao razvijati,bio bi samo skup mrtvih molekula,molekularni sastav mrtvaca i živog čovjeka je u trenutku smrti i prije smrti potpuno isti,razlika je što mrtvac nema duše više... ovo drugo što se embriona tiče jeste druga tema,ja samo hoću da ti dam do znanja da je embrion život nezavistan od majke,ako ti misliš da ja pričam gluposti,a čini mi se da to misliš,onda moram reći da si neobrazovan na tom polju,jer da jesi znao bi o čemu pričam,između ostalog pogledaj na netu projekte vezane za vještačku maternicu,šta se boriš protiv nečega o čemu nisi informisan,ne razumijem tu potrebu,ja kad nešto ne znam,ćutim,ako me interesuje odem pa se informišem a ne napadam ljude kontriranjima samo da bude zabavno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 По питању ембриона... не постоји ниједан доказ да је личност настала. Па добро, када по теби ембрион постаје личност? Када се роди? Или у 12. недељи? Или у 6. месецу? Или је то индивидуално? До једног тренутка растуће биће је мртво, од следећег растуће биће је живо. До једног тренутка абортус је право жене, од следећег је њен злочин. Који је то тренутак? "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Šta si se uhvatio za neku ličnost,ja ne mogu da vjerujem o čemu ti pišeš,prvo brkaš pojmove svjest i ličnost,ličnost je karakterna osobina nekog bića,razvija se određeno vrijeme,kod čovijeka dosta dugo,naravno da je i životinje imaju,svijest je u psihologiji ekvivalent duši,ono najvrhovnije psihički šta postoji,nema ničeg vrhovnijeg u psihi od svjesti ,također je ima sve i jedna životinja,sako živo biće se sastoji iz tjela i duše ili svjesti,glista da nije svjesna sebe ne bi se Не бркам ја ништа, покушавам вама да објасним шта је потребно да би у закону имао доказиво убиство, па не могу пошто се овде меша више појмова - Живо биће, носиоц права, свест, личност, личност у развоју..... Па добро, када по теби ембрион постаје личност? Не знам. Оно што констатно покушавам да ти кажем - не знаш ни ти...али га олако и са стопостотном сигурношћу карактеришеш као убиство. До једног тренутка абортус је право жене, од следећег је њен злочин. Ниједан абортус није злочин. Постоји аборутс - прекид трудноће и постоји превремени порођај. Абортус је када извадиш плод и он не може да опстане, а превремени порођај ти је када извадиш плод и он може да преживи ван мајке. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 mbrion da nema svjesti ne bi se ni mogao razvijati,bio bi samo skup mrtvih molekula,molekularni sastav mrtvaca i živog čovjeka je u trenutku smrti i prije smrti potpuno isti,razlika je što mrtvac nema duše više... Брате не знам како можеш овако нешто да лупиш, значи биљке имају свест јер су живе и јер се развијају... ван сваке логике... između ostalog pogledaj na netu projekte vezane za vještačku maternicu, У реду, погледаћу. šta se boriš protiv nečega o čemu nisi informisan,ne razumijem tu potrebu,ja kad nešto ne znam,ćutim,ako me interesuje odem pa se informišem a ne napadam ljude kontriranjima samo da bude zabavno Па није баш да ћутиш када нешто не знаш. Ето мало пре си лупио да "без свести живо биће не може да се развија" ... очигледно не знаш да биљке немају свест.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Ево погледао сам за ту вештачку материцу... па ниси био баш искрен.. још увек не могу да "узгајају" људе... пар десетина година..... можда... тада неће постојати више абортуси вероватно ће све абортусе ставити у те вештачке материце. А по овим информацијама које сам ја нашао, још увек нису ни пацова рекреирали. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 добро ајде онда да прво разјаснимо са које тачке коментаришемо абортус... Је л` као правници, као научници или као људи, пре свега хришћани? Ја све ово посматрам из угла обичног грађанина, као човек...не признајем погледе нити научника нити правника, јер оба погледа су искључива и сужених критеријума. kordun and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 ne lupetam ja ništa,već ti lupetaš i to jednu za drugom,da i biljke imaju svjest samo na dosta nižem nivou nego toplokrvne životinje npr. pričaš o ličnosti a ličnost kod čovjeka se razvija do 15 godine,pominješ čak i gubljenje ličnosti u komi i ostale bisere,baviš se psihologijom a nisi potkovan na tom polju,ne kroje svjet pravo i pravnici da bi se sve moralo opisivati njihovom sirovom i bolesnom logikom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Ево погледао сам за ту вештачку материцу... па ниси био баш искрен.. још увек не могу да "узгајају" људе... пар десетина година..... можда... тада неће постојати више абортуси вероватно ће све абортусе ставити у те вештачке материце. А по овим информацијама које сам ја нашао, још увек нису ни пацова рекреирали. to uopšte nije važno,važno j da je embrion nezavistan život,a ti idi pa dokazuj da jeste Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука